benim dr4 bucuk aydan sonra baslıyor ablam 6 .aydan sonra baslamıstı.. ek gıdaya erken baslanınca ılerde alerjı .böbrek.karaciğer hastalıkları daha fazla oluyor..Ben tesadüfmü böyleyim bilmiyorum bende 3 aydan sonra başlamış ek gıdaya annem demişti ve allerjik çok hassas bir bünyem var.....
eylül anneleri topiğinde üyelerin yazılarını kopyaladım herdr farklı söylüyor nedense
6. ayından önce tadına alışsın diye verdiğin besinler nedeniyle bebeğin sütünü eskisi kadar hevesle istekle emmez, en azından günün her saati eski randımanı alamazsın ve zamanla bünyen daha az süt üretmeye başlar. 6. aydan sonra ek gıdaya geçsen bile onun asıl besin kaynağı yine sen olmalısın, en azından bir kaç ay daha. Ama sen farklı besinleri 6. aydan önce tadtırıp da sütünü azaltırsan bebeğin 6. aydan sonra seni sadece atıştırmalık olarak kullanır ve bir süre sonra da sütün tamamen kesilir" dedi.
Tabi sütten erken kesmek isteyen anneler için sorun da yok dedi.
Ayrıca "Ama ben asla önermiyorum, harika bir gıda, mükkemel bir besin, anne sütü. Anlamıyorum nedir bu ek gıdaya geçme hevesi, telaşı. Zaten ömrü billah başka besinlerle beslenecek, bari hayatının ilk 1-2 senesinde tam anlamıyla onun için yaratılmış mükkemel bir besinden faydalansın" dedi.
Dun tvde bi doktor konustu ek gida hakkinda 6 aydan once kesinlikle verilmemeli ve yapilan en buyuk yanlislik meyve sulariyla baslamak oldugunu soyledi bebek tatli seyleri daha gec tatmaliymis sonra diger corba yogurt gibi seyleri istemezmis ilk once yogurt sonra sebze corbasi daha sonra meyve puresi suyu degil pure halinde verilmeliymis kesinlikle muhallebi onermiyo hic bi yarari olmaz
:26::26: