• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

merhaba anneler...
benim de oğlum 13 aylık...
ne meyve yiyor ne püresini...hazır organik olan kavonoz dışında bişi yemiyor...
benim zzuzu da hala emiyor...ama uykuya dalacakken ve de kendini şımartacak anlarda gerek duyuyor..yoksa öle çok sütüm yok...ayrıca ben kendimce emzirebildiğim yere kadar emircem çünkü günde bir çorba kaşığı dahi içse ona antibiyotik görevi görüyor...hem kendini çok mutlu hissediyor memedeyken bende saçımla oynarken eliyle yanağımı sıkarken çok huzur buluyorum...geceeleri uyanmıyor o yüzden pek sıkıntı yaşamıyorum ama meyva konusunda bende çok sıkıntılıyım...şu yaz ayında yediği tek meyva karpuz...o da 1 -2 dilim...

Gülşen çok geçmiş olsun. Çok şaşırdım okuyunca. Daha neler öğreneceğiz?
Ben memeden ayırma konusunda ileri bir yol katedemediğim gibi daha da kötüye gitti herşey. Normalde durduk yere emmeyen çocuk memmeee diye yakama yapışıyor. Bırak kızım artık yeter diyince ıhhhh diye daha çok yumuluyor. Belki Kibele'nin dediği gibi diş yüzündendir. Alttan 4, üstten 4 diş çıkmak üzere. Patladı da uzamasını bekliyorum. Bir de kıyamıyorum Huri gibi. Önümüzdeki ay keseceğim ama. Sigarayı bırakmak gibi bişey bu da.

Benim oğlumda ayın 7 sinde 14 aylık olucak ,bu aralar pek iştahı yerinde değil.sağdaki azı dişi çıktı.toplam 9 dişimiz oldu.ancak geceleri mutlaka bir defa kalkıyor benimki meme emmediği için mama veriyordum.artık bir yaşından sonra süte geçtik severek içiyor.ne yazık ki mama gibi tok tutmuyor saanırım herhalde o yüzden gece kalkıyor bende tam bilemiyorum akşam yemeğini yiyor.sonra süt içiyor niye kalkıyor anlamadım sizin uykularınız nasıl gece bir defa kalkması normal mi?
gece kalktığı zaman hemen sütünü verip yatırıyorum uykusu kaçmasın diye.acaba gece süt içmeye alıştığı için mi kalkıyor.offf ne böyle bilemiyorum.yardımmm.

gülşencim geçmiş olsun. elvanın bebeğinde de olmuştu operasyon gecirdi ve geçti ama bayağı oldu o dönem bende vajinal muayene yaptırdım. tam hatırlamıyorum sanırım 6 aylık falandı kızım. bizim doktorumuzda bu tarz durumların ilaçla düzelebileceğini operasyon gerektirmediğini söylemişti.

Anne sütüne gelince herkesin fikrine saygı duymakla birlikte 2 yaşına kadar emzirmekten yanayım. emzirmek sadece süt vermek değil bence. kurulan bağ çok daha değerli ve önemli. ben büyük keyif alıyorum emzirmekten kızımda öyle. benim kızımda iştahsız bir bebek hemde ek gıdalara başladığımızdan beri her yemek yemediğinde içimin nasıl acıdığını anlatamam yediğinde ise dünyanın en mutlu insanı olduğumu. bana da diyorlar memeden kes büyüdü diye doktorumuzla da konuştum bana şunları söyledi anne sütünün herzaman faydası var sadece tek başına yeterli değil. memeden kestikten sonra bebeğinin iştahı acıladabilir acılmayadabilir bence bu yapısal bir durum mesela bazı bebeklerin vitamin içince iştahı acılıyo bazılarının acılmıyo bunun gibi bişey. yüreğinle mantığın arasında kaldıysan yüreğinin sesini dinle en doğru cevabı o verecektir. biraz daha bekle bakalım belki vitaminin de bir etkisi olur.

Benim oğlumda ayın 7 sinde 14 aylık olucak ,bu aralar pek iştahı yerinde değil.sağdaki azı dişi çıktı.toplam 9 dişimiz oldu.ancak geceleri mutlaka bir defa kalkıyor benimki meme emmediği için mama veriyordum.artık bir yaşından sonra süte geçtik severek içiyor.ne yazık ki mama gibi tok tutmuyor saanırım herhalde o yüzden gece kalkıyor bende tam bilemiyorum akşam yemeğini yiyor.sonra süt içiyor niye kalkıyor anlamadım sizin uykularınız nasıl gece bir defa kalkması normal mi?
gece kalktığı zaman hemen sütünü verip yatırıyorum uykusu kaçmasın diye.acaba gece süt içmeye alıştığı için mi kalkıyor.offf ne böyle bilemiyorum.yardımmm.

canım benim kızımda gece en az bir en fazla iki kere kalkıyo emmeye. doymadığı için de olabilir susuyo da olabilir alışkanlık da olabilir.

öncelikle kocaman bir maşallah benim kızım gece en az 4 _5 kere uyanıyor..ağlıyor sürekli emmek istiyor gece süt içirip yatırıyorum karnı tok biliyorum niye bu kadar uyanıyor anlamış değilim...doğru dürüst uyku yok tabi ben de uyuyamadığım için çok yoruluyorum haliyle sinirlerim bozuluyor ama sabrediyorum..sizin oğlunuz da aslında emmiyormuş emen çocuk daha çok uyanıyor...bir defa kalkması çok değil canım bi de beni düşün ben bir defa kalksa bayram edecem..
Herkese merhaba,
tüm hamile arkadaşlara sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum...

Dün Duru'yu yeni bir çocuk doktoruna götürdük ve doktorumuzun her cocuga yaptıgını söyledigi rutin muaynenin sonunda kızımızınn vajinasının kapalı oldugunu ôgrendik.
Bu ayına kadar hiç bir muaynesinde durunun vajinasına bakılmamıstı.ergenlikte regli olacagı yer tamamen kapanmıs delik gözûkmûyor ve bu ne zamandır böyle bilemiyorum?doktor bu problemin 6.aydan itibaren bircok kız bebekte göruldügünü sebebinin pisik kremi ve bezin vajinayı sıkıstirdıgını söyledi.duruyu banyo yaptırdıktan sonra kimi zaman ben kızarıklık var diye vajına dudaklarına krem sürüyordum buda iceri kacarak vajinayı yapıstırmıs.bu durum ileride böbrek yetmezligi, idra yolu enfeksiyonu,ergenlikte adet görememe gibi bir cok soruna neden oluyor.bize östorojen icerikli birkrem verdi ve bir ay boyunca bunu vajinasına sürün dedi ve mümkün oldugunca altını bezlemeyin dedi.ilacla vajinanin yapısıkligının acilabilecegîni söyledi...
ahh canım benim geçmiş olsun...inşaallah en yakın zamanda düzelir kızın..ya ne dertler var Yarabbim..

İPEĞİMU,ADENZAR,CONFUSE tebrik ederim sizi hamileymşsiniz..Ne güzel yeniden o duyguları yaşamak sağlıkla gelsin bebişleriniz...

Sağol ecetuba.
İpek de geceleri 2-3 defa kalkıyor. Diş sendromu olduğunda 6-7'ye kadar çıkıyor bu sayı. Aslında aç olduklarından kalkmıyorlar. Bu yaşta acıkmamaları lazımmış. Ben emzirmeden önce su veriyorum. Sonrasında emziriyorum. Tabi asıl sorun alışkın olmaları. İpek uykusu hafifleyince uyutmam için emzirmemi bekliyor.

İpekler aynı gidiyor canım resmen göğüsümü emzik olarak kullanıyor çünkü sol göğüsümden hiç süt gelmiyor ama o sol göğüsümüde abanarak içiyor yani içiyormuş gibi yapıyor oysa süt yok :oklava:

bu arada dün sirke denemesi yaptım pamuğa sirkeyi döktüm göğsümde beklettim bir süre sonra ipek emmek istedi 3 kere ıyyykkk yaptı 4. de zorladı kendini emicem diye ve kaptı memeyi....resmen yüzünü buruştura buruştura emdi hatun ya ne inatçı bir kızım var...alsanaalsanasmile

