• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

arkadaşlar eğer bebeğiniz sadece anne sütü alıyorsa lütfen ek besinlere geçmek için acele etmeyin. çocuk tatlarını bilmioki canı çeksin. geçenlerde teker teker deneye deneye azar azar geçsin. ek gıda için acele etmeyin. zaten hayatı boyunca bunlardan yicek. mucizevi bi besini es geçmeyin

haklısın canım. tabı sutumuzun yettıgınce.

pırınc unu konusunda pırıncı pısırıp suzgecten gecırmeyı bende denemıstım. onda da dogaldan yanayım. mamalara karsı olmamın nedenı kansorejen maddeler ıcerıyo olmaları. hastaneler bangır bangır bundan bahsedıyo.

valla canım hocam bütün içeriklerini tek tek kendisi test etti. hatta ben de o dönem yanındaydım. ben 2010 yılı mezunuyum. o ara hamileydim ve tabi doğal olarak bu konu dikkatimi çekmişti. hastaneler neye dayanarak bunu söylüyolar tabi arkasını araştırmak lazım. bizim evde ne vakumda pişirmemiz mümkün ne de az olan kalsiyum değerini yükseltmemiz mümkün. yapabileceğimiz tek şey buharda pişirmek. ama tel süzgeçten geçirince yine bazı vitaminleri kaybolucak.ben de napıcağımı şaşırdım. hocam deneyleri kendi gözümün önünde yapmasa yalandır dicem ama bilmiyorum napıcağımı valla ya:(((

saol canım ya çok zorda kalırsam bende deneyeceğim :) dünn hero baby organikin küçük ek gıdalarından aldım 4 aydan itibaren yazıyo kullanan varmı acaba ?
ben hero baby organik kaşık mamasını kullanıyorum 4. aydan itibaren olanlara yeni başladım. kızım biberon mamalarının hiçbirini almadı doktorumuz zorda kalınca sadece kaşık mamasına başlayabilirsiniz dedi. kızım 4 ayı doldurduğunda ise sebze çorbası ve meyve suyu vereceğiz.

kızlar niye mamaya karşısınız ben anlayamadım. tabi en doğrusu en doğalını beslemek. ben de bebeğimi hazır gıdalarla büyütmek istemiyorum ama evde hazırlarken sebzelerin vitamin değerleri epey bi azalıyo. özellikle inek sütü ya da keçi sütü hem bebeğimizi beslemiyo hem de demir eksikliği, alerji gibi sorunlara yol açıyo. ben gıda mühendisiyim benim bi hocam bu konuda tez hazırlamıştı. bebeğinize verilen yoğurdun bile mamadan yapılması gerekiyormuş. niye bu kadar mamaya karşı olduğunuzu anlamadım...pazardan aldığınız sebzeleri bi düşünün. kontrollü tarım yapılmıyo ki. tarlanın yola yakın olup olmadığı bile bebek beslenmesinde çok önemli. organik pazarlarında satılan çoğu ürünlerin organik bandrolü yok. ama güvenilir bazı markalar var ve gerçekten kontrollü tarımla organik olarak üretiyolar... pirinç ununun besleyici hiç bi değeri yokmuş. bence onun yerine pirinci kaynatıp süzgeçten geçirip yedirin daha iyi. ben hazır gıdaları savunmuyorum. lütfen yanlış anlaşılmasın. sadece hocamın tezini okumuştum da ordan edindiğim bilgilerii paylaşmak istedim.
sana katıllıyorum bende gıda mühendiisyim. tamam hazır gıdaları savunmuyorum ama pazarda satılan sebzelere de güvenmiyorm. sebzeleri keşke kendimiz yetiştirebilsek.

ben hero baby organik kaşık mamasını kullanıyorum 4. aydan itibaren olanlara yeni başladım. kızım biberon mamalarının hiçbirini almadı doktorumuz zorda kalınca sadece kaşık mamasına başlayabilirsiniz dedi. kızım 4 ayı doldurduğunda ise sebze çorbası ve meyve suyu vereceğiz.

