merveeee geçmedi mi daha be kuzumm(
bu arada dün ben giremedin noldu siteye çok merak ettim??
kızlar ben dayanamıyorum artık.. burda çalışmak istemiyorum.. resmen boğuluyorum.. bu işkence bitsin istiyorum... ben buraya 10 senemi verdim... işe başladığımda 19 yaşındayım.. ömrümü verdim resmen.. bu hale gelsin diye çok uğraştım.. o kadar çok emek verdim ki kocamı bile ihmal ettim.. karşılığının böyle olması canımı acıtıyor.. hergün ağlıyorum.. geçen akşam eve ağlıyarak gittim.. aşkım bebeğime bişiy oldu sandı.. bu gidişle o da olucak gibi geliyor zaten.. bu çok büyük bir haksızlık.. o kadar didin uğraş sonra sana yarın ölücekmişsin gibi davranılsın.. bu nasıl bir adalet ya.. şu an işten çıkmam maddi olarak bizi çok zorlar biliyorum.. ama bu manevi çöküntüye bünyem daha ne kadar dayanır bilmiyorum.. bu değişimin sebebini de bilmiyorum.. güle olynaya izne çıktım.. geldiğimde herşey ama herşey değişmişti.. arkamdan iyi lobi yapılmış diye düşünüyorum.. soruyorum, hiçbir problem yok diyor... neden o zaman ya neden..
kızlar ben dayanamıyorum artık.. burda çalışmak istemiyorum.. resmen boğuluyorum.. bu işkence bitsin istiyorum... ben buraya 10 senemi verdim... işe başladığımda 19 yaşındayım.. ömrümü verdim resmen.. bu hale gelsin diye çok uğraştım.. o kadar çok emek verdim ki kocamı bile ihmal ettim.. karşılığının böyle olması canımı acıtıyor.. hergün ağlıyorum.. geçen akşam eve ağlıyarak gittim.. aşkım bebeğime bişiy oldu sandı.. bu gidişle o da olucak gibi geliyor zaten.. bu çok büyük bir haksızlık.. o kadar didin uğraş sonra sana yarın ölücekmişsin gibi davranılsın.. bu nasıl bir adalet ya.. şu an işten çıkmam maddi olarak bizi çok zorlar biliyorum.. ama bu manevi çöküntüye bünyem daha ne kadar dayanır bilmiyorum.. bu değişimin sebebini de bilmiyorum.. güle olynaya izne çıktım.. geldiğimde herşey ama herşey değişmişti.. arkamdan iyi lobi yapılmış diye düşünüyorum.. soruyorum, hiçbir problem yok diyor... neden o zaman ya neden..
amannnnn iiyiki değiştirmişlereh işte ezgim var biraz
ay site dün iğrençti ezgi iyiki görmedin
beyaz fon mavi kenarlıklar
herşeyin yeri değişmiş
konuya yazılan son mesaja tıklıyorsun
konun başına gelio
mesaj yazıyorsun çıkıyo
dk başı düşüyo
vs vs.... kapadılar uzun süre millet isyan edincede döndüler eski formata
ne tickerlarımız vardı ne bişey
iiiyiiimmmm canımmmmmmmmsen nasılsın ezgicimmmmm nası gidiyooo kuşummmmm
canım görümcem de istanbulda hastanede doktora sormuş gidecektik ama aynı şeyleri söylemiş sadece bekleyecek yoksa ben 100 doktor da gezerim elimden gelen bişey yok o kadar zorki bu beklemek içim yendi bittim
Canım ben de seninle aynı durumdayım, hatta geçen gün ufak bir kriz bile çıkarttım işyerinde. Funda'nın dediği aynen doğru, bana yapılan da aynı şey. Senin hamileliğin işlerine gelmiyor. 4 ay ücretli 1 yıl ücretsiz izin hakkın var, raporu maporu bir sürü zaman. Yerine yeni adam alsa bir türlü, almasa başka türlü. İşten de çıkaramıyor şimdi çünkü eşşek yüküyle tazminat ödeyecek, o yüzden bezdirmeye çalışıyorlar ki sen kendi isteğinle gidesin. Sakın haaa, 10 yıl çalışma demek 10 yıllık tazminat demek, hem 4 ay daha dişini sıkarsan 4 aylık maaşını çalışmadan kazanıyor olacaksın. Bunların hepsi senin hakkın, birileri itlik şerefsizlik peşinde diye yedirme hakkını. Git patronun mu müdürün mü, yanına