2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim daha var canım ayın onunda
Bizde aynen öyleyiz ablalarla çok güzel oynuyor,ablalarda arada sıkılıyor ama parkta hiç yerinde durmuyor onlarda peşindebirşey olacak diye bırakamıyorlardaher akşam parka gidiyoruz keyfi çok yerinde buaralar
Birde ne versem ablalarınada istiyor....önce isterken kendi adını söylüyor,sonra abla diyor,sonrada öbürü diyorçok komik çok eğlendiriyor bizi

Emmeyi bırakacağız bu ay sonunda nasıl olacak bilmiyorum

Zor olacağını sanmıyorum. İleri aylarda daha kolay kabulleniyorlar. Ben de 22 ay emzirdim. Bırakmadan 15 gnü önce filan başladım anlatmaya. "Sen artık abi oldun, bardaktan süt içebiliyorsun, o yüzden yakında memede süt bitecek." diye... Kesme günü yaklaştığında sıklaştırdım telkini. Bir akşam "Artık bu gece süt bitti, yarın emmeyeceksin memeden ama bardaktan istedğin kadar süt içebilirsin." dedim. Bir daha da vermedim. Arada mızıldandı ama öyle ağlamalari isyanlar olmadı. Mızıldadığında eğlenceli birşey gibi "Aa sen büyüdüğün için memede süt bitti ya unuttun mu annaeciğim?" dedim, güldük beraber... Çocuk deyip geçmemek lazım, adam yerine koyup konuşunca herşeyi anlıyorlar.

Evet canım haklısın,bizdede genelde öyle konuşarak hallediyoruzAma süt hiç içmiyor bu sorunu nasıl hallederiz korkmuyor değilim

Evet canım haklısın,bizdede genelde öyle konuşarak hallediyoruzAma süt hiç içmiyor bu sorunu nasıl hallederiz korkmuyor değilim

E kışa kadar bir süre dondurma , sütlü tatlı, muzlu süt vs ile idare et. Kışın daha kolay olur ılık süte alışması. Kahvaltıda vermek daha kolay oluyor. Çay vermiyorum ben hiç, onun yerine yazın soğuğa yakın ılık süt, kışın portakal suyu veriyorum. İçecek birşey ihtiyacı oluyor ne de olsa kahvaltılıkların yanında.

öyle yapacağım artıksütü bazen ablaları kahvaltıda içince istiyor ama yarım çaybardağı ancak içiyor..oğlumda kışın portakal suyu içiyordu..çayı benim kızlar 8 yaşında hala vermiyorumarada başka yerdeysek kahvaltıda 1 bardak sadece,oğlumun içmesine daha çok var yaniçay konusunda çok katıyım ama insanlara anlatamıyorum

Son düzenleme:
Ablalar tabi büyük avantaj, alışır bence onlarla birlikte. Ben de çay, şeker, antibiyotik, bisküvi, hazır gıdalar vs gibi birkaç konuda hassasım ama şeker konusu zorluyor artık beni. :)) Bakkaldan şeker çikolata alıp hala vermiyorum ama pastadır, kektir, kurabiyedir kaçınılmaz artık. Dondurma zaten bilinçli olarak veriyorum, günde 1 ya da günaşırı... Onun da hazır olanlardan olmamasına özen gösteriyorum. Ama işte nereye kadar, cumartrsi tatilde kalabalıktık baya. Arkadaşlarım sayesinde cipsle tanıştı. :)))

Canım bende öyleyim kızlar bile bazı şeylere okula gidince tanıştılar...Bende genelde ev yapımı şeyleri vermeye çalışıyorumkızlara bileama arada oluyor iştecips ve colayı pek bilmiyoröğrenmeside uzun sürer inşaallah..benim kızlarda cips ,kola,sucuk,sosis den hoşlanmıyorlar...ama nereye kadar bilmiyorum

İyi dayanmışsınız bu zaman kadar. :))

İyi dayanmışsınız bu zaman kadar. :))

Kızlarım o konuda çok akıllılar canım zararlı,kötü deyince istemiyorlar..ama nekadar olsada çocukherşeyin en iyisi olsun istiyorumdiyorum kızlara ambalajda olan herşey zararlıdır annenizin yaptıkları faydalı tamam diyorlar..birde kzıartma konusundada abartmıyoruz onlarda kabul ediyorlar

Harika, ama çocuk çocuk oluyor işte. Dün benimkinini bir pasta yiyişi vardı, anlatamam. Ben ona küçük bir dilim verecektim, babasına uzattığım tabağı bir kaptı elimden. Çekiştirsem dökülecek saçılacak bir de doğumgünü diye hiç ses etmedim, sanki önünden alacaklar gibi bir yiyişi vardı. İzledik öylece, olsun arada kaçamak da tatlıdır diye ellemedim... Ama işte süreklilikten kaçınmak lazım. Sucuk, sosis, hamburger filan zaten hiç yok da... Bakalım işte böyle böyle büyüyecekler.

Maşaallah kuzuyaelinden almakta olmuyorBenim ki pastayı pek sevmiyor:44:çok ilginçtirdaha çok tuzlu börek,simit hoşuna gidiyor..fındık,fıstık,ceviz yemeyi çok seviyor..yemesi kötü değil ama kilo almıyor pek çok hareketli

Sağlıklı olsun da kilo önemli değil. Hatta bence bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa zayıf olmaları daha iyi. İleriki yaşlarda obezite, şeker vs bir sürü risk daha az zayıf çocuklar için. Ama işte Türk toplumunda tombul bebek revaçtadır, nedense...

Son düzenleme:

Bende öyle düşünüyorum ama kimseye anlatamıyorum..çok şükür sağlık problemi yok,yemeside iyi ama daha 12 kilobelki emmeyi bırakırsa dahada düzelir yemesi öyle diyorlar bakalım

Bende öyle düşünüyorum ama kimseye anlatamıyorum..çok şükür sağlık problemi yok,yemeside iyi ama daha 12 kilobelki emmeyi bırakırsa dahada düzelir yemesi öyle diyorlar bakalım

Olabilir bazı çocuklar emmeyi bırakınca kilo alırmış. Ben artık biraz çalışsam iyi olacak. :)) Yoksa çok sıkışacağım, yoğunum bu aralar. Görüşürüz gene.

Doğum günü kutlu olsun kuzunun

çok sağol cnm:))

Çok teşekkürler cnm.Bende göremeyince nerde kaldı diye merak ettim.Sizinde doğum gününüz kutlu olsun nice mutlu sağlıklı yılları olsun oğluşunun.

herkese merhaba ne güzel sohbet edilmiş.Dün bizde hepatit a aşımızı, 2 yaş kontrolümüzü olduk birde idrar tahlili verdik hafta sonu çıkıcak sonucu aşıda birazcık ağladık akşamda çok hafif ateş oldu bunun dışında iyiydi kontrolü yalnız yine kilo sorunumuz var ama bende artık takmıyorum napim almıyo işte pompayla şişircek halim yok yaa hala kilomuz 10,600 11 bile olmadık ama sağlığımız yerinde ya buna şükür birde yiyo yemese tamam diycem ama yiyo hee yemeside öyle çok değil ama aç kalmıycak kadar yiyo:))ikizcim senin oğlun gene 12 kilo benim kızdan fazla o yüzden sende takma boşver.Bu arada dr.muz su çiçeği aşısının iki doza çıkartıldığını söyledi dün ilk dozu biz bir yaştan sonra vurulduk şimdi ikinci dozda kafam karıştı onuda önümüzdeki ay yaparız dedi ama sizin bu konuda bilginiz varmı acaba kızlar yaa bi yardım ediverin bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…