• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 ve öncesi üniversite sınavına girenler

Erkek arkadaşım da mezun olmadı ve bölümünü gram sevmiyor da yararlanabiliyormuş son sınıflarda ne yapması gerekiyor yani şuan ? Siz nasıl yaptinız ya da yapcaksınız ? Heycanlzndım :)

Ben 2008de kazandım edebiyat ve sosyal 2 yaptım 2. bölümden sadece. Ama tm öğrencisiydim sözel puanım iyi olduğu için sözelden yerleşmiştim. Mat2 yapmak gerekti tm puanının iyi olması için. Edebiyat yaptıysanız muhakkak tm puanınız vardır. Çünkü hatırlıyorum 2007de 3 4 tane mat2 yapmıstım ama yine de tm puanım vardı ve tmden de tercih yapmıstım.

Erkek arkadaşım da mezun olmadı ve bölümünü gram sevmiyor da yararlanabiliyormuş son sınıflarda ne yapması gerekiyor yani şuan ? Siz nasıl yaptinız ya da yapcaksınız ? Heycanlzndım :)
Bölümünü ve yerleşmek istediği bölümleri söyleyin ben daha net bilgi vereyim :) böyle çok havada kalır cevaplar .

şöyle bir durum var almış olduğu puanla gitmek istediği okul ve bölümün taban puanını tutturması lazım ya da ortalamasının yüksek olması.

Bölümünü ve yerleşmek istediği bölümleri söyleyin ben daha net bilgi vereyim :) böyle çok havada kalır cevaplar .
Beykentte mat bilgisayar okudu son senesinden 2 dersi var vermedi. 2008 girişli nerelere yerleşenilir az çok ? 5 yıl okumuş ama 2 yıllık okuyabilir mi ? Ç

Tam olarak yatay geçiş değil merkezi yerleştirme puaniyla yatay geçiş . Bit ortalamasinin önemi yok . Geçiş yapılacak fakultelerin derslerinin ne olduğu da önemli değil . Sayısal sözel farketmez. Edebiyattan matematik bölümüne geçilebilir bu sistemle

O nasil oluyor ki acaba? Ben 2009da sinava girdim. 2010da da girdim. 2010daki mi lys idi? Benim TM puanim 440ti. Hicbir sey anlamadim. Baska bir bölüme geçilebiliyor mu dediniz? Gerci ben daha tazecik mezunum.. Benim icin gecerli degil galiba..

Beykentte mat bilgisayar okudu son senesinden 2 dersi var vermedi. 2008 girişli nerelere yerleşenilir az çok ? 5 yıl okumuş ama 2 yıllık okuyabilir mi ? Ç
söyle soyleyim benden bir sene önce girmiş sınava. MF tm ts 3 puan türü vardir. O mat bilgisayar okuduğun göre mf puan türünden girmiştir . Ya söyle söyleyim erkek arkadasinizin diyelim tm puanı da var ve 290 . 2008 yılında 290 taban puaniyla alan her yere girebilir aynı şekilde sözel bölümlere de girebilir puan türünün tutması önemli

O nasil oluyor ki acaba? Ben 2009da sinava girdim. 2010da da girdim. 2010daki mi lys idi? Benim TM puanim 440ti. Hicbir sey anlamadim. Baska bir bölüme geçilebiliyor mu dediniz? Gerci ben daha tazecik mezunum.. Benim icin gecerli degil galiba..
:s mezun Olmasaydıniz istediğiniz bölüme puan turu ve taban puanı tutmasi şartıyla girebilirdiniz

hiç bi şey anlamadım :/ neymiş biri anneye anlatır gibi anlatabilir mi?
Biraz önce anneme anlattım antremanliyim:)) diyelim ki edebiyat öğretmenliği okuyorsunuz kaçıncı sınıf oldugunuz farketmez ama 2. Sınıf diyelim 2010 da sınava girmiş olun . Sözel puan türuyle girdiniz. Sonra aslında biyoloji bölümü okumak istediğinizi farkettiniz. Ama o bölüm sayısal puan türünden alıyor ya hani eğer siz 2010 yılında biyoloji bölümünü yazmaya yetecek puani yapmissaniz sözelci olmanıza rağmen geçiş yapabiliyorsunuz. Veya sözel içinde hititoloji bölümünden ne bileyim başka bir universitenin veya aynı universitenin sanat tarihi veya iletişim aklınıza ne gelirse alakalı alakasiz bolumlerine geciyirsubuz

Biraz önce anneme anlattım antremanliyim:)) diyelim ki edebiyat öğretmenliği okuyorsunuz kaçıncı sınıf oldugunuz farketmez ama 2. Sınıf diyelim 2010 da sınava girmiş olun . Sözel puan türuyle girdiniz. Sonra aslında biyoloji bölümü okumak istediğinizi farkettiniz. Ama o bölüm sayısal puan türünden alıyor ya hani eğer siz 2010 yılında biyoloji bölümünü yazmaya yetecek puani yapmissaniz sözelci olmanıza rağmen geçiş yapabiliyorsunuz. Veya sözel içinde hititoloji bölümünden ne bileyim başka bir universitenin veya aynı universitenin sanat tarihi veya iletişim aklınıza ne gelirse alakalı alakasiz bolumlerine geciyirsubuz

aa süper katsayı farkından dolayı bu hak tanınmış galiba. çok sevindim mağduriyet giderilmiş bir çok kişi için...

teşekkür ettim size de :KK65:

Bir de şunu sorcam o seneki puanlarınızı nerden öğrendiniz acaba ya da nasıl öğrendiniz?

Back
X