• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar çok teşekkür ederim. korkum doğumdan değil sadece erken gelmesine üzülüyorum sanki ona haksızlık ediyorum. ama kısmetimiz böyleymiş. şu anda içimde kıpır kıpır oğlum inşallah yakında kollarımda olucak, bunu bilmek çok güzel.

Sırayla
Mihri..
Ceylan
Butterfly ile konuştum bugün

Mihri ve Butterin slmları var

Mihrinin kızı 3,800
Butterfly kızı 3.000 kg doğmuş .... çok şükür iyilermiş...

Butter öyle güzel anlatıyoki..
doğar doğmaz ağlarken kucağına vermişler..yanağı yanağıma deyer deymez sustu diyo

Mihri de tel açınca arkadan meyra hanım ağlamaya başladı..öyle güzel bişi ki
dinlemeye doyamadım
az ağlasada dinleseydim...

Yakında bıktıracaklar sesleriyle

17...Mihri
18... Butter
19....Eliznil
20...Sevsevil.............(3.Erkek)
25...Şekerpembe......(5. Kız)

canim acilman falanmi oldu neden erken dogum dedi doktor ? butterflysa kanama oldu gun verdiler aynimi diye merak ettim .

aslında çok rahat ve sorunsuz bir hamileliğim vardı. geçen hafta çamaşırımın ıslandığını farkettim öyle fazla bir ıslaklıkta değildi. ertesi gün doktoruma söyledim, bir ped verdi pedin rengi değişince akanın bebeğin sıvısı olduğu çıktı ortaya. hemen yatırdı, ciğer geliştirici iğneler falan vurdu. bugünde doğuma karar verdi işte. bebekten sıvı gelince bebeğin enfeksiyon kapma riski çok artıyormuş, dr bu durumdan çok korkuyoruz dedi.

galiba çikolatanın da suyu geliyordu. umarım iyidir.

aslında çok rahat ve sorunsuz bir hamileliğim vardı. geçen hafta çamaşırımın ıslandığını farkettim öyle fazla bir ıslaklıkta değildi. ertesi gün doktoruma söyledim, bir ped verdi pedin rengi değişince akanın bebeğin sıvısı olduğu çıktı ortaya. hemen yatırdı, ciğer geliştirici iğneler falan vurdu. bugünde doğuma karar verdi işte. bebekten sıvı gelince bebeğin enfeksiyon kapma riski çok artıyormuş, dr bu durumdan çok korkuyoruz dedi.

galiba çikolatanın da suyu geliyordu. umarım iyidir.

canim cok gecmis olsun uzulme diger bebeklerimiz senden bile once geldi bazisi ama gayet sagliklilar sonucta senin elinde olan bir durum degil cok gemcis olsun bol bol dua ediyoru senin icin saglikla atlat gel canim insallah :)

sevsevil inşallah sağlıkla kucağına alırsn bebeğini
cuma günü anne olucaksın ne güzel

sağol canım evet bugünün hayalini o kadar çok kurdum ki. cuma günü görücem yavrumu inşallah kokusunu duyarım kucağıma alırım, bana vermeden küveze falan koyarlar bir aksilik çıkar diye korkuyorum. ama doktorum sıkıntı yok diyor. 2 700 miş kilosu boyu 49 cm. genel anestezi düşünüyorum. normal doğumu hiç bilemicem, normal olmasını çok istiyordum.

sağol canım evet bugünün hayalini o kadar çok kurdum ki. cuma günü görücem yavrumu inşallah kokusunu duyarım kucağıma alırım, bana vermeden küveze falan koyarlar bir aksilik çıkar diye korkuyorum. ama doktorum sıkıntı yok diyor. 2 700 miş kilosu boyu 49 cm. genel anestezi düşünüyorum. normal doğumu hiç bilemicem, normal olmasını çok istiyordum.

küveze koymazlar canım sanmıyorum
boyuda kilosuda güzel maşallah
hakkında hayırlısı canım sonunda bebeğine kavuşcaksın ister normal ister sezeryan ol sen sonun da bebeğine kavuşcaksın onu düşün

küveze koymazlar canım sanmıyorum
boyuda kilosuda güzel maşallah
hakkında hayırlısı canım sonunda bebeğine kavuşcaksın ister normal ister sezeryan ol sen sonun da bebeğine kavuşcaksın onu düşün

sizinle konuşmak çok iyi geldi:) zaten başıma ne gelse aklıma önce kk geliyor. iyi ki burdasınız inşallah cuma günü bende iyi haberlerimi veririm size, hepinizi öpüyorum, uyumayı deniycem biraz, uykusuz günler bizi bekliyor..

HANGİ DOĞUM SAĞLIKLI?

