• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

kızlar bende kağana süt içiremiyorum her şekilde denedim meyveli bisküvili sade çocuk sütleri vsvs nafile süt içmiyor türevlerinide severek yemiyor zorla yediriyorum her ögünümüz sinir harbi zatiii ama artık çok yoruldum 6 saat aç kalabiliyor zorla yedirmesen hiç yemeyecek oysaki ne çok isterdim iştahlı bi bebegim olsun malesefff dr zorlama diyor ne meyve saatimiz kaldı ne yogur zorlmıyorum fakat 6 saati buluyor aç kalması sonra midehale ediyorum işte oyalana oyalana yemek yiyoruz tezgah tepelerinde masa üstlerinde felan offf nasıl düzene sokucam bilmemekteyimm:sinifsinif:

ırmakcığımın boğazı kızarmış.çok şükür onun dışında birşey yok.ilerlemeden farkedildiği için antibiyotiğe şimdilik gerek yok demiş dr...boyu 81 cm kilosu 11 kilo olmuş.maşallah kızıma..günde 500 cc den fazla süt vermeyin demiş..ırmağada inek bağlasan hayır demeyecek :) siz ne kadar süt veriyorsunuz kızlar merak ettim..bizim 500-550 bazen 600 cc bile oluyor..çok mu içiyor benim tosuncuk..

geçmiş olsun elvancım ve ırmak kuzusuna kağanda öksürüyor fakat balgamlı özellikle sabahları atmaya çalışıyor kuzum ama günlerdir sürüyor dr ialç vermişti kullandım fakat devam ediyor napmalıyım acaba kızlar balgam söktürücü bişiler varmi dogal olarak buranın havası çok kuru ondan kaynaklanıyor galibamafoldumben

melekcim bırak emsin 2 yaşına kadar diş çıkarıyordur iştah ondan yoktur emsin çok güzel bir duygu çünkü kağanda emiyor hala gece sık uyanıyor emiyor uyuyor arklarım kes yavaş yavaş artık diyorlar ama kağan dündüz aklına gelirse emiyor gece çok yükleniyor süt içmiyor böyle alsın gıdasını bari

degerlerine baktırmayı bende istiyorum fakat babamız kıyamıyor eyvahedigeldismile aşıda bile kendim zapdettim çocugu güya yanımda geliyo pehhhh:bbo:

ipek 2 aydır inek sütü içiyor ama pınardan başka süt içmiyor pınarın çocuk sütüyle başladım hala onu içiyor akşam yatarken beni emerek uyuyor gecede 500 ml kadar içiyor sütten...sadece akşam yatarken ve sabah uyandığında beni emmek istiyor..aslında tembellik etmesem sabahta bırakırda şu an zayıflamaya adım atamıyorum kullandığım ilaçlardan ötürü o sebeple 2 ay daha devam böyle...

merhabalar. Bebisleri yasına girinci göz doktoruna götürdünüz mü ya da götürecekmisiniz. Ben 3 aylıkkken doktora götürmüştüm. 1 yasında gelın kontrole dedıler. AmA henuz götürmedim

geçmiş olsun elvancım ve ırmak kuzusuna kağanda öksürüyor fakat balgamlı özellikle sabahları atmaya çalışıyor kuzum ama günlerdir sürüyor dr ialç vermişti kullandım fakat devam ediyor napmalıyım acaba kızlar balgam söktürücü bişiler varmi dogal olarak buranın havası çok kuru ondan kaynaklanıyor galibamafoldumben

İpek'te de geniz akıntısı vardı. Asist kullandım bir başka şurup daha ama işe yaramadı. Galiba azı dişleri yüzündenmiş. Dişler kendini gösterince geçti.

Dün su çiceği asısı ve kontrol için dr a gittik .Ası kolay geçti, birde kan tahlili yaptırdı malesef kan değerimiz düşük çıktı .kan damlasını bırakmıştım tekrar baslıcaz.
kilosu 10,600 - boyu .82 cm
2 haftadir bizde yürüyoruz artık çok şükür
Yürümesi sürünmesinden daha iyiymiş bence istediği yere kendisi gidebiliyor.. Darısı bekleyenlerin basına:)

nasılsınzı kızlar benim bu akşam 12 kişilik iftar misafirim var ...biraz yorucu bir gün oldu ama güzel bir sofra ve harika yemekler çıktı ortaya :D
menü
yayla çorbası
fırında sebzeli köfte
pilav
zeytinyağlı barbunya
kırmızı biber turşusu
yeşil salata
güllaç
börek

nasıl ama menüü çok hamaratım ya ..
sebzeli köfteyide eşim el attı tek tek dizerek yaptı ..fırın tepsisine 2 patlıcan 1 patates bir köfte şeklinde dizdi çok şık bir yemek oldu....

bu senenin ilk ve son iftar misafirim artık seneye çağırırım bu sene çok zor....

