• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
burda konuşup rahatlıyorum annemlerlede konuşamıyorum dinliyor beni telde konuşurken burayı okuyamıyor rahatlıyorum

1- Züleyha...........................................E
2- Lila...................................................E
3- Ayşe.20...........................................K
4- Mihri................................................K
5- Butterfly..........................................K
6- Eliznil...............................................K
7- Burcum24.......................................E
8- Sevsevil..........................................E
9- Achilias...........................................K
10- Tugen............................................E................Normal
11- Pinkaya87.....................................K...............Normal
12- Melekboz.......................................K...............Normal
13- Zeynop...........................................E
14- Şekerpembe.................................K.................Normal
15- Srncr..............................................K
16- Yaren38.........................................E
17- Atk..................................................E
18- iipekk.............................................E
19- Dilek1971......................................K
20- Ceylan...........................................E
21- Mopsy...........................................K
22- Saltanat........................................K..................Normal
23- Nazarboncugum........................K...................Normal
24- Boden...........................................K
25- Bozo85.........................................K
26- Ayse_nev53.................................K
27- Gullesu.........................................K
28- Nevin.............................................K
29- Flam..............................................E
30- Gamzekelebek............................K
31- Artemisiaa....................................K
32- Heroine.........................................K
33- Angel53.........................................K doğurmuştur artık :))
34- İngilizceci......................................K

35- Cornelia35..................................K..........................6 Eylul Sancısı gelmiş
36- Suray...........................................E..........................6 Eylul
37- Mentos........................................K..........................6 Eylul
37- Aleyna_83..................................K...........................7 Eylul
38- Mavi1000....................................E..........................7 Eylul
39- Babyboy.....................................K..........................8 Eylul
40- A&S.............................................E...........................8 Eylul
41- Sanal...........................................E........................10 Eylul
42- Setup...........................................E........................13 Eylul
43- Makcakara.................................K........................20 Eylul
44- Demet_yaren.............................K........................22 Eylul
45- Cikolata86..................................E.........................23 Eylul

ay cornelianın sancısımı gelmişş
sezeryan olcaktı onunkii
ay naptıki acabaaa
siz nerden duydunuz?

canım senin bugün de kontrölün varmı
cuma dan cumaya idi sanırım
merak ettim bizde yarın gideceğiz inşallah hayırlısıyla

ahh canım sorma gittim moralim çok bozuk dün çok ağladım dr yanında da tutamadım kendimi son zamanlarda hep böle şeylermi oluyor ??? muayeneye gittim normalde geçen hafta çatı muayenem vardı ama dr yapmamıştı son zaman bırakıcam zaten cüssen buna müsait sen çok rahat doğurursun dedi cuma muayenemde çatı muayenesi yaptı canım çok yandı dr çok zorlandı hiç açılmam yoktu ama beklenenden çok darmış çatım bebekte küçük olmasa sen normal doğum yapamazmıssın dedi şuan yapabilirsin ama normal doğum zaten sancılı ve ağrılı bir doğum normal doğumun sancısı çekerken beni sezeryana alın diyen çok hastam oldu dedi senin dahada zor olucak dedi tabi başımdan aşağı kaynar su döküldü ki sadece çatı muayenemde bu kadar acıdıysa doğumu düşünemiyorum.Ama dr normal doğumdan çok korktuğumu ama bi o kadar da istediğimi söyledim son dk zorunlu hal dahilinde sezeryan olsam bile çok büyük bir hayal kırıklığı yaşarım dedim (bunları sölerken ağlıyodum ) 2 gündürde evde temizlik vardı yattığım yeri bilemedim heryerim ağırıyo çok sıkıldım ne zaman doğacak dedim ağrıların çok varsa parol iç dedi ben seni anlıyorum benim hastam olduğun için sana karşı mahçupta olmak istemiyorum dedi.ikinci kötü haberi verdi pazar günü izne çıkıyor haftaya cumaya kadar şehir dışında olacakmış o süre zarfında doğumun olma ihtimali % 30 dedi ama yinede bilemeyiz olası bir doğum anında ben olamıycam diğer dr var serdal bey o ilgilenicek dedi cumaya kadar gelmezse cuma gelin doğum katına çıkıp nst ye gir dedi doğum olursa ben bursada olucam dedi gelirim dedi ama bayram dolayısı ile polikilinikler kapalı dr yok ama illaki ben doğurtayım istiyosan suni sancı vereyim sancılı ve çok uzun bir doğum olur o yüzden eiduralde vermek zorunda kalıcam öyle yapalım dedi ben istemedim hayırlısı olsun dedim ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin müdahale etmiycem dedim ( bu arada epidural + 500 müş :( ) derken bir kararda uzlaşamadan çıktık şimdi bekliycem o yokken gelirse mecbur serdal beye gidicem ha çok ağrım olursa mecbur epidural istiycem sezeryan olmamak için off biilmiyorum yaa koyunluk kurban gibi bekliyorum inanılmaz ağrım ve sancılarım oluyo ama nst de hiçbişey çıkmadı kızım yerinden gayet memnun dinlen ve bol su iç dedi baalım artık gerisi kısmet ...

