- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
- #29.221
Tuana sen çalışmıyorsun di mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çalışan anne sendromu seninki. Onu büyütmeyi istemen bile iyi bir anne olduğunu gösteriyor. Çocuğundan kaçan bir anne değilsin. Ben evde olayım kendim bakayım istedim hep. Sanki ona daha fazla şey verebilecekmişim gibi geliyordu. Şimdi bakıyorum da. Ev işi yapmaktan onu yedirmekten ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamaktan başka pek birşey yapamıyorum. Bu kadarını herkes yapar diye kendime kızıyorum. yetersizmişim gibi hissediyorum. Annelik böyle birşey işte. Yaptığın tüm güzel şeyleri unutuyorsun. Hep daha fazlasını verme çabasındasın. Anladım ki ne yaparsak yapalım öncelikle kendimize yaranamıyoruz.
olumunekankayizsmile her satırına katılıyorum canım ..
Ay kız İpek tam gece yattı sabah kalktı derken dün gece yine eski haline döndü. 4-5 kere kalktık. Şu meme olayını bir türlü. Neyse emsin 18 aylık olana kadar. Sonra o bırakmazsa ben bıraktıracağım.
Mercimek iyidir herhalde. Midemi bulandırdığına göre. İkili testte göreceğim evet. O zaman kadar daha çoook var. Tam 13 gün.
Sen sünnet işini ne yaptın. Aras ne yapacak çok merak ediyorum doğrusu.
Starcım sizde İStanbul'a gelicekmişsiniz hayırlı olsun, sende tayinini buraya aldırcaksın dimi bir sorun yasanmaz sainirm.
stracım haklısın bende çok düşündüm senin düşündüklerini ama çok ısrar ettiler kreş sahibi bi tanıdığımız tüm şartlar sunuldu evden alıp eve bırakıyolar bi deneyip yaşamak istedim belki güzel olur belki yürütemeyiz şu an bilemiyorum ama önemli olan öykü benim için orda mutsuz oldunu hissedersem yapamam ben
sonuçta allaha şükür çalışmaya ihtiyacım yok belki bi çoğunuz gibi ama o kadar oku,yıllarca çalış,sona birden evde oturmak bi süre sona insanı çok verimsileştirip kalitesini düşürüyo
o yüzden bi şansımı denemek istedim olmazsa da evime ve kızıma kaldım yerden devam :)
Dün herkesler buradaymışş işyerinde çok yoğundum bakamadım sabah okudum herkese günaydınnn
Biz oğlumla 2 gündür 5 te ayaklanıyoruz uykusu var ama yerinde uyumuyor sabah olunca sürekli yanımda olmak istiyor emiyor gözü kapalı keyif yapıyor uyumaya çalışıyor ama uyuyamıyor nedense kalkıyor oynuyor sabahın köründe ama mız mız hiç durmuyor herşeye bağırıp ağlıyor...bezini zor alıp giyinip anneme bırakıyoruz sabahları bende yukarı çıkıp 10 dakika oynayıp ayrılıyorum.Sabahtan yoruluyorum valla.Eşimde sağolsun oyalayayım demiyor gözünü açıp bir çocukla ilgilenmiyor çocuk tepesine çıkıyor yatakta düşecek aşağı hiççç kaygısız yatıyorr üstelik çocuğa yaramaz diye kızıyor çok sinirlendim bugünn eşime moralim bozuk bir şekilde işteyim şimdiii
slm arkadaşlar
çoooook yorgunummmm çooook
irem okula başladığından beri beterim yaa
hersabah ayrı bi çeşit yemek için sabahın 7 sinde kalk
eşimi yedir içir giydir yolla
2 kızı yedir içir giydir sende giyin hadee yolaa
gerçi okul çok yakın ama her sabah her sabah alışkın olmadığımdan sersemletti resmen
zaten halen ramazandanda kurtulamadım sabaha kadar otur otur daha kendime gelemedim
uykusuz deli danalar gibiyim
tam uykumun olduğundada canavaruslarım tazı kesiliyolar başıma yaa
kızlar selam. bende ne zamandır hiç yazmadım. topik şenlenmiş sevindim valla yazasım geldi. bende çalışan anneler kervanına katıldım şu sıralar çok yorucu geciyo günler. ilk birkaç gün ağlayarak gitmeme rağmen okul bana terapi gibi geldi. işimi,arkadaşlarımı, sınıfımı, çocuklarımı çok özlemişim. bunun dışında ev aldık şuan badana boyası yapılıyo hafta içi taşınıcaz allahın izniyle. zeynepte yürüyo çok şükür parkta bir koşuşu var sormayın o kadar mutlu ki yürümekten şuan ona hiç bişey bu kadar keyif vermiyo. onu böyle gördükçe bizde mutlu oluyoruz bizden şimdilik bu kadar.