bakın beni zorluyorsunuz, bezdirmeye çalışıyorsunuz, baştan söylüyorum, yasal doğum iznim gelene kadar bir yere gitmiyorum. Haklarımı da size yedirmiyorum. Çok istiyorsanız verin 10 yıllık tazminatımı, verin 4 aylık doğum izni maaşımı bugünden, gideyim de. Ya da hiçbir şey deme, hiçbir yapıp ettiklerinden tınlama. Bana yaptıklarında ben suratlarına sırıtıyorum, yap yap 90 gün kaldı diye. Çok bunaldıysan git doktorun rapor versin 20 gün. Ben böyle yapmayı düşünüyorum. Bu zamana kadar hadi adımı lekelemeyeyim, hep iyi çalışan oldum, her işe yetiştim, herşeyi kaldırdım, şimdi de iyi çalışan olarak ayrılayım diye uğraşıyordum ama biraz daha üstüme gelirlerse çakacağım 20 günlük bir rapor ki kendilerine gelsinler. Pazartesi akşamı da maille patronlardan birine yasal hakkım olan "“gebelik süresince işçinin ücret değişikliği olmadan işlerinin hafifletilmesini isteme hakkı”mı istiyorum dedim. Biz onlardan daha güçlüyüz şu anda, sakın bu gücü onlara kaptırma.
Çiğdemim genelde 5. ay civarında bebek artık büyüyüp mideye baskı yaptığı için mide kapağı tersine doğru çalışır ve mide içeriği yemek borusuna kaçar, ayrıca hamilelikte bol üretilen progestan ciddi bir kas gevşetici olduğu için o kapağı oluşturan kası etkiler. 8. Aydan sonra bebek pozisyon değiştirip daha aşağıya indiği için mide serbest kalır ve yanma şikayeti geçer. Nefes alıp verme de kolaylaşır. Hamileler bu geçici iyilik durumuna çok şaşırırlarmış hatta. Bende de yavaştan mide yanmaları başladı, sende daha erken olmasının nedeni de senin iki bebek taşıyor olman. Bunu aşmak için yapabileceğin tek şey sık ve az yemek. Gece yatarken coşacak mesela bu yanmalar, o zaman da belinden destek alacak şekilde neredeyse oturur gibi yatmak ki yer çekimi de mide kontentinin yukarı çıkmasına yardımcı olmasın.Yani saçla alakası yok bu işin, fekat ilginç bir şekilde bu yanmaların başladığı dönem bebeğin saç ve lugano denilen nemlendirici tüylerinin çıktığı dönem ki bizim eskilerin bunu biliyor olması çok ilginç:)))
evet cnmmmm gökmen bey kız demişti baştan diğer gittiğim ölesine gittiğim doktor demişti ve göstermişti tatlım ama adamcağızın cihazı eski şimdi minik bir kız olucak inşallah seninkiler gibi tatlı olur :)) sen nasılsın canım benimmm
mervecim herşey ama herşey değişti.. normalde ben burda ikinci adamdım.. şimdi adam yerine bile konmuyorum.. müdür yokken sorumluluk bana aitti.. şimdi aşağıda kasada oturan bi zamanlar topuğuma bile gelmez dediği çocuğa bırakıyor.. telefonu bile ona bırakıyor giderken.. evrakları ona vereceksin diyor banada nasıl sinirleniyorum anlatamam.. burası ben geldiğimde çöplüktü.. herşeyi elle yazıyorlardı.. yaklaşık 10.000 ürünün toptan satışını yapıyoruz biz.. günde 30-40 tane fatura işleyip ürün fiyatlarını düzenliyorum.. bilgi işlemciyim desem daha doğru olur.. şimdi beni ezip benim yaptığım iş yüzünden rahatça kasasından ürün okutan bi adamın altında olmak içimi acıtıyor.. üstelik telefonu efendim diye açan, müşterilerle ense tokat durumundaki laubali bi adam.. ama sandığımdan daha zekiymiş.. ben yaptığım işi çok abatmam, göze sokmam yanii... benim için basittir çünkü.. ama o üç kuruşluk işi bile dev gibi gösterebiliyor... aman ne bileyim işte ya.. teklif veriyorum problem oluyor.. vermiyorum yine problem oluyor.. adam resmen bişey bekliyo laf söylemek için..