bu arada eşimle ben, ipeğe hiper aktif teşhisi koyduk :) anam resmen durmuyor, koltuklara tırmanıyor, sürekli konuşuyor ,ağzı hiç kapanmıyor ya mızmız yada bağırıyor yada konuşuyor, günde en az, çok ciddi söylüyorum ! 250 kez anne diyordur ..kesinlikle..!. oturmak istemiyor, hep koşuyor sokağa çıkardığımda elimi tutmak istemiyor, kollarını iki yana açıyor, ağızınıda gök yüzüne açıyor koşmaya başlıyor,oturup oyun oynamamız ve kitap okumamız 5 dakkaya çıkmıyor zaten bir tek o zamanlarda oturtabiliyorum.yap boz yaparken yada kitapların resimlerine bakarken sakinleşiyor ama uzun sürmüyor. mama sandalyesinde kilitli olduğu halde ayağa kalkıyor.bilmiyorumkismile.sempatiksalakcinni:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Hamileliğimi kutlayan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin...
Bende Deniz'imi yarın sütten kesmeyi düşünüyorum.Zira çok zor olmaya başladı.zaten gece uykusu pek yoktu,son 1 haftadır abartısız gece her yarım saatte bir uyanıyor diyebilirim.Onunla uyuyorum artık.Ve de mememi hiç bırakmak istemiyor.Dişlerinin arasına sıkıştırıyor,çekmeye çalışınca bırakmıyor,canım çok yanıyor.Az önce uykusu geldi ve uyutmaya götürdüm odasına.Yanına yatıp her zaman ki gibi verdim ağzına mememi.Uyudu ,mememi çekmeye çalışınca yine bırakmadı ve ben çekmeye zorlayınca canım çok yandı.o ağlayarak tekrar uyandı,ben hem acıdan hem sinirden ağladım.Doğduğundan beri uyku problemi var ama her geçen gün daha da kötüleşti.Artık dayanacak gücüm kalmadı.
Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?

İpeğimu ve Adenzar;
Tebrik ediyorum arkadaşlar.Yalnız değilmişim çok sevindim.Hiç kolay olmayacak ama ...

Hamileliğimi kutlayan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin...
Bende Deniz'imi yarın sütten kesmeyi düşünüyorum.Zira çok zor olmaya başladı.zaten gece uykusu pek yoktu,son 1 haftadır abartısız gece her yarım saatte bir uyanıyor diyebilirim.Onunla uyuyorum artık.Ve de mememi hiç bırakmak istemiyor.Dişlerinin arasına sıkıştırıyor,çekmeye çalışınca bırakmıyor,canım çok yanıyor.Az önce uykusu geldi ve uyutmaya götürdüm odasına.Yanına yatıp her zaman ki gibi verdim ağzına mememi.Uyudu ,mememi çekmeye çalışınca yine bırakmadı ve ben çekmeye zorlayınca canım çok yandı.o ağlayarak tekrar uyandı,ben hem acıdan hem sinirden ağladım.Doğduğundan beri uyku problemi var ama her geçen gün daha da kötüleşti.Artık dayanacak gücüm kalmadı.

İpeğimu ve Adenzar;
Tebrik ediyorum arkadaşlar.Yalnız değilmişim çok sevindim.Hiç kolay olmayacak ama ...

kesinlikle hiç kolay olmayacak canım .bende vazgeçtim ya bu yüzden..ipekte aynısını yapıyor. uyurken öyle uyuyoruz beraber yatıp emerek uyuyor aynı diş arasına kıstırıyor bıraktır bıraktırabilir sen artık sağ tarafıma yatmaktan sağ tarafım çürüdü..bende çözüm bulamadım ama ben emzirirken eşimde poposunu pişpişliyor daha çabuk uyuyor ben memeyi çekerken eşimde pişpişlemeye devam ediyor o zaman uykuya dalıyor,akşam uyumadan muhallebi yediriyorum akşamları dışarı çıkıyoruz yada evde yoruyoruz didişiyoruz oynuyoruz yada bıcı bıcı..yoksa sabaha kadar işimiz zor..

İpekler aynı gidiyor canım resmen göğüsümü emzik olarak kullanıyor çünkü sol göğüsümden hiç süt gelmiyor ama o sol göğüsümüde abanarak içiyor yani içiyormuş gibi yapıyor oysa süt yok :oklava:

bu arada dün sirke denemesi yaptım pamuğa sirkeyi döktüm göğsümde beklettim bir süre sonra ipek emmek istedi 3 kere ıyyykkk yaptı 4. de zorladı kendini emicem diye ve kaptı memeyi....resmen yüzünü buruştura buruştura emdi hatun ya ne inatçı bir kızım var...alsanaalsanasmile

bu arada eşimle ben, ipeğe hiper aktif teşhisi koyduk :) anam resmen durmuyor, koltuklara tırmanıyor, sürekli konuşuyor ,ağzı hiç kapanmıyor ya mızmız yada bağırıyor yada konuşuyor, günde en az, çok ciddi söylüyorum ! 250 kez anne diyordur ..kesinlikle..!. oturmak istemiyor, hep koşuyor sokağa çıkardığımda elimi tutmak istemiyor, kollarını iki yana açıyor, ağızınıda gök yüzüne açıyor koşmaya başlıyor,oturup oyun oynamamız ve kitap okumamız 5 dakkaya çıkmıyor zaten bir tek o zamanlarda oturtabiliyorum.yap boz yaparken yada kitapların resimlerine bakarken sakinleşiyor ama uzun sürmüyor. mama sandalyesinde kilitli olduğu halde ayağa kalkıyor.bilmiyorumkismile.sempatiksalakcinni:çok üzgünüm:

