• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

slm yaa bende gitmek istiyorum :51::51::51: hangi filme gittiniz? esim iste gelsinde aksam kandirayim onu

Selam canım.Av mevsimine gittik. Güzledi tavsiye ederim. Banada süpriz oldu dün gerçi :)) İyi ki de gitmişiz ama.Tabi biraz zorlayıcı oluyor sürekli oturmak :) Hamileleri düşünüp insan yatan koltuk yapar ama dimi :60:

Kızlar 1 saat sonra anneciğim gelecek
Ben çıkıyorum
Biraz uzanayım
Sonra annişle muhabbete doyum olmaz
Öpüyorum hepiniziii:16:

Selam canım.Av mevsimine gittik. Güzledi tavsiye ederim. Banada süpriz oldu dün gerçi :)) İyi ki de gitmişiz ama.Tabi biraz zorlayıcı oluyor sürekli oturmak :) Hamileleri düşünüp insan yatan koltuk yapar ama dimi :60:

cnm buraya gelmiyor fazla turk filmleri.ama merak ediyorum nasil bir film? biz sinemya gittigimizde genellikle on koltuk bossa oturuyorus;film basladiktan sonra ayaklarimi uzatiyorum on koltuga:66::66::66: yoksa dayanamam kimseyede zararim olmuyor hamile olunca:33::33::33:

slm herkese diycem ama kimse yok:68::68::68: sporstar meraba nasilsin
iyilik canım valla kk.la uğraşıyoruz bi, geliyo bi gidiyo site
Selam kızlar.dün yoktum koçişle son bir sinema yaptık.Itırekimden başka doğuran yok galiba :))
yok cnm sanırım aaa yasminaa vardıı oda doğurmuş
evet yalniz degilmisim bende 68 im ama ben 13 kilo aldim aynen yiyip icip yatiyorum ama pekmezi yiyemem :19::19::19: bende valla hamilelik anlasiliyor en cok daha aksamlari sistikce sisiyor karnim.sabahlari normal.hatta bes alti aylik gibi duruyormus:49::49::49::49: ama yine de kilo aldim:6::6::6:
aynen canım benimde 7ay anlaşılmadı bile hamileliğim şimdi görenler anlıyo bıdır bıdır konuşuyorlar yollarda hatta sırf karnı şişmiş falan diye ama yokk işin gerçeği o değil :)))
Teşekkürler canım
Site gelip gidiyor, ondan yazdıkların silinmiştir
Bebişimin kilosu için doktor hep normal dedi
En son 3350 gr'dı sanırım
O yüzden pekmez hiç içmedim
İçmeyim de zaten
Kilom oldukça fazla, bir de pekmez içersem yarım dünya olurum :60:

maaşallah canım hiç gerek yok pekmezee ohh ne güzel bebişine:nazar:

Kızlar 1 saat sonra anneciğim gelecek
Ben çıkıyorum
Biraz uzanayım
Sonra annişle muhabbete doyum olmaz
Öpüyorum hepiniziii:16:

Gözün aydın canım.Doy annene doyabildiğin kadar bende doğumu bekiyorum annecim için :))

cnm buraya gelmiyor fazla turk filmleri.ama merak ediyorum nasil bir film? biz sinemya gittigimizde genellikle on koltuk bossa oturuyorus;film basladiktan sonra ayaklarimi uzatiyorum on koltuga:66::66::66: yoksa dayanamam kimseyede zararim olmuyor hamile olunca:33::33::33:

Dün solan fulldü bide canım yoruldum oturmaktan :))

neryuncum gözünaydın canımmm ya ne kadar güzel bir moral senin için ellerinden öp teyzemizi

kızlar bende sonra gelirim yine öpüyorum hepinizii

Selam güzel anneler. Geçmişe şöyle bir göz gezdirebildim sadece.

