2010 Ekim Anneleri

bugun kanaması oldu da doktorunu aradı o da gel dedı. saat 2 bıle olmamıstı onu beklıyom ben de. catlıycam meraktan. inş bısey olmamıstır.

ama burdan ona pozitif dusunce ve iyi dileklerimizi yollayalim kalpten bak bu aksam konusucaz onla ve hersey yolunda dicek insallah

BOY: 1.6 cm KıLO: Yalnızca 1 gr

Bir çok gelişimin hızlı yaşandığı ve bundan sonra da böyle devam edeceği haftaya başladık.

Doktorumun ifadesi ile bu hafta içerisinde: Burun ucu oluşuyor, göz kapakları belirginleşiyor, alt çene ortaya çıkmış. Yemek borusu nefes borusundan ayrılır. Yanında akciğerler yer alır.

Yine, böbrek oluşumu başlar, kalp kapakçıkları belirginleşir. Kolların uzaması devam ederken kıvrılmalar başlar, bunlar dirsek belirtileridir.

Avuç içleri belirgin bir hal alır. Kollarda sinir iletimi başlar. Omurilik ise gelişimine devam eder.

(Üstteki bebeğin ultrasonografik görünümünün gerçek hali aşağıdaki resimdir. Bir amnion kesesi içindeki bebeğin vucuduna göre kafasının iri olması dikkat çekici )

Hamile kalmadan önce 50 gram ağırlığında ve "armut" şeklinde küçük bir rahmim, şimdilerde bir "tenis topu" büyüklüğüne ulaştı. Gebeliğimin sonunda rahmim 1000 gram ağırlığa ulaşacakmış. Yani 20 kat büyüyecek. Doğumdan 40 gün sonra da tekrar tıpkı eski haline gelecekmiş. Vucüdumuzda bu kadar hızla büyüyüp tekrar eski haline dönen ikinci bir organımız yok !!!

Ben ise zaman zaman rahmimde ve kasıklarımda kramp tarzı ağrılar hissediyorum. Bebeğim büyüdükçe, karnımın içindeki rahmim geriliyor ve bu da ağrılara sebep oluyor. Tamamen normal bir durummuş.

Ağzımdaki tükürük salgısı da arttı. Yüzümde sivilceler çıkıyor ve cildim yağlanıyor, sanırım ergenlik günlerime geri dönüyorum :)) Gebeliğin etkileri adeta tüm vucudumu sarıyor. Tüm bu gelişmelerin hormonal etkiye bağlı olduğunu ve kalıcı olmayacağını bilmek güzel.

Genellikle sorun oluşturmasa da bazen bulantılar ağır problemlere neden olabilirmiş. Öte yandan, psikolojik olarak anne olmayı benimsedim ve çok rahatladım.

ama burdan ona pozitif dusunce ve iyi dileklerimizi yollayalim kalpten bak bu aksam konusucaz onla ve hersey yolunda dicek insallah

bende oyle beklıyorum zaten. bısey oldugunu sanmıyorum ıhtımal vermıyorum zaten ma gelmedı ya merak ettım.

Lilypie - Pregnancy ticker scene selection

1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

8. Hafta

• Kıkırdak ve kemikler şekillenmeye başlar: Bu haftanın sonunda bebeğiniz doğum öncesi gelişiminin 1/5’ in tamamlamış olur.
• Gözün temel yapısı oluştu: Pozisyonu ‘yenidoğan’ görünümündedir.
• Dil gelişmeye başlar.
• Bağırsaklar göbek kordonundan karına doğru hareket eder.
• Vücut gelişir ve kendine yer açar: ıki ay geçti ve küçüğünüz içeride hoplayıp zıplayarak büyüyor. Şanslı iseniz ultrason altındaki muayenelerde bebeğinizin hareketlerini görebilirsiniz.
• Parmaklar ve topuklar belirir: Perdeli ve kısadırlar.
• Bebeğin boyu (baştan popoya kadar) 1.6 cm, Ağırlığı 1gram’dır.

ay yerim ben siziyaaaa kıslar ben bıran evvel hıssetmek ıstıyorumyaaa
ALLAHIM ınsallah nasıp eder

kizlar bugun dedim ya alisveris yaptim diye hamile oldugunu soyleyince insanlarinin gozlerinin icinde ayri bi isik goruyorum benle konusurken bana davranislarinda sizde boyle hissediyor musunuz yani cok ozel?:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…