Amanınnn galiba gerçekten hihperaktif. Çok hareketli olacak annesi.
Sokakta el tutmama bizimkinde de var. Galiba bu dönemlerde normal. Oyun oynama konusunda konsantre olamıyorlar. Aslında çocuk gördüğünde çıldırıyor. Onlara koşup koşup sarılıyor, öpüyor. Bizimki sevgi pıtırcığı. Hala anne demiyor ama. Keşke dese de 250 kez dese.

Canım diş çıkarıyordur. O zamanlarda aynen tarif ettiğin gibi oluyor.
Benimki de meme ağzından çıkar çıkmaz uyanıp ağlıyordu. Şimdi yeni bişey keşfettim. Uyurken ağzından memeyi çıkarmadan oturur pozisyona getiriyorum. Yani sırtını biraz dikleştiriyorum. Kendisi memeyi bırakıp yatağa atılıyor. Eğer gözlerini hiç açmazsa uyuyacak anlamında. Eğer oturur pozisyona getirirken direnirse hiç acele etmeyip emzirmeye devam ediyorum. Daha sonra şansımı deniyorum. Bende işe yaradı.

İpeğimu ve Adenzar;

Evet çok zor olacak ama 1 sene. Sonra emin ol çok rahatlayacağız. Onlar kendileri oynamaya başlayacaklar. Bizden sürekli oyun beklentileri kalmayacak. Yoksa büyüyene kadar ilgi peşinde koşuyorlar.

selam herkese

confuse,ipeğimu ve adenzar tebrikler.sağlıkla bebeklerinize kavuşursunuz inşallah

benim oğlum hala yürümüyor.sıralıyor.çok az adım atıyor ama tam anlamıyla yürümeye başlamadı.artık günde 1 kere uyuyor.ben memeden bir yaşında iken kestim.biberon ile pınarın çocuk sütünden vermeye başaldım.biberon emerek uyudu.ve memeyide bir daha aramadı.gecede uyanıp biberon ile sütünü içti uyudu.ama sonra kötü bir hastalık geçirdi.bu hastalıktan sonra biberon ve yalancı emziğide bıraktı.yalancı emziği bırakmasına sevindim ama biberonu bırakmasına çok üzüldüm çok uğraştık ama bir türlü almıyor biberonu.biberon emerken yarım litre süt içiyordu.şimdi süt içirmek imkansız gibi oldu sadece sabah kahvaltıda bir bardak içirebiliyorum.pipet ile içirmeyi deniyoruz ama onuda daha beceremiyor.anne filanda demiyor.ama iki gündür kendi kendine bebekçe birşeyler söylüyor.artık herşeyi anlamaya başladı.acayip karıştırıcı oldu bütün mutfak dolaplarının içinde bugün gidip dolap kapaklarına kilit aldık çok iyi oldu uğraştı bayağı açmak için açamadı vazgeçti.gece uykusuna gelince maşallah 8.30 9 gibi uyuyor gece hiç uyanmıyor.sabah 6 gibi uyanıyor yanımıza alıyoruz 7.30 8 e kadar uyuyor.uykuyada yanına yatıryorum kulağımla oynayarak dalıyor.bizden havadisler bu kadar

selsin im her bebeğin karakteri farklı oluyor işte bazısı geç yürür bazısı erken,ipek yürüyor ama çok sık düşüyor belki çağın geç yürüyecek ama hiç düşmeden direk yürüyecektir..biberon işine bende üzüldüm çok büyük kolaylık artık pipetle alıştırmaya bakacaksın süt önemli.

bana da Allah'ım herhalde sürekli mesaj veriyor.dün sirke denemesinden sonra bugün çemen sürecektim göğsüme ama ipek çemenden önce yakamı yırtarcasına meme istedi ilk defa yaptı bunu ,akşamda iftara gittik geri geldiğimde biberona süt koydum göğsüme öyle bir acı girdi ki doğum yaptığımda süt çoğalır da göğüsler sızlar ya öyle bir acı girdi emzirme ihtiyacı hissettim resmen..dedim Allah'ım bana işaret veriyorsun hadi bakalım biraz daha erteleyelim şu meme bırakma seanslarını dedim artık....