Dün su çiceği asısı ve kontrol için dr a gittik .Ası kolay geçti, birde kan tahlili yaptırdı malesef kan değerimiz düşük çıktı .kan damlasını bırakmıştım tekrar baslıcaz.
kilosu 10,600 - boyu .82 cm
2 haftadir bizde yürüyoruz artık çok şükür
Yürümesi sürünmesinden daha iyiymiş bence istediği yere kendisi gidebiliyor.. Darısı bekleyenlerin basına:)

Geçmiş olsun canım. Kan damlası ile hemen toparlar Tuana merak etme.
Yürümesi harika birşey canım. Yürüyünce zor olur diyenler halt etmiş diyorum. Ne eziyetmiş eskiden. Dünya varmış.

nasılsınzı kızlar benim bu akşam 12 kişilik iftar misafirim var ...biraz yorucu bir gün oldu ama güzel bir sofra ve harika yemekler çıktı ortaya :D
menü
yayla çorbası
fırında sebzeli köfte
pilav
zeytinyağlı barbunya
kırmızı biber turşusu
yeşil salata
güllaç
börek

nasıl ama menüü çok hamaratım ya ..
sebzeli köfteyide eşim el attı tek tek dizerek yaptı ..fırın tepsisine 2 patlıcan 1 patates bir köfte şeklinde dizdi çok şık bir yemek oldu....

bu senenin ilk ve son iftar misafirim artık seneye çağırırım bu sene çok zor....

Hımmmm ağzım sulandı kız. Hamile kadına böyle yazılır mı?
Bu aralar kısır istiyor canım deli gibi.
Midem fena bulanıyor. Hep açım hep açım ama canım bişey istemiyor. Tabi kısır olsa hayır demem o ayrı.sempatiksalakcinni

canım benim kız ben unuttum aramızda hamiş olduğunu timam bir daha olmas :D
da senin kısır işini halletsek :) bu arada komşuda hamileyken deli kısır yerdi çok canı çekerdi oğlu oldu senin kide oğlan mı acaba dersin ...:D

uzun süredir giremeiyorum...
ne oluyor bu aralar ne var ne yok...
huri iştahım kabardı eline sağlık daha ne olsun...
hamile olanlara sonsuz öpücüklerimi iletiyorum...bende hamile kalmak istiyorum :::::::::::::::)) hamilelik anlarımı dahi özledim...

bizde tatilldeyiz mersinde yazlıkta...
Denizim denizden çıkmak istemiyor...
iştahı yeni yeni yerine geliyor...bildiğiniz üzere eli yanmıştı bitaneciğimin..
..

Son düzenleme:
selammm bende uzun zamandır bakamıyorummm bi sayfaya bakimm dedimm.. nesguik cnm kim hamileymişşş aaa şokkk oldumm

aaa gördümm gördümm ayy kızlarr tebrikk ederimm sizlerii... harikasınız.. bu muhteşem duyguyu 2. kez yaşayacaksınız.. allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh...

canım benim kız ben unuttum aramızda hamiş olduğunu timam bir daha olmas :D
da senin kısır işini halletsek :) bu arada komşuda hamileyken deli kısır yerdi çok canı çekerdi oğlu oldu senin kide oğlan mı acaba dersin ...:D

Kısmet artık bilmem ki. İpek'te deli gibi et istiyordu canım. Bunda iğrendim etten. Gerçi mide bulantılarım düne kadar pek fenaydı. 2 gündür azaldı sanki. Korkmaya başladım. Cumartesiyi iple çekiyorum. Bakalım ne görecez?

aaa gördümm gördümm ayy kızlarr tebrikk ederimm sizlerii... harikasınız.. bu muhteşem duyguyu 2. kez yaşayacaksınız.. allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallahh...

Sağol canım. İsteyene Allah nasip etsin.

Nesquik sana da iyi tatiller. Herzamanki gibi aile saadet demeti oluşturmuşsunuz. Maşallah.

kibelecim öykü maşallah çok iştahlı bi çocuktu herşey yerdi ama son 2 aydır sadece emmek istiyo minnacık bebek gibi satte bir emiyo ve başka ek gıdaları azallttı çok o yüzden diyorum bıraktırsam mı 13 aylık oldu alcanı aldı üstelik anne sütünden başka hiç süt içmiyoo denemediğim devam maması normal inek sütü kalmadı bikere bakıyo tadına bidaha ağzına sürmüyo çok şükür ki ayran ve yoğurda bayılıyo da ordan alıyodur heralde kalsiyum işte bu yüzden diyorum bıraktırsam mı diye ama çok zor gözüküyor tam diyorum tamam bıraktırdım bidaha emzirmicemm ama isteyince kıyamıyorum genee:)

Canim o cok kucuk daha. Alacagini almistir diyorsun ya, anne sutunde tum mamalardan, inek sutlerinden, havuctan bilmem etten vs vs cok cok cok daha fazla besleyici oge var. 1 yasindan sonra besleyiciligi azalir deniliyor ya bence kesinlikle dogru degil. cunku bebek erken dogdugunda bile vucut onu biliyor ve sutun besleyiciligi 9 aylik dogan bir bebegin emdigi sutten daha besleyici. 1 yasindan sonra da bence oyle. sen kendini saglam tut. etini sutunu guzelce ye. merak etme, yemeklerden cok daha fazla besleyici sutumuz.
zaten bu yaslarda yemesinin nedeni alistirmak olmali doyurmak olmamali. tadina alissin ilerde problem yasamasin diye.
Eger bu konuda suphelerin varsa Carlos Gonzales'in "cocugum yemek yemiyor" isimli kitabi oku. tum fikirlerin degisecek.

ve emmeye dusmesinin nedeni buyuk ihtimal disleridir.

