• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

72985563zh9.jpg

w640.png

kızlar bakın hamilelikte kilo dağılımı nasılmış.

"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.

ArentTheyWorth.jpg

Resim: miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.

demetcim - iyi oldu bunu paylastigin. tesekkurler!

rosem canım çok geçmiş olsun bugün hiç giremedim kk. girer girmez de okuduğumda üzüldüm sakın kafana takma tatlım.. tüp bebek tedavim sırasında bende de oluşmuştu. kendiliğinden geçebiliyor.. kendine dikkat et cnm...

ne güzell muhabbet etmişsiniz geçmişi okumam lazım şöyle bi göz atıp geleyim kızlarr..

canım oncelıkle cok tesekkur ederım.
yazını dıkkatle okudum tatlım.
dedıgın gıbı hersey olumlu dusuncede bıtıyor bırazda.kaydirigubbakcemile
aklıma getırmemeye calısıcam.vede hep olumlu dusuncem.
ınsallah hıc buyumeyecek ve kendılıgınden kaybolacak.:Saruboceq:

hiç korkma şekerim. biraz büyüsede öle kalacaktır. sen moralini bozma sakın. bebişini ve kendini düşün yeniden geçmiş olsun :CüvCüv:

rosem canım çok geçmiş olsun bugün hiç giremedim kk. girer girmez de okuduğumda üzüldüm sakın kafana takma tatlım.. tüp bebek tedavim sırasında bende de oluşmuştu. kendiliğinden geçebiliyor.. kendine dikkat et cnm...
canım cok tesekkur ederım.:1hug:
senınkıler kendıligınden gectı sanıırm.
ınsallah benımkıde gecer.:Saruboceq:

hiç korkma şekerim. biraz büyüsede öle kalacaktır. sen moralini bozma sakın. bebişini ve kendini düşün yeniden geçmiş olsun :CüvCüv:
canım cok tesekkur ederım.jınekologum hamılelıkten dolayı var olan kucuk kıstlerın buyuyebılcegını soyledı.hormonlarla alakalı sanırım.
ınsallah buyumezler.:Saruboceq:

Son düzenleme:
kızlar bişey soracağım midem felaket yanıyor
içinde alev varmış gibi
süt haricinde geçirmek içn bildiğiniz doğal yöntem varmı
süt işe yaramıyor talcid ve renni de

selam kızlar,rosem geçmiş olsun doktoruna güven eminim hepsi geçici,melekler seni ve bebeğini koruyacaktır.

beyaz melek senle hiç konuşamadık ama o kadar güzel şeyler yazıyor bebeğine özlemini o kadar güzel dile getiriyosun ki,seni hiç tanımadan yüreği çok güzel biri olduğunu tahmin ediyorum canım,allah resmini koyduğun gibi güzel bir kız evlat versin sana.
eyetkiter sanırım sendin esprili tshırt sormuştun galiba,izmir balçova agorada gebe var orada tamda aradığın gibi fiyatı 30-40 arası uzun kollu t shırtler var canım.

ya bide benim boğazlarım kötü gece yanıp durdu bu akşam bi yatayım yarına şişecekler sanki yandım ben,ne önerirsiniz.

selam kızlar,rosem geçmiş olsun doktoruna güven eminim hepsi geçici,melekler seni ve bebeğini koruyacaktır.

beyaz melek senle hiç konuşamadık ama o kadar güzel şeyler yazıyor bebeğine özlemini o kadar güzel dile getiriyosun ki,seni hiç tanımadan yüreği çok güzel biri olduğunu tahmin ediyorum canım,allah resmini koyduğun gibi güzel bir kız evlat versin sana.
eyetkiter sanırım sendin esprili tshırt sormuştun galiba,izmir balçova agorada gebe var orada tamda aradığın gibi fiyatı 30-40 arası uzun kollu t shırtler var canım.

Şeniz canım ya çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için...
sağol bitanem bir kızım olcak bakalım nasıl bişey olacak...
beni çok mutlu ettinnna.s.

hastalığın için geçmiş olsun ıhlamur iç ve bol bol dinlen tatlım..ihlamurun içine de bol limon sık..

öpüyorum tatlım..
allah hepimizin önlüne göre versinnn:nazar::nazar:

kızlar bişey soracağım midem felaket yanıyor
içinde alev varmış gibi
süt haricinde geçirmek içn bildiğiniz doğal yöntem varmı
süt işe yaramıyor talcid ve renni de
canım sutu soguk ıcıyorsun degılmı?
sutten baska da dogal bır yontem duymadım hıc.cok gecmıs olsun

ınslalah hepsı gecıcıdır canım cok tesekkur ederım.kaydirigubbakcemile5

12.haftadaki ultrasonda doktoru 'cinsiyet net olarak 16.haftada görülür ama sanki erkek ihtimali yüksek gibi' deyip sonradan cinsiyeti kız çıkan var mı? 5 gün kaldı ama ben meraktan çatlıycam.

Back
X