2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

slm arkadaşlar kısmetse bende 2009 geliniğim 4 temmuzda
fikirlerinizi yardımlarınızı bekl,yorum
hazırlıklara başlasakmı diyorum

haklısın canım üzülmekten baska birsey elime gecmeyecek

canım bence haklısın ama nişanlınla bu konuyu konusmak canınızı sıkmaktan oteye gidemeyecektir.cunku bunu sen dile getirdikten sonra obur bayram yapmalarının da bi degeri olmayak bence.o yuzden ozellikle maddi konularda tartısmak ozellikle sizinkiler bunu yaptı bizimkiler bunu yaptı tarzı konusmalar tekrar soyluyorum zarardan baska hiçbirşey getirmez.obur bayram da sizin taraf hiçbişii yapmaz,hatta onlar aramadan aramaz bence durum eşitlenir.tabii bunlar benim fikrim..

canım cok sagolun nacizane fikirlerinize ihtiyacım oldugu icin burdayım.

canım bende adaşım burcuya katılıyorum. Bizde böyle bir adet yok. Olsada beklemezdim zaten. Çünkü herkesin yetiştiği toplum farklı. Gelenekler farklı. Ayrıca günümüzde neyi tam olarak adetine göre yapıyoruz ki bu olsun. Evet eskiden geline verilen değeri gösterirmiş ama şimdilerde günümüzde pek kalmadı be güzelim. Düşün biz nişan bohçası bilre hazırlamadık lüzümsuz bulduk. Ve inan herkes nişanında sorun tatsızlık,surat asmalar falan yaşarken biz gülüş cümbüş bir gün geçirdik. Çünkü kimsenin br beklentisi yoktu. Böyle küçük şeyler için mutluluğunu bozma derim arkadaşım. Değer bir küçük altınla belli olmaz. Ne insanlar görüyoruz altın akıyor ardından kuyusunu kazıyor. Sana verecekleri en güzel altın iyi niyetleridir bana kalırsa. Ne bir iğne versinler nede kötü olalım derim ben şahsen. Nacizane fikrim tatlım a.s.

allah saglık versin benimde tek istedigim bu en basta.
ama özeniyor insan işte elinde olmayan birsey.

canim seni anlayabiliyorum, her nekadar bir sey beklemiyorum desekte insan seviniyor hatirlanmak deger görmek güzel lafa gelince cok hefesleri oluyor ama ordada kaliyor sözde cok özenilyorlar. Üzülme bos ver sen söyledikten sonra hic bir kiymeti yok zaten. Gönülden gelmedikten sonra ne yapacaksin o hediyeyi o altini. Bende sendenim herseyi düsünüyorum masraf olmasin diye insanlari zor durumda birakmayayim diye ama kiymete geciyormu orda süpheliyim. Bu tür seyler insani üzüyor bende üzülüyorum ve biliyorum ömür boyu uhde kalacak icimde. Kurulan hayaller ve gercekler bazen bir birini tutmuyor. Allah saglik versin huzur versin...

perlecim hayırlısı olsun
simdi iste asıl telaslar baslayacak
allah yardımcınız olsun hersey gönlünüze göre olur insallah

ben geldiiimm merhaba kızlar:1hug:

burcunun nişanlısı da geldi heralde bişey yazmadığına göre ay negüzell:1rolleyes::1rolleyes:
bu arada düğün tarihimiz kesinleşti kızlar.. 7 mart:asigim::asigim:hihoyyythihoyyyt:dance:

benim kayınvalidem ogluna düşkün bunuda belli ediyor zaten hareketleriyle.
sagolun kızlar hepinize tesekkur ederim ilk güne göre biraz daha sakinim zaten yarın konussamda daha olumlu olacagı kesin.

okarauzumcuğum arkadaşlara katılıyorum... sonuçta siz gelenekleri devam ettirip abinin nişanlısı için yapmışsınız. ama karşı taraf sizin külütürünüzü ve geleneğinizi bilmeyebilir... ya istediiklerini başta söyleceksin bizde böyledir böyle yapılmalı die o da ona göre ailesiyle konuşacak, ya da herkesin külütürüne saygu göstereceksin ve bişey bekleyemeceksin... iyi niyetli olsunlar yeter. benim bi arkadaşım nişan döneminde kayanasıyla çok iyi anlaşıordu. bir görsen hediyeler,takılar, ayakkabılar, elbiseler, kurban bayramında koç aldılar falan filan...bende vayy ben bu kdr gelenecek devam ettirilirmi ndk üstüne düşüolar demiştim. ama ewlendiler gördümki aslında kadın oğluna çok düşkün oğlunu elinde tutmak için kızın gözünü boyuyor ve onu pohpohluor öle olmaktansa iyi niyetli olsunlar içleride dışları gibi olsun...ama bu düşünce seni çok rahatsız ediyorsa siz biz muhabbetine girmeden kırmadan açıkca ifade et nişanlına... bizimkiler böle yapt sizinkiler böle deilde...benim bildiğim kıza hediye alınır sizinkilerin adetlerinde yok heralde sizin adetleriniz neler öğrenmek istiyorum de...kırmadan birasda çaktırmadan...