Son yıllarda normal doğum yapan kadın neredeyse kalmadı. Sezaryen annelerin çoğu tarafından pratik ve acısız bir seçenek olarak görülüyor. Oysa sezaryenin de kendine göre riskleri bulunuyor ve keyfe göre uygulanmaması gereken bir doğum şekli.

Uzmanlar uyarıyor: “Sezaryen bir ameliyat. Bu ameliyatta; kan kaybı, enfeksiyon riski, damarlarda kan pıhtısı veya amnios sıvısının oluşturacağı tıkanıklıklar gibi ölümcül olabilen komlikasyonlar daha sık görülür.” Yine de genelde

anne adayları doğum sancıları çekmemek ve doğumdan daha hızlı kurtulmak için sezaryeni tercih ediyorlar. Peki hangi durumlarda gerçekten uygulanması gerekiyor.

Hangi durumlarda normal doğum tercih edilemez?
Sezaryenin sadece riskli durumlarda tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, normal doğumun yapılamayacağı durumları şöyle sıralıyorlar: “İlk bebeğin ters geliyor olması, bebeğin anne karnında yan duruşu, plasentanın önde oluşu, plasentanın erken ayrılması, kordonun bebeğin başının önünde olması, bebeğin suyunun ileri derecede azalması, üçüz gebelik, ikiz gebelikte ilk bebeğin poposunun önde olması, annenin kemik yapısının dar olması, annenin bel fıtığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi ıkınmasının mahsurlu olduğu durumlar, annede genital bölgede herpes (uçuk) ve HPV gibi virütik enfeksiyon durumunun bulunması gibi durumlarda sezaryen tercih edilir.”

Sezaryenin tehlikeleri nedir?
Uzmanlar sezaryenle doğan bebeklerde ilk günlerde soluk alıp vermede sorun yaşanabileceğini belirtiyor. Bebek anne karnında bir sıvının içinde. Bu sıvı bebeğin hava yollarına giriyor. Normal doğum sırasında vajinadan geçerken bebek sıvıyı atıyor. Oysa sezaryende bebeğin bu şansı yok. Bu nedenle doğum sonrası bebekte sık soluk alıp verme ve bazen geçici de olsa yoğun bakım takibi bile gerekebiliyor. Anne sezaryen sonrası ağrı nedeniyle bebeğini yeterince besleyemeyebiliyor. Bebek yeni doğan döneminde yeterince beslenemeyince bağırsak hareketleri yeterli olmayabiliyor ve tüm yeni doğan bebeklerde görülen sarılık daha belirgin boyutlara ulaşabiliyor.

Normal doğumdan korkmayın
Normal doğum için annenin istekli ve kararlı olması gerekiyor. Birçok anne adayı bu konuda toplumda oluşan ön yargıların olumsuz etkilerinin tesirinde kalıyor. Hamile kadınlar çevresi tarafından maalesef korkutuluyor. Doğum hikayeleri bazen abartılıyor. Anne adayları tanımadıkları kişiler tarafından bile ‘Allah kurtarsın’ diyerek korkuya sürükleniyor. Anneleri ürküten ağrıya bugün tıp çözüm bulmuş durumda. Epidural analgezi (ağrısız doğum) ile anneler çok daha rahat normal doğum süreci yaşıyorlar. Batı ülkelerinde normal doğumun daha yaygın olmasının nedeni epidural analgezinin daha sık kullanılması.

Epidural anestezi nedir?
Epidural anestezinin sinirlerin omurilikten çıktığı yere lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde uygulanıyor. Epidural anestezi ile normal doğumun artık ağrısız bir şekilde gerçekleştirebildiğini belirten uzmanlar uygulamayı şöyle anlatıyorlar: “Epidural analgezide doğumun başında bel bölgesine kateter yerleştiriliyor. Ağrı kesici ilaç verilmesi için rahim ağzı 4 cm açılıncaya kadar bekleniyor. Epidural analgezi uygulanmış olan hastalar doğum anında ıkınma hissi duymayabilirler. Fakat doğuma yardımcı olan kişiler ağrıları elle veya monitörden gözleyerek ıkınma zamanını anneye söyleyebiliyorlar.”

Normal doğumun avantajları
Bebeğe anestezi uygulanmamış oluyor.
Doğum esnasında bebek ciğerlerindeki sıvıyı atıyor.
Anne bebeğini hemen emzirmeye başlıyor.
Doğumdan sonra yaklaşık 24 saat içinde taburcu olunabiliyor.
Anne normal hayata daha çabuk geri dönebiliyor.
Normal doğum yapan kadınlar daha kolay kilo veriyor

SU İÇİNDE DOĞUM

Pek çok kadın su içinde doğumun ağrıyı azalttığını belirtmişlerdir. Yıllarca hastane içinde veya hastane dışında su içinde doğum yapılmıştır. Pek çok hastane su içinde doğum servisi sağlamakta veya ailenin gerekli malzemeleri getirmesine izin vermektedir.

