- 7 Ağustos 2008
- 1.487
- 4
- 158
Biliyorum ki, down sendromu genetik bir rahatsızlık değil. Sadece kromozom fazlalığından kaynaklanıyor. Yani bizdeki 46 kromozom, onlarda 47 oluyor.
Bilmediğim de şayet bir şey varsa "alalım mı" diyecekler. ışte o zaman ne yapacağım onu bilmiyorum... Ellerini bile kullanamayacak belki de... Algısı düzgün olursa, ölene kadar acı çekecek. Benim evladım o; ölene kadar bebekler gibi bakarım; tek düşüncem o bu acıyla nasıl yaşar?? K.validem "aldırırız" dedi. Eşime 1 kez sordum; cevap vermedi. "Pazar tekrar soracağım, o zamana kadar düşün taşın" dedim. Hani bir kaç hafta önce diyordum ya "benim annelik hislerim başlamadı" diye. Başlamış demekki. Zira içimden hep dua ettim "eşim bebeği ne olursa olsun istesin" diye.
yaş riski var ama etrafımda bir sürü 40 yaşında doğum yapanlar var hepsi de super zekiler üniversiteyi bitirdiler hiçbir problemleri yok . Ailede kromozom hastalığı v.s. yoksa birşey olacağını sanmıyorum. Allah bize iyi neticeleri müjdelememiz nasip etsin inşallah.
Ben de eşime sordum aldıracağız dedi. Çok zor ve meşaketli birşey aslında çok tatlı oluyorlar, eğitimle falan hayata karışabiiyorlar ama 30 yaşına kadar yaşıyorlar. Neyse canım bunları düşünmeyelim ben bıraktım gördüğün gibi biz de aynı konuşmaları yaptık hepimiz endişeleliyiz. Ama allaha bırakalım ne yazdıysa o olacak , inşallah da iyi olur.
Son düzenleme: