2010 eylül anneleri bebişlerin ihtiyaç listesini yapalımmı

Eksiklerim;

Bornoz - Havlu takımı --- aldım

Buhar Makinesi
Süt Sağma Makinesi
Travel Sistem bebek arabası
Park Yatak
Şampuan Bebek yağı Pişik Kremi - ALDIM
Bebek şekeri malzemelerim
Hastane odası süslemesi için gerekli olacak malzemelerim
Lohusa şerbeti takımım
Hastanede gelenlerin düşüncelerini yazması için alacağım süslü defterim
Hastane ve sonrası için gecelik pijama ve terlik seti,
Hastane çıkışları - Birini e bebekten sipariş edicem isme özel yaptırcam 1 TAKIM ALDIM İSME ÖZEL OLANI EKSİK
Ev tipi ana kucağı - bunun yerine dondolino almaya karar verdim

ıslak mendil kutusu kendim yapıp süslicem
kapı süsü
ıvır zıvır koymaya sepet, bunuda kapladım süslemesini doğuma yakın yapıcam inş
şeker sepeti
antibakteriyel terletmeyen yorgan
emzirme koltuğu

Son düzenleme:
güzel olmuş bu topik vereliniortak

Aldıklarım;

Tırnak Makası chicco
Banyo süngeri ( Orjinal Deniz süngeri aldım ) mother care
Kulak Çöpü chicco
Sabun chicco
Konak tarağı chicco
Kıl fırça tarak seti chicco
3 paket yeni doğan ıslak mendil chicco dan aldım
3 paket göğüs silme mendili chicco
phılıps dijital kualktan ateşölçer
can bebe alt açma bezi, ( her ay paket paket alıyorum )
weevel bebek telsizi
e bebekten fox diye bi markalı emzirme atleti aldım ve gene alttan çıtçıtlı emzirme badisi, bunlarda sütyen giymeye gerek kalmıyor ve dokusu çok güzel tavsiye ederim
dr browns gaz giderici biberon ve 3 lü ağızlığı
chicco cam biberon,
sevi bebe bel koruyucu
2 paket 60 lı chicco anti bakteriye göğüs pedi

uzun kollu ve yarım kollu çıtçıtlı badiler

eksiklerimide yazıcam
yeni aldıklarım

havlu mother care
7 li çıtçıtlı uzun kollu badi mothercare
alt açma miderine sermek için muşamba mother care
yastık istikbal
omo baby deterjan
1 paket daha can bebe alt açma örtüsü

bugün aldıklarımda bunlar

hastane çıkışı seti - mother care
dış giyimi için alt üst takımlar - mother care
banyo yaparken lifini sabun şampuanını koymak için kap - mother care
6 lı mavi önlükler - mother care
pişik kremi - sebamed
banyo köpüğü - sebamed
bebek yağı - chicco
ilk aylar şampuanı - chicco
talk pudrası - chicco
çok fonksiyonlu yatış yastığı - sevi bebe

Son düzenleme:
güzel olmuş bu topik vereliniortak

Aldıklarım;

Tırnak Makası chicco
Banyo süngeri ( Orjinal Deniz süngeri aldım ) mother care
Kulak Çöpü chicco
Sabun chicco
Konak tarağı chicco
Kıl fırça tarak seti chicco
3 paket yeni doğan ıslak mendil chicco dan aldım
3 paket göğüs silme mendili chicco
phılıps dijital kualktan ateşölçer
can bebe alt açma bezi, ( her ay paket paket alıyorum )
weevel bebek telsizi
e bebekten fox diye bi markalı emzirme atleti aldım ve gene alttan çıtçıtlı emzirme badisi, bunlarda sütyen giymeye gerek kalmıyor ve dokusu çok güzel tavsiye ederim
dr browns gaz giderici biberon ve 3 lü ağızlığı
chicco cam biberon,
sevi bebe bel koruyucu
2 paket 60 lı chicco anti bakteriye göğüs pedi

uzun kollu ve yarım kollu çıtçıtlı badiler

eksiklerimide yazıcam
yeni aldıklarım

havlu mother care
7 li çıtçıtlı uzun kollu badi mothercare
alt açma miderine sermek için muşamba mother care
yastık istikbal
omo baby deterjan
1 paket daha can bebe alt açma örtüsü

