canım inek sütüyle mayaladım küçük kahvaltı kaseleri varya ondan 2 tane mayaladım ilk denememdi ve çok güzel tuttu yoğurdum.[/QUOT
SÜTÜN ÖLÇÜSÜNÜ BANADA VEREBİLİRMİSİŞN NEKADAR SÜTE NE KADAR YOĞURT?
ben 1 su bardağı sütle yaptım ilk önce sütü kaynattım sonra serçe parmağımla sıcaklığına baktıp ne çok ılık nede çok sıcak olacak parmağın sıcaklığa dayanıyorsa tamamdır.sonra bir kaseye 1 tatlı kaşğı yoğurt koydum azıcık sütle sulandırdım yoğurdu mayalayacağım kaseyede sütümü koydum daha sonra sulandırdığım sütle yoğurduda o kaseye koyup karıştırdım hafiften hemen sardım havluyla soğumasın diye peteğin kenarına koydum 4 saat belkedi öyle sonrada 2 saat buzdolabında beklettim canım.umarım anlatabilmişimdir. ben cam kahvaltı kaseleri varya onunla yaptım istersen küçük reçel kavanozları oluyorya ondanda yapabilirsin.
azdet ilk başlangıç bi tatlı kaşıgı falan beğenirse zaten istıyo yok beğenmedi benimki biraz daha dursa ersmen dile gelip verme yeter die çığlık atacakhayırlı olsun topiğimiz kızlar ben bi sürü tarif biriktirdim onları eklerm bi ara ben de başlayacağım bu hafta ek gıdaya hadi inşallah sever oğlum
peki doyduğunu nasıl anlayacağız :44:
azdet ilk başlangıç bi tatlı kaşıgı falan beğenirse zaten istıyo yok beğenmedi benimki biraz daha dursa ersmen dile gelip verme yeter die çığlık atacak
kaşlarını çatıyo yumruklarını sıkıyo iki yomruğuyla kaseyi ittiriyo ııııh ııhh diye
Kızlar bu topik tam aradığım gibi olmuş, ellerinize sağlık. Benim oğlum 4. ayını dün bitirdi şükür ama son ayımızda hiç kilo alamadık. Yavrum hep ağlıyor, galiba aç. Arada kaşık maması verdim ama yetmiyor sanırım. Bende başlasam mı ek gıdaya? Yoğurt inek sütünden mi, formül mamadan mı yapıcaz? Babamız doktora da götürmüyor, hasta olmayan çocuk doktora gitmezmiş..Kavanoz mamalarından tattırdım, sebzeyi öğürdü meyveyi yedi. Önce tek çeşit gıda ile başlanmalı diyorlar, siz ne ile başladınız? Yoğurdumu evde kendim yaparım ben, her akşam taze mi yapıcaz?
kızım yoğurtu sevmedi dün babası 2kaşık verdi aç olduğu için 2.3 kaşık yedi yok sora mümkün değil sokamadık ağzına ve mama yapıp verene kadar etini koparmışız gibi ağladı
az önce gene verdim aay hareketleri bi görseniz büyük çocuk olsa varya nasıl döverdim :) suratını böle ekşitti öğürüyo sanki öhö öhö geri çıkardı
şimdi denicem gene almazsa meyve denicem
biri bana sebze çorbasını tarif etsin
yani bebik için ne kadar su ne kadar pirinç patates havuç ne kadar haşlıcaz neyle ezicez kıvamı nasıl olucak ve ne kadar vericez
sabah cicibebe mi versem acaba yumurta sarısı peynir pekmez
az olan sütüm komple gitti
2 subardagı koy tencereye 1 havuc 1 patetes bırazda pirinç at kaynat baktın cok koyu bıraz ınceltırsın suyla bende denıycem bugum kızımaa yogurdu bızmkıde sevmedı
Bizi ek gıdaya dr geçirdi ades..
Johhny canım sütün için hemen pes etme inşallah tekrar gelir..Ben 1.5-2 su bardağı su 1 küçük patates, 1 küçük havuç , yarım kabak , 1 tatlı kaşığı pirinç koyuyorum kısık ateşte iyice pişiyorlar sonra güzelce ezip yediriyorum bundan 2 günlük 1 er kase çıkıyor ama hepsini yemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?