2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

merhaba kızlar 2 haftadır giremedim nette çok kötü günler geçirdik :(babamı elektrik çarptı 2 haftadır hastanedeyiz allaha şükür çıktı salı günü şimdi çok iyi..tabi bu 2 hafta hepimiz için çok kötü geçti..hergün hastenedeydim oğlumu bi halamın kızı bide babanesi baktı bi gün biri bigün biri..o kadar huzursuztum ki onu bırakırken:(iyiki bu aralar çalışmıyorum dedim...ve oğlumda beni o kadar çok özlemiş ki anlatamam çocuk hiç alışık değil tabii benden ayrı kalmaya en fazla gündüleri bırakıyordum anneme evi toplayım biraz ders çalışayım diye onun içinde değişiklik oluyordu ama bu sefer sabah kahvaltısını bile ben ettiremedim bazı akşamlar uyuduğunda gelmiş oluyordum..şimdi benden ayrılmıyor yatarken kaltığında heryerde yanımda..eskiden sabahları babası giderken ağlardı ama şimdi hemen benim kucağımı geliyor babaya öpücük atıp bye bye yapıyor bide:))üstümde manto gördüğünde ağlamaya başlıyor..onun bu durumunada çok üzüldüm alahtan şimdi babam çok iyi..allah kimseye vermesin gerçekten çok zor bir durumdu:(
geçmiş olsun canım en korktuğum şey,bir gün babamda bana öyle şaka yapmıştı,priz değiştirecekti baba yapma çarpılırsın dedim dinlemedi,bende ders çalışıyordum sonra öutfaktan tepinme sesleri geldii,aaa diye bir ses hemen evin şarterlerine koşmuşum hızlıca kapamaya çalışıyormuşum,kapanmıyordu en son annem beni tokatlarken ayıldım kendimi kaybetmişim kalbim kulaklarımda çınlıyordu,çok korktu babam ...allah kimseye göstermesin allah korusun çok geçmiş olsun canım yaaa...

merhaba kızlar 2 haftadır giremedim nette çok kötü günler geçirdik :(babamı elektrik çarptı 2 haftadır hastanedeyiz allaha şükür çıktı salı günü şimdi çok iyi..tabi bu 2 hafta hepimiz için çok kötü geçti..hergün hastenedeydim oğlumu bi halamın kızı bide babanesi baktı bi gün biri bigün biri..o kadar huzursuztum ki onu bırakırken:(iyiki bu aralar çalışmıyorum dedim...ve oğlumda beni o kadar çok özlemiş ki anlatamam çocuk hiç alışık değil tabii benden ayrı kalmaya en fazla gündüleri bırakıyordum anneme evi toplayım biraz ders çalışayım diye onun içinde değişiklik oluyordu ama bu sefer sabah kahvaltısını bile ben ettiremedim bazı akşamlar uyuduğunda gelmiş oluyordum..şimdi benden ayrılmıyor yatarken kaltığında heryerde yanımda..eskiden sabahları babası giderken ağlardı ama şimdi hemen benim kucağımı geliyor babaya öpücük atıp bye bye yapıyor bide:))üstümde manto gördüğünde ağlamaya başlıyor..onun bu durumunada çok üzüldüm alahtan şimdi babam çok iyi..allah kimseye vermesin gerçekten çok zor bir durumdu:(

çok geçmiş olsun cnm. Allah korumuş yine..

çook geçmiş olsun canım.

tealight çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..
Kaanın öksürüğü biraz hafifledi ama bu seferde dünden beri ben öksürmeye başladım.Boğazım ağrıyor başım ağrıyor grip sonunda benim kapımıda çaldı.Emzirdiğim için ilaçta alamıyorum.Dünden beri ballı zencefil yiyorum.umarım daha kötü olmam

