• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayşecim ne diyorsun... Keşke sadece bi kişi olsa... Her çocuğu ağlarken gören kesin sütün yetmiyor diyor.. Ve birbirlerine bakıp onaylıyorlar evet evet kesin yetmiyor diye...
Oysa ki şarıl şarıl akmasa da bebeğim her emdiğinde sütüm var..
Her bezi kakalı ve çişli.. Doktor o zaman yetiyor dedi... Ama gel de bunu annelere görümcelere teyzelere anlat....
Neymiş paarmak vurunca yanağına aranıyormuş.. Demekki açmış...
Bebek refleksi o diyorum anlatamıyorum....
Bir de tet yaptılar kaşıkla su verdikler.. içerse açmış içmezse süt yetiyormuş... içti oğlum... Eşimi gönderip eczaneden mama aldırttılar... süt yetmiyor diye... Ben de isyan ettim...
Akşam herkesi kovdum evden.....
Zynco gaz damlasını verdim emzirdim yatırdım.. mışıl mışıl uyudu oğğlum 2 saatte bir de uyanıp emdi....
Şimdilik sorunumuz yok gibi.. umarım böyle devam eder....

inşallah,sevindim senin adına. benim sütüm kuruyana kadar kaynanam gitmedi evimden. eşimde hep annesini destekledi. şimdi annesi gitti, benim sütüm olsun diye bana humana,ısırgan vb. taşıyor. aklı başına geldi ama iş işten geçti. çoğunlukla mama veriyorum ben. kızım çok iştahlı. ahımı aldılar, Allah bildiği gibi yapsın

kızlar milletin söylediklerine kulak asmayın yaa.. bişey dedikleri zaman verin ağızlarının payını isteyen alınsın isteyen küssün. sonuçta bebeğiniz önemli o alınmış bu kırılmış önemli değil..

bana da ilk günler herkes bişey söyledi ve etkisinde kaldığım için bebeğim aç kaldı. şimdi kim ağzını açsa basıyorum kalayı valla kimseyi dinlemiyorum. sonuçta annesi benim ve onun için en iyi olanı ben bilirim başkası değil.

sütünüzden emin olamıyosanız sağıp verin. ben şimdi öyle yapıyorum ve sağdıkça çoğalıyo. ayrıca biberona alışan anne memesi almaz diye bişey yok bence. benim oğlum alıyo çok da güzel. hem anne sütü içtikten sonra ha memeden ha biberondan bi fark yok bence.

Ayşecim ne diyorsun... Keşke sadece bi kişi olsa... Her çocuğu ağlarken gören kesin sütün yetmiyor diyor.. Ve birbirlerine bakıp onaylıyorlar evet evet kesin yetmiyor diye...
Oysa ki şarıl şarıl akmasa da bebeğim her emdiğinde sütüm var..
Her bezi kakalı ve çişli.. Doktor o zaman yetiyor dedi... Ama gel de bunu annelere görümcelere teyzelere anlat....
Neymiş paarmak vurunca yanağına aranıyormuş.. Demekki açmış...
Bebek refleksi o diyorum anlatamıyorum....
Bir de tet yaptılar kaşıkla su verdikler.. içerse açmış içmezse süt yetiyormuş... içti oğlum... Eşimi gönderip eczaneden mama aldırttılar... süt yetmiyor diye... Ben de isyan ettim...
Akşam herkesi kovdum evden.....
Zynco gaz damlasını verdim emzirdim yatırdım.. mışıl mışıl uyudu oğğlum 2 saatte bir de uyanıp emdi....
Şimdilik sorunumuz yok gibi.. umarım böyle devam eder....

sen stres olduğun için bebeğinde etkileniyor
herkes gidince uyumuş

@eliznil: evet canım sonunda sağlıcakla hayırlısıyla aldım oğlumu şimdi yanımda beşiğinde uyuyor sanırım dediğin gibi boşaltamıyor olabilir iki tarafında iç kısmı o çatal mı ne diyorlar ya orası

@lkızılcık: ansinoh: evet canım çok ii bişeymiş o ilk bal aman ne gerek 22lr boşver diyordum
hastanede numune verdiler 2 tane çok ii geldi hemen aldık
az önce 1x unutmuşum sürmeyi nasıl fark ediyor!!!

