canım sorma boşlar olduk valla.ya utkunun da sosyalleşmesini istiyorum ben,oyun grumu bulamadık biz.kendiini savunöasını hiç bilmiyo,kardeşimin utkudan küçük 1.5 yaşına bi oğlu var,utkunun elinden oyuncağını alıyo utku hiç seslenmiyi bana şikayet ediyo,o dövüyo utku bana söylüyo,kendini savunmasını çok istiyorum canım sıkılıyo utku ezildikçe.bi e yabancı bi ortamda hemen kaynaşmıyo epey bi ortamı izleyip sonra girişiyo korkaraktan.sizlerde durum nasıl,sosyallik asosyallik?
canım bursa sırık domatesi al,en güzel ondan oluyo.ben 13 kavanoz yaptım bu yıl

omatesleri kabuğunu soy,rondadan geçir 15 k felan kaynat az tuz at.kaynarken ocağın altını kapatmadan kavanozlara koy sıkıca kapat ters çevir.eğer suyu akan olursa hemen tencereye geri boşalt tekrar koy.püf noktası buharı gitmeden hemen sıkıca kapatmak.bi de bikaç gün takip et suyu akan felan varmı iye.ben çoğunu yeşil biberle karışık yaptım
ayne canım.benim çocuklara da hme annem hem de kapıcının karısı bakıyo.kadının utkudan 2 yaş büyük bi oğlu var onunla oynuyolar da.şimdilik iyi gidiyo maaşallah ama okulda her an aklım çocuklarda.ağladılar mı bişey oldu mu vs..çalışmak çoook zor hele de 2 çocukla