2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

menekseak ben veriyorum yatmadan once 200 cc iciyo, bazen gece yarisi bidaha istiyo ozamanda 150 cc felan iciyo. Gunduzleride yatmadan veriyorum, biberonla iciyo buarada
maşallah sinanıma,erkekim,bayılıyorum resinlerine :27:

Merhaba,bende bazen yatmadan önce 200ml süt veriyorum kaana ama her zaman değil.Yemeği erken yediyse yatmadan içmek istiyor veriyorum.Yemeği geç yediyse ve ardından hemen yatacaksa istemiyor zaten karnı tok olduğu için...Gecede 2 defa meme için kalkıyor.Ben yaza doğru memeyi bıraktırmayı düşünüyorum...Gündüz zaten meme aramıyor..
Benim oğlum genellikle günde 1 defa 2 yada 3 saat uyuyor.Akşamüzeri pek uyutma taraftarı değilim.Akşam uykusuna saat 20.00 de yatmış oluyor.Sabahta 7 de kalkıyor.Bende akşamları biraz tv izliyorum uzanarak iyi oluyor.Ama illaki uyumak isterse akşamüzeri 5 gibi 1 saat daha uyutuyorum.O zamanda gece uykusuna saat 22 de yatıyor.
Biz diş fırçalamıyoruz daha....
Oyunlara gelince bu ara kaana çok oyuncak ve kitap aldım.Kitaplara bakmayı ve dinlemeyi seviyor.
Dün bateri takımı aldım.Sabahtan başladı çalmaya...Balonla oynamayıda çok seviyor.karalamayı da seviyor.Pastel boya almayı düşündüm ama vazgeçtim.Biraz daha zaman geçsin bakalım.Şimdilik yazı tahtası ve kalemle idare ediyoruz.Bu arada geçen gün eline tükenmez kalem geçirmiş ve kanepeyi çizmiş bayağı.Nasıl çıkar acaba??
Dans etmeyi oynamayıda çok seviyor.Tv de müzik çıktığında hemen oynamaya başlıyor.En sevdiği reklam turkcell....
Tek başına kahvaltı etmekten hoşanmıyor öyle olduğunda çok az yiyor.Hepberaber sofraya oturduğumuzda ise çok güzel yiyor.
11 tane dişimiz var azılarda çıkıyor çok şükür hasta olmadı bu sene fazla.Umarım bu kışı hastalıksız atlatırız...Bizden haberlerde şimdilik bu kadar:55:
leken için bende bir kitap vardı onu araştırdım canım..
dayanıklı kumaşa çizilmişse limon suyu ve ılık süt ile fırçalayın durulayınca leke geçecektir yazıyor..
eğer nnazik kumaş ise talk pudrası ile fırçalayın yazıyor..bu leke çıkarma yöntemi mürekkep lekeleri içinmiş..

