2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bizimki nasıl desem nokta gibi yada sivilce gibi değildi. bezelye kadar büyüklükte bir kabarıklıktı. ama kaşınmıyordu galiba çünkü kızımı hiç kaşırken görmedim.
hep nokta şeklinde mi kalıyor yani büyümüyor di mi.

yok büyümüyor aynı nokta geziyor gibi yani bi popoda bi genitl bölgösinin üstünde bi yanında faln kıpkırmızı sivilce işte
egzamalı gibi durmuyor yani

Benim ailemde egzama geçmişi olduğu için iyi biliyorum egzamayı. hatta kızımda da bu yüzden mi oldu acaba düşünüp çok zülmüştüm. doktorlar tabii ki en iyisini bilir ama nokta gibi duran sivilce gibi görünen egzama olurmu bilmiyorum :26:
benim gördüklerim hep kabuklu,hafif kabartılıydı. hatta kızımda da farkedince eyvah egzama dedim. hemen doktora götürdüm ama kortizonlu ilaç verdi işte. sadece geceleri sür 1 hafta demişti. o da fayda etmedi zaten.
belki sizin egzama değildir. üzmeyin kendinizi.
ben kantoron yağını antibiyotik etkisi olduğu için kullanmıştım. zaten o da zeytinyağından yapılıyor.

Kubra valla suan tek derdim disarida tuvalet sorununu nasil halledexegim :) Avm'lerde rahatim. Klozetler icin ozel tek kullanimlik ortuler var. Onlardan aldim yanimda surekli. Cok rahat. Ama sokakta ne yapariz bilmiyorum. Bahsettigim adaptor lazimlik da oluyor. Ozel poseti var. Heran kullanilip atilabilir. Mantikli aslinda ama sokakta cocugu bi kenara cekip lazimliga oturtmak sacma sanki. Goruntu aklima gelince guluyorum :)

Biz evde ikinci ekledigin fotograftakini kullaniyoruz gayet rahat. Temizlik icin de ayriyaten ugrasmak zorunda kalmiyoruz.

gu nay diiiiiin
baktim kimse yok bende bos cikmiyim oglumun suluboya calismalarini :))) ekliyim dedim.
bugununuz dunden guzel olsun....

Eklentiler

• $Fotoðraf0701.webp
    $Fotoðraf0701.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 46
  • $Fotoðraf0700.webp
    $Fotoðraf0700.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 49
günaydın herkese,
kübracım kusura bakma ama sen gederek eşim gibi pinpirik ve güvensizlik abidesi olma yolundasın..ah kuzum sen de diyosun ya,minicik bişey yer değiştiriyo,okadar doktor önemli bişi bulmadıysa (hepsinin oratk noktası bu heralde) önemli bişey değildir.hem Ecrin de artık kaşınmıyo sıkııntısı yok,sen de rahatla birazcık..aylardır helak oldun vallahii..bi ömür geçmez böyle,hem diyosun ya mesela,iş dışındaki tüm hayatım ecrin in...olmasın canım.onlar bizim canım kanımız herşeyimiz ama bizler de bireyiz ,kadınız..arada bir de kendine vakit ayır,çık arkadaşlarınla gez,kendin için bişeyler yap..gör bak nasıl rahatlayacaksın..

bu arada tuvalet için biz de ortadakinden kullanıyoruz,aynen hijyenik temizleme sıkıntısı yok..öredkli almıştım pilsan ın.düdüğü de var oturup kalkarken ötüyo,ata da vvvaaakkk vaakkk diyip geziyo :):
özlemcim,kızların da o işi zor işte..sanırım sokakta öyle bişi olsa en kötü su şişesi bulur köşede hallederiz:1::1:

bi de aklıma geldi,emel artık iyice unuttu buraları farkında mısınız??

melll bugün heberler senden,hadi bakalım....

