selam kızlar nasılsınız? biz iyi sayılırız.. ekimden beri kreşe gidiyor oğlum çok geliştirdi kendini görmeniz lazım hareketleri konuşması çok değişti.. bir sürü güzel şey öğrendi tabi kötü şeyler de öğrendi malesef. mesela yemek yerken kesinlikle ağzındakini tükürmezdi şimdi arada yapıyor öğürür gibi yapıp çıkartıyor ağzından. onun dışında çok kaba konuşmaya başladı ben her zaman ondan bişe yisterken yapar mısın verir misin gibi konuşuyorum o bana versene falan demeye başladı arada uyarıyorum ama nafile yine aynı şeyi yapıyor..
bunların dışında malesef hemoroitimiz ilerledi. kanamaları oluyor tekrar doktora gittik ilaç ve banyo verdi biraz azaldı kanaması ama hala bazen kanıyor.. ne yaparsam yapayım her gün yaptıramıyorum kakasını 2 günde bir yapıyor.
öksürük aksırık hiç bitmiyor tabi 2 gün iyiyse 1 hafta hasta ama çok şükür ateş felan olmuyor..
herkse merhaba kızlar...uzun zamandır girmiodum kkya.inşallah herkes iyidfir.utku haziran ayında tuvaletini öğrendi çok şükür.gece bez de bağlamıyoruz tuvaleti gelince bizi uyandırıyor maaşallah.küçük paşam kayra 1.5 yasadı :) birlikte o kadar güzel vakit geçirmeye basladılar ki iyiki doğmus kayra diyorum.tabi kıskançlık zamanlarımız da olmuyor değil.idare ediyoruz.biz de utkuyu sene basında bi kreşe verdik cok tavsiye edilen bi yere ama vermeseydik keşke.3 gün gitti sadece.3.gün ağlamış eve gitcem diye bizi aramadılar.utku ağlamuış bi oyun odasına koymuş stajyer öğretmenler sen burda avun oyna diye.orda uyuya kalmış o anda tesadüfen eşim işi çıkısı bi ugramışki utku uyuyo odada pencedreden görmüş daha binaya girmeden.epey bi olay oldu kavga vs. kötü şeyler yaşsadık.utkuya çok zor unutturduk pedagoga götürdük vs. şimdi unuttu çok şükr tekrar gitmek istiyo okula.2.dönem için düşünüyoruz ama o olaydan dolayı çok korkar olduk.bakalım hakkımızda hayırlısı.utku ve kayraya babası bakıo öğleden sonraları ben okula gidiorum çok yogun bi tempomuz var.
bu arada sizlere sormak istediğim seyler var.utku kesinlikle boyama yapmak istemiyo.kitap okumamı istemiyo.hep sök tak oyuncaklarla tamir aletleriyle oynuyo boyama felan ilgilisi çekmiyo hiç bi şekilde.sizin kuzular ne durumda.ne tür etkinlikler yapıosunuz.ne tür oyuncaklarla oynuyor kuzular.
merhaba canım kreş durumuna çok üzüldüm umarım tekrar aynı sorunu yaşamazsınız.. ne olursa olsun çocuğu yalnız bırakmaması lazım. ağlıyor diye odaya kapatacağına seni arasalarmış çok kızdım..
boyama konusunda da bir göz doktoruna götür derim. gözü bozuk çocuklar masa başı aktivitelerden hoşlanmazmış. umarm öyle bişey değildir ama bi kontrol etmekte fayda var.. ayrıca onu heveslendirmek için sen kağıdı kalemi alıp boyama yaparsan belki hoşuna gider onunla birlikte yap gelmezse bile boya bir süre sonra merak edecektir. benimki 1,5 yaşından beri kağıda kaleme bayılıyor.. boyaması da çok çok güzel değil ama elinden geleni yapıyor..
Kreş deneyiminize üzüldüm. Gerçekten çok sinir bozucu olmuş.
Benim oğlum da ekimdenden beri kreşe gidiyor. Boyama etkinliklerini sever ama çok uzun süre asla kalmıyor başında. Pastel boyayı denediniz mi hiç. Daha kolay boyadığı ve renkleri daha canlı çıktığı için tercih edebilir. Sulu boya da verebilirsin. Kuru boya sıkıcı gelebilir belki, ev kirlenmesin diye kuru veririz ya hep 
Kreşde makas da veriyorlar bizimkilere. Ben hiç vermedim evde. Kreşte saçını kesmiş zaten önden. Neden kestin saçını diyorum. "Saçımı beğenmedim anne" diyor.
Herkese mutlu sağlıklı yıllar diliyorum. [/COLOR][/COLOR]
merha canım nasılsın? tuvalet sorununuzu çözmüşsünüzdür umarım. biz çözdük ama bize yadigar ömürlük bir rahatsızlık kaldı...
makas konusunda benimki de beni çok şaşırttı kreşe başlamadan önce almıştım evde denemiştim bir iki kere baktım beceremiyor kaldırmıştım. ama okulda o kadar güzel öğretmişler ki şu an şekil çıkartabiliyor kendi başına.. kocaman oldular yaa inanamıyor insan doğumları dün gibi