merhaba arkadaşlar 3-4 gündür demir hasta öle olunca ne gece uykusu kaldı nede gündüz..dün doktora götürdük grip olmuş burnu tıkalı boğazıda kızarmış allahtan ciğerlerinde bişey yok ondan çok korkuyordum geçenlerde ben hastaydım galiba benden geçti ona ama şöle bi ihtimal daha var su sebiline basmayı öğrendi günde 6-7 kere en az üst değiştiriyoruz ıslatıyor sürekli kendini o yetmiyormuş gibi yerler dökülen suyunda içine yatıyor:(ondanda olabilir tabii çok üzülüyorum onu öle görünce geceleride sürekli kalkıyor herhalde burnu tıkalı ve rahat nefes alamıyor şimdi tonimer ve bi burun damlası daha kullanıyoruz ayrıca benical ve aferin kullanıyoruz tabi iştahıda yok ve hiç bişey yemiyor son günlerde dişlerden şüphelenmiştim çok saleyesi akıyor şimdi 12 tane dişi var bu arada onuda çıkarıyor olabilir en kötüsü zaten kilo almıyordu ama şimdi dahada kilo vermiş 10.5 kilo olmuş:(15 gün sonra doktor kan tahlilleri istedi onları yaptırcaz bide hiç bilmiyordum demirin başı sürekli terler baş terlemesi d vitamibni eksikliğinden olabilirmiş onun içinde kan tahliliği yaptırıyoruz ve biz şu ana kadar hiç yaptırmamıştık..aynı zamanda kilo almayan çocuklarda yada sürekli aynı kiloda seyredenlerde idrar yollarında iltihap yada kumda olabilirmiş bunların hepsini dün ilk kez duydum bir ay takip etcez eğer kilo alımı olmazsa bu seferde idrar tahlili yaptırcakmışız..biz doktorumuzu değiştirdik iyimi oldu kötü mü anlamadın:((bakalım artık zaman göstercek
geçmiş olsun paşama...
D vitamini eksikliğinin başta terlemeye yol açtığını konuşmuştuk burada sen kaçırmışsın demekki..bizimde vardı o problemimiz bizimki elyaf yastık yorgandan olduğu anlaşıldı değiştirdim pamuk yaptım düzeldi canım..
allah kötü hastalık vermesin herşeyin çaresi vardır ciğerlere inmemesi iyi olmuş düzelir yakın zamanda geçmiş olsun..
.

bu arada kızlar demir hiç süt içmiyor:( sadece kahvaltısını bizle ettikten sonra bulamaçta veriyorum tekrar o zamn biraz almış oluyor..birde çok fazla oyun oynamak istiyor ama onunla napcağımı şaşırıyorum halkalarla oynardık eskiden hoşuna giderdi şimdi ondanda sıkıldı işte şekiller var onları kutunun içine atıyoruz beraber ama oda bi süre çok çabuk sıkılıyor napcağımı şaırdım onunla bütün gün evin içinde çocuk sürekli dolanıyor şu hamurdan bende yapıcam bi onu deniyelim belki hoşuna gider
süt konusu da ipekte hiç içmiyor bırak sütü biberonu ağzına sürmüyor ama ağzı geniş bardağa koyup yemek kaşığı ile verdiğimde içiyor bir dene istersen..
hamuru şiddetle tavsiye ederim tepsi gibi açtığında eline ne geçerse iz çıkarmaya çalışıyor keyifli..
.

Geçmiş olsun tealight,inşallah çabucak iyileşir paşa..
Evde ttüm gün çocuklar gerçekten sıkılıyorlar aynı oyuncaklarlada dönüp dolaşıp oynamaktanda zevk almıyorlar artık.Böyle oluncada evin içinde dolaşıp duruyorlar..
Aynı durum bizdede var.kaan tüm gün annemle beraber evde bütün oyunları oynuyorlar beraber ama yinede canı sıkılıyor.Sürekli ev karıştırıyor artık.Yaramazlık yapıyor masaların koltukların tepesine çıkıyor.Dün babannesine gitmişler halasıda varmış.Oradan gelmek istememiş eve.Değişiklik arıyor çocuklar ama kış günüde her zaman nereye gidersin.Bende bu ara kitap oyuncak vs çok aldım sıkılmasın diye ama biraz oynuyor bıkıyor haklı olarak...
aynılar ya bu dönemde kendi kendilerine oyun oynamaları lazım ama bizimkiler hep bize sarıyor..bazen akşam eşim geldiğinde sen bugün hiç bi şey yapmadın mı diyor ..eee yapamıyorum ki ne mutfağa ne tuvalete sokuyor beni hep paçamdaaaaaa

HURİCİM SAĞOL LEKE ÇIKARMA YÖNTEMİNİ DENEYECEĞİM.Benimde bugün elim boş işyerindeyim.Yemek tariflerine göz gezdirdim biraz.Akşam eve gidince kek kurabiye türü bişeyler yapıcam kaan gün içinde yiyecek bişeyler arıyor.Öğlen yemekten sonra akşam yemeğine kadar atıştırmayı seviyor.