öpüyorum sizleri güzel ekim anneleri..

aaaaaa kamyonumuz eksik kalmis :))

Eklentiler

• $Fotoðraf0699.webp
    $Fotoðraf0699.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 59
slm kızlar bana yine yardım lazım ama bu sefer kendimle ilgiliaraştırdım ama biş bulamadım..
perşembe günü regl oldum,normaldi.zaten normalde de 5-6 gün sürer.pzt biticak gibiydi.yaprak koydum hatta.sonra yine çoğaldı. sonra azaldı..dün bitti sandım amanın o da ne,öğleden sonra sanki yeni olmuşçasına bir kanama..akşam fenaydım kasıklarım ağrıyo belime vuruyo..hala öyleyim..kanamam da çok..ne yapmalı acaba? hiç başınıza geldi mi??

günaydın herkeze...
miraggio geçmiş olsun sizede geçtiğine sevindim doktorların kafasını karıştıran durum kaşınmasıydı
o yüzden egzama demiş olabilirler,

özlem ben avmlerde kendim tutup yaptırıyorum yolda gelme durumumuz olmadı çıkmadan önce yaptırıyorum

esin yok 2 3 gündür merak ettim arasam mı acaba...

ceren giderek değil ben zaten öyleyim tedaviye ihtiyacım var şaka değil ciddi söylüyorum..

mel güzel hbarlerini bekliyorum, inş. bitanesi kzıdır :1:

aslı fatih çok güzel boyamış aferim ona biz sulu boyaya geçmedik
pasteldeyiz hala
şu parmak boyaları varya ecrinin elinin içine sürüyorum baskı gibi deftere yapıştırıyo
el baskısı oluyo çok hoşuna gitti sürekli yapmak istiyo sizin içinde fikir olsun

Son düzenleme:
slm kızlar bana yine yardım lazım ama bu sefer kendimle ilgiliaraştırdım ama biş bulamadım..
perşembe günü regl oldum,normaldi.zaten normalde de 5-6 gün sürer.pzt biticak gibiydi.yaprak koydum hatta.sonra yine çoğaldı. sonra azaldı..dün bitti sandım amanın o da ne,öğleden sonra sanki yeni olmuşçasına bir kanama..akşam fenaydım kasıklarım ağrıyo belime vuruyo..hala öyleyim..kanamam da çok..ne yapmalı acaba? hiç başınıza geldi mi??

benim başıma gelmedi inan hiç bi fikrim yok doktora gidemiyosan herhangi bi haast. ara kadın dogum dr la görüş
belkide önemli bişeydir

Ceren ablamda yara varken boyle kanamasi oluyordu tabi seninde boyledir demiyorum ama bencede bir doktora gorun ihmal etme
bu arada esin dun buralardaydi tuvalet egitimi topiginde karsilastik.

Ceren ablamda yara varken boyle kanamasi oluyordu tabi seninde boyledir demiyorum ama bencede bir doktora gorun ihmal etme
bu arada esin dun buralardaydi tuvalet egitimi topiginde karsilastik.

aslıcım benim de aklıma gelmdi değil..hamileyken 6 aylıkken bile kanamam olmuştu..kontrol ettiler hiçbişey bulamadılar..
doğumdan sonra kontrol ettiler,yara falan yoktu.
sonradan oldu belki de..
kübracım telefonda bişey diyebileceğinden emin değilim doktorumun gel bakalım diyecktir,bugün izin almam da mğümkün değil,inşallah ayrına gidicem..

Selam kizlar gecmisi okumadim. Ceren yazini gorunce cevap vereyim dedim. Biliyorsunuz ikinci adresim jinekoloji oldu. Asli'nin da dedigi gibi bende yara varken oyle ara kanamam olmustu. İnsallah oyle birsey degildir ama goster mutlaka. Ben dondurmak zorunda kalmistim...

