• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hadi ben çıktım kızlar. anca lavaboya giderim sonra da doooğğğğrrru doktora. dua edin bizim için....

kizlar gecen hafta kizkardesimle telefonda konusuyorum sordu bana naisl gidiyor hamilelik falan iyi dedim ama eski elbiselerim olmuyo bana aynen soyle bir soru sordu ayyyyyyyyyyy kilomu aldinnnnnnnn? hemen toparladim hayir cok bir sey almadim iyiki gormuyo 10 kiloi aldigimi zaten bana 53 kiloyken bile sismansin diyodu kendi gibi safinaz olmami bekliyodu simdi allah duserdim diline hamile falanda anlamiyo bizim ailede son 10 yilda hamile kalan tek kisi benim gormediki bilmiyoki sinir ediyo beni :)

açıkçası ben kendime karşı hem gerçekçi hem de bonkorüm :) doğumdan sonra eski formuma yada makul bir kiloya (eski kilom olan 59 olmam da mesela 62 olurum) ulaşmak için kendime 8 ay-1 yıl arasında süre veriyorum. zaten emzirmenin yoğun olacağı 6 ay kilo verebileceğimi sanmıyorum. sadece doğum sırasında verilen kilo gider. zira emzirdiğim dönemde diyet falan yapmayı hiiiiççç düşünmüyorum. manken değilim ki 3 ay sonra podyuma çıkıp"doğurdum ama hala taş gibiyim" demeye çalışayım :) süt vermeyi engelleyecek herşeye karşıyım. geçenlerde biri bana "kiloyu falan kafana sakın takma, zamanla veriliyor, ama eğer bebğini emziremezsem işte bu korkunç bir duygu, çok üzülürsün" dedi. haklı da bence. inşallah sütümüz gelir de, bu konuda bebişimizle bağımız çok güzel olur.
8 ay-1 yıl sonra formuma kavuşmazsam gerekli önlemi alırım, diyetti, spordu vb. ama o süreye kadar zorlamak yok, kilolar giderse gider, gitmezse sabır çeker devam ederim :)

vereliniortak
opuyorumnanaktan
valla helal olsun sabacım bende aynen böyle düşünüyorum.
yeterki bebeğim sağlıkla gelsin ve doğum sonrası çok önemli olan anne sütünü kanakana içsin.
ben hiç önemli değilim.
er yada geç gidecek nasıl olsa kilolar.
önemli olan oğlumun sağlığı ve mutluluğu...

saadetcim miraç kandili bugün

sagol ceylancigim burda bulundugum yerde cami yok turkte yok zaten haberim olmuyo aslinda bir takvim ediniyimde ordan bakiyim bayram ne zaman ramazan ne zaman basliyo bu bayram anneme gidemem ondan sonrakinde gitsem desem kizkardesim hac zamani hep calisiyo arabistanda olur onu gormek isterim yine gidemem ancak yilbasi galiba gecen iki bayramda yoktum zaman naisl geciyo :(

annem kompostularımı hazırlamış.
dün tel etti gelin alın diye.neyse gittik bagaja doldurduk vişnesi,kirazı,kayısısı...

tam vedalaşırken sakın kayısı kompostularını içmeyin dedi.bi an irkilmişim.
doğum sonrası kabız olma ihtimalin var ilaçlar kullanmak yerine bolbol kayısı kompostusu içeceksin onun için nektarlı yaptım dedi.
annem yıllar önce bulgaristandayken abime doğum yaptığında doktoru önermiş ananemlere bolbol kayısı kompostusu yapın doğumdan sonra hem bol süt yapar hem kabızlığını önler demiş.
annem diyor çok iyi geldiğini ve göğüslerinden oluk oluk süt aktığını.
ayağa kalkmamla beraber resmen süt akardı aşşağıya doğru diyor.
neyse mahzene dizdim sıralı 2 ay sonra işime yarayacak inşallah :)

vereliniortak
opuyorumnanaktan
yeterki bebeğim sağlıkla gelsin ve doğum sonrası çok önemli olan anne sütünü kanakana içsin.
ben hiç önemli değilim.

saglikli olur ya niye olmasin ben nasil kizlar goruyorum hastanede yeni bebekleri var gayet saglikli kadinlarda incecik ikiside bizde olsa kotumu olur hahahaha:)
tabi aman ince olaliyim diye ben hic bir yedigimden kendimi uzak tutmuyorum canim ne istiyo aninda yiyiyorum hic kilo yapar falan diye dusunmuyorum zaten kahvalti yersem ogle yemeginde salatadan baska yemek yiyemiyorum midem almiyo aksamda normal hamilelikte tek degisen bende yatarken bazen bir sey yeme duygusu geliyo her gun degil tabi ama gecen yine yaticam aciktim yedim yattim hamilelikte farkli olan bu bide fistik yiyorum canim cok cekiyo :)

dün tel etti gelin alın diye.neyse gittik bagaja doldurduk vişnesi,kirazı,kayısısı...

doğum sonrası kabız olma ihtimalin var ilaçlar kullanmak yerine bolbol kayısı kompostusu içeceksin onun için nektarlı yaptım dedi.
annem yıllar önce bulgaristandayken abime doğum yaptığında doktoru önermiş ananemlere bolbol kayısı kompostusu yapın doğumdan sonra hem bol süt yapar hem kabızlığını önler demiş.

ne guzel annen yakin benim annemde yapardi kompostomu salcami gerci hemen alt katta yanliz kaliyodum ama annem gel bize yemekte derdi gitmezdim isten zar zor gelmisim yok derdim oda buzdolabimi doldururdu yanliz oldugum icin simdi buraya gonderemiyo bir kere sordu gida yasak dedim gerci yasak olmasada ordan buraya salca komposta falanmi gondercek kadim cok imrendim sana lilaciim..

canım saadetim gurbetlik ne zordur kimbilir :(
ben hep derim onlara iyiki buralardan bi koca buldum kendime diye.
yoksa nasıl dayanırdım bilmem.
Allahım tez zamanda anneni görmeyi nasip etsin sana şu mübarek günün hürmetine...

ahaa züleyha gelmişşşş...
züleyha canım seni çok merak ettik en son hastaneye yatmıştın.
noldu gelişmeler ne yönde valla aklımız hep sendeydi....

canım saadetim gurbetlik ne zordur kimbilir :(
ben hep derim onlara iyiki buralardan bi koca buldum kendime diye.
yoksa nasıl dayanırdım bilmem.
Allahım tez zamanda anneni görmeyi nasip etsin sana şu mübarek günün hürmetine...

amin canim :) insallah yilbasina gidicem bayram istedim kizkardesimi goremem bayramda onuda cok ozledim kizkardesimden cok cocugum gibidir benden 8 yas kucuk bir gun kavga etmemisizdir yanyanaydik hep onu girmeden gelemem yilbasi evde olur belki o zaman giderim hepsini cok ozledim geziyosun burda istedigin yere git bir kisinin tanidigin cayini icmeyi ozluyosun ayni tadi bulmuyosun esim cik diyo cikiyorum her yer ayni geliyo artik kimsem yok zevkide yok..belki esimle doneriz turkiyeye bir kac sene sonra :)

bebeyinde en son iyi oldugu anlaşildı cok rahatladık allahın izniyle bebekte bişi yok dedi doktor ama genede kesin sonuç dogduktan sonra anlaşılacak artık sadece dua ediyorum yapıcak başka bişi yok

oyyy ne güzel haber züleyhaaam :)))
nasıl sevindim bilemezsin.
hep dualarımdaydın canım.
aklım hep sendeydi buraya bile yazdım hep haber varmı diye.
Rabbim bu günün hürmetine sağlıklı kavuştursun evlatlarımıza bize.
benim bile içim rahatladı yahuuu :)))))
buradaki bebekler hepimizin bebekleri oldu adeta.
onlar hepimizin çocukları.
prenslerimiz prenseslerimiz :)))

vereliniortak
opuyorumnanaktan
ben hiç önemli değilim.

bu güzel ve özel dönemde kiloları kafaya takıp bunaltamam kendimi. bu mutluluğu ıskalamayalım dimi lilacım :) emzirelim inşallah, anne olduğumuzu yoğunca hissedebilelim.

bak süper fikirmiş, kayısı kompostosunu bende not alayım da unutmayayım hamilelik unutkanlığı nedeniyle :)

kızlar hastanede yattıgımda bi gece sancım tuttu beni cırıl cıplak soyup dogum haneye aldılar sabaha kadar en az 10 dogum oldu kadınların seslerini bi duysaydınız bagrıyolar bagrıyolar son alarda dahada bagrıyolar ve bi anda bagırmaları duruyo ve bu seferde bebekler aglamaya başlıyo hem çok korkunç geliyo hemde çok mütiş geliyo:1:

tabii şekerim zaten kısa bir süre kaldı özel dönemimizin bitmesine birdaha kendimizi hiç bu kadar özel hissedemiycez tadını çıkaralım :)

Back
X