bugün aldıklarımda bunlar

hastane çıkışı seti - mother care
dış giyimi için alt üst takımlar - mother care
banyo yaparken lifini sabun şampuanını koymak için kap - mother care
6 lı mavi önlükler - mother care
pişik kremi - sebamed
banyo köpüğü - sebamed
bebek yağı - chicco
ilk aylar şampuanı - chicco
talk pudrası - chicco
çok fonksiyonlu yatış yastığı - sevi bebe

chicco emzik ve emzik kabı,
mevlütlük takımı
kendime pijama ve gecelik takımları ( 5 takım pijama 2 takım gecelik aldım kanama vs olduğunda pijama çok lazım oluyor sık kirlenebiliyor bol bol aldım bulunsun :)
oğluma kendime çorap aldım ve kendime alt iç çamaşırları bunlarıda bi boy büyük aldım geniş geniş giyerim diye
kendi hazırladığım sepeti süsledim içine kozmetiklerini koyucam inşallah
prima

Bu gün itibariyle en temel ihtiyacım olan her şeyi almış bulunuyorum. Evim çok müsait olmadığı için bebeğime ayrı oda kurmadık, ilk 6 ay bizim odamızda ona bir yer ayırdık. Dolap için kendi gardrobumun bir tarafını tamamen ona ayırdım ve onun minik eşyalarını düzenlemek için Koçtaştan bez raf ve kutular alıp onun eşyalarını düzenledim. Hamileliğimin 4. ayından itibaren yavaş yavaş aldım eşyalarını. Bu gün de bir tek bebeğim eksik, temel olan her şeyi tamamlandı :)

İşte en temelde bebeğimi en azından ilk 3 ay, bazı eşyalar 3 yıl ve üzeri, idare edecek şeylerin listesi ve yaklaşık fiyatları (bazı şeyeri mağazadan toptan ve nakit parayla aldığım için fiyatları çok ucuza geldi):

TEMEL EŞYALAR:
> Park Yatak (70X130 ebadında, titreşimli , cibinlikli, Alt değiştirme aparatlı, 3 kademeli) -PIERRE CARDIN - 300TL -En az 4 yaşında kadar kullanabilecek, sonrasında top havuzu olarak kullanacağım.
> Bebek Arabası ve Araba koltuğu (ana kucağı) -PIERRE CARDIN - 500TL
> Ana Kucağı + Mama Sandalyesi -CHICCO POLLY MAGIC - 248TL (chicconun mağazasında 360tl, ben internetten sıfır aldım, merak edene sitenin adını özel mesajla yazarım) -Doğduğu andan 3 yaşına kadar kullanılabilen bir eşya.

YATAK, YEMEK , TEMİZLİK VS
> Yatak için Visco Şilte
> 70x130 Alez -ENGLISH HOME - 13.90TL
> Yorgan
> Nevresim takımı , yastık kılıfı - MOTHERCARE
> Pike - MOTHERCARE
> Alt değiştirme örtüsü - IKEA - 7TL
> Mama Önlüğü - IKEA - 15TL
> Kullan-At önlük - MOTHERCARE
> Temizleme havlusu -GERBER , MOTHERCARE
> Bebek küveti - Isı termometresi- Bornoz - Su ve Pamuk Kabı SETİ - MOTHERCARE - 69TL
> Ayaklık MOTHERCARE- 20TL

TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
> Bebek şampuanı - MUSTELA
> Bebeklere özel tırnak makası - MOTHERCARE
> Islak mendil -WATSONS
> Bebek Sabunu -WATSONS
> Pisik kremi -NIVEA
> Bebek bezi - HUGGIES
> Bebek deterjanı -DALIN

KIYAFET
> Hastane çıkıs seti
> Body
> Çorap
> Eldiven
> Patik
> Yelek
> Hırka
> Tulum
> Penye şapka

ELEKTRONİK
> Biberon ısıtıcısı - AVENT
> Sterilizatör - AVENT
> Buhar makinesi -WEEVEL - 60TL
> Bebefon - CHICCO -80TL
> Kulaktan Ateş Ölçer - BRAUN

Ne olur ne olmaz, yedekte bulunsun diye aldıklarım:
> Emzik - AVENT
> Biberon - Biberon emziği , Yeni Doğan Pakedi - AVENT- 69TL

