• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

teşekkürler canımmm:1hug:

canım ben 36 ya giricem mayısta, yani normal evlendim:sm_confused:

ama yaşımı göstermediğimi söyler herkes:utangac:

walla maşallah canım hiç ama hiç göstermiyorsun heryerde söyleme walla nazar değer canımm yaa....

teşekkürler canımmm:1hug:

canım ben 36 ya giricem mayısta, yani normal evlendim:sm_confused:

ama yaşımı göstermediğimi söyler herkes:utangac:

:1shok:ayyyy maşallah bitanem İNANAMADIM YAŞINI DUYUNCA GENCECİKSİN DAHA 28 CİVARIDIR DİYE TAHMİN ETMİŞTİMM...
MAŞALLAHHHHHHHHHHHH:nazar::nazar:

Arkadaslar ne yeyip ne iciyorsunuz bilmiyorum. Sizi takip de edemiyorum pek cunku Tr de verdikleri vitaminler ile burada verdikleri farkli oldugu icin yorum yapamiyorum ilaclariniza genelde. Mesela bana prenatal -- hamilelik icin gerekli tum vitaminlerin karisimi bir vitamin ve balik yagi verdi. bunlarin suresi yok. Tum hamileligim boyunca degismeden alacagim.
Siz balik yagi hapi iciyor musunuz veya omega 3 u yeterince aliyor musunuz bilmiyorum ama cok onemli.Bilmeyen arkadaslr icin asagidaki yaziyi kopyaladim. Omega 3 sadece balikta yok. balik yiyemiyorsaniz bebeginiz icin mutlaka asagidakilerden birini duzenli almaya calisin.

Omega 3 Yağ asitleri hakkında bilgiler

Öneri ve özet

Çalışmaların çoğu hamilelik ve emzirme döneminde Omega 3 tüketiminin son derece önemli olduğunu ve az tüketmenin anne adayları, anneler ve bebeklerinin yukarıda bahsedilen iyi etkilerden mahrum kaldığını göstermektedir. Çalışmalar devam etmekte ve her geçen gün bu maddenin uygun miktarlarda tüketilmesinin yeni bir olumlu etkisi ortaya çıkmaktadır.

Omega 3 balık, ceviz ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunan bir maddedir ve bu besin maddeleri ülkemizde bolca bulunmaktadır. Demir, folik asit ve kalsiyumun hamilelik ve emzirme döneminde alınmasının önemi son yıllarda yeterince vurgulanmıştır. Şimdi bu listeye omega 3 yağ asitleri de eklenmiştir.

Her zaman öneri bu maddenin doğal yollarla karşılanması olsa da gerekli durumlarda doktor önerisine göre yine balık yağı tabletlerinden faydalanılabilir. Uygun miktarlarda Omega 3 tüketme önerisi tüm bireyler için geçerli olmakla beraber özellikle anne adayları ve doğmamış bebekleri ve annelerin büyümekte olan çocukları açısından bu öneriye uymak son derece önemlidir.

Anne adaylarına önerimiz Omega 3’leri özellikle doğal kaynaklardan bolca almaları ve ancak doğal kaynaklardan yeterince faydalanamadıklarını düşünüyorlarsa doktorlarının önerdiği şekilde ve dozda Omega 3 takviyesi almalarıdır. Doktorun önerdiği dozda alındığı takdirde anne adayları yukarıda sayılan olumlu etkilerden faydalanacaklar ancak kanama riskinde bir artış söz konusu olmayacaktır.

paylaşımın için teşekkürler canım Şeniz, faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarını değil , iyi oldu okuduğum .. çünkü balık yağı kapsülleri iştah açıyor çok ve öyle bir etkisi olursa bıakırsın kullanmayı demişti dr.um , ama bırakmam bunları okuduktan sonra a.s

günaydın herkese.ben bugün hiç iyi değilim.dün akşam kayınvalidem vefat etti.birdenbire hiçbirşeyi yokken.dünden beri ağlıyorum yüzüm gözüm şişti.eşim adanaya gitti.beni götürmedi.gidemediğim içinde çok üzüldüm.işte böyle
Canım başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin,geride kalanlara sabır versin...:çok üzgünüm:
kızlar dün akıntım ve ağrım olunca hemen doktorumu aradım çagırdı. ve kızımız olacakmış çin takvimi bu sefer tuttu akıntı için fitil ve krem yazdı kız annesi olucam inşallah:teytey:
Çok tebrikler canım..Sağlıkla dünyaya gelsin prensesin:nazar:
arkadaşlar merhaba

moralim çok bozuk aslında iki gündür işte yeteri kadar stress yaşıyorum zaten birde sabah sabah tartıldım bir kilo almış olarak gördüm kendimi alttarafı dün gece bi kase profitrol yedim dikkat etmekten canım çıkıyor. eşimde diyor bir şey yemiyorsun diye kafayı yiyeceğim ya kabızlık bi yandan kilo bi yandan bide stres bebeğime bii olacak diye korkuyorum off off

