• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

41. GEBELİK HAFTASI (40+0'dan sonraki günler)

42+0 haftadan itibaren gebelik miyad geçmesi olarak adlandırılır.

42. haftanın sonunda henüz doğum başlamamışsa doktorunuz doğumu gerçekleştirmek için size bazı önerilerde bulunacaktır.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sizin son adet tarihinizin ilk gününü doğru olarak hatırlamanız ve bu son adet tarihinin gebeliğin ilk haftalarında yapılan bir ultrasonla teyid edilmiş olmasıdır.

Tıbbi inceleme ve önceki ultrason incelemelerinizin dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesi sonrasında gebeliğin gerçekten 42. haftaya girdiği belirlendiğinde (bu haftanın bitiminde) doğum gerçekleştirilmelidir.
Normal doğuma engel teşkil edecek bir durum saptanmamışsa doğum eylemi suni sancıyla başlatılmaya çalışılır.

Normal doğuma engel teşkil edecek bir durum söz konusuysa doğum sezaryanla gerçekleştirilir.
kizlar buda son haftasi olan annelere gelsin:49::49::49:

hehe sen bunları eklemeden önce bakmıştım bende..:) 39 dayım bende ama 40 ve 41 e de bakmayı ihmal etmedim.Bakalım ne zaman gelecek bizim kız..

geceniz hayrolsun bayanlar...
herkezler kaçmış, kalan sağlar bizimdir
ya benim ellerim çok uyuşuyor, yumamayorum bile, parmak uçlarım karıncalanıyor,hadi ayaklarımda oluypr şişliklerden de, ellerimde mi acaba şişliktendir.

geceniz hayrolsun bayanlar...
herkezler kaçmış, kalan sağlar bizimdir
ya benim ellerim çok uyuşuyor, yumamayorum bile, parmak uçlarım karıncalanıyor,hadi ayaklarımda oluypr şişliklerden de, ellerimde mi acaba şişliktendir.

heryer sisiyor canim heryerrrrr:66::66::66::66: benim gece parmagim kitleniyor resmen:10::10::10::10: bcaklarin elektriklenir ellerin ayaklarin uyusur yuzun tombullasir yuruyusun kaplumbagalasir bunlar hamileligin guzel taraflari:82::82::82::82::82::64::64:

iyi geceler...kızımın sepetını bıtrdım anca yorulmuşum....yarın benım de kontrolum var..eger su daha da azalmışsa gün vercek doğum için doktor...

burxkancım öncelikle hayırlı olsun, sonra da geçmiş olsun. neyseki atlatmışsınız. çok zor di mi ona henüz kavuşmuşken ve o öyle sıkıntılı yatıyoken elin kolun bağlı sadece seyretmek... anılarım depreşti:(

öyle olur tabii.. benimkinin sarılığı yükseldiğinde fosur fosur uyuduğundan anlamadık.. ama fototerapilik bir durumda olmadı çok şükür.. 13.1'e çıktı en son.. 17 ve üstü tehlikeli tabii. birde hiç sevmiyorlarlar bebeler fototerapiyi.. gözleri bağlı :14: umarım o süreçte görmemişsindir oğlunu ben başkasının çocuğunda çok kötü oluyordum seni düşünemem bile :50:

oğluma dair sakladığım eşyaların içinde tek kötü hatırası olan o göz bandıdır. gördüğüm anda yaşlar saldırır gözlerime. o çaresizliğimi ve onun çıplak ışık altında yatışını hiç unutamam. biz o ışığı kiralayıp eve getirmiştik, şimdiki aklım olsa kesinlikle hastanede kalırdım. çok zor günlerdi çok, uzatmalı sarılıktı oğlumunki ve 3 ayda ancak beyazladı gözbebekleri. çok artmadı neyseki tehlikeli sularda yüzmedik ama geçmedi de bi türlü. Allah'ım kimseye göstermedin. 3 ay saat kurdum gece bebeğimi emzirmek için...

cocuk doktoru yenidogan bebeginizi bol bol emzirin uyuyor diye
uyandirmazlik etmeyin demisti:26:
sariligi yukseliyormus uyudukca
aklimin bi kenarina yazmistim egitimde bunu
uyandirip emzirin demisti

canım işte zor olan uyandırmak zaten. sarılığı arttıkça uyuyo, uyudukça artıyo, tam bi kısır döngü. geceleri yarım saat uğraşırdım en son oturup ağlardım uyanmıyo diye. baygın gibi yatardı yavrum. ben kıyamazdım eşim ayaklarını tokatlardı. annemi kaldırırdım uyanmadı diye. soyardık, soğuk suya sokarlardı ayaklarını, burnunu sıkarlardı yavrumun. içim giderdi, bakmazdım, onun iyiliği için diye izin verirdim yaptıklarına. zorla uyanırdı 5 dak. emmeden geri dalardı, tekrar başlardı uyandırma çabaları... kusura bakmayın çok acıklı anlattım, moralinizi bozmak da değil amacım. yaşadıklarım aklıma geldi gece gece, duygulandım biraz...