bu arada hemşirede emzirmekle alakalı biraz konuştu benimle ben nst de iken göğüs çatlakları için dr krem yazıyomuş ama onun dışında biz ayva çekirdeğini çok öneriyoruz bütün emziren annelerde çok başarılı olmuş bu yöntem ayva çekirdeği bir gece suyun içinde bekletiliyormuş o su jölemsi bir kıvama geliyomuş ve onu göğsümüze sürmemiz gerekiyomuş o sürülü iken bile bebek eme bilirmiş çok iyi geliyomuş

sende gitttin mi canım sende durumlar nasıl ???

aggelos cnm sen nereye gidyosun.bence illa normal diye diretme.eğer çatın darsa Allah korusun bebeğin doğum anında sancı bi yana çok sorun yaşarsın omzu falan takılabiir.ve vakuma gerek kalabilr.bana doktorum öyle dedi.bebeğin sağlıklı olsun önemli olan o bence bu kadar stres yapma

aggelos cnm sen nereye gidyosun.bence illa normal diye diretme.eğer çatın darsa Allah korusun bebeğin doğum anında sancı bi yana çok sorun yaşarsın omzu falan takılabiir.ve vakuma gerek kalabilr.bana doktorum öyle dedi.bebeğin sağlıklı olsun önemli olan o bence bu kadar stres yapma

Bursa medical arka gidiyorum ya aslında dr deseydi riskli olur diye ebette diretmem normal doğum diye ama öyle bir riskten bahsetmedi sadece çok ağrılı olur dedi .benimde gözüm korktu ama ısrarlıyım normal doğumda inş rabbim nasip eder

lekelenmen olabilir dedi çatı muayenesi yatığı için ama bende tık yok valla anormal bir vakayım

bide içimden bir his sanki haftaya gelecekmiş gibi geliyo sanırsam kendi drum nasip olmayacak bana hayırlısı artık

Bursa medical arka gidiyorum ya aslında dr deseydi riskli olur diye ebette diretmem normal doğum diye ama öyle bir riskten bahsetmedi sadece çok ağrılı olur dedi .benimde gözüm korktu ama ısrarlıyım normal doğumda inş rabbim nasip eder

lekelenmen olabilir dedi çatı muayenesi yatığı için ama bende tık yok valla anormal bir vakayım

bide içimden bir his sanki haftaya gelecekmiş gibi geliyo sanırsam kendi drum nasip olmayacak bana hayırlısı artık

bence sen bu konuyu detaylı bi şekilde doktoruna sor.çünkü bana en son gittiğim kontrolde doktorum bunları anlattı.hele bide benim bebek biraz iri olucak hiç yapamazsın dedi.bebek acısından riskli bu durum dedi.gerçi benm sezeyan olucaktı zaten ama yinde sormak istmiştim olurmu diye.Allah yardımcın olsun cnm

gunaydın herkese doğum anında veya hemen dogum sorası doğum fotoğrafları cektırmek ısteyen anne adayları ılgılılenırsenız doğum fotoğrafları cekıyorum

günaydınn

ama hep İstanbul'da var hiç burda doğum fotosu çekmek istiyom diyen bi Allah'ın kulu çıkmadı haa :)

ya bence adam sırf izine çıkacağı için böyle bişey demiş olabilir.. ya tüm doktorlar kasap olmuş artık. anlamıyorum sezeryan yapınca daha çok paramı alıyolar... normal yapmak isteyenlere bi aşağılama, önüne abuk subuk engeller çıkarma, ya tehlikesi varsa söyle kardeşim, sonuçta doğum bu her türlüsü zor. sezertyan kolaymı sanki, onda da sonradan çekiyosun. zaten doktorların yüzünden doğum yapanların nerdeyse sadece%10 u normal doğumu kendi isteği ile istiyo. bari kendi isteği ile isteyenleri rahat bıraksalar.. nasıl bi sağlık anlayışı anlamıyorum sadece bizim ülkemizde var zaten bu.. önüne geleni kes gönder ohh ne ala memleket yaa...