Geçmiş olsun Tealight. Gerçekten çok korkunç. Benim babam da hiç rahat durmaz. Birgün bahçede enişte ile duvara tel çekiyorlardı. Biz de annem ablamla evde muhabbetteyiz. Cam açık. Babamım ah diye düştüğünü duydum. Sonra bir böğürtü ama anlatamam o kadar kötü ki. Ölüyor dedim. Hiçbirşey yapamıyorum. Bir taraftan yapmaya çalışıyordum. Kalp krizi geçiriyor sandım. Allah kimseyi korkutmasın. İnsanın başından aşağı kaynar su iniyor.
Ben üniversite sınavını kazandığım gün kalp krizi geçirmişti. Evde sadece ben vardım. Hastaneye yetiştirmiştim. Benim evde olmam da büyük tesadüftü. O zaman da
hava deli sıcak yaz. Üstümde kısacık bir elbise. Neredeyse yok gibi. Kapı çaldı babam geldi. Otomatiğe bastım. Babam merdivenin önünde yığıldı. Üstüme bişey giyemedim bile. Onu hastaneye mi götüreyim üstüme bişey mi giyeyim öyle kalmıştım 10-15 sn kadar. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

:23:

canım geçmiş olsun geçen hafta çınar da da burun akıntısı başladı sonra da öykü de başladı ama onda ateş de oldu ve 38.5 ları görünce acile gittim hemen üstelikateş düşürücü de vemiştik bize de faranjit dedi antibiyotik verdi bende peditusa başlamıştım onu değiştirip iburamin verdi daha etkili olur diye ve fitil uygulattı hemen ama iyikide yapmış sabaha kadar rahat uyudu kuzum ateşide hemen düştü..mikrobik bişey ama ne zman diş çıkarıyor olsalar ilk önce burunları akıyo bende tesadüf olmadığını düşünüyorum artık..şimdi iyileştiler ama yine iştahsızlık yine yemek savaşları hep aynı rutinimiz oldu..ilaç kullanmayı bende sevmiyorum ama kullanmayıncada geç iyileşiyorlar ve onlara eziyet ediyormuşum gibi geliyo bana..

ikizlerin birinin daha küçük olduğu hep söylenir ama benimkiler çift yumurta ikiziydi plesentaları ayrı olduğu için ikiside besinlerini almıştır diye düşünüyorum zaten doğduklarında da 130 gr fark vardı aralarında ama şimdi 3 kilo biri erkek ağır olacak tabiki ama 3 kilo çok fazla geliyo bana..bugün tarttım kızmı 9.8 gösterdi dijital ama neden hastaneyle tutmuyo ölçümleri..yarın doktordan randevu aldım inşallah güzel haberlerle dönerim..

Evet biraz süreç uzuyor. Ben her hastanalanışında antibiyotiğe karşıyım biraz. Dr'lar sağlam olsun, sorumluluk almayayım diye hemen yazıp çiziyorlar. Ben bunu yazıyorum ama 1-2 gün ilaç verme önce şöyle bir dene. Eğer şu olursa o zaman bu ilaçlara başlarsın veya durumu şöyle olursa beni ara ona göre ilaca başlayalım falan diyen yok. Al kızım bu ilaçları içir, geçer diyorlar. Uzman TV'deki dr'ları dinledim yine. Hafif ateş varsa düşürün antibiyotik vermeyin diyorlar. İpek'in de 37.9'a kadar ateşi çıkıp düştü. Bugün iyi gibi. Bakalım akşamüstü ne olacak. Bu arada antibiyotik vermedim hala. Yarın da iyileşmezse o zaman başlayacağım.

Canım kızın için dr ne dedi merak ettim.

tealight çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..
Kaanın öksürüğü biraz hafifledi ama bu seferde dünden beri ben öksürmeye başladım.Boğazım ağrıyor başım ağrıyor grip sonunda benim kapımıda çaldı.Emzirdiğim için ilaçta alamıyorum.Dünden beri ballı zencefil yiyorum.umarım daha kötü olmam

Geçmiiş olsun Seher. Nane- kekik-limon da işe yarıyor. Boğaz ağrısına da badem çiğne ağzında bir süre tut. Bir de tarçınla balı karıştır ye biraz. Onlar da iyi geliyor. İpek'e bile dün tarçın-bal yaptım. Tatlı ya yedi valla.

