• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
made için bende çok üzüldüm ya.acaba oruç falan tuttuda ondanmı oldu.çünkü benim yanımdaki komşumla aramızda 2 hafta falan var oda baştan beri oruç tuttuyodu 2 gündür bebeğin hareketleri çok yavaşlamış doktora gitti kalp atışları çok zayıflamış ve epey bi kızmış doktor sen resmen cinayet işliyosun bu halde oruç tutulurmu diye.eğer devam etseydi onunda Allah korusun ölücekti bebeği.nediyeyim düşünmsi bile çok zor.Rabbim sabır versin
Çok çalışıyodu...devamlı hareket halindeydi
şehir şehir gezdi nerdeyse

bende devamlı şehir dışı gezdim eşimle..denize girdim her hafta..dağa tırmandım..her akşam çarşı pazar yürüdüm..

ama onun işi stresliydi

***geçen hafta çok ağladım..cuma evimde yangın atlattım
c.tesi temizlik...antebe sahura gittik 12 saatliğine..
cuma pazar arası yaşadıklarım yüzünden pazar gecesi sancım tuttu...
sabahına acile gittik

yani şov zamanı kalmadı
artık dikkat edecez
ben bile bu hale düştüysem bukadar hareketle..artık başkaları napsın

evi pk götürsünn..yavrunuzudan kıymetli değil

al bendende okadar yuse evin neresi pisse oaraya bakmıyorum kafamı çeviriyorum valla.düşünmek bile çok zor geliyo insana tam sona yaklaşmışken.Rabbim tüm annelerimizi ne meleklerimizi şu mübarek günler hürmetine korusun.

al bendende okadar yuse evin neresi pisse oaraya bakmıyorum kafamı çeviriyorum valla.düşünmek bile çok zor geliyo insana tam sona yaklaşmışken.Rabbim tüm annelerimizi ne meleklerimizi şu mübarek günler hürmetine korusun.
amin :(
güya kadın tuttum...1 odanın camını sildi
öteki odalar yerler silindi
kapıları silmeden kaçacaktı
bu saydığımdan başka bişi yapmadı
60 tl aldı kaçtı

ben kocişe yaptırıyorum garibim doğum olduktan sonra çifte sevinç yaşıycak ev işlerinden kurtuluduğuna bide oğluşumun doğduğuna sevinecek.:):)

allah herkesi sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla kavuştursun. hepimizi ve bebişlerimizi korusun..
insan hazırlıkları yaparken bile korkuyo ya ben 8aya kadar bişey almamıştım korkudan allah herşeyin hayırlısını versin. arkadaşada sabır versin inş...

bende yarın kontrole gitcem bakalım kızım ne durumda. ara ara göğsümden akıntı oluyodu 3aydır fln ama bu 2gündür biraz fazla akıyo acaba sütüm çok mu olcak ondan mı yoksa akması sakıncalımı merak ediyorum yarın sorcam artık ..bilmiyorumkismile

seda benden de bi ara yoğun akmıştı dr sıkı çamaşır giy demişti giymeye başladım kesildi ama sen yine de sor bakalım n e diyecek cev abını bende merak ediyorummmmmm

MADE arkadaşımıza sabır diliyorum
çok zor duyduğumdan b eri hiç çıkmadı aklımdan
rabbim yardımcısı olsun inş............:Saruboceq:

seda benden de bi ara yoğun akmıştı dr sıkı çamaşır giy demişti giymeye başladım kesildi ama sen yine de sor bakalım n e diyecek cev abını bende merak ediyorummmmmm

Benim ilk aylarda çamaşırım sıkıydı
zaten evde kullanmam
beyazdı bide
simsiyah leke oluşuyodu
tenimin rengi çıkıyodu.. bilmiyorumkismile kahverengi halkalar
değiştim rahatım şimdi

Benim ilk aylarda çamaşırım sıkıydı
zaten evde kullanmam
beyazdı bide
simsiyah leke oluşuyodu
tenimin rengi çıkıyodu.. bilmiyorumkismile kahverengi halkalar
değiştim rahatım şimdi

ben hiç takmıyordum evde
doktoruma sütüm akıyo dedim bide göğsüm ağrıyordu onu söyledim
sıkı çamaşır giy demişti
bende giydi m çözüm oldu ama akması durdu ağrımda geçti
bilmiyorum nedenini

Günaydın kızlar , bende şu aşağıdaki bilgiyi paylaşmak istedim eee doğumlar arttı Allah'ım herkese emzirmeyi nasip etsin ama bu konuda sorun yaşayan varsa belki yardımcı olur

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.

gunaydin kizlarr nasilsiniz sizlere guzel bir gun diliyorum:=))

gullesu canim elelrine saglik tsklr paylasimin icin,,

kizilcik canim senden bana kk mesaj geldi ama birturlu acilmadi ki okuya bileyim:=((

sevgili medefor canim dun cok ugrastim face den snaa ulasmayi ama birturlu olmadi:=((
sana rabbimden sabirlarin en buyugunu diliyorum boyle bir durumda insan soyleyebielcek kelimede bulamiyor kafiyetsiz kaliyor kelimeler,,bacin sagolsun rabbim saglik versin belki boyle hayirlisiydi senin icin:=((dilerim gunes senin icin yeniden dogar,,

kizlar nerdensiz yaaa msn dede yoksunuz:)))) vallahi randveum var olmasa bende vurup kafayi uyuyacam sersem gibiyim aynenn:=((

Yusecim ben de aynen senin gibi dün temizlikçi mağduru oldum....
Çok sinir olmuştum ama eşim kızdı... Ne dert ediyosun senden kıymetlimi... YAzık parama hiçbiyeri temizlemedi diye dolanıp duruyordum... Temizlik yaptırdığını unut dedi... BAşımın gözümün oğlumun sadakası olsun de geç dedi....
Şİmdi öyle düşününce biraz sakinleştim.. Yoksa dün kadın gittiğinden beri evde dolaşıp kirli kalan yerleri gördükçe sinirlerim atıyordu....

günaydın kızlar nasılsınız ?? zaman yaklaştıkça heyecan,korku,endişe,mutluluk karmakarışık duygular yaşıyorum uyku ne unuttum :((

Back
X