Son düzenleme:
Selam kizlar gecmisi okumadim. Ceren yazini gorunce cevap vereyim dedim. Biliyorsunuz ikinci adresim jinekoloji oldu. Asli'nin da dedigi gibi bende yara varken oyle ara kanamam olmustu. İnsallah oyle birsey degildir ama goster mutlaka. Ben dondurmak zorunda kalmistim...

canım sağol..doktora gittim bugün..çok şükür kist miyom bişi yokmuş temiz dedi. belki hormonal dengesizlik olabilr dedi. kan testi yaptırdı..yarın alıcam sonuçları..

ceren gecmis olsun bidahada olmasin insallah...
ceren profilime bakarken senin yazin dikkatimi cekti su fotolari silme ile ilgili nasil oldugunu yazarmisin rica etsem :)) ben silemedigim icin buraya foto ekleyemiyorum da ogretirsen sevindirik olurum :))

esiiiin hosgeldin
nasil gidiyor wc egitimi? benimki gece hiiiic cis yapmamis oglen uykudada yapmiyor ama kaka yaptiktan sonra soyluyor gunde bir defa yapiyorya soylemeyi unutuyor daha alisamadi galiba :))

Merhaba herkese,
Oglum 1 haftadir bazi zamanlarda kelimelerin ilk hecelerini tekrar ediyor. Surekli degil ama ara ara yapiyor bunu takiliyor gibi. Herhangibirseyden de korkmadi ama internetten biraz arastirdim 2-3 yas civarinda ozellikle erkek coccuklarinda dusunme hizinin konusma hizindan fazla olmasi sebebiyke yasanabilir hicbirsey yokmus gibi davranin diyor ama sormak istedim aranizda boyle bisey yasayan var midir diye.. Beklemek gerekiyormus galiba, hic ustune gitmiyoruz yokmus gibi davraniyoruz biz de bakalim ne olacak.

Merhaba herkese,
Oglum 1 haftadir bazi zamanlarda kelimelerin ilk hecelerini tekrar ediyor. Surekli degil ama ara ara yapiyor bunu takiliyor gibi. Herhangibirseyden de korkmadi ama internetten biraz arastirdim 2-3 yas civarinda ozellikle erkek coccuklarinda dusunme hizinin konusma hizindan fazla olmasi sebebiyke yasanabilir hicbirsey yokmus gibi davranin diyor ama sormak istedim aranizda boyle bisey yasayan var midir diye.. Beklemek gerekiyormus galiba, hic ustune gitmiyoruz yokmus gibi davraniyoruz biz de bakalim ne olacak.

Evet canım, bizde de benzer bir şey başladı yeni yeni. Ama heyecandan yani anlatma heyecanından olduğu çok belli. Çok önemsediği bir şeyi anlatırken ilk kelimelere takılıyor bir kaç kere tekrarlıyor o sırada bir sonraki kelimeyi seçmeye çalıştığı ya da dediğin gibi çok hızlı düşünceye yetişemediği için kafasının karıştığı belli oluyor. Ben hiç üzerinde durmadım açıkçası sen buraya yazınca aklıma geldi. Bence normal, seninki de normaldir. Bir şeyler söyleyip dikkatini buna çekip de soruna dönmesine izin verme, zamanla her şey olması greketiği gibi oluyor zaten.

Cerencim geçmiş olsun canım, bir şey çıkmamasına sevindim.

Aslıcan yaa ben bir süre rahat bırakmaya karar verdim, annemlere de tembih ettim, aynı bebekkenki gibi, normal bir şey gibi değiştirelim, sormayalım, bir şey söylemeyelim dedim. Bir süre geçsin böyle, çok mu üstüne gittik bilemedim, takıntı olmasın bir de. Bir süre ara verdim gerçi başlamamıştım ama en azından telkinlere de ara verdim. bir ay sonra falan bütün halıları kaldırıp, sıfırdan ve birden başlamayı düşünüyorum. İşesin dursun, elbet söyleyecek paşa paşa. Zaten konuşma hariç biz bir çok şeyi geç yaptık, fiziksel olanları, emekleme, yürüme vs. Belki bu da öyle bir şeydir.