Sağol ipeğimu söylediklerini yapacağım.Haftasonu yine bitki kürleri yapmakla geçecek bu sefer kendime..Bende kaana karabiberli bal yediriyorum iyi geliyor.Birde ayva elma ıhlamur nane limon hepsini kaynatıp içiriyorum..

Nane kekik limon genelde nezleye iyi geliyor. Diğerleri öksürük için iyi.
Benim kız öyle çok karışımlı şeyleri yemiyor maalesef.

Bugün paşam için dr kontrolüm vardı. 1175 gr olmuş. Boyu da 36 cm. Gelişimi önde yine. Dr çok iyi buldu. Erken gelecek galiba bu gidişle. Kasılmalarım için magnezyum verdi ama ben zaten 10 gündür kulanıyordum. Kramplar, kasılmalar başlayınca ben de mag.'a başlamıştım. Ona bişey demedim şimdi kafasına göre takılıyor demesin diye. 30. haftadan önceki kasılmalar erken doğum habercisi olabilirmiş. İpek'te de oluyordu aslında. Tabi benim rahimin açılmama sorunu olduğu için erken doğuramamış da olabilirim. Bilmiyorum artık Allah korusun diyorum. Miyadını beklersek 4 kilonun üstünde doğarmış zaten. 4 kilo olursa doğuramam dedim. Yok 3640'ı ilk doğumda doğurdun bunu da doğurursun dedi. İşin en güzel yanı 11 kilo almamı çok iyi karşıladı. Herşeyi istediğin kadar yiyebilirsin dedi. Şekerin olmadığı için sorun olmazmış. Zaten en fazla 10 kilo daha alırsın keşke alsan çok veriyorsun ki doğumdan sonra 2 çocukla daha çok verirsin dedi. Yaşasın artık kaşık kaşık nutellalar, künefeler ve aklıma gelen diğer tatlılar.
Bizde haberler böyle. Bu arada İpek dün iyileşti. Ateşi çıkmıyor. Bugün burnu da açıldı. İyi ki antibiyotik vermemişim. Bağışıklık sistemi hanesine 1 puan yazdırmayı başardım çok şükür.

kızlar bebişlerinizi hangi doktora götürüyorsunuz istanbul anadolu yakasındakilere soruyorum:D
biz hala sabt bi doktorda kalamadık ama kötü bi tecrübeyle erdem hastenesinin doktoru oğuzhan beyle tanıştık iyi gibi geldi.:( fikirlernizi bekliorum

selam,
doktora gittik öykü nün durumunu iştah sonunu kilo alamamasını, sık sık geniz akıntı sorununu ve aklıma gelen herşeyi doktora anlattım muhtemelen reflüsü var dedi kan, idrar tahlillerini, el bilek kemiği filmini birde reflüsü için reflü sisnografi sonuçlarını görmek istedi, cuma günü bütün gün tahlil peşinde koşturduk en zoru da reflü için olandı tam 40 dk bi cihazda ölçüm yapıyorlar ve sonuç kızımda reflü varmış :(( diğer değerleri güzel çıktı neyseki..bitkisel iki taen ilaç verdi hemen başladık ve öykünün yemek yeme problemi çözüldü benim yavrum sürekli gittiğimiz doktor yüzünden işkence çekiyormuş meğer biz anlamadık tabi kusması olmadığı için ama sık sık görülen geniz akıntısı tekrarlıyan faranjit en önemli belirtileriymiş biz her doktora gidilşimizde bunu söylüyordum. evden çıkmadığımız halde bu çocuk nasıl olyorda bu kadar sık hasta oluyo anlamıyorum diyordum dışardan mikrop geliyordur diyordu her seferinde..kilosuna boyuna bakıp ciğerini dinliyodu ve bizim muayenemiz 10 dk da bitiyordu.. şimdi o kadar pişmanım ki anlatamam nasıl değiştirmedim ben o doktoru nasıl bu kadar bekledim bilmiyorum..burda önerilen biriydi biraz da ona aldandım

