çok geçiş olsun canım a.s.
bundan 6- 7 yıl kadar önce benim de sağ göğsümde bi sertlik ,ağrı vardı . usg çekildi ve sonuç fibroadenom dedil ,yani iyi huylu kitle. fakat ilerleyen yıllarda hamilelik-menopoz gibi dönemlerde hormon değşiklikleri olablir , o zaman da türünü değiştrebilir ve git gide büyüme yaptığı için ve günlük hayatımın konforunu engellediği için alalım denildi .
tabi ben bunları ne zaman öğredim , nişanlandığım günden 1 hafta sonra .
her gören dr. ameliyat diyordu ama ben son olarak 9 eylül üni.hast.ne gidecektim ve onlar gerekli görürse olacaktım o ameliyatı ve gitmedim o zamana kadar .. böyle durumlar insanı fazlasıyla duygusal yapıyor ve elinizde olmadan herşeyi getiriyor aklınıza . gitmedim , çünkü 6 yıllık bir çok badireler atlattığımız ve mezhep farklılıkları vs.nedenlerinden uzun üren bir ayrılık yaşayıp yeniden birleşip ve ailelerimizi zor ikna ettiğimiz ve nihayet beraberliğimizin ailelerimiz nezdinde resmiyete kavuşacağı günü dünya gözüyle görmek istedim .. dedim ya insanın aklına herşey geliyor ..
ya söyledikleri gibi iyi huylu çıkmazsa ..
ya bıçak değdikten sonra bir şeyler ters gider ve kötü huyluya dönerse ..
bu yüzden nişanım olduktan sora gittim ve bu duyduklarımı eşim dahil kimseye söylemedim ..
kimseyi üzmeye , gereksiz paniğe vermeye hakkım yok diye düşündüm . hem bilseler ellerinden ne gelecektiki üzülüp ağlamaktan başka ve hep kötüye yormaktan başka ...
fibrokistik meme yapısına sahip olduğum için bunlarla yaşamaya alışmalıymışım , öyle dedi görüştüğüm tüm dr.lar .hatta bu firoadenomdan yine çıkabilirmiş aynı yerde bile yada farklı memede .. gel zaman git zaman ben hep ameliyat yerimi yokluyordum , yılda 2 kere yaptırmam gereken kontrollerimin pek üzerinde durmuyordum ..
hatta 2 tüp bebek denemesi yaptım bunun üzerine , yüreğim ağzıma gelirdi her seferinde , tedavi esasında aldığımız hormon ilaç-iğneleri yüzünden göğüslerim dolgunlaşıp sertleşip acıdıkça .. tedavi olup benzer belirtileri yaşayan herkes hamileyim galiba diye sevinirken herkes herkes ben sevinemezdim , dua ederdim hep inşallah kötü şelerin habercisi değldir bu belirtiler diye ..
ben yine o kesi yerimi kontrol edip durdukça en nihayetinde yine orada , tam da ameliyat yerimde bir küçük sertlik peydah oldu .o zaman İst.daydım ,araştırdım , bu konda en iyi olduğunu öğrendiğim prof. Mehmet Ali Yerdel'e gittim , renkli dopler istedi . sonuçta ne çıktı biliyor musun???
meme kendi yapısından içeride bir adacık-memecik oluşturmuş .. buna benim kuruntularım sebep oldu diyorum . hep orada bir şey çıacak - iyileşmeyecek - yenileyecek kuruntusu yada beklentisi sonucunda vücudum böyle bir oluşumla cevap verdi bana ..
boşuna demyorlar " iyi düşün iyi olsun diye ", bak benim başıma ne düşündüysem , neye yoğunlaştıysam o geldi ..
o yüzden canım lütfen olumlu düşün hep , bebeğine odaklan , onun ne kadar sağlıklı olacağına ..
tekrar geçmiş olsun canım
buraya kadar sabırla okumuş olmanı diliyorum ve kocaman Şeniz