2009 Temmuz bebişlerinin boy kilo takibi

ben de dün gittim sağlık ocağına...

oğlum 57 cm ve 6,500 kg. olmuş. maşallah diyorumm 2450 doğmuştu 36+2 de.. sizce nasıl? boy kafama takıldı biraz aslında 47 cm doğmuştu...

saglik ocagi ve dr kontrolunde hep boy da kilo da farkli cikiyor. dr ayrica sadece bez varken olcuyor. saglik ocagi kiyafeti ile tartip kafasina gore 150-200-250 gr dusuyor.

dr da 2 ay 5 gunlukken boyumuz 57 cm kilomuz 5370 gr.

saglik ocaginda ise 2 ay 3 gunlukken 58 cm kilomuz 5550-200=5350 gr. kilolar tutmus bu sefer.

benim kızımda 4 gün sonra 3 aylık olucak 3 gün önce götürdüm doktora boy 61 cm kilo 6 olmuş gayet güzel dedi doktorum doğumdan sonra 10 cm uzamış

benim oğluşum da 5inde 3 ayını bitirdi 6kilo300gr boyumuzda 63 cm oldu anne sütüyle besleniyor
cok hızlı büyüyorlar

sevgili eyetkiner masallah oğluna cok güzel gelişiyor bence boyu da kilosu da cok güzel ayrıca boya takılma o birazda genetik kilosuna bak bence ki oda maşallah cok güzel. olması gereken biliyosundur 5.ve6. ayda doğum kilosunu 2ye katlaması onun için rahat ol bence..ikinize de maşallah..

3 ayın sonunda 62 cm ve 6 800 gr

kızlarrrr bnm kızım zayıf galıba((2.700 dogdu yarın 3.ayı bıtıyor 5.300(((burdakı doktoor normal dedi ama endıselendım şimdi????sadece anne sutu veryrm yetmyo mu acaba((

canım bence endişe etme...
zaten kilosu az olsaydı dr un söylerdi sana.. sağlıklı olsunda..

canım sağol... haklısın aslında bi de erken doğdu benim kuzum yine iyi toparladı aslında... maşallah bütün bebişlere...

oğlum 3300 gr 50 cm doğdu
2 aylıkken 6000 gr 62 cm idi
şuan 2buçuk aylık 15 günde 100 gr almış(6100 gr),
sadece anne sütü alıyor ama 2 haftadır memeyi reddediyor

ben de dün gittim sağlık ocağına...

oğlum 57 cm ve 6,500 kg. olmuş. maşallah diyorumm 2450 doğmuştu 36+2 de.. sizce nasıl? boy kafama takıldı biraz aslında 47 cm doğmuştu...

canım benim paşam da 37+6 da doğdu : 2550 gr - 48 cm .. senin paşana göre daha ufaktı yani .. 2,5 aylıkken gittiğimizde 4860 gr.dı , dün kucağımayken ve o olmadan tartıldığımda 5400 gr gibi geliyor .. yani senin oğluna göre oldukça tinymini benim tosbaam :asigim:
boya gelince 58-59 cm geldi ( sağlık ocağı ve kendi dr.u ölçümleri ) .. boy ırsi diye biliyorum .. eşim 1.86 cm , erkek kardeşim 1.90 cm , sanırım boyu onlardan aldı ..

ctesi kotrolümüz var ve pazar günü tam 3 ayımız bitiyor :1rolleyes::Saruboceq:

senin paşan ne kadarlık oldu , yanlış mı görüyorum doğum tarihi 17 haziran mı fisfisfis

kızlarrrr bnm kızım zayıf galıba((2.700 dogdu yarın 3.ayı bıtıyor 5.300(((burdakı doktoor normal dedi ama endıselendım şimdi????sadece anne sutu veryrm yetmyo mu acaba((

canım doymuyor mu konusu hepimizin aklına takılıyordur eminim uzman tv de dinlemiştim günde 3 4 defa bezini ağırca alıyorsan korkma diyor ve ayda 500 ile 800 gr alması gerekiyormuş ama bebişe göre değişebilir 5. veya 6. ayda kilolarını ikiye katlamaları gelişimlerinin iyi olduğunu gösterir ayrıca yetmese cok ağlar meme için memedeyken bile ağlar yani öle diyorlar kaydirigubbakcemile3

oğlum 3300 gr 50 cm doğdu
2 aylıkken 6000 gr 62 cm idi
şuan 2buçuk aylık 15 günde 100 gr almış(6100 gr),
sadece anne sütü alıyor ama 2 haftadır memeyi reddediyor

can im mutlaka denemissindir ama su yontemi de denedin mi bilmem.

bebisi kucaginda degil de yataga yatir ye da cekyata. yanina sen yat. ustten agzina memeye gelecek sekilde olsun ama meme ucunu agzina degil burnuna burnunun ucuna, agzinin kenarlarina sur oralarda gezdir ama kesinlikle agzina sokma. bu sefer o meme ucunu kapmak icin agzini kocaman aciyor. hani anne kus yuvaya yemek getirir yavru kuslar agizlarini havaya acar ya aynen oyle.

benim kizimda cok juykusu oldugunda mizmizlaniyor ve memeyi reddediyor. yani huysuz acisini nereden cikaracagini bilmiyor. ben de oyle yapiyorum. o zaman almiyor almiyor. ama 1-2 dk sonra hap diye kapiyor meme ucunu.

bir de bizim bir ninnamiz var. ben soyluyorum. o zaman anliyor meme emip uyuma vakti gelmis.

maşallahhh oğluna cnm.. boylu bi delikanlı olcak desene...

evet cnm doğum tarihimiz 17 haziran bugün tam 4. ayımızı doldurduk artık 5. ayımıza girdik.. maşallah oğluma...
dün dr daydık. 7 kg ve 62 cm olmuş dr umuz gayet iyi dedi.. bi sorun olsa zaten söylerdi onun için takmıyorum artık kafama sağlıklı olsun da ...

temmuz bebişlerının masallahı var.
hepsı tosuncuk.
benım oglusumda 63 cm 7600 gr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…