canım yeni memleketiniz hayırlı olsunkızlar merhabaaa ben bayaaaa bi zamandır giremiyorum sadece bi kaç kere girip okuyabildim... Hayatımız baya bi değişti kendimi bi koşturmacanın ortasında buldum :) eşimin işi dolayısıyla bursaya taşındık bu arada şimdide buraya alışmaya çalışıyoruz Melisle..
Maşallah bütün fıstıklar büyümüşler..
Çok iyi yapmışsın. Önemli olan anlaması değil zaten. Hem anlamadığı ne malum. Birden kafaları çalışmaya başlıyor. Herşeyi anlatmak lazım. Ben de İpek'e tutamayacağım bir söz vermiyorum veya onu kandırmıyorum. Bence çok hassas bir konu. Ya da ben bu konuda çok hassasım.
çok doğru bi davranış canım
zaten sen onları kandırmaya çalışsanda hemen anlıyolar
bilmedikleri bişi yok bunların
İyi geçmiş canım ilk günün. Bence bundan sonrası daha rahat geçer. İkiniz de alışırsınız.
Ay geçen onu düşündüm ben de. Kız okula başlayınca erkenden kalkacam işe gider gibi. Kahvaltı falan hazırla okula bırak. Ay sen şimdiden başladın. Allah kolaylık versin valla.
saol canım
valla bende geçen seni düşündüm bulantılı dönemlerin zor geçiyodu diye hatırlıyorum
bide şimdi sana ihtiyacı olan bi bebiş daha var
allah yardımcısı olsun dedim
benim irem 3 yaşındaydı bulantılarım başladığında kaç ay resmen o bana baktı diyebilirim
ona yemek bile veremiyodum düşün babası kek ve meyve suyu alıdı kendi uzakta oturur yerdi
yanıma yanaşamazdı bilirdi hemen çıkartacağımı
babasını bile tembihlerdi aman baba annemin midesi bulanır yapma derdi
kuzum benim yaaaaa
ama allahtan sen yalnız değilsin
inşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın
Çalışmayan anneler genelde şu cümleyi kuruyor: Biraz büyüsün ben de kendi hayatıma devam edeceğim. Sanki çocukla yaşamıyorlarmış gibi. O cümlede biraz büyüsün ben de işe başlayacağım demek istiyorlar aslında. Çalışmak yaşamakla eş tutulmuş. Bunca zaman hep kendi hayatını yaşayan biri olarak bu düşünceyi çok yanlış ve saçma buluyorum. Tabi bu benim düşüncem. Ben mercimeğim 3 yaşına gelince çalışmayı düşünüyorum. İnşallah Allah mecbur bırakmaz. Çalışmak gerekirse yapacak birşey yok pek tabiki.
