2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

Merhabalar. Bebeklre çilolata türü şeylr yediryormusunuz. Yediriyorsanı miktar olarak ne kadar veriyorsunuz. Beim kızım çok seviyor ve istiyor. Ama zararlı olur diye çok az veriyorum. Nohut kadar çikolata falan gibi çok mu abartıyorum acaba

ben arada yediriyorum cnm. her zaman vermiyorum ama verdiğimdede eline veriyorum istediği kadar yiyor. en fazla 2 kare yiyebiliyor zaten

Maşallah oğluna :nazar:

Biz Doğa'ya bebekler için olan keçeli kalemlerden aldık. Gıda boyası ile renklendirilmiş.Suyla yıkayınca çıkıyor ellerinden,giysilerde de leke yapmıyor. Benimki kağıdı 1 boyuyorsa elini 5 boyuyor.

Huri'nin oyun hamuru fikri de çok hoş.

Keçeli kalemleri nereden aldınız?Bende almak istiyorum oğluma.Leke yapmaması çok güzel....

Merhabalar. Bebeklre çilolata türü şeylr yediryormusunuz. Yediriyorsanı miktar olarak ne kadar veriyorsunuz. Beim kızım çok seviyor ve istiyor. Ama zararlı olur diye çok az veriyorum. Nohut kadar çikolata falan gibi çok mu abartıyorum acaba

Sade çikolata ağır gelir diye vermiyorum.Versemde çok nadir bir parça hemen..Ama çikolatalı sütlü gofretlerden,kinder süt dilimi yediriyorum.özellikle süt dilimine bayılıyor...

yaa kızlar demir çok fazzla öksürmeye başladı saat 10 da yattı ama ahala ara ara kalkıyor burnuna 3. spreyide şimdi sıktım tıkalı diye düşünüyorum rahat yatsın diye ama öksürükte uyandırıyor onu ilaç kullanmamıza rağmen geçmedi hala gerçi 2 gün oldu daha ilaç kullanalı normallmi acaba?bide kızlar sabahları sırf sütveriridim içsin diye ama bu sabah ıhlamur verdim hani öksürüğe falan iyi gelir diye başka şeyler önerebilirmisiniz bana ?? öksürüğüe ne iyi gelir burnuda tıkalı???bu arada biraz önce de evde buğu vardı suyu kaynattım hemen yaptım evde dolaştırdım biraz bana herzaman iyi gelmiştir burun tıkanıklığına falan belki işe yarar diye düşündüm odasında çok fazla tutmadım gerçi ama sonuçta evde bile oldu o koku...inşallah bu gece bi daha uyanmaz..bizde bu gece uyumucaz onu beklicez...korkuyorum bide ateş falan çıkar diye:( inşallah şu öksürük kesilir bende astım var ve aklıma ilk o geliyor inşallah öle olmaz

Öksürüğe bal iyi geliyor canım.Ihlamuru balla tatlandırıp verebilirsin.Odanın kuru kalmamasınada dikkat edin,mutlaka nemlendirin.Serum fizyolojik anlık çözüm olabiliyor gece çok tıkandığında bizde yapıyoruz ama sürekli kullanmakta alışkanlık yapıyormuş.Geçmiş olsun..

Herkese günaydın güzel anneler, uslu bebekler:61: Haftasonu nasıl geçti bakalım?ben şu an işyerindeyim pazartesi yoğun bir gün beni bekliyor.O yüzden kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum.Haftasonuda bayağı gezdik 2 gün çabucak geçti..
Evde olmayı isterdim şu an oğlumla kahvaltı edip oynamayı, o yatınca çay tv keyfi yapmayı....
Neyse boşa hayal kurmayayım..
Evde olanlar bu anların kıymetini bilin....
Hepinizi öpüyorum umarım güzel bir hafta olur hem bizim hemde çocuklarımız için...
Sevgiyle sağlıcakla kalın

Canım yedirmek istemiyorum ama babasi benden gizli veriyor , çok seviyor .bir mutlu oluyor ki çikolatayı verince .bir paket ver eline 5 dak. içinde tüketiyor .