Canim o cok kucuk daha. Alacagini almistir diyorsun ya, anne sutunde tum mamalardan, inek sutlerinden, havuctan bilmem etten vs vs cok cok cok daha fazla besleyici oge var. 1 yasindan sonra besleyiciligi azalir deniliyor ya bence kesinlikle dogru degil. cunku bebek erken dogdugunda bile vucut onu biliyor ve sutun besleyiciligi 9 aylik dogan bir bebegin emdigi sutten daha besleyici. 1 yasindan sonra da bence oyle. sen kendini saglam tut. etini sutunu guzelce ye. merak etme, yemeklerden cok daha fazla besleyici sutumuz.
zaten bu yaslarda yemesinin nedeni alistirmak olmali doyurmak olmamali. tadina alissin ilerde problem yasamasin diye.
Eger bu konuda suphelerin varsa Carlos Gonzales'in "cocugum yemek yemiyor" isimli kitabi oku. tum fikirlerin degisecek.

ve emmeye dusmesinin nedeni buyuk ihtimal disleridir.

çok sağol güzelim haklısın aslında
alayım hemen kıtabı bakalım haklısın diş döneminden olabilir

selam melekler nasılsınız..benim koca gececi bu hafta yine ben pc başında uyuyamıyorum o yokken..

ipek iyi Allaha şükür bir sıkıntımız yok hala aşımızı yaptırmadık tembellikten su çiçeği aşısını büyük ihtimal yarın oluruz...

bizden böyle işte bu aralar memeden kesme işlemlerine başlamayı düşünüyorum..eşim sirke sür göğüslerine öyle bırakır dedi..aslında kıyamıyorum ama bir akrabamda memeyi bırakınca deli gibi yemeye başladı keşke daha önce bıraktırsaydım iştahı açıldı çocuğun diyince heveslendim :) :icecream:

Herkese merhaba,
tüm hamile arkadaşlara sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum...

Dün Duru'yu yeni bir çocuk doktoruna götürdük ve doktorumuzun her cocuga yaptıgını söyledigi rutin muaynenin sonunda kızımızınn vajinasının kapalı oldugunu ôgrendik.
Bu ayına kadar hiç bir muaynesinde durunun vajinasına bakılmamıstı.ergenlikte regli olacagı yer tamamen kapanmıs delik gözûkmûyor ve bu ne zamandır böyle bilemiyorum?doktor bu problemin 6.aydan itibaren bircok kız bebekte göruldügünü sebebinin pisik kremi ve bezin vajinayı sıkıstirdıgını söyledi.duruyu banyo yaptırdıktan sonra kimi zaman ben kızarıklık var diye vajına dudaklarına krem sürüyordum buda iceri kacarak vajinayı yapıstırmıs.bu durum ileride böbrek yetmezligi, idra yolu enfeksiyonu,ergenlikte adet görememe gibi bir cok soruna neden oluyor.bize östorojen icerikli birkrem verdi ve bir ay boyunca bunu vajinasına sürün dedi ve mümkün oldugunca altını bezlemeyin dedi.ilacla vajinanin yapısıkligının acilabilecegîni söyledi...

vajina agzı ilaçla acılsa bile ilerleyen günlerde bunun tekrar olabileceginibunun için biz kız annelerinin arada vajina kontrolü yaparak elimizle iki yana dogru acmamiz gerektigini söyledi.
Bütün bunları sizlerle paylaştım çünkü eger sizlerinde kız bebeklerinize böyle bir muayene yapılmadı isebugûne kadar lütfen talep ediniz böyle bir sıkıntıya baska annelerin yaşamaması dileğiyle.......

Dün doktora durunun sıvı olarak sadece anne sütü ve bol bol su ictigini ama hîc bir sütü ve meyve suyu cesidinî iciremedigimi söyledim.anne sütünü kes dedi artık 13 aylık dedi.kararsızim ne yapacagîmı bilmiyorum sûtten kessem iştahı artarmı süt icermı oda meçhul.bir taraftanda 49 kiloluk halimle sütüm bol olmasına ragmen ne kadar kaliteli ve besleyici süt veriyorum bilmiyorum....
minadex multivitamine başladık.kilomuz halen 9.700 kg.haftada 2 defa bıldırcın yumurtası verebilirsin dedi.su çicegi aşisını hemen yapabiriz dedi ama ben duru nezle oldugu icin sonraki randevuya erteledim...
bizden bukadar tüm annelere sevgiler.....

Back
X