2010 Ekim Anneleri

sorma canım anca bitirdim yahukaydirigubbakcemile3bu ara ben de gelemiyorum gündüz.akşam da böyle in cin top oynuyo,kimsecikler yok...

evet gündüzleri yoruluyorlar akşamları çekiliyorlar dinleniyorlar sabaha enerji kaydirigubbakcemile3

allah allah ilginç,2li testi kan alarak yapıyolar..sadece ense kalınlıgından anlaşılıyomuymus peki?benim de 1.4 mm çıkmıştı ense kalınlıgı,ama gene de 2li test yapıldı,hatta 3lü yapılacak aysonuna dogrubilmiyorumkismile

bilmiyorum ki canım marmara üniversitesi hastanesine gidiyorum. Eltimde orada yaptırmıştı ondanda kan almadan sadece ultrasondan bakmışlar normaldi herşeyi bebegi de saglıklı maşallah
bana kendi doktorum da demişti zaten ikili testi anlatırken, ilk önce ense kalınlıgına bakılıcak daha sonra bir problem olursa kan alınıcak eger onda da bir sorun olursa en son aminiosentez yapılır deyip anlatmıştı. Heryerin farklı bir uygulaması var sanırım. Allah'ın izniyle bir problem çıkmadan atlatsak şunu.
Ablamın arkadaşı var 34 yaşındaydı bebeginde risk var demişler. Aminiosentez yapmışlar birşeycik çıkmamış simdi oglu var maşallah cok saglıklı
allah'ın izniyle seninkinde de bir sorun yok canım takma kafana boşuna stres yapıp üzülme.

inşallah sorun cıkmaz kimsenin bebeginde canım..ben de 3lü test yapılana kadar kafama takmamaya calışıyorum.sorun cıkmazsa boşa zehir etmiş olucam bu güzel günlerimi..biraz telkin ediyorum kendimi..sizi duyuyorum dr larınız ense kalınlıgından anlıyo,acaba benim dr um ilgisiz mi diye düşünüyorum bu ara,bi daha böyle hissedersem değiştiricem dr u..

canım boşuna üzüyorsun kendini. Ama bak doktoruna güvenmelisin öncelikle eğer güvenmiyorsan değiştir hemen hiç düşünme.

bugun dr uclu ve dortlu teste gerek yok dedı en onemlı sonuc ıkılı testmıs burun olcusu ense kalınlıgı bas popo mesafesı bunlar down sendromu ızlenımlerını en ıyı sonuclandıran bulgularmıs .. ve tabııkı o ıkı adet kan tahlılı ...hayırlısı bız elımızden gelenı yaptık gerısı allahtan

kızlar anlatıyor mesela,ultrasona girdik yarım saat inceledi bebegi,yok orasını ölctü burasını ölctü diye.ama benimki 5 dakikada bakıyo,hersey yolunda suyu iyi falan filan...bu kadar yani,acaba ilgilenmiyo mu diye düşünüyorumbilmiyorumkismile

peki ikilide risk görülürse nolcakmış canım?

sen sıkıştır sen sor bakalım o zamanda geçiştirecek mi. ılk gittigim zamanlar bende çok kızıyordum birşey anlatmıyor vs diye ama bebek büyüdükçe anlatmaya başladı.fikrim değişti en son gittigimde sezeryana giricek olmasına rağmen güzelce inceledi anlattı dakkalarca.ben sormadan cinsiyet tahminin de bile bulunmuştu :)

ikili de bir problem çıkmazsa üçlü istemiyor çoğu doktor zaten. bakalım benim ki isteyecek mi 3lü. ama bana anlattığına göre bir problem olmazsa istemeyecek.

bende de risk gördüğü için istedi 3lüyü işte,normalde benim dr um da 3lüyü normalde istemiyormus.ama 2li test de en güvenilir olanı diyorlar.benim işte tam burda kafam karısıyoeyvahedigeldismile

bızımkınede sımdılık bacak arası duz gorunuyor kız gıbı dedı ama daha 14 haftalık kesın bırsey soylemek ıcın cok erken dedı beklıyelım dedı

bende de risk gördüğü için istedi 3lüyü işte,normalde benim dr um da 3lüyü normalde istemiyormus.ama 2li test de en güvenilir olanı diyorlar.benim işte tam burda kafam karısıyoeyvahedigeldismile

sen ıkılı test yaptırmadınmıyaptırdıysan rısk gorunduyse 3 lu ıstemesı normal ondakı degerlere gore amnıyosentez der doktorun

mesela benım arkadasım 36 yasında ılk hamılelıgı yasından dolayı ıkılı test degerı ıyı oldugu halde uclu ıstemedı dırek 4 lu test yapmıs normal cıktı cok sukur

benimki 3lü test ve renkli ultrason yapacak canım,eger onlarda da bi risk görürse amniyosentez yapıcakmıs..ama ben amniyosentez e gerek olmasın diye dualar ediyorum:Saruboceq:

ınsallah gerek kalmaz benım detaylı ultrasonum da 5 mayısta renklı renklı gorcez ınsallah sana tavsıyem ısınde uzman egıtım almıs bı dr la bu testlerı yapman prof olması tercıhın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…