2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

merhaba anneler topik şenlenmiş
kimsecikler olmuyordu buralarda

kızlar zeka konusuna gelince bence şimdiki zamanda çoğu çocuk çok akılllı maşallah
çok fazla iletişim aracıyla büyüyorlar
bazen benoğlumun yptıklarını ağzım açık kalarak izliyorum ama çevreme baktığımda 1.5 yaş tüm çoçuklar aynı yani bir zeka fazlalığı yok

biliyoruz ki zekada genetiktir arkadaşlar

Son düzenleme:
kızlar ben hala emziriyorum aslında bu durumdan çok şikayetciyim
ama iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum
benim oğlum 18 aydır sadece küçük bir nezle oldu hiç hastalanmadı :nazar::nazar::nazar:
bunu emzirmeye bağlıyorum
aranızda hala benim gibi emziren varmı?

Seher merhaba,

Bebeğinin ayağı nasıl oldu. benim kızım da içe basıyordu şimdi düz basmaya başlası ama sımdı de dısa bakıyo ayagı adım atar gıbı. sol ayagını sola bakıyor yururken arada. sizinki nasıl oldu. Bir de doktor ne demişti canım en son ortopedık ayakkabı vb. gıbı verdı mı röntgen vs.

Canım kaanı biz 14 aylık falandı sanırsam doktora götürdüğümüzde.Doktor içe yada yan basmanın çoğu yeni yürüyen çocukta görüldüğünü merak edilecek bişey olmadığını ve yürüdükçe düzeleceğini söylemişti.Film çekmişti ,muayenede etti bişey yok normal düzelir yürüdükçe dedi.Şu anda çok dikkat etmedim ama eskisi kadar yan basmıyor.Dediği gibi düzelme oldu.Ortopedik ayakkabı falan vermedi.Zaten biz yeni bot tarzında bileği saracak tam ortopedik ayakkabı almıştık o zaman ayakkabıyı beğenmişti doktor.18 aylık olduğunda kontrole getirin tekrar demişti.sayende hatırladım canım.Henüz götürmedim kontrole pekte niyetim yok açıkçası.Çünkü çok korkuyor doktordan.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Evham yapma bence yada takip et kontrol amaçlı birde sen götür istersen...

benim oğlum 18 aydır sadece küçük bir nezle oldu hiç hastalanmadı :nazar::nazar::nazar:

Ben emziriyorum canım.Ama ben gündüz işte olduğum için akşam uyurken,gece 1 yada 2 defa kalkıyor kalktığında ve sabahları meme keyfi yapıyor kalkınca bazen.Bende senin gibi 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.Ama ben arada 1-2 sigara içiyorum bu yüzden üzülüyorum ama dayanamıyorum bazen stresten yakıyorum 1 tane:59:

Ben emziriyorum canım.Ama ben gündüz işte olduğum için akşam uyurken,gece 1 yada 2 defa kalkıyor kalktığında ve sabahları meme keyfi yapıyor kalkınca bazen.Bende senin gibi 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.Ama ben arada 1-2 sigara içiyorum bu yüzden üzülüyorum ama dayanamıyorum bazen stresten yakıyorum 1 tane:59:

emzirdiğimiz için gece kalkıyorlar
18 aydır deliksiz uyumadım çok özledim
benim oğlum canı sıkıldıkça yolda sokakta heryerde meme diye tutturuyor
bu yüzden sıkıntılıyım ama bıraktırmayı hiç denemedim iki yaşına gelince artık

Canım kaanı biz 14 aylık falandı sanırsam doktora götürdüğümüzde.Doktor içe yada yan basmanın çoğu yeni yürüyen çocukta görüldüğünü merak edilecek bişey olmadığını ve yürüdükçe düzeleceğini söylemişti.Film çekmişti ,muayenede etti bişey yok normal düzelir yürüdükçe dedi.Şu anda çok dikkat etmedim ama eskisi kadar yan basmıyor.Dediği gibi düzelme oldu.Ortopedik ayakkabı falan vermedi.Zaten biz yeni bot tarzında bileği saracak tam ortopedik ayakkabı almıştık o zaman ayakkabıyı beğenmişti doktor.18 aylık olduğunda kontrole getirin tekrar demişti.sayende hatırladım canım.Henüz götürmedim kontrole pekte niyetim yok açıkçası.Çünkü çok korkuyor doktordan.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Evham yapma bence yada takip et kontrol amaçlı birde sen götür istersen...