gece bebeğe süt yada meme yada mama vermek çok doğru değilmiş..hem bunu bi programa çıkan uzamndan dinlemiştim hemde okumuştum..özellikle dişleri ve midesi için çok sakıcalıymış....gerç, nasıl alıştırırsan öle gider...acıkıp ağlarsa yapacak başka bişi kalmıyor ama benim oğlum gece ne meme ne süt ne mama alır..saat 22.00 gini uyur sabah 9 da uynaır...güne yumurtayla başlarız sonra ya cici bebe süt yada normal kahvaltıyla..

evet cnm bende duydum bunu ama dediğin gibi alıştı artık nasıl keserim bilmiyorum..

merhaba arkadaşlar 3-4 gündür demir hasta öle olunca ne gece uykusu kaldı nede gündüz..dün doktora götürdük grip olmuş burnu tıkalı boğazıda kızarmış allahtan ciğerlerinde bişey yok ondan çok korkuyordum geçenlerde ben hastaydım galiba benden geçti ona ama şöle bi ihtimal daha var su sebiline basmayı öğrendi günde 6-7 kere en az üst değiştiriyoruz ıslatıyor sürekli kendini o yetmiyormuş gibi yerler dökülen suyunda içine yatıyor:(ondanda olabilir tabii çok üzülüyorum onu öle görünce geceleride sürekli kalkıyor herhalde burnu tıkalı ve rahat nefes alamıyor şimdi tonimer ve bi burun damlası daha kullanıyoruz ayrıca benical ve aferin kullanıyoruz tabi iştahıda yok ve hiç bişey yemiyor son günlerde dişlerden şüphelenmiştim çok saleyesi akıyor şimdi 12 tane dişi var bu arada onuda çıkarıyor olabilir en kötüsü zaten kilo almıyordu ama şimdi dahada kilo vermiş 10.5 kilo olmuş:(15 gün sonra doktor kan tahlilleri istedi onları yaptırcaz bide hiç bilmiyordum demirin başı sürekli terler baş terlemesi d vitamibni eksikliğinden olabilirmiş onun içinde kan tahliliği yaptırıyoruz ve biz şu ana kadar hiç yaptırmamıştık..aynı zamanda kilo almayan çocuklarda yada sürekli aynı kiloda seyredenlerde idrar yollarında iltihap yada kumda olabilirmiş bunların hepsini dün ilk kez duydum bir ay takip etcez eğer kilo alımı olmazsa bu seferde idrar tahlili yaptırcakmışız..biz doktorumuzu değiştirdik iyimi oldu kötü mü anlamadın:((bakalım artık zaman göstercek

geçmiş olsun cnm. inşallah biran önce iyileşir kuzucuk.

su sebiline benim oğlumda çıldırıyor. Akşama kadar bıraksam oradan bütün bidonu boşaltır. Günde 3-4 kez kıyafet değişiyor bizdede..

canım gıda boyasını aktardan alıyorum
birde hamuru saklamak için plastik kaplarda almak lazım sanırım ben streç filme sarıp buzluğa koymuştum çözüldükten sonra çatlamalar oldu yağ ile yoğurdum ama kurtaramadım hamuru sanırım hazır satılanlar gibi ya plastik kap alacağım yada meyve pürelerin olduğu minik cam kavanozlarda ona daha çözü bulamadım...

meme işini hiç sorma vaz geçecek gibi değil gündüzleri ııggghhh diyo böö diyor ama gece uykusuna yatarken bluzlarımın yakası uzadı çekiştirmekten hiç bir şekilde dikkati dağılmıyor odaklanıyor göğüslerime...2 fırtta olsa çektiğini kar sayıyor maalesef...kıyamıyorum yaa...1 gececik kaynanada kalsa belkide geçecek bu gece nöbetlerimiz ama işte...

bu gece de aynısını yaptı kucağımdan indirdim "git" diye bağırdım,bir ağlayışı var hıçkıra hıçkıra sonuç yatakta omuzum da uyudu kolu da hep boynumda....
uyku saatlerimiz
sabah 9
öğlen 12
akşam üstü 5
gece 10
gece boyunca 2 kere kalkmak...