Suda doğum ne şekilde gerçekleşiyor? Nasıl uygulanıyor?

Suda doğum, doğum eyleminin 35-37 derecede sıcak suyla dolu bir havuzda gerçekleştiği alternatif bir doğum şeklidir. Doğum sırasında sıcak suyun gevşetici etkisinden yararlanılır. Anne adaylarına suda doğum yapmak için özel olarak hazırlanmış bir kıyafet giydirilir. Sıcak su, doğal sancılanma sürecini başlatmaya yardımcı olur. Doğum büyük ölçüde anne tarafından gerçekleştirilir ve anneye herhangi bir ilaç, ağrı kesici veya suni sancı verilmez. Doğum başladıktan sonra bebeğin kalp atışları ve annenin tansiyon ölçümleri yapılır. Anne adayı doğum gerçekleştikten sonra kanama kontrolü için sudan çıkarılarak normal doğum masasına alınır. Doğumdan sonra anne ve bebek küvetten alınıp tahliller yapılıyor. Bu tahlillerin amacı, su yoluyla ortaya çıkabilecek mikrobik faktörleri ortadan kaldırmak.

Teknik

Gebe kadın doğum eyleminin aktif fazına girdiği zaman (servikal dilatasyon >4 cm), ılık su içine yerleştirilir. Sıcaklığı vücut sıcaklığına yakın olan (37-38°C) suyun seviyesi, düzgün serinleme olabilmesi için meme ucunu geçmemelidir.

Süre

Pek çok kadın 1-1.5 saat süreyle uygulandığında ılık suyun sakinleştirici olduğunu ve daha az ağrı hissedildiğini bildirmiştir. Çalışmalar, işlemi daha uzun süre uygulamanın ağrıyı azaltmadığını ve bebek üzerinde uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kalma riskinin ortaya çıktığını göstermiştir.

Kimler suda doğuramaz?
Herpes gibi genital bölgede enfeksiyonu olanlar, bebeğin başının değil poposunun rahim ağzına yakın olduğu gebelikler, çoğul gebelikler, erken doğumlar, pre-eklampsi (gebelik zehirlenmesi) veya diyabet (şeker) gibi hastalıkları olanlar, bebeğinde gelişme geriliği saptananlar, doğum sırasında bebeğin kalp atışlarında bir oksijen azlığı şüphesi doğanlar, doğumda yoğun mekonyum (bebeğin dışkısı) görüldüğü durumlarda İlk kez anne olacaklarla, riskli gebelik grubundakilere önerilmemektedir. İlk doğumlarda yırtıkların düzgün açılması için kontrollü kesiler açılır. Bunun su içindeyken yapılması mümkün olmadığından, suda doğumu 2. veya 3. doğumda öneriliyor. Bebeğin ters gelmesi, çoğul gebelik, daha önce sezaryenle doğum yapılması, bebeğin 4 kilogramın üstünde olması, erken doğum, annenin astım, kalp, yüksek tansiyon gibi hastalıklarının olması, su kesesinde sorun, annenin suyunun erken gelmesi, aşırı kanamasının olması ve çok kilolu olması hallerinde de suda doğum yapılamıyor.

Suyun sıcaklığı nasıl ayarlanmalı?
Sıcak suyun kasları gevşettiği ve ruhsal rahatlama sağladığı bilinmektedir. Bunun sonucunda rahme giden kan akımı artar ve rahmin kasılmaları daha az ağrılı olabilir. Çünkü artan kan akımıyla birlikte, rahim kaslarına giden oksijen oranı da artar. Bu, aynı zamanda rahim kasının daha iyi kasılmasına ve bu sayede doğum sürecinin daha kısa olmasına yol açabilir. Vücut ısısı olan 37 derece, suyun da ısısı olmak bakımından ideal bir derecedir. Suyun sıcaklığı doğum sırasında devamlı ölçülmeli ve hep 37 derecede kalması sağlanmalıdır.

Suda doğumun faydaları neler?