Şimdi önümüzde 6 ayımız var bu sürede reflü geçerse çok iyi geçmezse ömür boyu devam edermiş inşallah iyileşirde kurtulur kızım. Daha 2 günde çok iyi geldi ilaçlar ama bakalım nasıl gidecek takiplerle anlaşıllacak 3 hafta sonra tekrar gidecez kontrole dokotrumuz göreceksiniz kilosu artmış olarak ve rahatlamış olarak geleceksiniz dedi. daha şimdiden yemekleri geri çevirmemeye başladı ve en önemlisi neşesi yerine geldi kızımın o kadar hareketliki sanki bambaşka bi öykü oldu.Onu böyle gördükçe hem seviniyorum hemde keşke daha önce gitseydim diye vicdan azabı çekiyorum:14:

selam,
doktora gittik öykü nün durumunu iştah sonunu kilo alamamasını, sık sık geniz akıntı sorununu ve aklıma gelen herşeyi doktora anlattım muhtemelen reflüsü var dedi kan, idrar tahlillerini, el bilek kemiği filmini birde reflüsü için reflü sisnografi sonuçlarını görmek istedi, cuma günü bütün gün tahlil peşinde koşturduk en zoru da reflü için olandı tam 40 dk bi cihazda ölçüm yapıyorlar ve sonuç kızımda reflü varmış :(( diğer değerleri güzel çıktı neyseki..bitkisel iki taen ilaç verdi hemen başladık ve öykünün yemek yeme problemi çözüldü benim yavrum sürekli gittiğimiz doktor yüzünden işkence çekiyormuş meğer biz anlamadık tabi kusması olmadığı için ama sık sık görülen geniz akıntısı tekrarlıyan faranjit en önemli belirtileriymiş biz her doktora gidilşimizde bunu söylüyordum. evden çıkmadığımız halde bu çocuk nasıl olyorda bu kadar sık hasta oluyo anlamıyorum diyordum dışardan mikrop geliyordur diyordu her seferinde..kilosuna boyuna bakıp ciğerini dinliyodu ve bizim muayenemiz 10 dk da bitiyordu.. şimdi o kadar pişmanım ki anlatamam nasıl değiştirmedim ben o doktoru nasıl bu kadar bekledim bilmiyorum..burda önerilen biriydi biraz da ona aldandım

Şimdi önümüzde 6 ayımız var bu sürede reflü geçerse çok iyi geçmezse ömür boyu devam edermiş inşallah iyileşirde kurtulur kızım. Daha 2 günde çok iyi geldi ilaçlar ama bakalım nasıl gidecek takiplerle anlaşıllacak 3 hafta sonra tekrar gidecez kontrole dokotrumuz göreceksiniz kilosu artmış olarak ve rahatlamış olarak geleceksiniz dedi. daha şimdiden yemekleri geri çevirmemeye başladı ve en önemlisi neşesi yerine geldi kızımın o kadar hareketliki sanki bambaşka bi öykü oldu.Onu böyle gördükçe hem seviniyorum hemde keşke daha önce gitseydim diye vicdan azabı çekiyorum:14:

Sen nereden bilebilirdin ki canım. Kendini suçlama. Şimdiden düzelme göstermiş 6 aya kadar toparlar annesi. Ah bebeğim ne kadar rahatsız oluyormuş ki yemeden içmeden kesilmiş. Onun adına çok sevindim. Çok geçmiş olsun.

nerde oturuosun hangi doktora götürdün.sendeki pişmanlığın aynısını bende bu aralarda çekmekteyim :((

Ben de sürekli dr değiştiriyorum. Türkiye Hast.'de Şükrü Cido'yu tavsiye ediyorlar ama ona da hemen randevu alamıyorsun. Bence bir dr ulaşılabilir olmalı. Mecburiyetten hep Mustafa Tengirşek'e götürüyordum. En son 1 ay önce İpek düştü ve tırnağı çıktı. Ne kullanmam gerekir aşı falan lazım mı diye aradım Telefonunu açmadı beyfendi. Mesaj attım kinayeli şekilde, lütfetti hemen cevapladı ama kısa ve net. Birdaha da ona muayene ettirmeyi düşünmüyorum. Şimdi Dora Hastanesini bir deneyeceğim. Elbet birinden memnun kalacağım.