sana katıllıyorum bende gıda mühendiisyim. tamam hazır gıdaları savunmuyorum ama pazarda satılan sebzelere de güvenmiyorm. sebzeleri keşke kendimiz yetiştirebilsek.

meslekdaşız he...:))) hangi okul mezunusun sen canım?

valla canım hocam bütün içeriklerini tek tek kendisi test etti. hatta ben de o dönem yanındaydım. ben 2010 yılı mezunuyum. o ara hamileydim ve tabi doğal olarak bu konu dikkatimi çekmişti. hastaneler neye dayanarak bunu söylüyolar tabi arkasını araştırmak lazım. bizim evde ne vakumda pişirmemiz mümkün ne de az olan kalsiyum değerini yükseltmemiz mümkün. yapabileceğimiz tek şey buharda pişirmek. ama tel süzgeçten geçirince yine bazı vitaminleri kaybolucak.ben de napıcağımı şaşırdım. hocam deneyleri kendi gözümün önünde yapmasa yalandır dicem ama bilmiyorum napıcağımı valla ya:(((

ya pazarda yetısen seylere bende guvenmıyorum ama benım durumum faklı canım ya. benım kayınvalıdem koyde yasıyo ekın yapıyo. ınegı de var. yagımı peynırımı herseyı sutumu getırıyo. sebze meyve de kendı urettıklerı. yogurdumu kendım yapıyorum.

Selam kızlar,
bebeğim 3 ay 11 günlük:)
dün kıyafetleriyle 6,600 geldi..3,900 doğmuştu..sizin kuzucuklar ne alemde..

ya kızlar ay ay bebek gelısımıne baktım normalmıs ama herkes nıye ayaklarının ustune basmıyo dıyo. koltuk altından tuttugunuzda basmaya calısıyor mu sızın bebişler?

ya pazarda yetısen seylere bende guvenmıyorum ama benım durumum faklı canım ya. benım kayınvalıdem koyde yasıyo ekın yapıyo. ınegı de var. yagımı peynırımı herseyı sutumu getırıyo. sebze meyve de kendı urettıklerı. yogurdumu kendım yapıyorum.

sen ve bebişin ozaman bize göre çok daha şanslısınız canım:) keşke bizimde öle bi şansımız olsa...

ya kızlar ay ay bebek gelısımıne baktım normalmıs ama herkes nıye ayaklarının ustune basmıyo dıyo. Koltuk altından tuttugunuzda basmaya calısıyor mu sızın bebişler?

evet ..benimki bazen basmak istiyo da ben bastırmak doğru mu değiln mi bilmediğimden bastırmamaya çalışıyorum..

ya kızlar ay ay bebek gelısımıne baktım normalmıs ama herkes nıye ayaklarının ustune basmıyo dıyo. koltuk altından tuttugunuzda basmaya calısıyor mu sızın bebişler?

benimkisi parmak uçlarıyla basıyo canım. bütün ağırlığını taşıyabiliyo. hatta zıplamaya bile çalışıyo küçük yaramazım:)))

benımkı 3100 dogdu 4 aylık olcak 2 gun sonra. Kıyafetlerle 6900 gelıyo.

maşallah sizinki gayet iyi..benim paşam biraz zayıf sanki..sadece emziriyorum..bazen sütüm yetersiz gibi geliyor ama mama da vermek istemiyorum..burdaki uzman doktor iyi dedi ama bana zayıf geliyorr..

maşallah sizinki gayet iyi..benim paşam biraz zayıf sanki..sadece emziriyorum..bazen sütüm yetersiz gibi geliyor ama mama da vermek istemiyorum..burdaki uzman doktor iyi dedi ama bana zayıf geliyorr..

canım benımkı 3 ay 15 gunlukken gıysısız 6400 du senınkı de ıyı bence. benımkı 4 aylık oldu.

Son düzenleme:
Back
X