Benim İhtiyaçlarım
> Bebek malzeme sırt çantası (Özellikle bebek için diye satılmıyordu, hoşuma giden hoş bir sırt çantası aldım)- TCHIBO
> Emzirme sütyeni TCHIBO- 30TL
> Göğüs pedi - CHICCO
> Milupa Still Tee – emziren anne çayi
> Çatlak kremi - Body Shop'ın kakao kremini kullanıyorum, işe de yarıyor şimdilik.
> Emzirme Yastığı
> Hamile Yastığı
> Hastane için 100% pamuk kullan-at hijyenik iç çamaşırları -WATSONS - 5'lisi 4.99TL

Benim listemdekiler şimdilik bu kadar. Unuttuklarım ya da sizin ihtiyaç gördükleriniz de olabilir. Bebeğim geldiği anda ilk ihtiyaçlaımız bunlar diye düşündüm ve eksik bir şey varsa da bebeğimle çıkıp alırım diye hayal ediyorum :))

Dilerim işinize yarar.

hiç bir eksiğimiz yok tek eksik bebişler :ecrin_bebek: tüm aldıklarınızı sağlıkla kullanmak nasip etsin rabbim opuyorumnanaktan

hiç bir eksiğimiz yok tek eksik bebişler :ecrin_bebek: tüm aldıklarınızı sağlıkla kullanmak nasip etsin rabbim opuyorumnanaktan

Kesinlikle tek eksik miniğim, eşyalarına ve yatağına baktıkça iyice özlüyorum... Size de oluyor mu? Hiç görmediğiniz halde karnındaki miniği özleyen var mı?

kızlar bende liste yapıyorken aklıma geldi, kullan at iç çamaşırı her zaman watsons da bulunuyormu?
yada başka nereden bulabiliriz orada yoksa?
benim de eksiğim çok daha yaa...

Kesinlikle tek eksik miniğim, eşyalarına ve yatağına baktıkça iyice özlüyorum... Size de oluyor mu? Hiç görmediğiniz halde karnındaki miniği özleyen var mı?
yok ben o kadarda özlemiyorum ama çok merak ediyorum sabırsızlanıyorum rahata alıştım geçireceğim uykusuz geceleri düşünüyorum boshayallersmile

kızlar bende liste yapıyorken aklıma geldi, kullan at iç çamaşırı her zaman watsons da bulunuyormu?
yada başka nereden bulabiliriz orada yoksa?
benim de eksiğim çok daha yaa...

Watsons'ta her zaman bulabiliyorum ben, günlük de bazen kullanıyorum, gün içinde ped koymak yerine onları kullanıyorum akıntım çok olduğunda. Hem de terletmiyor sıkmıyor... Bir de lohusa külodu diye mi ne internette sanırım satılıyor, hepsiburada.com'dan bir arkadaş dün göstermişti.

mrb kızlar ben haziran annesiyim.bi kaç tavsiyede bulunayım :)) hastaneye en az 2 hastane çıkışı alın mutlaka.kendinizede bebek bezi alabilirsiniz kanamanız cok yoğun olursa.2 gecelik bir pijama gerekli bence.her an herşey olabiliyor çünkü.ihtiyaç listesine gelince..kıyafet olarak zıbın takımlardan çok lazım oluyor.en az 8 takım alın derim ilk etapta..elbiselere fazla masraf etmeyın giyemıyorlar çünkü zaten önünüz kış.ilk günler çok kaka yapıyorlar bez stoğunuz iyi olmalı :))) korucu kremler cok fayda etmesede mutlaka bulundurun çok çabuk pişiyorlar.biz travazolden fayda gördük pişik önleyıcı kremler korumadı.sebamed ve bepantenol diye 2 farklı ürün kullanmama rağmen.biberon lazım olmaz demeyin ilk günler süt gelmeyebiliyor.mecburen mama takviyesi şart kan şekerleri düşebiliyor çünkü.bebe yağını dememe gerek yok zaten alırsınız.:))bez olarakta primanın yeni doğan ve yeni bebek adlı bezinden kullandım.şimdilik bu kadar ALLAH hepinize kolay doğumlar sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin.

Back
X