nasılsınız kızlar, biz iyiyiz çok şükür bu gece biraz korktuk o kadar,gece ipek korktu ilk defa..kalbim yerinde çıkıyordu....:53:
ipeğin ağlama sesi geldi kalktım odasına doğru gidiyordum ki yataktan kalmış ağlayarak,koşturuyor salonda,korkmuş yavrum kalkmış ağlıyor bende yatak odasından hızla salona doğru gidiyorum onu görünce "korkma kızım korkma kızım" dedim beni duyunca daha çok ağlamaya başladı,:84:beni gördü yüzünü asla unutamam gözlerini kocaman açmış yüzü sadece ağzı ve özlerinden ibaretti :14:ikisini de kocaman açmış bana koştu bir sarıldı ..karnıma kramplar girdi..tüm gece bana sarılarak uyudu yavrum sabah 11 de kalktı yataktan...çok korktum yüzü gözümün önüne geldikçe karnım kasılıyor..:59:sanırım korkularımız başladı

çikolata konusunda İpek buna bayılıyor..

ulker_napoliten_sutlu1.jpg

bazen yemek yemediğinde bundan 1 tane gösteriyorum mamanı ye vereceğim diyorum öyle yiyor ardından 1 tane bundan yiyor bir paketi 1 haftada tüketiyor diyebiliriz..yeme şeklini bir görseniz,yere oturuyor bacaklarını açıyor paketini açıp bacaklarının arasına yere koyuyor sonra işaret parmağı ile bandıra bandıra yiyor şap şap yapıyor dilini ..bayanların bu çikolata keyfi kimsede yok :).

Son düzenleme:
nasılsınız kızlar, biz iyiyiz çok şükür bu gece biraz korktuk o kadar,gece ipek korktu ilk defa..kalbim yerinde çıkıyordu....:53:
ipeğin ağlama sesi geldi kalktım odasına doğru gidiyordum ki yataktan kalmış ağlayarak,koşturuyor salonda,korkmuş yavrum kalkmış ağlıyor bende yatak odasından hızla salona doğru gidiyorum onu görünce "korkma kızım korkma kızım" dedim beni duyunca daha çok ağlamaya başladı,:84:beni gördü yüzünü asla unutamam gözlerini kocaman açmış yüzü sadece ağzı ve özlerinden ibaretti :14:ikisini de kocaman açmış bana koştu bir sarıldı ..karnıma kramplar girdi..tüm gece bana sarılarak uyudu yavrum sabah 11 de kalktı yataktan...çok korktum yüzü gözümün önüne geldikçe karnım kasılıyor..:59:sanırım korkularımız başladı

kuzucuk yaa kıyamam üzüldüm inanki. cnm rüya filan görmüştür bebişin..

huri çok üzüldüm cnm...
benden sana bir örnek,denize gün içinde ne zaman yüksek ses konuştuğumda ve bağırdığımda o an korktuğunda dediğin gibi aynı ağlama ve çığlıkları gece atıyor...kendi adıma ne kadarda bağırmıyorum desem yalan olur...bağırıyorum...aslında yapmamak lazım :( ama bazen çıkıyorum zıvanadan...
bizimde en çok sevdiğimiz çikolata
images

bu arada kış geldi ev gezmeleri ve gün zamanlarında ayağınızda şık mı şık duracak hoş bir patik:)herkes rahatlıkla yapabilir...ben kafadan uydurdum her arkadaşımda komşumda gördüğünde bana da yap diyolar:))siz de beğenirseniz yapın sonuçta hepimiz kadınız ve farklı olmak hepimizin hakkı değil mi?
http://www.kadinlarkulubu.com/tig-isi-orguler/408544-ugur-bocekli-kokos-patigim.html#post16735893

bunun dışında denizin çorbalarına pırasa kereviz ve ıspanak zamanı geldi...çok faydası varmış ıspanağın:( ben ilk kez yaptım...hergün ne olur ne olmaz sabah kalkar kalkmaz yarım su bardağı ıhlamurlu elmalı ballı limonlu çay içiyor boğazları yumuşasın diye...sonra yumurta veee cici bebe ve keçi sütü kullanmaya başladım:1:

