2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

hayırlı olsun topiğimiz kızlar ben bi sürü tarif biriktirdim onları eklerm bi ara ben de başlayacağım bu hafta ek gıdaya hadi inşallah sever oğlum
peki doyduğunu nasıl anlayacağız :44:

slm kızlar süper olmuş bu topik..
bakın size ne diycem..
oğluma 3,5 aylıkken 2 gün az az elma suyu verdim..ibkaç gün sonra kolarında bacaklarında allerji oldu .dr allerji dedi bi anlam veremedi neyden olduğuna elmadan da olabilir kıyafetlerinden de dedi..yalnız kıyafeti her zamanki gibiydi..elmadan allerji olur muymuş şaştım kaldım...şükür bi günde geçti allerjisi..şimdi tekrar elma versem mi acaba..korkuyorum bi yandan...
ne dersiniz...

kızlar ek gıdaya gecmeyi drmu söyledi yoksa siz alıssım diyemi veriyosunuz ben cok kararsızım drda vermedi bize acaba kgsunumu ii buldu.3kg dogmustu hastane cıkısı 2800gr 4.cü ayda 8100 olduk sadece anne sütü ile besliyorum sizler ek gıda veriyosunuz bendemi versem acaba?büyük oğlum 12 yasında aslında biliyorumda ama oğlumda böyle kgluydu dr 6cı ayda baslatmıstı ek gıdaya sizi görünce kararsız kaldım

Son düzenleme:
bende bugün başladım ,ocak 23 te gittiğimiz kontrolde 1 ay daha bekleyelim demişti,zaten az kaldı o zamana ...kızım 1 ay erken doğdu 3 kiloydu hastaneden çıktıkdan sonrada ödemi gitti,biraz daha zayıfladı....bu aralar doymadığını ve ek gıdalara hazır olduğunu hissettim...diğer kızımdada 4 ay sonunda başlamıştım ve çok memnun kalmıştım...
bugün yarım elmayı cam rendeden geçirdim yedi...biraz öncede küçük cam saklama kabına yoğurt yaptım onuda akşamları vereceğim,yarını bekliyor...daha sonra meyveli yoğurtlar yapmayı düşünüyorum...
birde kızlar aklıma bşey takıldı inek sütü yasak ya ,e biz inek sütüyle yoğurt yapıyoruz buda yasak olmaz mı.:44:..

Son düzenleme:
dün yoğurt verdim 2 tatlı kaşığı yedi meleğim bugünde 3 tatlı kaşığı vereceğim bakalam yiyecek mi.

hayırlı olsun topiğimiz kızlar ben bi sürü tarif biriktirdim onları eklerm bi ara ben de başlayacağım bu hafta ek gıdaya hadi inşallah sever oğlum
peki doyduğunu nasıl anlayacağız :44:
azdet ilk başlangıç bi tatlı kaşıgı falan beğenirse zaten istıyo yok beğenmedi benimki biraz daha dursa ersmen dile gelip verme yeter die çığlık atacak
kaşlarını çatıyo yumruklarını sıkıyo iki yomruğuyla kaseyi ittiriyo ııııh ııhh diye

Kızlar bu topik tam aradığım gibi olmuş, ellerinize sağlık. Benim oğlum 4. ayını dün bitirdi şükür ama son ayımızda hiç kilo alamadık. Yavrum hep ağlıyor, galiba aç. Arada kaşık maması verdim ama yetmiyor sanırım. Bende başlasam mı ek gıdaya? Yoğurt inek sütünden mi, formül mamadan mı yapıcaz? Babamız doktora da götürmüyor, hasta olmayan çocuk doktora gitmezmiş..Kavanoz mamalarından tattırdım, sebzeyi öğürdü meyveyi yedi. Önce tek çeşit gıda ile başlanmalı diyorlar, siz ne ile başladınız? Yoğurdumu evde kendim yaparım ben, her akşam taze mi yapıcaz?

maşallah, şunlara bak, büyümüş de küçülmüş bunlar hep...