Ben de sürekli dr değiştiriyorum. Türkiye Hast.'de Şükrü Cido'yu tavsiye ediyorlar ama ona da hemen randevu alamıyorsun. Bence bir dr ulaşılabilir olmalı. Mecburiyetten hep Mustafa Tengirşek'e götürüyordum. En son 1 ay önce İpek düştü ve tırnağı çıktı. Ne kullanmam gerekir aşı falan lazım mı diye aradım Telefonunu açmadı beyfendi. Mesaj attım kinayeli şekilde, lütfetti hemen cevapladı ama kısa ve net. Birdaha da ona muayene ettirmeyi düşünmüyorum. Şimdi Dora Hastanesini bir deneyeceğim. Elbet birinden memnun kalacağım.
sen nerde oturuosun...
ben anadolu yakasnda oturuorum ve erdem hastanesinde oğuzhan dolar iyi denior...duydunmu hiç.şimdiye kadar üç tane doktor bıraktım üçüncüsü canından ediordu kalsınki telefona bakmamış seninki.. şimdi dördüncüyü arıyorumm.şükrü cido şişlide ..doktor ulaşılabilir olmalı ve konuşulabilir karşındakinin de insan oldunu unutmayan cinsten ve verdiği cevaplar tatmin edici olmalı.oyüsden ben anadoluda arıorum bakalım oğuzhan bey nasıl çıkıcak...

Son düzenleme:
selam,

korkma şker geçer. doktorunuz ne verdi bilmiyorum ama egeciğimde çok küçükken fark edildi biz zantac kullandık. 2 ay sürekli kullandık arada bir yine kullandık şuan iyi.arada bir azıyor çok karıştırdığı zaman gavisconla yatıştırıyoruz. baş ilacımız gaviscon infant:)

nerde oturuosun hangi doktora götürdün.sendeki pişmanlığın aynısını bende bu aralarda çekmekteyim :((

ben trabzonda yaşıyorum özellikle detaylı yazmak istedim bu şekilde sorun yaşayanlarınız varsa dikkat etsin diye kusma olmadığı için hiç aklımıza gelmedi bizim ve ne yazıkki eski doktorumuzun da:57:

bazen çare aradığımız doktorlar bile yanılgıya sürükleyebilioyr bizi ne acı değilmi.üçüncü doktormuz bu hafta oğlumu canından ediyordu nerdyse bnde senin gibi çok zor ama çok zor bi hafta geçirdim allahın çok zor bi imtihanından geçtim...

Bugün paşam için dr kontrolüm vardı. 1175 gr olmuş. Boyu da 36 cm. Gelişimi önde yine. Dr çok iyi buldu. Erken gelecek galiba bu gidişle. Kasılmalarım için magnezyum verdi ama ben zaten 10 gündür kulanıyordum. Kramplar, kasılmalar başlayınca ben de mag.'a başlamıştım. Ona bişey demedim şimdi kafasına göre takılıyor demesin diye. 30. haftadan önceki kasılmalar erken doğum habercisi olabilirmiş. İpek'te de oluyordu aslında. Tabi benim rahimin açılmama sorunu olduğu için erken doğuramamış da olabilirim. Bilmiyorum artık Allah korusun diyorum. Miyadını beklersek 4 kilonun üstünde doğarmış zaten. 4 kilo olursa doğuramam dedim. Yok 3640'ı ilk doğumda doğurdun bunu da doğurursun dedi. İşin en güzel yanı 11 kilo almamı çok iyi karşıladı. Herşeyi istediğin kadar yiyebilirsin dedi. Şekerin olmadığı için sorun olmazmış. Zaten en fazla 10 kilo daha alırsın keşke alsan çok veriyorsun ki doğumdan sonra 2 çocukla daha çok verirsin dedi. Yaşasın artık kaşık kaşık nutellalar, künefeler ve aklıma gelen diğer tatlılar.
Bizde haberler böyle. Bu arada İpek dün iyileşti. Ateşi çıkmıyor. Bugün burnu da açıldı. İyi ki antibiyotik vermemişim. Bağışıklık sistemi hanesine 1 puan yazdırmayı başardım çok şükür.
maşallah tosunumuza güzel hbaerlerini bekliyorum canımcım az kaldı doğuma...şu senin süper taşlı çocuk odasını ne yapacaksın oğlana oda düşünüyormusun nasıl yapacaksın azıcık anlatsana..
bu arada ben senin kadar sabırlı olamadım antibiyotik konusunda...bu lafın devamı mesajımın en altında gizlidir :52:.