Çok saol canım cevabın için. Evet ben de götüreceğim ama normal çocuk doktorumuz etkiliyor beni. Götürsen de bir şey yapmazlar Bunun değerlendirilmesi için bebeğin yürümesi üstünden de 4-5 ay geçmesi lazım dedi. Henüz yürümüyordu bu aya kadar geç yürüdü biraz. O yüzden hep bekledim için rahattı ama ara ara aklıma geliyor böyle işte.

Temmuz çocuklarının zekiliğinden konu açılmış.haklısınız ipeğumu ve huri dışarda söylesen övünüyor gibi oluyor buraya yazıp gelişimleri hakkında fikir alıyoruz birbirimizden iyi oluyor.Maşallah çocuklarımıza akıl küpü hepside.Zehir gibi çalışıyor kafaları.
Biraz kaandan bahsedeyim gün içinde yaptıklarından.Ablam ve annemde söylüyor bazen konuşuyoruzda kaan da hiç 17 aylık gibi değil 2 yaşında çocuk gibi davranışları.Herşeyi anlıyor ve tüm kelimeleri söylüyor.Birkaç örnek verecek olursam;
Kirli eşyalarını banyoya götürüp atıyor
Dışarı çıkarmış annem dün,biraz gezdireyim diye.Bizim eve yakın bim var caminin ilerisinde.Parkı geçip biraz yürümüşler camiyi görünce kaan,parmağıyla bim bim diye göstermeye başlamış.Bimin yerini öğrenmiş ki 1-2 defa gitmiştik daha önce ve epey zaman geçti üzerinden..Unutmamış
Bime girmişler kapıyı omzuyla ittirip açmaya çalışmış,içeri girince koşup hemen araba çekmiş bir tane.Bıraksan alışverişte yapacak neredeyse.Annem hayret ettim diyor.
Akşam yatacağı zaman elimden tutup beni yatak odasına götürüyor iyigeceler diyor babasına ve yatak odasına girince kapıyı kapatıyor ses gelmesin diye...
Ayrıca herhangi birşey konuşurken yanında gözü başka bir yerde olsa bile anlayıp kendince konuyla alakalı anlatabildiği kadar sözle yada hareketlerle yorumda bulunuyor...
:nazar::nazar::nazar:
maşallah paşa ya yazını okuyunca kızım gözümün önüne geldi oda kirli sepeti etrafında bişey görünce sepetin içine atıyor direk...gerçekten hepsi çok zekiler..:nazar::emir_bebek:

tüm bebişlere masallah
bu sayfada isim vermek istemediğim birisi var sürekli cocuğunu üstün olarak gösteriyor sadece o annemizin yazılarını okuyunca baygınlık geciriyorum.
:60::81:

merhaba anneler topik şenlenmiş
kimsecikler olmuyordu buralarda

kızlar zeka konusuna gelince bence şimdiki zamanda çoğu çocuk çok akılllı maşallah
çok fazla iletişim aracıyla büyüyorlar
bazen benoğlumun yptıklarını ağzım açık kalarak izliyorum ama çevreme baktığımda 1.5 yaş tüm çoçuklar aynı yani bir zeka fazlalığı yok

biliyoruz ki zekada genetiktir arkadaşlar
evet o sebepten burada rahatlıkla yazabiliyoruz canım..birinin zekası fazla diğerinin ki az diye bir durum yok hepsi çok zekiler,anneler anlatınca hoşlarına gider ya bizde keyif alıyoruz işte paylaşmaktan,bizi bir tek biz anlarız 2 seneden fazladır da bu böyle değil mi?? arada bazen kırıldıklarımız oldu tabi ki ama ben genelinde sizi çok seviyorum vallahi billahi:86::69:

bu konuda çok vicdan yaptım canım ya...
kendimi teselli ediyorum bir yandan da sinir oluyorum kendime...
dün doktora durumu söylediğimde kendi isteğim ile memeyi kestim üç gündür vermiyorum dedim...birşey demedi hiç yorum yapmadı ne iyi ne kötü dedi..
tesellilerim,ipek gece 2-3 kere kalkıp meme istiyordu meme verdiğimde de en fazla 4 kere çekip uykuya dalıyordu...hatta ağzına girsin yeterdi yani...
her yerde yakama yapışıyordu yakalarımı çekiştiriyordu,meme diye...ortamlarda çok rahatsız ediciydi...
akşam uykusuna emmeden uyumuyordu gittiğim yerde olmuyordu erkenden eve gelip emzirip yatırıyordum...