Aktar yolunu tutayım bari.
Meme işi için senin yerinde olsam strese sokmazdım çocuğu. Hamile olmasaydım 2 yaşına kadar emzirecektim. Dinen de hakkıymış çocuğun zaten. Vardır bunun da bir sebebi. Dr'lar da 2 yaş diyor. Ama senin öğün sayın fazla geldi bana. Biryerde okumuştum. 18 aya kadar gündüz uykuları 1'e düşmeliymiş. Kendi düşmezse siz düşürün diyordu. Önce oradan başlarsan 1 öğün azalır zaten. Gece de İpek'e önce su veriyordum, sonra emziriyordum. Bazen çok susamış oluyordu. Öyle öyle alıştı.
Eğer illa bıraktırayım diyorsan o zaman ballı tuzu dene. Bazıları bu yöntemle kesmişler. Acı süren de var ama ben kıyamadım çocuğuma. Gerek de kalmadı çok şükür. Bir de en önemlisi senin kararlı olman. Sen vermezsen onun yapacak bişeyi yok alışacak yokluğuna.

Aranızda gece bebeğine süt veren varmı yada mama biberonla..

Akşam yatmadan 120 cc süt içiyor gece de uyanırsa su. O kadar canım. Alıştırırsan gece kalkar diye duymuştum.

Merhaba,bende bazen yatmadan önce 200ml süt veriyorum kaana ama her zaman değil.Yemeği erken yediyse yatmadan içmek istiyor veriyorum.Yemeği geç yediyse ve ardından hemen yatacaksa istemiyor zaten karnı tok olduğu için...Gecede 2 defa meme için kalkıyor.Ben yaza doğru memeyi bıraktırmayı düşünüyorum...Gündüz zaten meme aramıyor..
Benim oğlum genellikle günde 1 defa 2 yada 3 saat uyuyor.Akşamüzeri pek uyutma taraftarı değilim.Akşam uykusuna saat 20.00 de yatmış oluyor.Sabahta 7 de kalkıyor.Bende akşamları biraz tv izliyorum uzanarak iyi oluyor.Ama illaki uyumak isterse akşamüzeri 5 gibi 1 saat daha uyutuyorum.O zamanda gece uykusuna saat 22 de yatıyor.
Biz diş fırçalamıyoruz daha....
Oyunlara gelince bu ara kaana çok oyuncak ve kitap aldım.Kitaplara bakmayı ve dinlemeyi seviyor.
Dün bateri takımı aldım.Sabahtan başladı çalmaya...Balonla oynamayıda çok seviyor.karalamayı da seviyor.Pastel boya almayı düşündüm ama vazgeçtim.Biraz daha zaman geçsin bakalım.Şimdilik yazı tahtası ve kalemle idare ediyoruz.Bu arada geçen gün eline tükenmez kalem geçirmiş ve kanepeyi çizmiş bayağı.Nasıl çıkar acaba??
Dans etmeyi oynamayıda çok seviyor.Tv de müzik çıktığında hemen oynamaya başlıyor.En sevdiği reklam turkcell....
Tek başına kahvaltı etmekten hoşanmıyor öyle olduğunda çok az yiyor.Hepberaber sofraya oturduğumuzda ise çok güzel yiyor.
11 tane dişimiz var azılarda çıkıyor çok şükür hasta olmadı bu sene fazla.Umarım bu kışı hastalıksız atlatırız...Bizden haberlerde şimdilik bu kadar:55:

Ben de pastel boya alacağım. Merak ediyorum ne yapacak?
Tükenmez kalem sorunu bende de vardı. Koltuk kumaşı leke çıkarıcıları var. Her çocuklu evde olması lazım. Çay, kahve, tükenmez, tükenir ne varsa söküp atıyor. Tavsiye ederim.

