2010 Aralık Meleklerinin İsimleri

AyseDuru

28.10.10 Durum kollarımda
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
2.119
2
116
Diğer
Evet bebişlerimiz için bulduğumuz isimleri anlamlarıyla birlikte paylaşacağımız yepyeni topiğimiz zemuszemus

Ben yazayım hemen :)
Kızımız olursa ısmini oğlumunkiyle uyumlu olsun diye ve de anlamı güzel olduğu için Berra istiyoruz.Bu isimle ilgili dedikodular var ama:) ıyice bir araştırmak lazım sanırım. ısmin anlamı nette bulduğum kadarıyla:"Berra; yüksek ahlaka sahip, her yönüyle arı-duru, tertemiz anlamına gelir."
Erkek olursa ne koyacağımızı bilmiyorum ama:))

erkek olursa aklımdaki isimlerumut
görkem
doruk
hatta umut görkem olabilir
ama diğer hoşuma gidenelr
çağan
toprak
uras

kız olursa çok seçenek var aslında ama karar vermek çok zor
dila: içten, gönülden
duru
idil:içten ve saf aşk
yaren
beril:arınmış,aklanmış
asya
derin
lina: hurma fidesi: kuranda geçiyormuş
ışıl
irem: cennet bahçesi: kuranda fecr suresine geçiyomuş
selin
miray: ayın ilk günleri

linayı çok sevdim, iremin de anlamı çok güzel. belki yukardakilerden birinin yanına linayı ekleyebilirim.

yeni topiğimiz hayırlı olsun kızlar...
oğluşumun adında çok değişiklik yaptık ama büyük ihtimal son kararımız AYAZ olacak...
ayaz'ın anlamı buda....Soğuk ve Durgun hava. Dondurucu soğuk. Ayaz: Selçuklu emin

umarım oğluşum ismi kadar soğuk olmaz.... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende aklıma gelen bi kaç taneyi yazım kız ismi
yüsra:kolaylık
serra:genişlik,kolaylık
nihle:Allahın emaneti
bu isimlerin hepsi Kuranda geçiryor

bizm cinsiyetmiz henüz belli deil.ama isimlerimiz çoktan hazır. oğlumuz olursa adem, kızımız olursa asel olucak inşallah. adem bildiğiniz gibi ilk peygamber ve ilk insan olan hz. ademden gelio. iyi temiz kimse demek. asel de bal, bal ırmağı demekmiş. kuranda muhammed suresi 15. ayette geçio. ilk duyduğumda çok beğenmiştim. kızım olursa mutlaka asel olucak adı demiştim. adem de kayınpederimin ismi. hayırlısıyla cinsiyetimizi bi öğrensek huzura erişcez kaydirigubbakcemile2

Canım benim linayı bir arkadaşım koydu kızına da.. İremin anlamı Allah'a şirk koşanların yaptığı sahte cennet
Bi dini programda söylenmişti
Sanırım Nihat Hatipoğlu

topik hayırlı olsun kızlar, ben daha karar vermedim ama bir kaç isim yazayım size de;
erkek: Kayra, Eymen, Kenan, Asaf, Safa
kız: Ecrin, zişan, begüm, ilkim düşündükçe aklıma geldikçe yazarım.

benimde kızım olsa idi ada yada melis koymayı düşünüyodum beril isminide severim ama oğlum olacağı için ismide egemen olucak egemenin anlamı buyruk ve hüküm sahibi buyruğunu yürüten bağımlı olmayan

Aaa hayırlı olsun yeni topiğimiz, iyi akıl etmişsiniz şekerler:)) Bana da mail gelmiş bugün, cinsiyetimiz belli değil ama kız isimleri gelmiş:) Buyrun:

ALINTI
"Yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hem de ahirette geçerlidir. Rasulullah (sav) sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir. Yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir.

Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.”

Azra: El değmemiş- Medinenin diğer adı- Hz Meryeme verilen isim
Banu: Hanım-Prenses-Hanımefendi
Bengi-Bengü: Sonsuz-Ölümsüz
Mihriban: Şefkatli-Güleryüzlü-Yumuşak huylu-Dost
Saide: Mutlu-Uğurlu-İbadet etmiş Allah'a görevlerini yapmış kimse-Yüksek
İzgi: İyi-Güzel-Akıllı-Adaletli"

bende Ela ismini seviyorum Azra ismide cok guzel Nil ismide hep aklimda olan isimlerden ama hepside kisa isimler oldugu icin tamamlayici isim lazim , bakalim kizim olursa böyle ama erkek ismi dusunmedim :)))

Benim kızımın adı Beril
Şimdi Azra Melis olabilir bugün düşündüm onu veya Melis Ela sağlıcakla gelirler ınşallah

Güzell anneler biz kızımın ismine eşimle birlikte karar vermiştik ama 1-2 gündür tutturmuş Duru'nun yanına Ayşe'yi de ekleyelim Ayşe Duru olsun diyor..
Kullanmasa da nüfus cüzdanında dursun annesinin ismi diyor..
Ne diyim karar veremedim..

Bilmiyorum cnm ya benim pek kafama yatmadı açıkcası
Yukarda yazdığın isimler çok güzel ırem hariç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…