offf aynı sorun bende de var yaa kabızlık!!!
hamilelikten önce o kadar düzenliydi ki, bi hamile kaldım inanırmısınız 10 gün tık yok-tatlicadiarzu- ilk 3 ay yattım diye bu sorunu yaşıyorum sanıyordum ama artık baya bi hareketliyim gene aynı:mymeka:
Sigarayı bırakmamında etkisi var tabi..
Ama o kadar meyve sebze yiyorum sıvı gıdaları bol tüketiyorum gene aynıkaydirigubbakcemile

kızlar bişey soracağım midem felaket yanıyor
içinde alev varmış gibi
süt haricinde geçirmek içn bildiğiniz doğal yöntem varmı
süt işe yaramıyor talcid ve renni de
Arkadaşlar bende kötüydüm dün..Eşimle biraz Bostanlı pazarını gezmek istedik..Bana o gezi fazla geldi sanırım...Eve geldiğimde kanamam vardı..Gene pruloton iğne aldık...Malum presenta previa durumu..Plesanra aşağıda..Fazla yorulmamam lazım..Bir de hayatımda ilk defa şiddetli bir kabız oldum..:utangac: Daha önce yaşadıklarım kabız falan değilmiş yani..Eczaneden lağman aldık,zeytin yağı falan kullandım,keten tohumlu yoğurt yedim fayda etmedi..Ama anca ertesi gün ihtiyacımı görebildim..Wc de sinirimden ağladım..O kadar yani..Şu mısır gevreği kahvaltısını ben de yapayım en iyisi...
KIZLAR LİSTEMİZİN SON HALİ....... AMA KİMSE GİRMİYOR TOPİĞE DAHA FARKEDİLMEDİ SANIRIM.

http://www.kadinlarkulubu.com/temmuz-anneleri/248970-2009-anne-adaylari-dogum-takip-cizelgesi.html

adszfe1.png
Çok güzel olmuş listemiz canıma.s. ben 63 kilo ile hamile kaldım,şu an 67.5 kiloyum..Oğlumun adını Ege koyacağım..Diğer bebeğimin cinsiyeti için yarın akşam 6 da randevumuz var...:asigim:
gunaydin kizlar! dun aksam doktora gittik, melegimizi gorduk vee kesin kiz dedi doktorumuz!!! cok sukur herseyi normal ve haftasiyla uyumluydu.afp testi icin kan verdik bakalim 3 gun sonra cikacak sonuclari.
bende de kabizlik problemi vardi - bunun icin magnezyum hapi verdi - 2-3 gune duzelir sorunun dedi bakalim gorecegiz :) bir de kibele bahsetmis dun, omega 3 hapi bana da verdi - oneminden bahsetti, elevite de devam.

cok sevincliyim yaa. hemen cikip biseyler almak istiyorum kizima!
Meleğin hayırlı olsun canıma.s. Sağlıkla kucaklamanı dilerim:asigim:
kızlar şimdi çekildim ev halimle:)daha doğrusu kızım çekiyo ben ayarlıyorum o basıyo düğmeye:)

resmxj0.jpg

resim018do6.jpg

resim020gt8.jpg
Maşallah çok tatlısın canım:asigim:
ayyy aşkım benim çok teşekkürler yaa valla hepinizi merak ediyorum koy hadi resminizi merak ettim....
bekliyorummm eminim çok tatlısın

badenm de koymuş ama ben göremeden silmiş onu da merak etmiştim:uhm:
Melekçğim ben gözlerimi çekip koymuştum..kaydirigubbakcemile3 Eşim hasassiyet gösterdi,silmemi istedi sildim..İlerde bebeklerimin gözleri böyle mavi olsun istiyorum yazmıştım..:utangac:

bu arada eşin baya genç görünüyor.Aranızda pek fazla yaş farkı yok gibi.Aynı yaştamısınız? Allah mutlu etsin:nazar:

picasabackgroundbmpxs1.jpg

w576.png

bu üçü birarada kaydirigubbakcemile3 benim pc de duvar kağıdı :asigim:

Çok güzel bir fotoraf.Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah...:nazar:

Face booktan dr uma bebeğimin videosunu yolladım..Çok güzel sözler söylemiş..Çok mutlu oldum..:utangac:

Umarım herkes için iyi bir gündür,arada unuttuğum arkadaşlar varsa kusura bakmayın... Şeniz

inanmam demet
vallahi hiç göstermiyosun 29-30 olarak düşünmüştüm seni
cıvıl cıvılsın birde anlasılmıyo yasın hiç

oyy canımmm teşekkür ederim valla, evet ben neşeliyim, mutluyum sanırım bunlarında etkisi çok.
İnanın ki bu yaşa gelmeden anlayamazsınız ama bence kadının en güzel yaşları 30 lu yaşlar kaydirigubbakcemile5

demetcim çok tatlısınız bayıldım size maşallah :))

walla maşallah canım hiç ama hiç göstermiyorsun heryerde söyleme walla nazar değer canımm yaa....

canım teşekkür ederim:1hug:

yaa bu yaşta bide bebiş bekliyorum kaydirigubbakcemile3 Ama bizimki kazayla oldu:utangac: İyiki de oldu şimdi çok mutluyum:sm_cool::nazar:

OOO kızlar maşallah hepinize...
Ben fazla yazamıorum ama hepinizin yazılarını okudum..
Bende dün öğrendim cinsiyetini erkek dedi doktor amcamız.. :CüvCüv:
Herkesin bebeği hayırlı olsun...

Back
X