Suda doğum normal doğuma göre, doğum süresini 3-4 saat kısaltıyor.
* Herkes bebeğinin boğulabileceğini düşünse de bebekler için güvenli bir yöntem.
* Bebekler suda doğum sırasında, ciğerlerindeki suyu rahatça atabiliyor.
* Annenin artan kan dolaşımına bağlı olarak bebeğe daha fazla oksijen gidiyor. Bu da yeni doğan döneminde emzirmeyle ilgili problemleri en aza indiriyor.
* Bebekler su ortamından suya geçtikleri için doğum şoku yaşamıyorlar.
* Bebeklerin gelişimleriyle ilgili her şey normal devam ediyor.
* Suda doğum normal doğuma göre, doğum süresini 3-4 saat kısaltıyor.
* Herkes bebeğinin boğulabileceğini düşünse de bebekler için güvenli bir yöntem.
* Bebekler suda doğum sırasında, ciğerlerindeki suyu rahatça atabiliyor.
* Annenin artan kan dolaşımına bağlı olarak bebeğe daha fazla oksijen gidiyor. Bu da yeni doğan döneminde emzirmeyle ilgili problemleri en aza indiriyor.
* Bebekler su ortamından suya geçtikleri için doğum şoku yaşamıyorlar.
* Bebeklerin gelişimleriyle ilgili her şey normal devam ediyor.

Reklamlar Yeni Doğan Bebek Ay Ay Bebek Gelişimi Bebeklerde Beslenme Bebek Bakımı Boy Kilo Cetveli Aşı Tablosu Otomatik Hesaplayıcı Bulaşıcı Hastalıklar Vitamin ve Mineraller Anne Sütü Topuk Kanı İnek Sütü Kullanımı Ek Besinler Çocuk Gelişimi Bebek Yemek Tarifleri Bebek İsimleri Bebek Resimleri Bebekler İçin Ninniler Bebek Örgüleri

Yasal Uyarı: webanne.com sitesinin içeriği kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler doktor tedavisinin yerini tutamaz. Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Sitemizdeki bilgiler bu amaçla kullanılmamalıdır.webanne.com sağlıkla ilgili tüm konularda en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenilebileceğini savunur. Belirli bir tıbbi tavsiye, tanı ya da tedavi için mutlaka doktorunuza danışın.

saadetcim verdiğin güzel bilgiler için çok teşekkür ederim...
bende normal doğum düşünüyorum. rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah...

sevsevilcim canım cuma günü bebişine kavuşuyorsun. gözün aydın.
darısı bizim başımıza...

tubilosh canim allah hepimize hayirlisi versin simdilik bendede gozuken normal ins son anda supriz bir sey cikmaz bir an once kurtulur doneriz evimize :)

canım çok geçmiş olsun hiç aklın karışmasın ne mutlu meleğin geliyor sağlıkla kucağına alacağını düşün küçük ama kilosu ve boyu maşallah:nazar: Bizlere gelişmelerden haber ver..Bizler yanındayız :3:

GÜNAYDINNNN herkeseee, ay cuma günü bir bebeğimiz daha mı geliyor? Bak sen afacanlara, duramıyorlar yerlerinde. Sağlıkla gelsinler inşallah. Yalnız ben şunu merak ediyorum: bebeklerimizin usg kilosu ile doğdukları kilo aynı mı?

GÜNAYDINNNN herkeseee, ay cuma günü bir bebeğimiz daha mı geliyor? Bak sen afacanlara, duramıyorlar yerlerinde. Sağlıkla gelsinler inşallah. Yalnız ben şunu merak ediyorum: bebeklerimizin usg kilosu ile doğdukları kilo aynı mı?

Gunaydin Melekcim :3: evet bebislerimiz gelyoo hehe ne mutlu bebeklerini sag salim kucagina alan annelere! insallah biz de hayirlisiyla onlarin sirasina gireriz. Bu arada bugune kdr kimse normal dogurmadi daha.. ilk normal doguran kim olacak acaba?? bilmiyorumkismile ben mi :smiley-cool:

Günaydın kızlar.
Ne güzel bi bebeğimiz dah mı olacak.
Sevsevil Allah yardımcın olsun,inşallah sağlıklı sıhatli alırsın yavrunu kucağına.

günaydın eylül anneleri :uhm:yadaa hem ağustos hem eylül anneleri :1: bebişlerimiz çoğalıyo ne mutlu sevil Allah hayırlı güzel doğumlar nasip etsin darısı bizlerin başına artık sağlıkla inş.:Saruboceq:

canım benim senin adına çok sevindim enazından için rahat etmiş. ben demi gitsem oraya ne yapsam acaba ne kadar orda ücret bana yakın sayılır bilge hastanesi .

Hastaneyi tavsiye etmem, çok da aman aman lüks temiz falan değil... Standart bir mahalle arassı özel hastane... Ama Akın bey iyi bir perinatolog muş...
Hem de muayene ücreti sadece 25 tl.... Kafanda soru işareti kaldığına değmez... Al bi randevu git görün canım.... Bu arada küçükköydeki değil yıldıztabyadaki bilge hastanesi...

Back
X