şimdi 2 gecedir,sabah 6 ya kadar kendi odasında uyuyor sabah 6 da kalkıp yanıma geliyor koynumda uyuyor hiç meme isteme durumu yok...
üzüldüğüm tek şey 2 gün kendimi sağdım göğsüm şişti

6 ay daha emzirelim. gerçi bende süt falan kalmadı ne kadar geliyor bilmiyorum ama tiryaki oldu işte keyif yapıyor paşa
tabi ki 6 ay daha emzirin,en güzeli ben hala doğum kilomla duruyorum 82 kilodayım diyet yapamıyorum yaptım ipek ishal oldu bıraktım...yediklerime dikkat ediyorum ama yeterli değil memeden kestim ki artık sağlam diyetler uygulayacağım...:49:

Son düzenleme:
Çok saol canım cevabın için. Evet ben de götüreceğim ama normal çocuk doktorumuz etkiliyor beni. Götürsen de bir şey yapmazlar Bunun değerlendirilmesi için bebeğin yürümesi üstünden de 4-5 ay geçmesi lazım dedi. Henüz yürümüyordu bu aya kadar geç yürüdü biraz. O yüzden hep bekledim için rahattı ama ara ara aklıma geliyor böyle işte.

Canım yeni yürüdüyse hiç endişelenme yürüdükçe gerçekten düzeliyor. 1-2 ay geçsin takip et.İçin rahat etmezse 2 ay sonra falan bir ortopedi doktoruna götürebilirsin..hafif içe yada dışa dönük yan basma yeni yürüyen pekçok çocukta görülüyormuş sonra düzeliyormuş. Bizdede öyle oldu endişelenme..

emzirdiğimiz için gece kalkıyorlar
18 aydır deliksiz uyumadım çok özledim
benim oğlum canı sıkıldıkça yolda sokakta heryerde meme diye tutturuyor
bu yüzden sıkıntılıyım ama bıraktırmayı hiç denemedim iki yaşına gelince artık

Selam canım bende hala emziriyorum, allahtan çalışıyorum çalışmasam sürekli tepemde olurdu sanırım.Pazar günleri bile meme meme meme peşimde, canı sıkıldıkça meme süt falan geldiğinden değilde sigara tiryakiliği gibi oldu.Bana kalsa bıraktırırdım ama babası kıyamıyor 2 yaşına kadar gitsin bakalım böyle.

ooohh ne güzel topigimiz şenlenmiş bütün temmuz kuzularıni öpüyorum zeki kuzucuklarım benim maşallah hepsine hasta olan kağan beyimize de geçmiş olsun bu kağnlar sık hastalanıyor galiba benimkinin bogazkarı kızarmış hasta kuzum yine off zaten uykuya hoşçakal dedik birde hastalanınca sabahlıyoruz valla çok zor nyse saglık olsun yahu böyle büyüyecekler galiba allah beterinden korusun ahanda uyandı :27:

tüm annelere merhaba bebişler iyidir umarım biz de kızımla çarşamba günü babamızı görmeye gidicez
yemin töreni var kızlar eşimde şimdi marmaris askeri hastaneye gidiyor usta birliğine.yanlız bebeğim olunca daha kolay beklerim diyodum ama daha zor oldu.allah yardımcımız olsun.

benim kızım da memeyi birden kendiliğinden bıraktı. Anlmadım neden. Ama iyi oldu ben de sıkılmıştım artık. Ertelediğim şeyler vardı doktor işleri diş tedavi vb., saç boyatma... 18 ay emmiş oldu. sanırım yeter :))

selam kızlar.oğlum perşembe ve cuma ateşler içinde yandı.cuma ateşi 39 dereceye kadar çıktı.dün ateşi düşmüştü.dünde yüzünde ve sırtında kırmızı lekeler oldu.bugün doktorunu aradım.ateşi düştümü diye sordu.6.hastalık dediğimiz hastalığı geçiriyor dedi.ateşi düştüyse problemyok dedi.birşey yapmamıza gerek yok dedi.temmuz bebeklerimizden bu hastalığı geçiren varmı

Zeka konusunda bence her çocuk bir değil. İlgilenenle ilgilenmeyen bir olmuyor. ne kadar emek harcarsan o kadar hızlı gelişiyor, öğreniyorlar. Benim kızım ne çok zeki ne geri. Olması gerektiği yerde. Öyle enteresan şeyler yapmıyor. Görüntü 2,5 yaş zeka 18 ay bence.

kızlar size bişey sorcam siz duştan sonra saç kurutma makinasını kullanıyormusunuz???ya ben yıkayım diyorum demiri saçlarıda uzun bizim oğlanın:) zaten hasta bide yaş başla dursunda istemiyorum vallahi 8 gündür yıkayamadım çocuğu hastalıktan bi kurtulamadık ki:( en çok korktuğum şey zaten üşütmüş bide yaş kafayla durusa daha da kötü olmasından korktum .nedersiniz kızlar???