canlar! :2:
çıkmadan uyarayım.. doğumdan sonra bu lohusa sıcağına kanıp benim gibi totonuz açık yatmayın! şu an fena halde şifayı kapmış haldeyim.. sinüzitim aman vermiyor sadece totoyu değil kafayı da üşütmüşüm :)) sonra yine benim gibi bebenizi koklayamazsınız en güzel koktuğu çağda :59: böyle ezik ezik kirli çamaşırlarını koklarsınız ancak :14: aah ah

geçmiş olsun canım. henüz doğurmadım ama beni de buldu o hastalık. sinüzit gibi gösterip ciğerlerimi vurdu üstelik. bi de bulantılarım başladı tekrardan, üstelik de bebeğim küçük diye diyetimin kalorisi artmışken. ama malesef önceki kadar bile yiyemiyorum. halsizlikten yatıyorum iki gündür kısacası. bi de ağlıyorum yiyemedim, su içemedim diye... en azından dinleniyorum diye avutuyorum kendimi, bakalım çarşamba görcez ne kadar büyümüşüz...

ekince geçmiş olsun canım, dikkat et kendine...

neryuncum Allah istediğin gibi doğum nasip etsin umarım ama daha da önemlisi senin ve bebeğin için nasıl daha hayırlı olacaksa öyle nasip etsin.

hapşurukcum 20 gün çok be. sağlıklı olursanız inş postalamaya çalış, kalmasınlar. insan alışınca kendi düzenine anne bile çekilmiyo o kadar uzun süre. bi de en önemli ve gergin günler ilk 20 gün. ondan sonra isteyen gelsin bence ama ilk günlerde anneye ve bebeğe biraz zaman tanınmalı ve başbaşa bırakılmalı...

küçükprensim nerelerdesin???

iyi geceler...kızımın sepetını bıtrdım anca yorulmuşum....yarın benım de kontrolum var..eger su daha da azalmışsa gün vercek doğum için doktor...

elifcim senindemi suyun azaliyor?
ne kadar oldugunu biliyormusun?
bol bol su icip yatsaydin sende
ise yariyo biras
benim 6.4tu 7 oldu gecen hafta
senin?

hosgeldin berasercim
sarilik meselesini atlatmaniza sevindim
zor tabi kucucuk masuma kiyamaz insan:43:
lohusalik donemini merakla bekliyorum
cok bunalirsam soylerim zaten
annelerin ikiside anlayislidir allahtan
bende kucuk degilimki 30 olcam yakinda:78:
kendi bebisime kendim bakarim
yeterki cabuk toparlaniym

hosgeldin berasercim
sarilik meselesini atlatmaniza sevindim
zor tabi kucucuk masuma kiyamaz insan:43:
lohusalik donemini merakla bekliyorum
cok bunalirsam soylerim zaten
annelerin ikiside anlayislidir allahtan
bende kucuk degilimki 30 olcam yakinda:78:
kendi bebisime kendim bakarim
yeterki cabuk toparlaniym

canım umarım doğumun normal olur ve herhangi başka bi problem yaşamazsın. bu durumda zaten çok çabuk toparlanırsın. ben hiç yatmamıştım bile. 2-3 gün sonra kendi başına idare edebilecek hale gelirsin. anneler de gündüz gelsinler yemek falan yapsınlar, evi toplasınlar ama gece kalmasınlar mümkünse. zaten onlara bu işler düşüyo alıp bebeği emziremeyeceklerine göre... gerçi bana bebeğimin altını değiştirme sırası günlerce gelmemişti ve gece bile beni başka odaya gönderip yavrumun başucunda yatmaya hevesli kişiler olmuştu... şimdi bi de başka şehirdeyiz mecbur kalacaklar ama ikinci olunca o ilk heveslerim yok pek idare ederim herhalde. görümcem ve annem gelecek benim de geçenlerde söyledim ilk zaman kalabalık çok zor oluyo istemiyorum diye görümceme. zaten artık tecrübeliyim de dedim. anlamıştır umarım, fazla uzun kalmaz....

canım umarım doğumun normal olur ve herhangi başka bi problem yaşamazsın. bu durumda zaten çok çabuk toparlanırsın. ben hiç yatmamıştım bile. 2-3 gün sonra kendi başına idare edebilecek hale gelirsin. anneler de gündüz gelsinler yemek falan yapsınlar, evi toplasınlar ama gece kalmasınlar mümkünse. zaten onlara bu işler düşüyo alıp bebeği emziremeyeceklerine göre... gerçi bana bebeğimin altını değiştirme sırası günlerce gelmemişti ve gece bile beni başka odaya gönderip yavrumun başucunda yatmaya hevesli kişiler olmuştu... şimdi bi de başka şehirdeyiz mecbur kalacaklar ama ikinci olunca o ilk heveslerim yok pek idare ederim herhalde. görümcem ve annem gelecek benim de geçenlerde söyledim ilk zaman kalabalık çok zor oluyo istemiyorum diye görümceme. zaten artık tecrübeliyim de dedim. anlamıştır umarım, fazla uzun kalmaz....
bende gobegi dusene kadar kalsinlar diyorum
cunku ben gobuse allerjikim:60:
kendi gobusume bile dokunamam
oyle dusmemis bebek gobuslerine bakamam bile:1:
ama dustukten sonra mesele yok
kendi basimizin caresine bakariz
dedigin gibi emziremiceklerine gore gece kalmanin bi anlami yok

kıslar geçmişe şöyle bi baktımda hapşurukcum herşeyin yolunda olmasına çok sevindim inş. yarınki kontrolünde çok iyi geçer canım.. küçükprensi bende görmedim kaç gündür senin bi bilgin var mı ?
Birde sarılık konusunu benimde aklımdan hiç çıkmıyor inş. minik kızım bu konuda şanslı bir bebek olur birde benim göğüslerimde hala pek bi değişik olmadı süt doluyormuş gibide gelmiyor bana inş. emzirme sıkıntısı yaşamam önümde 4 gün var süt yapıcı neler yesem içsem acaba ?

Back
X