onlar hikaye dünürüm bak benim arkadaşımada öle dediler kel doğdu bebek yaaa :))) nolcak bizim bu haklimiz daha 4 ay olmadan dökülmeye başladık
:))))))) öle valla dünürr ne olacaksa bu halimiz..
ama ben ısrarla şuna inanıyorum bulunduğumuz durumdan dolayı sanırım kendimizi çok dinliyoruz,yada hakkatten herşeyi erken yaşıyoruzz..ama sonu hayırlı olsunda çekmeye razıyızz
mervecim herşey ama herşey değişti.. normalde ben burda ikinci adamdım.. şimdi adam yerine bile konmuyorum.. müdür yokken sorumluluk bana aitti.. şimdi aşağıda kasada oturan bi zamanlar topuğuma bile gelmez dediği çocuğa bırakıyor.. telefonu bile ona bırakıyor giderken.. evrakları ona vereceksin diyor banada nasıl sinirleniyorum anlatamam.. burası ben geldiğimde çöplüktü.. herşeyi elle yazıyorlardı.. yaklaşık 10.000 ürünün toptan satışını yapıyoruz biz.. günde 30-40 tane fatura işleyip ürün fiyatlarını düzenliyorum.. bilgi işlemciyim desem daha doğru olur.. şimdi beni ezip benim yaptığım iş yüzünden rahatça kasasından ürün okutan bi adamın altında olmak içimi acıtıyor.. üstelik telefonu efendim diye açan, müşterilerle ense tokat durumundaki laubali bi adam.. ama sandığımdan daha zekiymiş.. ben yaptığım işi çok abatmam, göze sokmam yanii... benim için basittir çünkü.. ama o üç kuruşluk işi bile dev gibi gösterebiliyor... aman ne bileyim işte ya.. teklif veriyorum problem oluyor.. vermiyorum yine problem oluyor.. adam resmen bişey bekliyo laf söylemek için..
haklısınız kızlar.. bilgecim, şebocum, fundacım, mervecim.. inanın dayanmaya çalışıyorum.. diyorum ki intikamım acı olucak.. ama bu sürede manevi olarak ne kadar az zarar görürüm diye düşünüyorum... bide insan gerçekten yediremiyor, kanıma dokunuyor. ben ona abi demişim, herşeyimi paylaşmışım.. bazen keşke abim bu olsaydı demişim.. babamı kaybettiğimde ondan destek almışım.. ne bileyim işte.. hani benim için alalade biri değil.. belki de o yüzden daha fazla etkileniyorum davranışlarından..ama çok şey öğreniyorum sayesinde.. bi söz gördüm geçen internette.. " hiç bir şey göründüğü gibi değildir.. bugün sana hayat veren su yarın seni boğabilir.." çok güzel geldi bana.. o bana hayat veriyordu bir zamanlar.. şimdi de sayesinde boğuluyorum.. tek bir şey diyorum.. eğer zengin olmak onunkisi gibi birşey ben halimden çok memnunum ya.. eğer yaşlanmak onunki gibi birşeyse yaşlanmakta istemiyorum.. gün olur devran döner demişler.. napalım biraz daha sıkıcaz dişimizi..
sevgicimmm sende tam aksini yapsan
yani daha az çalışsan sallamasan hani senin sayende kasada ki çocuk rahat ediormuşya
sen yapma yada yanlış yap o uğraşsın yapamasın anlasın anyayı konyayı
ha patronun çalışmıosun die çıkarmak isterse buyursun çıkarsın...