kızlaar merhaba :52:
gurbetçi gibi oldum aranızdan ayrıldım gittim iyice :53:ahmetle vakit geçirmeyi sanırım iyice abarttım :26:aklımda sizlerin sohbetleri çocukların yaptıkları :1:
hayali arkadaşımız var bizim onunla aramız pek iyi heryere geliyo bizimle parka yemeğe tuvalete... tuvalete girince gülmemek için zor tutuyorum kendimi bakma dön arkanı diyo hayali arkadaşına... onu hiç duymuyormuş gibi yapıyorum yemek yerken sen yeme ben yicem diyo bazen antreye çıkıp gelme ben geliyom şimdi korkma tamammı diyo eliyle sus işareti yapıyo görmezden geliyorum şimdilik gülmüyorum tepkisiz kalıyorum ama korkmaya başladım bazen boşta bulunup ürküyorum destur noluyo diyorum :1:umarım geçicicdir kalıcı olursa vay halimize :41:
hepinizi öpüyorum kızlar en kısa sürede dönüşüm muhteşem olacak inşallah :51:

gunaydin ekimcikler...
3kilo1milyon hosgeldin sadece oglunla ilgilendigin icin mi buraya gelemiyorsun? bukadar cok ilgi zararli olmasin ikinizde biraz kendinize vakit ayirin :))) bu hayali arkas ilgincmis ciddi birsey olmasin?gerci sen ogluni biliyorsun ciddi birseymi yoksa bir sorunmu var daha iyi bilirsin
bizim Fatih cisimiz tuvalete kakamiz tuvaletenin bir tek cis kismini ogrendi artik gece bile yapmiyor hemde hic tuvalete kaldirmiyorum(gerci ben gece daha bezi cikartmadim takipteyim cikartirim yakinda) bu msj i yazarken kakamizda tuvalete oldu :))klozet adaptoru aldim dun simdi ona oturmustu insallah bundan sonrada tuvalete yapar :))

ceren gecmis olsun bidahada olmasin insallah...
ceren profilime bakarken senin yazin dikkatimi cekti su fotolari silme ile ilgili nasil oldugunu yazarmisin rica etsem :)) ben silemedigim icin buraya foto ekleyemiyorum da ogretirsen sevindirik olurum :))
aslıcım,mesaj düzenlemeye giriyosun,gelişmiş düzen,sol altta eklentileri kaldır var ordan yapıyosun canım..

kızlaar merhaba :52:
gurbetçi gibi oldum aranızdan ayrıldım gittim iyice :53:ahmetle vakit geçirmeyi sanırım iyice abarttım :26:aklımda sizlerin sohbetleri çocukların yaptıkları :1:
hayali arkadaşımız var bizim onunla aramız pek iyi heryere geliyo bizimle parka yemeğe tuvalete... tuvalete girince gülmemek için zor tutuyorum kendimi bakma dön arkanı diyo hayali arkadaşına... onu hiç duymuyormuş gibi yapıyorum yemek yerken sen yeme ben yicem diyo bazen antreye çıkıp gelme ben geliyom şimdi korkma tamammı diyo eliyle sus işareti yapıyo görmezden geliyorum şimdilik gülmüyorum tepkisiz kalıyorum ama korkmaya başladım bazen boşta bulunup ürküyorum destur noluyo diyorum :1:umarım geçicicdir kalıcı olursa vay halimize :41:
hepinizi öpüyorum kızlar en kısa sürede dönüşüm muhteşem olacak inşallah :51:
aslının dediği gibi sadece oğlunla ilgilenmek için mi vakit ayıramadın hiç:53:bence de biraz abartmışsın tatlım.onların da bizlerin de kendimize zaman ayırmamıza ihtiyaçları var bence..ne kadar hayatımızın anlamı olsalar da benliğimizi de unutmayalım derim ben..hayali arkadaş konusu da,kendi arkadaşları var mı peki? hani o eksikliği kapatmak içn olabilir. tüm gün sadece seninle beraberse,onun için de sağlıksız bir durum bu çünkü...

bu arada guatr varmış bende bugün tekrra kan vericem..doktorum da bi ilaç verdi,onu kullanıyorum,7 gün sonra bi daha gidicem..ama artık halim kalmadı,12 gün oldu kansızlıktan gidicem galiba artık:2::2:

öptüm sizleri...

Back
X