• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eylül annelerinden normal doğum yapanların sayısı çok az..aslında bütün kk. da bu böyle demek ki Türkiye genelinde böyle artık mecburiyetlere bir şey demiyorum ama keyfi sezeryanları anlamam mümkün değil, korkuyoruz ama kadınların ağrı eşiği aslında çok yüksek Allah ona göre güç vermiş, ..hiç doğum yapmadım belki çok zor olacak ama yine de normal diyorum..Burda pek keyfi sezeryan yapan arkadaşımız yok aslında genelde mecburiyetten sezeryan olmuşlar anladığım kadarıyla Allah bebeklerimizi bize bağışlasın gerisi önemli değil..ama keyfi sezeryanlara diyorum sezeryanda anne ve bebek ölümleri normal doğuma oranla 4 kat fazlaymış..neden keyfi sezeryan?

Yaaaa kızımın topuğundan kan aldılar, kuzum benim o ağladı ben ağladım. İçim parçalandı, doktoru öldürmek istedim. Kızlar evlat nasıl tatlı oluyormuş anlatamam... Ağladı ağladı uyudu kuzucum..

Aynı sorular benim içinde geçerli.Salı günü sez.olucam.Tecrübeli annelerden bilgi bekliyoruz..

Canım sezaryan için de aynısı geçerli sanıyorum. Ped yeterli olmaz. Hasta bezi alın, ama ben almadım, çünkü hastaneden veriyorlar zaten. Zaten gündüz saatlerinde taburcu olucaksın, gerekirse gider alır eşin. Her yerde bulunuyor, şimdiden almayabilirsin...

Kilo konusunda yuvarlak rakam söylemiştir.Birde zaten yanılma payı var.Normal oğum olup olmayacağı az çok bellidir aslında.Birde sen bana Ömer beyi sormuştun.Sen hangi dr a devam ediyorsun.
ben zelal hanıma gittim insallah ömer bey cabuk iyilesir ne olmus tam olarak biliyonmu sezeryanmı normalmi karar veremiyorum normalden korkuyorum ya

Eylül annelerinden normal doğum yapanların sayısı çok az..aslında bütün kk. da bu böyle demek ki Türkiye genelinde böyle artık mecburiyetlere bir şey demiyorum ama keyfi sezeryanları anlamam mümkün değil, korkuyoruz ama kadınların ağrı eşiği aslında çok yüksek Allah ona göre güç vermiş, ..hiç doğum yapmadım belki çok zor olacak ama yine de normal diyorum..Burda pek keyfi sezeryan yapan arkadaşımız yok aslında genelde mecburiyetten sezeryan olmuşlar anladığım kadarıyla Allah bebeklerimizi bize bağışlasın gerisi önemli değil..ama keyfi sezeryanlara diyorum sezeryanda anne ve bebek ölümleri normal doğuma oranla 4 kat fazlaymış..neden keyfi sezeryan?

insanların genel tercihlerine saygı duymak lazım herkes illa ki normal doğurcak diye bi kaide yok ha tabiki yapabiliyorlarsa adı üstünde normal yani....psikolojik olarak yapamıyacak durumdaysa illaki normal diye tutturmanın bi manası yok diye düşünüyorum mesela ben vajinal muayeneye bile zor giriyorum kasılıyorum kendimi sıkıyorum vs.e ben şimdi tuttursam normal diye bile bile biraz saçma olur dimiboshayallersmile daha şimdi bi doğum hikayesi okudum normal doğum istemiş neyse son anda olmamış vakumla çekmişler yarım saat sonra şiddetli bir ağrı vajinadan rahime kadar olan büyük bi damar çatlamış hemen prof falan çağırmışlar şu an sayısını bilmediğim dikiş var diyodu:1shok: hepsinin bi zorluğu var yapabilenler tabiki normal yapsın ama yapamayacak psikolojide olanlarıda düşünsünler sonuçta sezeryan ameliyat her doğum şeklinin artıları eksileri var kimse kendini ve bebeğini bile bile tehlikeye atmak istemez ikiside zor Allah yardımcımız olsun

canım ne tahlili??
daha önce de okumuştum bi yerde
sezeryan olmadan bazı testler mi yapıyorlar???

evet canım hemogram yapıcaklarmış birde pıhtılaşma testi vatdı bi tane daha vardı hatırlamıyorum bana yarın yapıcaklar birde anestezi uzm.muayene edecek sanırım görüştürüceklermişboshayallersmile

Yaaaa kızımın topuğundan kan aldılar, kuzum benim o ağladı ben ağladım. İçim parçalandı, doktoru öldürmek istedim. Kızlar evlat nasıl tatlı oluyormuş anlatamam... Ağladı ağladı uyudu kuzucum..