Ben dr'a sormuştum kullanabilirsin demişti. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Ondan önce saçı yoktu zaten. ne güzel günlerdi. Şimdi peşinde koştura koştura saç kurutuyorum. Neyse, banyosunu ben doğduğundan beri kucağımda duş fıskiyesiyle yaptırıyorum. Artık karnım büyüdüğü için kucakta zor olmaya başladı. Ona da bir formül uyduracağım. Ayakta falan yıkarım artık. Bir de yazın bazen günde 2, bazen 1 kışın 2-3 günde bir yıkıyorum. Aslında kışın 10 günde bir bile yıkayabilirmişsin. Bir dr söylemişti.

Ben de yeni bıraktım kızım aynen dediğin gibi 2 kez nezle oldu. 1 kez antibiyotik kullandı. O da arkadaşın çocuğundan kaptığı hastalık yüzünden. Emzir bence canım. Zaten ne kaldı ki.

bu konuda çok vicdan yaptım canım ya...
kendimi teselli ediyorum bir yandan da sinir oluyorum kendime...
dün doktora durumu söylediğimde kendi isteğim ile memeyi kestim üç gündür vermiyorum dedim...birşey demedi hiç yorum yapmadı ne iyi ne kötü dedi..
tesellilerim,ipek gece 2-3 kere kalkıp meme istiyordu meme verdiğimde de en fazla 4 kere çekip uykuya dalıyordu...hatta ağzına girsin yeterdi yani...
her yerde yakama yapışıyordu yakalarımı çekiştiriyordu,meme diye...ortamlarda çok rahatsız ediciydi...
akşam uykusuna emmeden uyumuyordu gittiğim yerde olmuyordu erkenden eve gelip emzirip yatırıyordum...

şimdi 2 gecedir,sabah 6 ya kadar kendi odasında uyuyor sabah 6 da kalkıp yanıma geliyor koynumda uyuyor hiç meme isteme durumu yok...
üzüldüğüm tek şey 2 gün kendimi sağdım göğsüm şişti

tabi ki 6 ay daha emzirin,en güzeli ben hala doğum kilomla duruyorum 82 kilodayım diyet yapamıyorum yaptım ipek ishal oldu bıraktım...yediklerime dikkat ediyorum ama yeterli değil memeden kestim ki artık sağlam diyetler uygulayacağım...:49:

Boşa vicdan yapma. Yeterince emzirdin. Artık istemiyorsan zorla istemediğin birşeyi yapacak değilsin. Keşke sütün bu kadar olmasaydı. Onun için de göğsüne biber salçası sürecekmişsin. O sütü geri çekiyormuş. Benim sütüm hiç kalmamıştı. O yüzden gerek kalmadı. Ne şişti ne acıdı. Harbi emzikmişim meğer.

selam kızlar.oğlum perşembe ve cuma ateşler içinde yandı.cuma ateşi 39 dereceye kadar çıktı.dün ateşi düşmüştü.dünde yüzünde ve sırtında kırmızı lekeler oldu.bugün doktorunu aradım.ateşi düştümü diye sordu.6.hastalık dediğimiz hastalığı geçiriyor dedi.ateşi düştüyse problemyok dedi.birşey yapmamıza gerek yok dedi.temmuz bebeklerimizden bu hastalığı geçiren varmı

Geçmiş olsun. Geçiren olmuştu. Önemli bir hastalık değil canım. Çocukların çoğunda olurmuş. Kendiliğinden geçiyormuş.

huricim tebrik ederim seni darısı başıma.

selsincim çok geçmiş olsun yavrucağa geçiren olmuştu ama tam hatırlamıyorum kim olduğunu.

selsincim çok geçmiş olsun ben daha önce okuöuştum sanki bi bebeğimiz daha geçirmişti...

kızlar bugün izmirde bizim yaramazlara yılbaşı partiis vardı galiba bizim topikten kimse yoktu ..çok güzel geçti demir çok sevdi çok eğlendi..alahtan bugünlerde iyiyizde gerçi götürükende bi tedirginliğim vardı tam geçti hastalığı derken tekrar olmasından korktum ama onun için çok iyi oldu çocuklarla bir aradaydı kii evde hiç durmayan oğlum çok usluydu hiç anlam veremedim:)

Back
X