gerçi ben bu işlerden anlamam sen dah aii bilirsin ama
sinir olduuum adamaaaa
yok be cnm keşke yoğun olsada kafaya az taksak biraz ottdan şeyden nem kapar oldukamannnnn iiyiki değiştirmişler
yeniden keşfetmek hiç hoş olmazdı
iiiyiiimmmm canımmmmmmmm
evde sıkıntıdan çıldırmakkk üzreyimm
dışarısı inanılmaz sıcak
az sonra pazara çıkiim dedim evde hiççbişii kalmamış
sen nasılsın iş yoğunmu
iii be ayşecim ne olsun zeynepe olanlar funda elini kesmiş dikiş atılmış sevginin canı sıkkın şebnem doktora gidicek minibüste karnını çarpmış aman manyak bi gün işteslm kızlar nasılsınız
zeynepcim günaydın geçmiş olsun cnm rabbim melegine şifa versin allahın izniyle düzelicek inş biz hep duacınızız sizin merak etme derdi veren rabbim dermenınıda o vercek ben inanıyorm her şey yoluna gircek allahım melegini sana bagışlasın aminnn:Saruboceq:
ay dimi zilliler yanıyordur soy annesi sen onları sok küvete bıcı bıcı yapsınlar bol bol ay mis kokulular ya öp benim yerime onları gıdıktannnn muccxxxhihoyyyt ben ultrason olmadan tahmin etmiştim biliyorsun hihihih
sağlıklı çookk güzel bi bebek olsun inşallaahhhopuyorumnanaktan
biz iyiyiz teyzesi,
kuduruk vaziyetteler kızlar,
kaynama noktasını aştılar bu sıcaktasempatiksalakcinni
bak sevgi sen güçlü olduğunu belli etmezsen seni hep ezer her akşamda ağlarsın tatlım çık söle ben bu durumdan memnun değilim hatam varsa söle hatam yoksa nie bölesin böleolmaya devam ediceksen beni kırıyosun abi ama ben gitmem sen gönder istiyorsan deehaklısınız kızlar.. bilgecim, şebocum, fundacım, mervecim.. inanın dayanmaya çalışıyorum.. diyorum ki intikamım acı olucak.. ama bu sürede manevi olarak ne kadar az zarar görürüm diye düşünüyorum... bide insan gerçekten yediremiyor, kanıma dokunuyor. ben ona abi demişim, herşeyimi paylaşmışım.. bazen keşke abim bu olsaydı demişim.. babamı kaybettiğimde ondan destek almışım.. ne bileyim işte.. hani benim için alalade biri değil.. belki de o yüzden daha fazla etkileniyorum davranışlarından..ama çok şey öğreniyorum sayesinde.. bi söz gördüm geçen internette.. " hiç bir şey göründüğü gibi değildir.. bugün sana hayat veren su yarın seni boğabilir.." çok güzel geldi bana.. o bana hayat veriyordu bir zamanlar.. şimdi de sayesinde boğuluyorum.. tek bir şey diyorum.. eğer zengin olmak onunkisi gibi birşey ben halimden çok memnunum ya.. eğer yaşlanmak onunki gibi birşeyse yaşlanmakta istemiyorum.. gün olur devran döner demişler.. napalım biraz daha sıkıcaz dişimizi..
[
:))))))) öle valla dünürr ne olacaksa bu halimiz..
ama ben ısrarla şuna inanıyorum bulunduğumuz durumdan dolayı sanırım kendimizi çok dinliyoruz,yada hakkatten herşeyi erken yaşıyoruzz..ama sonu hayırlı olsunda çekmeye razıyızz
bak şimdi sevgi
bende aynı durumu yaşadım
eğer egerçekten canına tak ediyorsa yapman gereken bana göre şu
patronunun karşısına geç
deki aynı buraya yazdığın gibi anlat
ve ben bunları hak edicek birşey yaptığımı düşünmüyorum
ve bunlara rağmen burda çalışamam beni rencide ediyor bu durum
ama eğer benden memnun değilseniz beni siz göndericeksiniz ben kendim gitmem eğer memnunsanız esiden bende olan yetkiler neden benden alındı falan de
gerçekten senin bezip gitmeyeceğini ve eğer istiyorsa onun göndermesi gerektiğini anlat
bu birrrrr
ayrıcada bunları sölerken sakın ağlama işte sen hamilesin diye üzerinden yük almak için yaptım falan diye yalan atarsa pislik
şunu de bunu banada sölemeniz gerekmezmiydi ve ben işimi ii yaptığıma ve yeterincede işlerime yetişebildiğime inanıyorum...dersin demezsen ezilmeye devam edersin sakın çekip gitme delirdin mi sen bebek arifesi şerefsin göndermek istiyorsa kendi yapsın bakalım adi yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?