Herkese selamm,özlemişim sizleri nasılsınız?
Biz iyiyiz çalışmaya devam, Ali Eymende büyüdü artık anne diyor :)) nihayet bunca zaman bekledim sonunda dedi.Sol azı dişlerini geçen hafta çıkardı onun öncesinde huysuzdu ama dişler patlayınca rahatladı.Birlikte oyun oynamayı çok seviyor,yeterki yanında biri olsun odasındaki bütün oyuncaklarını döküyor hevesle.Bende kısıtlamıyorum istediğimiz gibi oynuyoruz.Kuru fasülye verdim geçen gün kamyonuna doldurduk bayıldı :9: şimdi ara ara o fasülyelerle oynuyoruz.
Alvin ve sincaplar filmine taktık bu ara, git gel onu açtırıyor artık güleceği yerleride ezberledi kendini hazırlıyor gülmek için :)
Oyun hamuru fikri çok hoşuma gitti bende deneyecem en yakın zamanda aliş bayılacak.
Yemek konusunda artık farklı bişeyler yapmıyoruz,biz ne yiyorsak ondan veriyorum.Kabak yemiyor,nohut yemiyor bende saygı duyuyorum damak tadı sonuçta :) Yoğurt fazla yemiyor ayranı seviyor ama hazır olacak ev yapımını içmiyor.Onun dışında acayip et yiyen bir çocuk maşallah diyim, et,balık,tavuk farketmiyor hatta sucuk bile.Yemesi zararlı mı sucuğu? Ih ıh ıh diye istiyor resmen veriyorum biraz.
Bugün bahar havası var burda parka çıkmışlar,gezmişler biraz.İş makineleri çalışıyomuş ordan zor getirdim diyor annem.Bu çocuk ya araba tamircisi olacak yada iş makinesi falan sürecek sanırım.Galerici olmasını tercih ederdim ama :9:. Nerde toyota marka bi araba görse toota şeklindeyiz.Ambleminden tanıyor artık otoparktaki arabaların içinden onu buluyor. İnşallah bigün alabiliriz.
Bizden haberler böyle, ara ara yine görüşmek dileğiyle..:16:

selam kızlar topiğimiz şenlenmiş ne güzel de olmuş..
ara ara girip bakıyorum kimseleri göremeyince sessiz sedasız çıkıyorum..
meleklerimiz büğüd artık kocaman oldular...
yavaş yavaş bebeklikten çıkıp çocukluğa adım atoyolar sanırım :))
ben işten ayrıldım ,öykü kreşte sık rahatsızlanmaya başlayınca kıyamadık kızımıza şimdi yine kızımla evdeyim ..
bütün günümüz birlikt egeçiyor..
öykü erken yatıp sabah ta çok erken kalkıyo akşam 8 sabah 7 uyku saatlerimizz öğlen uykusunu da 1 e düşürmeye çalışıyorum öğlen 12-1 arası uyutuyorum ortalama 1,5-2 satte yakın uyuyor öğlen
yemek düzenimiz yetişkininkiyle aynı sayılır
sabah normal benimle kahvaltı ediyor pmleti çok seviyor içecek olarakta ıhlamur veya ballı süt,,
öğlen çorba yapıyorum her gün ..yayla çorbası,arpa şehriyeli çorba,sebze çorbası,tarhana,domates çorbası nı dönüşümlü yapıyorum..
sonra 1 mandalina veriyorum 3 gibi falan bazen muz bazen elma
akşamları da saat 7 gibi önden az çorba ve etli bir çeşit veya balık vermeye çalışıyoruz makarnaya da bayılıyor..
uyumadan öncede yarım bardak ballı süt veya yine bir meyve veriyorum

arada aburcubur da yiyor alıştı engel olamadım yapçak bişey yok belli ölçüde yiyecek arasıra

bisürü boyama kitabı aldık renkli kuru kalem kullanıyoruz şimdilik
bütün günümüz odasında oyun oynamakla geçiyor desem yeri ama benden hiç ayrılmıyor her an peşimde hep birlikteyiz kendi kendine pek oynamıyor
öykü 11 kilo ve 82 cm boyu sanırım biraz da çok bilmiş :52:
artık yavaş yavaş konuşmaya başladı ne dersem tekrar ediyor
bişeye tamammı öykü dediğim zaman tamam diyor artık anlatıyor bişeyleri anlaşıyoruz anlıyoruz birbirimizi
sanırım 12-15 arası kelime dağarcığı var ..ama net olmayarak bütün gün vıdı vıdı konuşması cabası tabi
bizden haberler böyle umarım daha sık görüşürüz artık
kuzucuklarınızı öpüyorum

TEALIGHT geçmiş olsun. Öksürük uzun süreli olursa veya köpek hırıltısı gibi olursa o zaman tehlikeliymiş. İpke'te öksürük olunca ballı ıhlamur verdim. Bir de nar suyunu meyvesini içine karıştırdım. O kesti galiba emin değilim ama birden kesildi. Aklına kötü bişey getirme canım.

Kusura bakma sen korkmuşsun ama anlattıklarını gülerek okudum canım. Öyle anlatmışsın ki çizgi film izler gibi oldum. Rüya görmüştür. Bazen İpek de geceleri ağlıyor aynen anlattığın gibi. Bir de uykusunda konuşuyor. Geveze olacak galiba.

Benim kıza da napoliten çikolata veriyorum. 2-3 günde 1 tane. Bazen her gün. Onu görnce seviniyor. Bu aralar kinderin sütlü çikolatasından veriyorum. Çok abartmıyorum. Eşim kızıyor verme diyor. ne yapsın çocuk başkasının elindekine mi atlasın. Azıcık gözü de doysun.

ÇİÇEKS daha sık uğra canım ya. Bu kadar arayı uzatma.
MELEK eve geri dönmenize üzüldüm açıkçası. Şu hastalıklar çok çabuk bulaşmasa ne güzel olurdu. Sırf bu yüzden 3 yaşa kadar göndermeyi düşünmüyorum. Eşimin yiğeni hep hasta hep hasta. Sürekli öksürük, ateş. Hep yuvadan birbirine bulaştırıyorlar.

evet ipeğımu malesef kreşler öyle biri bitiyo öbürü hastalanıyo bide öykü daha küçük kendi yaşgrubu olmadığı için de sıkılmaya başlamıştı e sık sık ta hasta olunca zorlamayalım dedik..çok erken okul hayatına atılması da çok doğru değil..şimdi evimiz de kreş gibi :)
herşeyi belli saate oturttum yemesi uyuması oyun saati jimnastik saati :)
onun rahat ve huzurlu olması herşeyden önemli bizim için o şimdilik böyle daha mutlu o mutlu olunca bende daha mutluyum..

Biz de bir kaza atlattık. Pazar günü uyandı yavrum mutlu şekilde. İndi yanımdan aşağı. Su biberonunu aldı. Biraz içti, birazını yere döktü. 1 dk içinde de üstüne basıp düştü. Ayağını komidine vurmuş herhalde baş parmağının tırnağı çıktı. Ağlamadı bile yavrum. Üstünü değiştirirken gördüm. Şimdi sargıda. Pansuman yapıyorum her akşam.

Biz de bir kaza atlattık. Pazar günü uyandı yavrum mutlu şekilde. İndi yanımdan aşağı. Su biberonunu aldı. Biraz içti, birazını yere döktü. 1 dk içinde de üstüne basıp düştü. Ayağını komidine vurmuş herhalde baş parmağının tırnağı çıktı. Ağlamadı bile yavrum. Üstünü değiştirirken gördüm. Şimdi sargıda. Pansuman yapıyorum her akşam.

kıyamam ya çok geçmiş olsun canım

İpeğimu geçmiş olsun canım.Bir anlık işte bu kazalar olabiliyor.Gün içinde kaanın başına neler geliyor bir bilsen.Durmuyorki hiç çok hareketli.
Beyazmelek,tekrar evde olmanıza sevindim.Öykü için en iyisi bencede böyle..Bende kaanı 3 yaşından önce kreşe vermeyi düşünmüyorum.Ama yazın haftada 2 gün oyun grubuna göndermek istiyorum.Yazın hem hastalıklar daha az oluyor.Hemde kaan çok sıkılıyor devamlı annanesiyle.Biraz enerjisini orada atsın diyorum bakalım yaza daha çok var...
Bu arada annem dün çok hastaydı doktora gitti.Öğleden akşama kadar kaanı babannesine bırakmak zorunda kaldık.Halası ve halasının kızıda geldi.3 kişi bakmışlar oğluma.Görümcemin kzıını çok seviyor kaan,onu epey yormuş.tabi uyumamış akşam erkenden yattı 7 de.Sabaha kadarda kalktı durdu.Gündüz düzeni değişince gecede aynısını yaşıyoruz uyanıp duruyor.
Bu arada kaan 13.100 gram olmuş boyuda uzun ama kaç cm tam bilemiyorum.Bu ara diş çıkarmasına rağmen iştah sorunumuz yok çok şükür.:nazar:

Geçmiş olsun. İçin nasıl cız etmiştir görünce :(
Doğa da öyle sık ağlayan bir çocuk değil.Ancak ccanı gerçeken çok acırsa ağlar.
Çabucak geçer umarım...

TEALIGHT geçmiş olsun. Öksürük uzun süreli olursa veya köpek hırıltısı gibi olursa o zaman tehlikeliymiş. İpke'te öksürük olunca ballı ıhlamur verdim. Bir de nar suyunu meyvesini içine karıştırdım. O kesti galiba emin değilim ama birden kesildi. Aklına kötü bişey getirme canım.