bizim bi akrabız çok severek çok cici bi kızla evlendi. evlenince de hemen bebek yaptılar. kızcağızı zorla saçma sapan şeylerle (bebeğin kilosu düşük diye-ki bebek 3100 doğdu) sezeryana zorladı doktorlar. derken sezeryana girdi tabi mecburen ama ne çıkmak ne bebeğini görmek nasip olmadı kızcağıza...

ameliyatta damarını kesip kaçırmışlar.. üstüne kaç kere ameliyat oldu ama bulamadılar damarın ucunu...

kızcağızın tüm vücudu şişip çatlamaya başladı, tüm çatlaklardan da kan sızıyodu... bi taraftan kan veriyolar bi taraftan da verilen kan kızcağızın çatlayan yerlerinden geri çıkıyo.. düşünğün yani kızcağızın çektiği acıyı.. bir ay bu şekilde geçirdikten sonra vefat etti...

bunu yapan da büyük ve özel bi hastaneydi.. 3 senedir hala davası sürüyo ve işin en acı tarafı o şerefsiz doktor hala işine devam ediyo...

ben o günden sonra çok mecbur kalmadıkça kesinlikle sezeryan olmamaya karar verdim. hamile kaldığımda da normal doğumu destekleyen doktor aradım zor da olsa buldum.. şimdiki doktorumdan memnunum. kendisi de çoğu hastasını mecbur kalmadıkça sezeryana almıyo.. ama böyle olan doktor da sınırlı tabi..

@aggelos: canım çok üzüldüm canım yaaa ama hemen en kötüsünden yola çıkma
bak cuma olsa bile gelirim demiş ki aslında izinliymiş gelmese gelmez
evet doğum ücretlerini bende tekrar sordum çok saçma geldi normal sezeryandan daha pahalıya geliyor
bende ilk baş normal de normal diye çok direttim
hatta ahmey beye geçme sebebim buydu :kedi:
ama artık farklı düşünmeye başladım
yine ilk tercihim kesinlikleeee normal ama olmuyorsa da ısrar etmicem illa ki normal olsun diye
öncelikle oğlumun sağlığı en önemlisi
bak seninde çatın darmış Allah korusun bebek sıkışada biliyormuş
canım ii düşün biliuorum çokkkk zor bi karar
özellikle bizim gibi hep normal diye yırtınanlar için ama daha sakin objektif düşünmeliyiz
baksana daha tık yokmuş senin kızdan
kendi fikrimi söylüyorum : ben olsam yerinde cumaya kadar beklerim bu arada kendimide fazla yormam bayramda olsa bol bol dinlenir uzanırım
sonra nst ye girerim bakalım ne çıkacak
sonra tekrar ahmet beyle görüşürüm nasıl yapalım son durumu da göze alıp derim
haa oldu da cumadan önce geldi takdiri ilahi sen elinden geleni yapmış olacaksın
ama dediği gibi normal sancısı çekipde sonradan sezeryana girmek bence daha kötü
canım ii düşün karar de vücüd da senin Allah yardımcım olsun
bak bugün de bol bol dua et
Allahım hakkımda hayırlısı neyse onu ver diye (beni de unutma duanda kaydirigubbakcemile3 )

ya bence adam sırf izine çıkacağı için böyle bişey demiş olabilir.. ya tüm doktorlar kasap olmuş artık. anlamıyorum sezeryan yapınca daha çok paramı alıyolar... normal yapmak isteyenlere bi aşağılama, önüne abuk subuk engeller çıkarma, ya tehlikesi varsa söyle kardeşim, sonuçta doğum bu her türlüsü zor. sezertyan kolaymı sanki, onda da sonradan çekiyosun. zaten doktorların yüzünden doğum yapanların nerdeyse sadece%10 u normal doğumu kendi isteği ile istiyo. bari kendi isteği ile isteyenleri rahat bıraksalar.. nasıl bi sağlık anlayışı anlamıyorum sadece bizim ülkemizde var zaten bu.. önüne geleni kes gönder ohh ne ala memleket yaa...

canım sezeryan 500lr
normal 500 lr epidural + 500lr yani daha pahalı aslında

canım benim yazılarımı okuduysan önceki sayfalarda benim başımda kaynana belası var o beni sinir ediyor en çok uyuz oluyorum o karıya ondan ençeok sinirim benim
başka kimsem yok benimde burda annemler uzaktalar bi bu bela geldi başıma onla uğraşıyorum doğursamda gitse evine bende kurtulsam:jeyyar:

Allah kurtarsın senı canım... dua et bugun bol bol...:Saruboceq:

hayırlı kandıller annelerrrrr..... bol bol dua edelım bu gece doguranlar vede doguracaklar için....bebişlerimizle saglıklı sıhhatlı bır hayat nasıb eylesın Rabbım inş.....

Back
X