Geçmiş olsun canım. Su sebiline çözüm bul bence o zaman epey rahatlarsın. Yoksa sana da çok iş çıkarır kendini de hasta eder.
İnşallah hemen iyileşir paşan.

tealight geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyilrşir.
benim kızımda 1 haftadır hastaydı malesef 2 gündür iyi maşallah.çok zor ne gece kaldı ne gündüz maşallah iyi şimdi....

Ayşenur 22:00 yada 22:30 da uyuyor gece 1 bazen 2 kez emmek için kalkıyor.sabah 9:30 - 10:00 uyanıyor .
gündüz 12:30 de 1 saat ,17:00 de 1 saat uyuyor.eğer öğlen çok uyuduysa akşam üstü uyutmuyorum gece geç uyuyor.

oyunlara gelince kızım oyuncakla oynamıyor malesef.bende yanında olursam ancak 10-15 dk sonra sıkılıyor.öle peşim sıra takılıyor.
kalem kağıtla oynamaya düşkün bu aralar ama yanında olmazsam bulduğu yeri çiziyo :)
şunu yap bunu yap deyince yapabiliyor maşallah.şekiller var onları atıyor topun içine benim yardımımla..söylenen herşeyi anlıyor neredeyse.kendince anlatmaya çalışıyor.anlaşabiliyoruz az çok.

beslenme sorunumuz dışında bi problemimiz yok Allah şükür.oda zamanla düzelir inşallah..

Sana da çok geçmiş olsun canım. Maşallah kızına pek akıllı olacak gibi.

Kızlar bişey merak ettim. Hala yoğurt mayalıyor musunuz? Veya onların kıyafetlerini özel deterjanla mı yılıyorsunuz? Ona ayrı yemek pişiriyor musunuz? Ben hala eski modda ilerliyorum. Sadece sebze püresini arada astığım oluyor açıkçası. İpek de 2 aydır ölçümlerime göre boy atmıyor gibi geliyor. Bununla ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Artık 18 aylık oldu daha ne kadar yapacağım diye de sorguluyorum bir taraftan.

Kızlar bişey merak ettim. Hala yoğurt mayalıyor musunuz? Veya onların kıyafetlerini özel deterjanla mı yılıyorsunuz? Ona ayrı yemek pişiriyor musunuz? Ben hala eski modda ilerliyorum. Sadece sebze püresini arada astığım oluyor açıkçası. İpek de 2 aydır ölçümlerime göre boy atmıyor gibi geliyor. Bununla ilgisi olabilir diye düşünüyorum. Artık 18 aylık oldu daha ne kadar yapacağım diye de sorguluyorum bir taraftan.

1* kızım yemediği için mayalamıyorum canım, daninolardan alıyorum sadece onu yiyor.
2- kendimize kullandığım detarjandan kullanıyorum .sorun yaşamadım.
3- hergün sebze püresini yiyor öğlenleri .nadiren yapmadığımız oluyor ozaman sehriye veya mercimek v.s yiyor.

canım İpeğin resmini gördüm masallahı var kızçenin boy pos güzellik hepsi yerinde .boyu uzuyordur ama tam durmadıkları için ölçümlerde yanlış sonuç verebiliyor.

kızlar benim kızım gündüzün biberondan sütünü içmiyor .bardaklada verince oyun yapıp bardağı kafasına dikiyor hem boğazına takılıo hemde üstü bası batıyor .onun için gece yatarken 250 cc ,sabah kalkmadan 250 cc veriyorum .1 günde yarım litre içmiş oluyor. inş biberon çürüğü yaşamayız .

cnm çamaşırlarını ayırmıyorum ben zun zamandır .. Yoğurda gelince benimki zaten hiç yemedi danone oğurt yiyor sadece. ama hemen hemen hergün taze çorbası yapılıyor. sebze yada tavuk suyu.