aayyy kıyamam ya bu sarılık için dimi melek.. eşimede doğduktan 5 gün sonra getireceksiniz demişler topuk kanı için

kızlar geçmişi tam okuyamadım
spinal oldum ben dr epidural olucaksın demişti ama spinal yaptılar
12 de başladılar iğne vurması felan (iğneyi anlamadım bile)12:10 da kızım doğdu vıyak vıyak sesle hemşire çirkin çirkin diye seviyordu çatladım meraktan görene kadar beni de 12:40 çıkardılar
ameliyatta sadece çıkarırlarken biraz sarısıyorlar
odaya indim ayağa kalkmadan gazımı çıkardım
ilk ayağa kalkarken biraz acı oldu sonra kendim yürümeye başladım wc ye gittim
sezeryan olucaklar kayısı suyu için iyi geliyor

evet canım hemogram yapıcaklarmış birde pıhtılaşma testi vatdı bi tane daha vardı hatırlamıyorum bana yarın yapıcaklar birde anestezi uzm.muayene edecek sanırım görüştürüceklermişboshayallersmile

aa bunu hiç bilmiyordum bak
ilk duyuyorum

kızlar geçmişi tam okuyamadım
spinal oldum ben dr epidural olucaksın demişti ama spinal yaptılar
12 de başladılar iğne vurması felan (iğneyi anlamadım bile)12:10 da kızım doğdu vıyak vıyak sesle hemşire çirkin çirkin diye seviyordu çatladım meraktan görene kadar beni de 12:40 çıkardılar
ameliyatta sadece çıkarırlarken biraz sarısıyorlar
odaya indim ayağa kalkmadan gazımı çıkardım
ilk ayağa kalkarken biraz acı oldu sonra kendim yürümeye başladım wc ye gittim
sezeryan olucaklar kayısı suyu için iyi geliyor

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis bozo çok sevindim güzel geçmiiş doğumun hasta bezimi götürelim pet mi kanama nasıl oluyo gecelik mi giydin neden spinal yaptılar baş ağrısı oluyomıuş onda

sezeryan olan arkadaşlar ameliyat sonrası kanama nasıl oluyyo yani hasta bezi mi alım yoksa pet yeterli mi birde gecelik mi götürdünüz pijama mı çok oldu ama bi soru daha sorucam bebişimize kaç takım kıyafet alalım 2 tane 5 takım yeterli mibilmiyorumkismile

Canım normal doğumda litrelerce kanama gidiyor resmen, 3 takım pijama battı resmen, birisini attık. Leke çıkmadı, ya yenileri götürmek de çok mantıksızmış. Giyseydim atılacak türden şeyler, evimde pırıl pırıl yenilerimi giyerdim. Ah tecrübesizlik işte.. Sezaryanda nasıl olur bilmiyorum.

Canım normal doğumda litrelerce kanama gidiyor resmen, 3 takım pijama battı resmen, birisini attık. Leke çıkmadı, ya yenileri götürmek de çok mantıksızmış. Giyseydim atılacak türden şeyler, evimde pırıl pırıl yenilerimi giyerdim. Ah tecrübesizlik işte.. Sezaryanda nasıl olur bilmiyorum.

:1shok::1shok: o kadar çok mu geliyo melekcim ya akannehir sezeryanda da aynı mı ki en iyisi hasta bezi götürmek ben sadece 2 gecelik almıştım normal sadece hast.giymek iiçin bi tane daha alayım bari

aayyy kıyamam ya bu sarılık için dimi melek.. eşimede doğduktan 5 gün sonra getireceksiniz demişler topuk kanı için

Ya 3 tane ender görülen hastalık bakılıyomuş, hastalık tespit edilmişse onlar aileye dönüyormuş. Allah korusun tüm yavruları. Ama mümkünse süt veren bi annenin gitmemesi lazım. Bu size ders olsun, birisiyle gönderin. Sakın siz görmeyin o ağlayışını...

mentoscum gecelik te olur pjamada ikisindende getir kirleniyo temizce giyersin ama aldığın gecelik emzirmeye uygun olsun ön düğmeleri sana engel olcak şkilde olmasın. sana tavsiyem bebeğe bolca çamaşır al kendinede bolca alt iç çamaşırı yani 5 tane falan ilk gün hasta bezi kullanırsın sonra normal pet. aklıma gelmişken söylim göğüs ucu küçük olan arkadaşlar yanınıza mutlaka silikon göğüs ucu alın. bazı bebeklerin emme refleksi kuvvetli olmuyo .. bide göğüs ucu küçükse daha zor birde ilk anlarda süt olmayınca tutmak istemiyo ama göğüs ucunu takınca rahat emiyo zaten alışınca cıkarırsınız birkaç gün sonra... hayırısıyla bebeğinize kavuşursunuz inşallah..

bebek için sezeryan doğumun,
anne için de normal doğumun daha iyi olduğu da söyleniyor. ben emin değilimbilmiyorumkismile

Ya 3 tane ender görülen hastalık bakılıyomuş, hastalık tespit edilmişse onlar aileye dönüyormuş. Allah korusun tüm yavruları. Ama mümkünse süt veren bi annenin gitmemesi lazım. Bu size ders olsun, birisiyle gönderin. Sakın siz görmeyin o ağlayışını...

meraba canım hayırlı olsun bebişin ne kadarlık oldıu biz 3 haftalık olduk :ecrin_bebek:
bizim topuk kanımız alındığında hemşire 1 kişi kalsın dedi eşim kaçtı
annem zaten çok duygusal kaynanamda sinirli hemşireyi dövebilir :)
bende ben kalıcam dedim,ve elinden tuttum kzıımın çok cazgır bir bebek olmamasına rağmen nasıl ağlad kıyamam ama yanında durdum uzak olsaydım içim giderdi
gözüm görsn istedim işlem bitikten sonra sarıldım hemen sustu gittim emzirdim

ben olmasaydım belkide daha çok ağlardı

Back
X