hayatcığım bornozlar çok tatlı renkleri falan:)güle güle kullan cnm aldığın çeyizlerini sağlıklı günlerde inş...

nastasia o kadar güzel anlatmışsın ki bende bu korkular yüzünden askerden önce evlenmeyi göze alamadım. bir senede olsa annemin evinde olurum rahat yasarım diye düsündüm. evlenmek büyük sorumluluk o durumda birde yanlız kalmayı bende istemedim

bizde sizin gibiydik ama nedense başıma gelmeden okdr hissetmem neler yaşayacağımı zorluklarının onun için ilk aylarda güseldi baya... aman gitsin yapsındı. gitti... aman gitti işte eninde sonunda yapacaktı falan demeye başladım belkide kendimi avutuordum...sonra yemin törenine gittim ayrılırken bir koydu bir koydu gerçeklerin farkına vardım... birde ilk gitti ay rahat olmamın nedeni çok yoğundun iki yakın arkadaşım evlendi ve onlar için koşturdum nasıl geçti anlamadım, sonra ailemle tatile çıktım orada da anlamadım... tatil bitti iş başladı derken ozmn da anlamadım...ztn tam o dönemde yemin töreni oldu... bana dank ettisenağlama heleki orada gördüm ya onu kurbağa gibi yemyeşil işte ozmn... ayrıldık onu orada bıraktım ben ankaraya geri döndüm işte orada film koptu ilk hafta gelince çok ağladım, yokluğu koydu... ama şimdi günler geçiyor gene üzülüyorum özlüyorum ama eninde sonunda yapacaktı diyorum...katlanıyorum bi şekilde...
burcucum aslında benim kişisel fikrimi sorarsan evlenmeden önce gitmeleri daha iyi oluyor...gözlemlerim:

onunla aynı evde yaşamaya başlayınca ayrı bağlılık gelişiyor. ondan ayrı kalmak istemiyorsun. ama şimdi ztn ayrıyız gün içinde birlikte olsakta aynı evi paylaşmıyorz,farklı yataklarda uyuyoruz... sorumluluklarımız farklı... evli biri deil de nişanlı veya sevgilil olarak beklemek var, evli olarak beklemek var...ikisi çok farklı...kopmak daha zor oluyor...hele ki Allah korusun askerde başına bişey geldi şehit oldu diyelim ki...ozmn nolcak...sonuçta bu risk her zmn var kabul ediorum...askerde olmazsa sokakta yürürken olur...doğrudur...ama farklı işte cnm...zaten tahminimce yaşın daha küçük, nişanlında kısa dönem yapar büyük ihtimal eğer ihtimaliniz var ise evlenmeden önce gitsin derim...
benim bunalıma giren arkadaşlarım oldu...depresyonda gibi gezdiler eşleri askerdeyken... bi tane telefona bakıp bakıp ağlıyormuş düşünsene...en azından çok şükür onları yaşamadım...tamam özlüyorsun ama aynı ewi paylaştıın insanı beklemek daha zor...düşünsene ewe gidiceksin her yerde anısı ama o yok... sanki içerde bi yerde gibi gelecek ama yok... ozmn daha çok koyacak... ya annenin ewine gelip bekleyeceksin ya da yalnızlıınla başa çıkmaya çalışacaksın...ki bi de erkek ailelerinde şu mantık vardır... artık gelin bizim ondan biz sorumluyuz...üzerine daha bi düşecekler ilgilenmek adına ama daha bi bunalacaksın fark etmeyecekler... evlenmişsin daha onun ailesini çok iyi tanımadan gitti diyelim bişey söyleyecekler batacaki kendin halletmeye çalışacaksın... sana nedenini açıklayacak veya arayı düzeltecek denge olmayacak... herşeyler tek başına başa çıkmaya çalışacaksın... zor bu işler cnm zor...:ecrin_bebek:

bunlar benim düşüncelerim ve gözlemlerim... başka türlüsü de olabilir... ama genede eşini askere göndermek zor... hatta sevgilimle konuşuyorz bana diyorki iyiki evlenmeden gelmişim... burada evli arkadaşlar var okdr zorlanıyorlarki diyor... akılları hep eşlerinde... o ewde tak başına acaba başına bişey geldimi nolduki... ben sadece senin huzurlu musun mutlu musun onu düşünüorum ailen var yanında diyor...sorumluluk farklı yani...

tüm türkiyenin başı sagolsun
haberleri izledikce moralim cok kötü oldu.
allah sabır versin yakınlarına senağlama

bende çok uzuldum az once ogrendim..
allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum.. ve asıl uzulduğum bunların hepsi unutuluyor ya aslı ben ona uzuluyorum

15E04368-C17B-42B6-AD0B-

ay kızlar en sonunda koydum resim. çok mutluyum şimdi size begendiklerimi koyacagım. :))yukarıdaki yatak odası takımını çok begendim.

Back
X