ipeğimu,bende uzun zamandır çamaşırlarını ayrı olarak ama normal deterjanla yıkıyorum.Sabun tozu lekeleride çıkarmıyordu zaten ...
Kaan evde yapılmış yoğurdu yada hazır taze yoğurdu sevmiyor.Süzme yoğurda bayılıyor bol bol ayran,cacık yapıp yediriyorum
Ona özel yemek yapmaya ise devam,Bizim yediklerimizdende yiyor ama ayrıca çorbası hergün yapılıyor

güzelim ben hala çamaşırlarını ayrı yıkıyorum dalinle yıkamaya başladım artık ama ben bi yerde okumuştum 2 yaşına kadar ayrı yıkamak en iyisiymiş.bende hergün ona mutlaka çorba yapıyorum en sevdiği çorbada tavuk sulu şehriyeli yoğurtlu çorba tek onu çok iştehli yiyor ama ben hergün ayrı yapıyorum bi gün sebze bi gün tavuk mercimek tarhana değişik değişik veriyorum bizim yemeklerden hala çok yemiyor yani sadece 2-3 lokma ama geçenlerde kremalı patates yapmıştım ona bayıldı ama yinede içime çok sinmedi kreması hazırdı ondn onuda çk vermedim .yoğurttuda arada tutuyorum artık daninoları seviyor ondan hergün yiyiyor ama evde yaptığım yoğurt tabi daninolara ghöre tatsız geliyor onu o kadar iştahlı yemiyor..yesinde diyorum artık nasıl olursa olsun zaten bu aralar hastayız doğru düzgün bişey yemiyor:(

bu arada kızlar su sebilinede çözüm buldum gerçi benim için çok zor oluyor ama en azından o ıslatmıyor bi taraflarını duvara ters çevirdim ben alcağım zaman artık çekerek alıyorum ama o kadar fırlama ki bunlar küçücük elini aradan sokmaya çalışmış bide aniiii aniiii diye bağırıyor illa ellicek onu:)))tabii artık su falan yok :)) hiç olmadı biberonunu döküyor üstüneee:)) illa su olcak:))

ben uzun zamandır bizim kullandığımız deterjanla yıkıyorum.5-6 aydan sonra bıraktım özel deterjanı sorun yaşamadım.bazen ayırmayıp yıkıyorum bizimkilerle duruma göre.
yoğurt mayalamayı çoktan bıraktım ben zaten bi türlü tutturamamıştım :14: bazen evde mayaladığım bazen hazır veriyorum yoğurdu çok seviyor kızım.cacık olarak veriyorum arada. danoneleri de zar zor yediriyorum. düzenli şekilde tüketiyoruz yoğurdu.çünkü penir yemiyor süt içmiyor bari yağurt yesin diyorum .
bizim yemeklerden yemediği için yesede 2-3 yudum.onun için çorba pişiriyorum hergün yada gün aşırı bizde aynı çorbadan yiyoruz ayrı yapmıyorum.en çok şehriyeli tavuk suyu ve tarhana seviyor.diğerlerinide zar zor yediriyorum.

ama benim kızım bir türlü meyve yemiyor.(bana çekmiş ben pek sevmem meyve)
bende kavanoz meyve pürelerinden veriyorum mecburen hiç yememesinden iyidir diye.

Cevaplar için sağolun. Benim kız ev yoğurdunu seviyor. Anlaşılan daha devam edeceğiz. Çamaşırı ayrı yıkıyorum ama bebek deterjanları leke çıkarmıyor. Artık deterjanı normale çevireceğim. Yumuşatıcı da ekleyeceğim tabiki. Sebze püresine anlaşılan herkes devam ediyor. Zaten ondaki vitamin hiçbirşeyde yoktur. Ama İpek artık istekli yemiyor. Ev yemeğini daha iyi yiyor.
Tuana'cım boyu uzamıyor eminim. 15 aylıkken 87 cm'di. 1,5 ay önce de şimdi ölçüyorum yine aynı. Dr da ölçtü. Gelişimi önde olduğu için vücudu kendini rölantiye almış olabilir gibi bir yoorum yaptı dr. O yüzden heyecan yapmıyorum.

yaa kızlar demir çok fazzla öksürmeye başladı saat 10 da yattı ama ahala ara ara kalkıyor burnuna 3. spreyide şimdi sıktım tıkalı diye düşünüyorum rahat yatsın diye ama öksürükte uyandırıyor onu ilaç kullanmamıza rağmen geçmedi hala gerçi 2 gün oldu daha ilaç kullanalı normallmi acaba?bide kızlar sabahları sırf sütveriridim içsin diye ama bu sabah ıhlamur verdim hani öksürüğe falan iyi gelir diye başka şeyler önerebilirmisiniz bana ?? öksürüğüe ne iyi gelir burnuda tıkalı???bu arada biraz önce de evde buğu vardı suyu kaynattım hemen yaptım evde dolaştırdım biraz bana herzaman iyi gelmiştir burun tıkanıklığına falan belki işe yarar diye düşündüm odasında çok fazla tutmadım gerçi ama sonuçta evde bile oldu o koku...inşallah bu gece bi daha uyanmaz..bizde bu gece uyumucaz onu beklicez...korkuyorum bide ateş falan çıkar diye:( inşallah şu öksürük kesilir bende astım var ve aklıma ilk o geliyor inşallah öle olmaz

Ben yoğurt mayalıyorum.Biz de çok alıştık ev yoğurduna, hazır yoğurt almıyoruz artık. Hatta kızımla mayalamaya başladık artık.Sütü mayalarken Doğa çırpmama yardım ediyor,çok hoşuna gidiyor.

Doğa püreyi hiç sevmedi. Dışarıya çıkıtığımızda hazır meyva pürelerinden verdiğim olmuştu ama sebze pürelerinden 1 kaşık tadıp bırakmıştır hep.

Haftada 1-2 kez buharda brokoli pişiriyorum.Zeytinyağlayıp yediriyorum.Ama ezsem ağzına sürmez biliyorum,parça parça yiyor.

Her gün çorba yapıyorum 1-2 çeşit. Mutlaka sebze,et içermesine dikkat ediyorum. Tarhanayı bile sade vermek istemiyorum.

Artık meyvayı rendelenmiş yemek istemiyor.Küp küp doğrayıp ağzına veriyorum. Eline verdiğim de oluyor.

Bizim sulu yemeklerimizden asla yemiyor.Pilav,makarna,balık bazen biraz et,köfte yer sadece.

Çamaşırlarını toz sabunla yıkıyorum hala. 1 defa bebek deterjanı kullanmıştım, lekelerin olmadığı sıralardı.Şimdi sabundan iyi midir bilemiyorum.Hiç yumuşatıcı kullanmadım,yıkanmış çamaşırın üzerinde kimyasal kalsın istemedim. Genelde makina yıkamayı bitirdiğinde 1 kez daha durulatıyorum.

Bu arada cumartesi kontrolüm vardı. Oğluşum büyümüş, 547 gr olmuş. Boyunu da söyledi de unuttum. 25 cm olabilir. Ya da 29. O arada başka ölçüme kafam takıldı aklımda tutamadım. Normalde haftasına göre 8 gün önde gibi. Ama bir ölçümde 3 gün geri çıktı. Diğer 5 ölçüme göre önde. Sorun yokmuş. Önemli olan da bu zaten. Bu haftasonu da detaylıya giriyorum. Bu sefer daha uzun ve detaylı göreceğim bebeğimi. Şimdilik bizden haberler bu kadar.
Maşallah oğluna :nazar:

Biz Doğa'ya bebekler için olan keçeli kalemlerden aldık. Gıda boyası ile renklendirilmiş.Suyla yıkayınca çıkıyor ellerinden,giysilerde de leke yapmıyor. Benimki kağıdı 1 boyuyorsa elini 5 boyuyor.

Huri'nin oyun hamuru fikri de çok hoş.

Merhabalar. Bebeklre çilolata türü şeylr yediryormusunuz. Yediriyorsanı miktar olarak ne kadar veriyorsunuz. Beim kızım çok seviyor ve istiyor. Ama zararlı olur diye çok az veriyorum. Nohut kadar çikolata falan gibi çok mu abartıyorum acaba

Back
X