ya kızlar biliyosunuz benim kızım hala emiyo çok şükür sütümde yetiyo

ama artık ek bişeyler vermek lazım diye düşünüyorum ilk neyle başlasam bana bi akıl verin:26:
Canım ben de senin gibi 6 ay 1 haftalık olana kadar sadece emzirdim

Sonra doktorumuz ek gıdaya başlattı.Bebeğim 1 hafta sonra 7.ayını dolduracak.
Doktorumuz önce sebze püresiyle başlattı ek gıdayı.Patates,havuç,balkabağı ana malzemeler,yanında da ıspanak,brokoli ve maydanoz üçlüsünden birini koyuyorsun,yani 4 çeşit olacak çorbanda.Az suyla haşlıyorsun. Önce 1 tatlı kaşığı kadar veriyorsun,öğlen 13:00-15:00 arası bir saatte.Yavaş yavaş miktarı arttırıyorsun. Miktar diyelim ki 1 haftada 1 küçük kase kadar olacak(150 cc civarı).Sonra pürene zeytinyağı eklemeye başlıyorsun.Önce birkaç damla,yavaş yavaş bir kaseye 1 tatlı kaşığına kadar çıkıyorsun.Sonra da her pişirmede 30 gr kadar kuzu eti katıp,pişince içinden alıyorsun.
Bu arada,püreye başladıktan 3-4 gün sonra sabahları 10 civarı kırmızı elma püresi vermeye başlıyorsun. Cam rendede rendeleyip,yine azar azar başlayıp yarım elmaya kadar çıkıyorsun. Bizim doktor önce suyunu,arkasından püresini verin dedi ama ben genelde karıştırıyorum,zaten yemiyor.
Püreye başladıktan bir hafta kadar sonra akşamları 20:00 civarı muhallebi vermeye başlıyorsun. Evde yapabilirsin ya da Hipp Organik pirinçli veya Milupa Sütlü Pirinçli kaşık maması verebilirsin.Az az başlayıp ,100 cc'ye kadar çıkıyorsun.Muhallebi yemiyorsa ikindide 16:00 civarı yoğurt vermeye başlıyorsun.Yine bir küçük kase kadar.
Her öğünden sonra emziriyorsun,emmezse su veriyorsun.
Dilerim miniğin kolay adapte olur yeni mamalarına.