kızlar bebişlerinizi hangi doktora götürüyorsunuz istanbul anadolu yakasındakilere soruyorum:D
biz hala sabt bi doktorda kalamadık ama kötü bi tecrübeyle erdem hastenesinin doktoru oğuzhan beyle tanıştık iyi gibi geldi.:( fikirlernizi bekliorum
erdem hastanesini övüyorlar doğum bölümünü çocuk doktorlarıyla ilgili bişey duymadım ama temiz ve güzel bir hastane..
selam,

ah canım benim sevindim durumunun ortaya çıkmasına,sende artık sıkma canını her şey de bir hayır vardır,yine bişey yapmamış ya yanlış tedavi uygulasaydı..bilemezdin sende artık geride kaldı iştahının ve neşesinin tadını çıkar umarım hayat boyu yaşamaz bu sıkıntıyı..

ay sorma o şükrü varya o şükrüüü millet tipine mi gidiyor napıyor anacığım randevu almak imkansız, ulaşmak imkansız bende bıraktım,öteki saim mi salim mi ney oda mıy mıy dediğini anlamak için dizinin dibine girmek lazım..
bende bıraktım Türkiye'yi hele ipeğin kolu yandığında beni sepetlemelerinden sonra hepten küstüm.artık bayındır'a gidiyorum..
doktordan çıktığımda beynim ambalaj oluyor ama olsun ,bizede yaranılmıyor yahuuu

ben trabzonda yaşıyorum özellikle detaylı yazmak istedim bu şekilde sorun yaşayanlarınız varsa dikkat etsin diye kusma olmadığı için hiç aklımıza gelmedi bizim ve ne yazıkki eski doktorumuzun da:57:
saol canım aydınlattın gerçekten geçmiş olsun tekrar..

şimdi gelelim bizeee....

İpek doğduğundan beri 1 kere hastalandı,ne kustuğunu ne ateşinin çıktığını bilmem.4 aylıktı ateşi çıkmıştı ve antibiyotik kullandı,arada 13 ay geçti...ve bizde hastalar sırasına karıştık ....:53:

pazar günü saat 2 de elleri yanıyor kızın ölçtüm ki 39 derece..
hemen calpol verdim soydum,ıslattım derken 38 oldu..
akşama kadar düşüremedim ateşini ama neşesi yerindeydi,akşam 7 gibi yine 39 oldu..
doktorunu aradım dolven ve fitil söyledi ...iyi dolveni verdim,yine düşmedi 11 de fitil verdim 37.50 oldu..
gece nöbetim başladı 40 dakka da bir ateş ölçtüm gece saat 03:06 da 40 derece olmuştu hastaneye uçtum...

fitil koydular ateşini düşürdüler...
kulak zarında kzıarıklık
idrar yollarında iltihap
soğuk algınlığı :53:

antibiyotik verdi
sudafed
ateş düşürücü
fitil

gece antibiyotiği verdim
sabah öğlen akşamda sudafet
şu anda hala 38.30 derece ateşle yatıyor...
gece hiç uyumadım eşim gececiydi,sıfır uyku ama ateşi çıkacak korkusu ile uyuyamıyorum ....
geçmiş olsun ipek böceğide hasta oldu ..(bu arada birisinden bulaştı cuma akşamı birisi sarıldı öptü sonrada ayben çok kötüyüm bu akşam ya galiba hasta olucam dedi :) o kişi şu anda kızı ile birlikte yatak döşek yatıyor):41:

Back
X