ya şöyle bak bide duruma
ben evlenmeden önce çalışıyodum ama evlenince işmiş bıraktım valla
bence evde tembellik yapmakta hoş bişe
allah muhtaç etmesin çalışmaya valla hevesim olsada yapamam heralde
ama şu var çocuklarla zaman çok hızlı ilerliyo bazen sadece kendi başıma markete gitmeyi kendi başıma mağaza mağaza gezmeyi okadar istiyorumki
çocukların reyon reyon koşmalarından bişi gördüklerinde illa lmalarından alınmıcak bişeyse zorla anlatmaktan markete gidesim gelmiyo
ya alışverişe ne demeli
allahımmm bi ölüm bence
biri aaaa anneee bu elbiseyi alalım aaaa bak busana çok hoş olur aaaaa buna bak biiii
sürekli dikkatini dağıtır( e malum kız çocuğuuu)
biri ya uykusu gelir mızıklar ya arabadan sıkılır inmek ister peşine koş dur
ya acıkır hadeee yedir içir yada altına edr hade sokakta biyer bulki temizleyesin haaaa ötekide aynısı nezman dışarı çıksak
anneeeeeeeee tuvaletim geldiiiiiiii
ya işte bunlar gibi biçok neden işte bende diyorum bunlar büyüsede bende azcık rahat etsem azcık kendimi bulsam
kendimce bu konuda biraz hakkım olduğunu düşünüyorum yalnız biri olarak
Ay buraya yazarken hep kızlarım diyesim geldi.
İnşallah kızımın kız kardeşi olur. Doyamadım kızlara daha:))
hayırlısı diyelim bakalım
allah önlüne göre versin
Yeni evin mekanın hayırlı olsun canım. Güle güle otur.
hatırladığım kadarıyla bayadır çalışıyoTuana sen çalışmıyorsun di mi?
hoşgeldin canım yeni eviniz de işinde hayırlı olsunkızlar selam. bende ne zamandır hiç yazmadım. topik şenlenmiş sevindim valla yazasım geldi. bende çalışan anneler kervanına katıldım şu sıralar çok yorucu geciyo günler. ilk birkaç gün ağlayarak gitmeme rağmen okul bana terapi gibi geldi. işimi,arkadaşlarımı, sınıfımı, çocuklarımı çok özlemişim. bunun dışında ev aldık şuan badana boyası yapılıyo hafta içi taşınıcaz allahın izniyle. zeynepte yürüyo çok şükür parkta bir koşuşu var sormayın o kadar mutlu ki yürümekten şuan ona hiç bişey bu kadar keyif vermiyo. onu böyle gördükçe bizde mutlu oluyoruz bizden şimdilik bu kadar.
canimum memeden kesince ille onun yerini alıyormuş bi şey :bbo:
oy 2 hafta mı var daha yaaaaahagget süre niye bu kadar uzun fisfisfis
sünnet 28-29 ekime kaldı sanırım . babamıs da yanımızda olsun bu kutlu günde dedik kaydirigubbakcemile3 Aras'ı sanırım 4-5 saatte 1 vereceğim ağrı kesici şurupla olabildiğince sakin kılmaya ve uyutmaya çalışıcam ilk 2 gün , inşallah kolay atatırız bilmiyorumkismile
kıs İlsu sensin dimi yerimseniben inşallah çıkar tayinim sorunsuz canım yaa :Saruboceq:
inşallah kafa karışıklığı yaşamayacağın ve kızın için de katkıları olan bir deneyim olur .. iş sonrası evde yaşadığın psikolojiyi çok iyi anlıyorum .. hamileliğim süresince ve onun öncesinde de yaz tatili boyunca çalışmayıp 1 seneden fazla evde kalınca ben de benzer duygular yaşamıştım .. işe gittiğim ilk günler ne kadar 3 aylık oğlumdan ayrılmak zor olsa da seviniyordum da kendimce hayata dahil olmaktan ve böyle hissettiğim için de suçluluk duygusu sıkıştırırdı diğer yandan :bbo:
bizim tosbaaalar elmanın iki yarısı sanki , niyeyse yadıkların çok çok aşina geliyor bana yerimseniben
bozma moralini , düzelmiyorlar hiç . çünkü öyle görmüşler hep . çocu büyütmek kadının asli görevi sanki , bi işin ucundan tutunca bi yerleri mi eksiliyor acaba .. bazen eşimin de tutarsızlıkları oluyor .. hem oğlunu göremiyor 4-5 gün , çok özlediğini söylüyor gün içinde her konuşmamızda , sonra eve geldiğinde 1-2 oynuyor , sonra hoooop pc başında yada elinde cep tel onu kurcalıyoroğluşun rutinleri yine bana kalıyor birbir , e ozaman bana da geliyolar tabi
klava:
ay kuşummmm kıyamam sana yaaa :teselli: ne zormuş , okurken bile insana dral geliyor vallaAllah yardımcın olsun
saola canımmm
sanada yazdımmı hatırlamıyorummm
taşınma işiniz varmış
allah yardımcınız olsun şimdiden
hayırlı olsun canım yeni eviniz .. pıtırcık yürüyormuş , yesinler onu maşallah
başlayana kadar canım , işe bi başladın mı , daha ilk günden sanki hiç ayrılmamaışsın gibi geliyor ve yaşayacağını zannettiğin sıkıntıların hiç birini yaşamıyosun , en azından bende öyle oluyor yerimseniben
oooo kimsecikler yok herkes iyidir umarım kikole hoşgeldin canım nasıl özlüyormusun antalyayı burası hala çok sıcakklima açılıyor ara ara.of busene çocukla çok çekilmez oldu açıkcası.
