2009 Temmuz bebişlerinin boy kilo takibi

bebeklerin kilolarının doğum kilosuyla da alakalı olduğuna inanıyorum..
her ay 500-1000 gram almak normalmiş
öykü biraz zayıf doğdu 2750 doğmuştu ve 48 cm di
şu anda 5680 kilo boyu da 58 cm..
her ay en az 1 kilo aldı gayet normal maşallah

Son düzenleme:
benim oğlumda prematüre 33+3 haftalık ve 1530 gr
bugün 3 ayımızı doldurduk 4.aydan gün alacağız
dr a yarın gideceğiz evde tarttım
5300 gram boyuda 54 cm gibi,
boyu galiba kısa
nasıl teyzeleri prematüre olmasına rağmen iyi mi????????

yarin 3. ayimizi dolduruyoruz. bugun tartildi. 61 cm 6200 gr. masallah kizima.
safi anne sutu ile besliyorum.

benim oğlumda iki gün önce 3.ayını doldurdu kilosu 6160 boyu 58 cm boyumuz biraz kısa ama sağlıklı olsunda önemli olan o suan

benım Duru'm 2.700gr 48 cm.dogdu
şimdi 5.600gr 58 cm
fena değil ama sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değillll:ecrin_bebek:

3 kilo doğdu 49 cmdi.yarın üç ay doluyor 6 kilo ve 59 cm bizimde safi anne sütü.Bu aydan sonra yavaşlıyormuş dimi?en az 500gr almalıymış doğrumuu

ben yarın yazacağım kontrolumuz var
ama artık beslenmeyi reddediyor benim oğlum o yüzden çok dua ediyorum en azından 500 gr almıştır inşallah diye

maşallah Allah nazardan korusun inşallah canım ek gıda veriyomusun yoksa sadece anne sütümü veriosun bebeğine

malesef sadece mama veriyordum. çünkü benim sütüm hiç olmadı. ama bugünden itibaren ek gıdalara başlıyoruz. canım yavrum sadece mama yemekten kurtuluyor.

emzirseydin keşke canım emdikçe gelirdi sütün belki dicem ama eminim yapmışsındır :) sağlıklı olsunda inşallah Allah hastalıkları uzak tutsun kuzularımızdan

benim kızımda en son 15 gün önce gittiğimizde 6800dü kilosu gecen ay sadece 500gr almıştı

Evet canım çok denedim. hatta ilk 20 gün sadece anne sütü ile beslendi. ama bebeğim hiç kilo alamamıştı. şüphelenip doktora götürdük. hemen mamaya başlıyorsun ve istediği kadar da veriyorsun dedi. zaten mamaya başladıktan sonra süt ister istemez azaldı. çünkü bebek mamayı tercih ediyor. memeden fazla süt gelmeyince iki çekip bırakıyor. bir süre sağdım verdim. ama oğlum üç aya kadar az da olsa anne sütü aldı. şimdilerde de ne benim sütüm kaldı ne de oğlum memeyi tutuyor. çok istedim emzirmeyi hem de tahmin edemeyeceğin kadar çok ama olmadı. hatta bir dönem neredeyse depresyona bile girdim. ben nasıl anneyim ben neden oğlumu besleyemiyorum diye. ama sonra bu durumu bir çok kişi yaşıyor dedim. annelik sadece emzirmek değil dedim ve kendimi toparladım. oğlumun gerçekten maşallahı var, herşey gayet iyi. sürekli gülücükler atıyor. çok güleç yüzlü bir oğlum var. doktor göğsünü dinliyor, oğlum doktora gülücükler atıyor. gelişiminde de bir sorun yok. ek gıdalarla da eksikliklerini takviye etmeye çalışacağız. umarım bebeğim hep böyle olur. çok mutlu bir bebek.

kızına maşallah canım. anne sütüyle besleniyorya kilosu o kadar da önemli değil. yeterki sağlıklı olsunlar.

Son düzenleme:
canım yaa bi anne için gerçekten önemli benim kızımda bi süredir sadece uyurken yiyor uyanıkken emmek istemiyor mama da vermek istemiyorum ama çok üzülüyorum ama dediğin gibi annelik sadece meme vermekten ibaret değil Allah sağlık sıhhat versin kuzucuklarımıza yerim ben o mutlu erkekii Allah nazardan korusun inşallahopuyorumnanaktan

arkadaşlar benim oğlum da 6 850 olmuş. sizin bebişler maşaallah baya iyi durumda. sizce benim bebişimin kilosu az mı? hala emziriyorum hergün de 1 elma ve 1 havucun suyunu bitiriyor. ama benimki biraz zayıf kalmış sanırım :sm_confused:

teşekkür ederim. hepimizin bebekleri sağlıklı olsun o yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…