slm canım biz ilk önce elma yada armut suyuyla başlanıyor devamında ise havuç suyu ben bunları cam rendede rendeliyorum tülbentten süzüp suyunu veriyorum ilk başta 1 yada 2 tatlı kaşığıyla başla.sonra elmanın püresindende verdim yedi.hafta sonuda yoğurt mayaladım yoğurt verdim.yoğurdu ise inek sütünden mayalayabilirsin.ben 1 kaseyi 2 günde yedirmeyi düşünüyorum hergün mayalıyamam.birde bence hazır hiç birşey kullanma derimyani kavanoz mamalarını sonuçta içinde hem katkı maddesi hemde koruyucu maddeler var uzun ömürlü olsun diye ve bunlar senin yapabileceğin şeyler zaten.

kızım yoğurtu sevmedi dün babası 2kaşık verdi aç olduğu için 2.3 kaşık yedi yok sora mümkün değil sokamadık ağzına ve mama yapıp verene kadar etini koparmışız gibi ağladı
az önce gene verdim aay hareketleri bi görseniz büyük çocuk olsa varya nasıl döverdim :) suratını böle ekşitti öğürüyo sanki öhö öhö geri çıkardı
şimdi denicem gene almazsa meyve denicem

biri bana sebze çorbasını tarif etsin
yani bebik için ne kadar su ne kadar pirinç patates havuç ne kadar haşlıcaz neyle ezicez kıvamı nasıl olucak ve ne kadar vericez

sabah cicibebe mi versem acaba yumurta sarısı peynir pekmez
az olan sütüm komple gitti

2 subardagı koy tencereye 1 havuc 1 patetes bırazda pirinç at kaynat baktın cok koyu bıraz ınceltırsın suyla bende denıycem bugum kızımaa yogurdu bızmkıde sevmedı

Bizi ek gıdaya dr geçirdi ades..

Johhny canım sütün için hemen pes etme inşallah tekrar gelir..Ben 1.5-2 su bardağı su 1 küçük patates, 1 küçük havuç , yarım kabak , 1 tatlı kaşığı pirinç koyuyorum kısık ateşte iyice pişiyorlar sonra güzelce ezip yediriyorum bundan 2 günlük 1 er kase çıkıyor ama hepsini yemiyorlar.

kızlar ben sebzelerin suyuna mama yaptım şimdi pric ve patates le alıştırma yapıyom ama perşembe günü havuçta eklicem ilk defa veriyosanız hepsini birden pişirmeyin derim
ben öne bir yemek kaşığı prinç 2 dilim patates 2 sb suya koydum haşladım birdilim patatesi iyice çay kaşığıyla ezdim içine haşlamasuyundanda 1 yemek kaşığı ekledim çay kaşığıyla azar azar verdim ilk başta 3 4 çay kaşığı verdim patatese alıştırma çabam devam ediyo
havuç sonra sabah meyve presinin içine katarak başlıcam sonra sebzeye eklicem...

yok veremedim yoğurt
armut rendeledim sarı yumuşak armutlardan rendelerken suyu çıkıyo zaten direk püre verdim su gibi zaten onuda bayıla bayıla yemedi ama gene az bişe yedirdim

2 subardagı koy tencereye 1 havuc 1 patetes bırazda pirinç at kaynat baktın cok koyu bıraz ınceltırsın suyla bende denıycem bugum kızımaa yogurdu bızmkıde sevmedı

yani bugün yaptığımı yarında yedirebilirmiyim mesela
mümkün değil zaten 1kase yemeleri
korkuyorum şimdi ya onuda sevmesse
b planı sopa

bende az once havuc suyu verdım ac oglum agzını dıyorum hopppppp acıyor agzını bende yıyeceklerı verıyom boylece

Sebzeleri başta pek sevmiyorlar zaten yavaş yavaş alışıyorlar.2 gün yedirmek sana kalıyor canım ben yediriyorum :) istersen ölçüleri yarıya indir 1 günlük yap.

Bu sabah meyve öğününü kaçırdık diye yoğurda armut püresi kattım bayıla bayıla yedi sade yemeyenler bide böyle denesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…