tuana canım sen ilsuymuşsun nasılsın tuana nasıl büyüyorlar değilmi bıcırıklar nezaman 15 aylık oldular anlayamadık.bütün yavruları öpüyyorum.
Huricim insanlar artık iyilik duygularını kaybettiler vicdasızlaştılar neden böyle oluyor yediklerimize bişeyler mi katıyorlar acımasız,gaddar olalım diye yani ne bilim öyle gibi geliyor bana artık...Ben de benzer bir durum yaşamıştm kızım yoktu o zaman...yaşlı bir dede bindi otobüse oturanlar hep genç ama bir Allahım kulu yer vermedi ben dayanamadım amca gel otur dedim..o da olur mu sen kızsın ayakta durma olsun dedim verdim yerimi..Allah sonumuzu hayır etsin..selam kızlar ,hafta sonu bende gezdim cumartesi akşamı eşimin yengeleri geldi lafladık güzeldi ,pazar günüde çok eski bir arkadaşımın evine gittim ...ama başımada neler geldi...
arkadaşımın evi ümraniyede ben leventteyim ..oraları bilen bilir leventten ototbüse biniyorum 1. köprüden gidiyorum.giderken herşey yolunda ama geri dönerken tıklım tıklım ototbüs ve söyliyim ipek kucağımda sırtımda sırt çantası 1 allahın kulu da yer vermedi çok kalabalıktı ototbüs e tabi köprüden gelirkende durak yok direk ordan biniyorsun leventte iniyorsun 30 dakika ayakta ipekle kaldım....1 kişi ya allah rızası için gelin siz oturun desin ...
biz nereye gidiyoruz millet olarak ne kadar duyarsız,vicdansız insanlar olduk,17 aylık bebeğe tecavüz ediliyor,8 yaşında ki kız dağa kaldırılıyor,fatmagül tecavüze uğruyor herkes oh olmuş diyor,neler oluyor bize ?kadın kucağında çocuk sırtında çanta ayakta ototbüse biniyor kimse dönüp bakmıyor ...ne acı ayıp şeyler yaşıyoruz allahım..
selam canım biz iyiyiz çok şükür..Geçmiş olsun canım...Prensesinin gözleri düzelir inşaallah...Ben götürmedim kızımı doktora...Sen daha önce bir şey mi farkettin görme ile ilgili ondan mı götürdün?Herkese selam umarım herkes ıyıdır. Benım bıraz moralım bozuk. kızımı göz doktoruna goturmustum rutin kontrol. 0.50 göz kusuru cıktı. bıkac ay sonra bırdaha goturecegım. sızler gıttınız mı goz doktoruna. Bu durumla karsılasan var mı acaba
Demek öyle canım...Nasıl bir tedavi uygulanacak düzelmesi için...ben de aslında düşünüyorum eşimin kardeşlerinde var göz bozukluğu genetik olabilir..Hayır ece tugba hıc bır sikayet yoktu. Ben önlem ve klontrol olsun dıye goturdum. Göz bozuklugu cıktı. 1 yasında goturmek gerekıyormus. Bence siz de gösterin.