Denizim eğer sık kullanılanlarda ekliyse bebek şekerlerini aldığın sitenin linkini gönderir misinn?

oo kızlar sizin bbeişler gelince o yemekler nasıl yapılcak şimdi besleyin eşleri sonra sizden yemek beklemesinlerr

oo kızlar sizin bbeişler gelince o yemekler nasıl yapılcak şimdi besleyin eşleri sonra sizden yemek beklemesinlerr

makarna yaparim artik bugunluk idare eder;:34::34::34: canim ya kv yapacak ya ben .:64::64::64:simdi kv yok yaa evde:66::66::66: eczane kapanmadan ilacimida alim daa..havada soguk :50::50::50: usengec oldum iyice yaa:26::26:

Ana Menü
AnasayfaHamilelikHamilelik Genel Bilgiler
Hamileliğe Hazırlık
Hamilelikte Sağlık Sorunları
Anne Karnında Bebek Resimleri
Hamile Elbiseleri
Hamilelikte BeslenmeDoğumDoğum Genel Bilgiler
Doğum Çeşitleri
Doğum Sonrası
Doğum FotoğrafçılarıDoğum FotoğraflarıBebekBebek Sağlığı
Bebek Beslenmesi
Bebek Gelişimi
Bebek Bakımı
Bebek Örgü ModelleriBebek ŞekerleriBebek ResimleriBebek OdasıBebek KıyafetleriDoğum Öncesi KurslarHaberlerZiyaretçi DefteriBebek Örgü Satışİletişim

En Son Eklenenler
Kız bebek Örgü Hırka ve Pantolon
Hamileliğe Uygun Günler
Bebek Odası Döşerken Dikkat Edilmesi Gerekenler..
Domuz Gribi ve Hamilelik
Örgü Tulum ve Bere
Gebelikte İlaç Kullanımı
Normal Doğum mu ? Sezaryen mi ?
Gebelik ve Enfeksiyonlar
Düşükler
Amnios Sıvısının Fazla ya da Az olması

Giriş Formu
Kullanıcı Adı

Şifre

Beni Hatırla

Lost Password?
Henüz bir hesabınız yok mu? Kayıt ol

Yaklaşan Doğumun Belirtileri
İlk bebeklerini bekleyen genç karı-kocaların akıllarından bir türlü çıkmayan bir soru, vardır: "Acaba bebeğin dünyaya geleceği günü, önceden kesinlikle saptamak mümkün mü?" Aslına bakarsanız, bebeğin dünyaya geleceğini günü önceden saptamak, oldukça kolaydır: Son adet kanamasının ilk gününün üzerine 7 gün eklerseniz ve takvime bakarak bu tarihten tam üç ay geriye sayarsınız. Böylece çocuğunuzun doğacağı günü öğrenmiş olursunuz. Ancak bu hesaba denk olarak dünyaya gelen bebek oranı, % 10 dolaylarındadır. Bunun başlıca nedeni, hamile kadının son adet kanamasının ilk gününü tam olarak saptayamamasıdır.
Sizlere doğum gününün yaklaştığını haber veren bazı belirtilerden söz edelim.

Yaklaşan doğumun belirtileri
DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.

DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.

DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.

DOĞUM BAŞLIYOR
Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir,

merhaba güzel anneler , istediğim gibi resim ekleyemedim alışveriş topiğine foto boyutları büyükmüş nasıl yapıcam bilemedim ama kızıma yaptığım cicileri çok beğendim ben :17:
birdeee bugün dr. gittik doğum yapacağım gün belli oldu inş. kısmet olursa 9 aralık perşembe günü ipoşumla tanışıcas ... hem korku hem heyecan hepsi mevcut şuan ...

merhaba güzel anneler , istediğim gibi resim ekleyemedim alışveriş topiğine foto boyutları büyükmüş nasıl yapıcam bilemedim ama kızıma yaptığım cicileri çok beğendim ben :17:
birdeee bugün dr. gittik doğum yapacağım gün belli oldu inş. kısmet olursa 9 aralık perşembe günü ipoşumla tanışıcas ... hem korku hem heyecan hepsi mevcut şuan ...

hadi gözünaydın artık belli herşey neden sezo olacaksın

ayyy gözün aydın tatlım ne güzel tarihin belli olması.bizde piyango bekler gibi beklemeye devam bir gün çıkacak:1::1:

ilfa çok teşekkürler canım çok güzlmiş,
bunların hepsi mevcut bende sadece nişan kısmına kadar ama,
ama bebiş yok bakalım yolda sanırım anca aşıyo yolları

narnisan gözün aydın cnm ya hayırlısı olsun
inşallah sağ salim atlatırsınn
boyutunu 600-800 yap cnm küçülüyor o,güle güle kullansın
bebişin

Back
X