Kusura bakma sen korkmuşsun ama anlattıklarını gülerek okudum canım. Öyle anlatmışsın ki çizgi film izler gibi oldum. Rüya görmüştür. Bazen İpek de geceleri ağlıyor aynen anlattığın gibi. Bir de uykusunda konuşuyor. Geveze olacak galiba.

Benim kıza da napoliten çikolata veriyorum. 2-3 günde 1 tane. Bazen her gün. Onu görnce seviniyor. Bu aralar kinderin sütlü çikolatasından veriyorum. Çok abartmıyorum. Eşim kızıyor verme diyor. ne yapsın çocuk başkasının elindekine mi atlasın. Azıcık gözü de doysun.

ÇİÇEKS daha sık uğra canım ya. Bu kadar arayı uzatma.
MELEK eve geri dönmenize üzüldüm açıkçası. Şu hastalıklar çok çabuk bulaşmasa ne güzel olurdu. Sırf bu yüzden 3 yaşa kadar göndermeyi düşünmüyorum. Eşimin yiğeni hep hasta hep hasta. Sürekli öksürük, ateş. Hep yuvadan birbirine bulaştırıyorlar.

İnşallah canım uğramaya çalışıyorum,işlerim eskisine göre daha sakin.Yerim değişti bilgi işlemde değilim artık orası çok yoğundu.
Bizim aliş te topitop yiyor, babası ve dedesi kızıyor ama annem arada alıyomuş bir yalaması var ağzınada sığmıyor o ağız kocaman oluyor :)))
Oğlum çok sevgi dolu bir insan yalnız fazla sevgi gösterisinde bulununca karşısındakileri korkutuyor,dışarıda veya bize gelen misafirlerin çocukları olunca kollarını açıp bağırarak koşuyor amacı sarılmak veya güreş etmek :53: ama karşıdaki çocuk bunu anlamıyor ve ürküyor haliyle.Geçen gün annem parka götürmüş ordada kendisinden büyük iki kızı korkutmuş kızlar kaydırağın tepesinden inmemişler, gelmesin o buraya diyolarmış :60:. Evde babasıyla benimle herkesle güreş ediyor bu ayrımı nasıl yapıcam ben dışarıdakilere yapmaması konusunda bilmiyorum.

Birdee bayanlara karşı sempatisi biraz fazla, özellikle süslü bayanlara karşı. Dışarıda bütün kızlara el sallıyor, geçen gün alışveriş merkezinde mağazanın önünde durdu içerideki hatuna el salladı :53:.Kime çekti bu çocukkkkkkkk :52: otobüste,alışverişte,parkta,metroda nerde olursa olsun bi kız varsa gülücükler,mağrur bakışlar,utanmalar..Erkek anneleri lütfen benim oğlumda böyle deyin.Başı örtülü arkadaşımla başı açık arkadaşım arasında bile ayrım yapıyor herif

evet ipeğımu malesef kreşler öyle biri bitiyo öbürü hastalanıyo bide öykü daha küçük kendi yaşgrubu olmadığı için de sıkılmaya başlamıştı e sık sık ta hasta olunca zorlamayalım dedik..çok erken okul hayatına atılması da çok doğru değil..şimdi evimiz de kreş gibi :)
herşeyi belli saate oturttum yemesi uyuması oyun saati jimnastik saati :)
onun rahat ve huzurlu olması herşeyden önemli bizim için o şimdilik böyle daha mutlu o mutlu olunca bende daha mutluyum..

Canım senin adına çok sevindim inan, dediğin gibi öykünün sağlığı ve mutluluğu sizin için daha önemli,evde ona kreşte olduğundan daha fazla aktivite yaptırabilirsin.Dikkatinide ona yönelteceğinden daha mutlu olacak.Bizde akşamları açığımızı kapatmaya çalışıyoruz,alişle odasında saatlerce oynayabiliriz.Tv izlemiyorum zaten pek izlemek istemiyorum tv karşısında geçireceğim saatleri oğluma adıyorum böyle daha mutluyum.Zaten akşamları birlikte geçirebildiğimiz zaman 3-4 saat,bende tadını çıkarıyorum.

Geçmiş olsun, canı az değil demekki kıyamam.Alişte öyle, her düşmeye ağlamıyor maşallah.Bazen düşünce yere kızıyor ıııııııı diyor :)) Çok sinirli bazen hemen sinirleniyor o sinirlerini alıcam onun :55:

Back
X