yaa bende süt veriyorum benide emiyor ben zaten 20 aylık olana kadar düşünüyorum o beni bırakmazsa eğer,çok iyi diyorlar boşverin tabi acıması kötü.hamlwlere hayırlı olsun sevindim canlarım sağlıklı bebkler olsun inşallahh...emirhan da hiiiççç durmuyor

kızlar merhaba uzun zamandır giremiyordum pc bozuldu yenisi alınacak bekliyoruz.hastanedeyim nöbette ordan yazıyorum.sizleri özlemişim okumayalı herkes iyi sanırım hamişler varmış tebrik eder kolaylıklar dilerim 1 tane bile hayatımızı nasıl etkiliyor 2.yi düşünemiyorum tabi çalışan bir anne olarak söylüyorum.
ada kızım iyi maşallah 14 aylık olduk biz yürüyemiyor 1-2 adım atıp korkup emekliyor.bakalım hayırlısı sabırla bekliyoruz.ama konuşuyor anne baba dede.anne meme diyor cümle içinde tabi öyle diyincede nasıl kesiceksin memeden bilemiyorsun.ama göğüslerim berbat dişleriyle çkiştiriyor.kıyamıyrum bakalım hayırlısı zaman neyi gösterecek.herkesin ramazanı hayırlı olsun.

Yazdıklarınıza çok güldüm kızlar. Gerçekten bu veletler çok komikler.
Hepsinin gelişimi ayrı. Aslında bence istekleri farklı demek daha doğru olur. İstediklerinde yürüyorlar. İstemediği hiçbirşeyi yaptıramıyorsun. O yüzden bırakın kafalarına göre takılsınlar.
Selsin kendiliğinden memeyi bırakması çok iyi olmuş. Keşke İpek de böyle bişeye karar verse. Biberon meselesine hiç takılma. 1 bardak süt de iyi. Bir de alıştırma bardakları var ya onlarla dene istersen. Wee'nin silikonlu olanlarından aldım ben çok memnunnum.

Yarın dr kontrolüm var. Ufaklığı ziyaret edeceğiz. Bakalım neler yapmış bu kadar sürede.
İpek bu aralar pek agresif. Bana vurup duruyor. Bugün dışarı çıktık ona alışveriş yaptık. Çok yoruldum. Artık iyice büyüdüğü için bodyleri olmuyor. Tuvalet eğitimi için klozet kapağı aldım ama şimdilik eğitim vermeyi düşünmüyorum. Yani 2 yaştan önce. Benim kayınvalide bu konuda çok aceleci. Onu zor zaptediyorum. Bugün yine bana kilot giydirsene diyor. Bezlendiği için gerek yok dedim. Bozuldu. Sanki kakasını çişini o temizliyor poposunu o yıkıyor da bir an önce çişini söylesin istiyor.

ay kızlar çok alemsiniz...
huri hele sen :)))
kız sirke çemen biber derken göğsünü yara edicen...
boşver vermek istemiyosan verme alma kucağına emzirmeye...
bende bu aralar aynı dertten madurum...
yanımda yat ama emmicem sadece ağzımda olsun meme diye düşünen bir oğlum var...
bizimkide çok az süt içiyor...
biberon kesinlikle süt içmiyor..
bugün ona danonenin muzlu pudingini aldım..kocaman şeyi bitirdi sildi süpürdü...
aaaaahhh ahhhhh
deniz artık koltuklara çıkıyor...iniyor çıkıyor iniyor çıkıyorrrrr....
yaaaa napcam bu meme konusunu...sütü bardakta ve kaşıkla içiyor...
gün içinde kovonoz meyva yiyor..karpuz dışında elinde meyva yemiyor...
önüne kasede veriyorum yemeği kendi yiyor...
günde 1 su bardaağı yoğurt yiyor...
ama çorba et balık tavuk zar zor ağzına oyunlarla zor yiyor...
bu arada çok hırçın...şöyleki...istediği bişi olmasın kendini tokatlıyor kulaklarına yüüzne vuruyor gözüme baka baka...bazen çığlık atıyor dışarı çıkar beni diye bay bay bay bay diyor kapıya gidip...ayakkabılarını giymeye çalışıp giyemeyince çıldırıyorrr...
şunada uyuyor..işallahh

Back
X