• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar sarılık her zaman olabiliyomu belli bi süresi varmı acaba ,, hani şu kadarlık olunca artık olmaz die bişey varmıı ki

Canım,yenidoğan sarılığı deniyor ya buna süresi 10 günmüş diye duydum ama bazılarınınki zun sürüyormuş 40 gün falan,tam bilmiyorum bende.

yani ben de doyuyor diye düşünüyorum yoksa ağlar
doyduğu zamn diliyle memeyi itiyor
ama sık sık emziriyorum

Slm kızlar nasılsınız,sütten,gazdan bahsetmişsiniz.
Maalesef o derler bizde de var.
Neyin gaz yaptığını bi türlü anlayamadım ama bebeğim resmen iki büklüm oluyor
acaba üşütüyormuyum yoksa yediğim şeylerden mi diye düşünüp duruyorum.

Süt konusunda da,ilk günler çok çok azdı sütüm,
dr tavsiyesi üzerine aptamil vermeye başladık mecburen ama hiç memnun değilim bu durumdan.
Bol bol emziriyorum,humana ve milupanın süt çaylarını içiyorum ama yinede yetmiyormuş gibi geliyor.

canım geçmiş olsun benim bebeğiminde gaz sancısı vardı dün zeytin yağı içirdim ardından hemen emzirdim bide karnına ince havluyla yazma sardım sıcacık duruyor karnı bugün maaşallah sancısı olmadı çok şükür bende gaz yapacak bişey yemiyorum ama anlamadım hiçirşey yemiyorum

amin kızılcık bizimde ilk 14 dü 16 felan olsaydı bizde yatıcaktık hastaneye
ben hastanedeyken bi bebek ışık tedavisi görüyordu kan alıyorlardı nasıl ağlıyordu

biz 21 günlük olduk sarılık olmadı çok şükür... ilk başlarda aç kalıpta sarılık olur die çok korktum mama da verdim aptamil. şimdi fazla vermemeye çalışıorum emmeyede biraz daha alıştı artık mama vermesemde olur heralde ama doyana kadar emmiyo ağlıyo yaa sempatiksalakcinni sağdığım sütü veriyorum sonra o da kesmiyo kızımı herzaman çok çıkmıyo süt valla napcam bilmiyorum daha tam alışamadık emmeye eyvahedigeldismile

yani ben de doyuyor diye düşünüyorum yoksa ağlar
doyduğu zamn diliyle memeyi itiyor
ama sık sık emziriyorum

nekadar sıklıkla emiyor sude dün yattı banyo yapmıştı bide kaldıramadım 4 saat uyudu normldede 2 saatte 1 saatte uyanıksa eğer çok sıkta sütüm olmuyor

ben üşütüyor olabilirim ama kendimede dikkat ediyorum bozo anlamdım valla havalarda azcık soğuk sıkı giydiriyorum ama baddaniye felan örtüyoruz sıkıca ellerini sokturmuyor sargının içine ondanda olabilir sizinkilerellerini sokturuyormu

belli olmuyor yarım saat sonrada emiyor 1 saatte de gündüz en fazla 2 saatte 1

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben ekim annesi olacaktım ama bebeğim eylülde doğdu.göbeği yeni düştü.ağladığında dışarı çıkıyor göbeği.siz düzgün şekillenmesi için ne yaptınız.neyi tavsiye edersinixz.

kızlar sarılıktan bahsetmişsiniz düşsede tekrar yükselebiliyor ama küvezlik bir yükselme olmuyo bir tehlikeside olmuyo rengi sarı oluyo biz 2 aylık olucaz nerdeyse hala daha göz altlarında var azcık ilaç kullandık o baya geçirdi...

Ben de bu gün sordum bunu doktora :D
Bana havuzun temiz olduğuna güveniyorsan girebilirsin dedi bu gün.
Dün 6 haftayı bitirdik çok şükür :)
Bu perşembe sünnet olacak oğlum. Biraz tedirginim. Dilerim çok çabuk iyileşir.
Zeynop neden bukadar acele ediyorsunuz?
benim eşimde 40ı çıkmadan yaptıracam diyodu.. ama pipisi dışarı çıkmazmış..o yüzden sakıncalıymış

Son düzenleme:
merhabalar nasılsınızzz ...gecmıse bakamadım ...yendi doğum yapan arkadaslar Allah analı babalı buyutsun.0

Sütünü sağan arkadaşlar hangi markayı kullanıyosunuz bende alıcam ama bir turlu karar veremedım yardımcı olabılırmısınız

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben ekim annesi olacaktım ama bebeğim eylülde doğdu.göbeği yeni düştü.ağladığında dışarı çıkıyor göbeği.siz düzgün şekillenmesi için ne yaptınız.neyi tavsiye edersinixz.
biz sadece batikon sürüp sargı bezi ile üzerini kapadık ağlayınca göbeği çıkıyordu sadece

benim kız emerken çok genzine kaçırıyor
aynı şeyler yaşıyoruz demekki benim bebeğiminde genzine çok kaçıyor diğir kızımda bilmiyordum çok korkuyordum her seferinde şimdi hafif kaldırıyorum burnuna doğru üflediğim zaman kendine geliyor emdikleri süt burunlarından geliyor kuzucukların senağlama

aynı şeyler yaşıyoruz demekki benim bebeğiminde genzine çok kaçıyor diğir kızımda bilmiyordum çok korkuyordum her seferinde şimdi hafif kaldırıyorum burnuna doğru üflediğim zaman kendine geliyor emdikleri süt burunlarından geliyor kuzucukların senağlama

merhaba , ben de eylül annesiyim daha önce kendimden bahsetmiştim burda, benim kızım da emerken tıkanıyor , çok korkuyorum yan yatırıp sırtına vuruyorum hafifçe ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum aslında , biraz daha açık tarif edebilir misiniz tam olarak ne yapmak gerekiyor

Back
X