Teşekkür ederim. Hepimizin arka arkaya dizilecek artık doğumgünleri inci gibi. Senin ufaklığınki ne zamandı?
Bu arada geeçen parkta üç kardeş gördüm, sen geldin aklıma. İki büyük erkek, ikizler; bir de ufak kız. İkizler önde koşuyor, göüya trencilik oynuyor, ufak kız da arkadan yaklamaya çalışıp bağırıyor "Abilerim nüffen yavaş kossunnn." :))
Emmeyi bırakacağız bu ay sonunda nasıl olacak bilmiyorum
Emmeyi bırakacağız bu ay sonunda nasıl olacak bilmiyorum
Zor olacağını sanmıyorum. İleri aylarda daha kolay kabulleniyorlar. Ben de 22 ay emzirdim. Bırakmadan 15 gnü önce filan başladım anlatmaya. "Sen artık abi oldun, bardaktan süt içebiliyorsun, o yüzden yakında memede süt bitecek." diye... Kesme günü yaklaştığında sıklaştırdım telkini. Bir akşam "Artık bu gece süt bitti, yarın emmeyeceksin memeden ama bardaktan istedğin kadar süt içebilirsin." dedim. Bir daha da vermedim. Arada mızıldandı ama öyle ağlamalari isyanlar olmadı. Mızıldadığında eğlenceli birşey gibi "Aa sen büyüdüğün için memede süt bitti ya unuttun mu annaeciğim?" dedim, güldük beraber... Çocuk deyip geçmemek lazım, adam yerine koyup konuşunca herşeyi anlıyorlar.
Evet canım haklısın,bizdede genelde öyle konuşarak hallediyoruzAma süt hiç içmiyor bu sorunu nasıl hallederiz korkmuyor değilim
E kışa kadar bir süre dondurma , sütlü tatlı, muzlu süt vs ile idare et. Kışın daha kolay olur ılık süte alışması. Kahvaltıda vermek daha kolay oluyor. Çay vermiyorum ben hiç, onun yerine yazın soğuğa yakın ılık süt, kışın portakal suyu veriyorum. İçecek birşey ihtiyacı oluyor ne de olsa kahvaltılıkların yanında.
Ablalar tabi büyük avantaj, alışır bence onlarla birlikte. Ben de çay, şeker, antibiyotik, bisküvi, hazır gıdalar vs gibi birkaç konuda hassasım ama şeker konusu zorluyor artık beni. :)) Bakkaldan şeker çikolata alıp hala vermiyorum ama pastadır, kektir, kurabiyedir kaçınılmaz artık. Dondurma zaten bilinçli olarak veriyorum, günde 1 ya da günaşırı... Onun da hazır olanlardan olmamasına özen gösteriyorum. Ama işte nereye kadar, cumartrsi tatilde kalabalıktık baya. Arkadaşlarım sayesinde cipsle tanıştı. :)))
Canım bende öyleyim kızlar bile bazı şeylere okula gidince tanıştılar...Bende genelde ev yapımı şeyleri vermeye çalışıyorum kızlara bile ama arada oluyor işte cips ve colayı pek bilmiyor öğrenmeside uzun sürer inşaallah.. benim kızlarda cips ,kola,sucuk,sosis den hoşlanmıyorlar... ama nereye kadar bilmiyorum
İyi dayanmışsınız bu zaman kadar. :))
Kızlarım o konuda çok akıllılar canım zararlı,kötü deyince istemiyorlar..ama nekadar olsada çocukherşeyin en iyisi olsun istiyorum diyorum kızlara ambalajda olan herşey zararlıdır annenizin yaptıkları faydalı tamam diyorlar..birde kzıartma konusundada abartmıyoruz onlarda kabul ediyorlar
Harika, ama çocuk çocuk oluyor işte. Dün benimkinini bir pasta yiyişi vardı, anlatamam. Ben ona küçük bir dilim verecektim, babasına uzattığım tabağı bir kaptı elimden. Çekiştirsem dökülecek saçılacak bir de doğumgünü diye hiç ses etmedim, sanki önünden alacaklar gibi bir yiyişi vardı. İzledik öylece, olsun arada kaçamak da tatlıdır diye ellemedim... Ama işte süreklilikten kaçınmak lazım. Sucuk, sosis, hamburger filan zaten hiç yok da... Bakalım işte böyle böyle büyüyecekler.
Maşaallah kuzuyaelinden almakta olmuyor Benim ki pastayı pek sevmiyor:44:çok ilginçtir daha çok tuzlu börek,simit hoşuna gidiyor ..fındık,fıstık,ceviz yemeyi çok seviyor. .yemesi kötü değil ama kilo almıyor pek çok hareketli
Sağlıklı olsun da kilo önemli değil. Hatta bence bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa zayıf olmaları daha iyi. İleriki yaşlarda obezite, şeker vs bir sürü risk daha az zayıf çocuklar için. Ama işte Türk toplumunda tombul bebek revaçtadır, nedense...
Bende öyle düşünüyorum ama kimseye anlatamıyorum..çok şükür sağlık problemi yok,yemeside iyi ama daha 12 kilo belki emmeyi bırakırsa dahada düzelir yemesi öyle diyorlar bakalım
Olabilir bazı çocuklar emmeyi bırakınca kilo alırmış. Ben artık biraz çalışsam iyi olacak. :)) Yoksa çok sıkışacağım, yoğunum bu aralar. Görüşürüz gene.
Doğum günü kutlu olsun kuzunun
Sabah çok kısa kalabildim nette, Elizzsa'ya yazıp çıktım hemen. Buralardayım Merlacim. İşlerim yoğun bu aralar biraz. Haftasonu da kısa bir kaçamak yaptık. İyiyiz, keyfimiz yerinde. Dün de benim oğlumun doğumgünüydü. Bu sene büyük bir kutlama yapamadık, ramazan dolayısıyla. Artık sonraki senelerde kreşlerde veririz büyük partiler. :)) Senin kızının da doğumgününü kutluyorum. Çok akıllı bir kız o, öpüyorum yanaklarından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?