@ceylan : sağol canım Allaha şükür yetiyor canım
ilk baş mama verdik bizde hastanede gelmedi 1 damla bile
o ilk sarı süt çok önemliymiş içemedi yavrum
geri çekiliyor mu o ?? yoksa emmeye başladığında almışmıdır yine ??

@sağmak: ben sağamıyorum deniyorum olmuyor ama elimle deniyorum sıkıyorum filan ama beceremiyorum dolaba saklamak güzel fikir aklıma geldi ama
önce bi el pompası filan lazım sanırım ?? ben beceremedim

3saatte bi emme: ya bizim oğlan ne yaparsan yap uyanmıyor 3saatte
canı ne zaman isterse o zaman
dr mutlaka uyandır diyor ama yok
heryerini mıncıklıyorum ama nafile umrunda değil 4 saati bulduğu çok oluyor uyanasıya :sinifsinif:
korkuyorum sarılık olacak diye
biz günde 2 kere kaka yapıyoruz 2 kere de çiş
sizce yeterli mi???

zelcancığım canım benim hadi gözün aydın Rabbim sağlıkla mutlulukla huzur içinde büyütmeyi nasip etsin adını ne koydunuz kız bizim bebişler biraz toparlansın buluşalım Bursa'da da olsun bebişler buluşması ha ne dersin :)

doğumun nasıldı canım kolay geçtimi yani mutlaka sancılıydı ama umarım bi aksilik çıkmamıştır .sütün için canım çok göğsün şişiyosa sağ mutlaka benim sonradan öle oldu ben hep sağdım ama geceleri sağıyodum ilk zamanlar dinlenmek için gece eşim kalkıyodu o içiriyodu sütü :) şimdi normal oldu çok şükür gerçi eşimde gidince iş başa düştü maşallah acısıda yok düzeldi yanii göğüs uçlarım ama 2 saati geçerse emzirme sürem yine şişiyo taş gibi oluyo ama kızımda maşallah alıştı artık kendisi kalkıyo max 3. saatte kalkıyo emiyo seninde zamanla düzene giricek

aminnnn canım adımız KADİR TUNA

doğum suni sancı verdiler ilk başlar da tık yok
5saat filan geçti hala 2 parmak filan ki zaten 1 parmakla gitmiştim
sonra bi sancı ölüyorum sandımmm
3parmak oldu zar zor hemen epidüral oldum
zaten eşim ve ahmet bey çoktan epidüral olsun diye anlaşmışlardı
iyikide anlaşmışlar yoksa çok zoorrrrr duuuuu

epidüralden sonrası çok kolay ve hızlı geçti
alttan kesim var işte dikiş filan ama çok güzel dikmiş gerçekten
eriyen ip kullanmış
dikiş aldırmicam eriyecekmiş zamanla
40 çıkınca kontrölümüz var

senin kızın adı neydi ya söylemişmiydin??

günde 7-8 defa çiş yapıyorsa bebek sütünüz yetiyordur kızlar
fazladan emip oyun yapmaları başka sürekli meme istiyolar eğleniyolar bizimle :))

çişinden ve kakasından anlarsın sütünün yetip yetmediğini.. her bezi kakalı çıkar derler.

5 dk sonra uyandığında küçük parmağını damağına sürt bebeğinin doyup doymadığını anlarsın.

şu sütün yetmiyor diyenlere de sinir oluyorum. bana da kaynanam dedi dedi, strese soktu beni. şimdi bi damla çıkınca şükrediyorum. ama ona da her seferinde lanet ediyorum.
inşallah senin başına böyle bişey gelmez
.

Banada dediler sütün yetmiyor diye ama gerçekten az benim sütüm yaaa.
Anne sütü diye dayayyım sarılığı 17.9 oldu yavrum iki gün hastanede yattı.
Dikkat etmek lazım aslında.
İnşallah zamanla çoğalırda mama vermekten kurtulrum.

Son düzenleme:
ya kızlar kaç saatte bir uyandırcaz artık 1 ayı geçtik hala 2 saatte bir mi uyandırıcaz

slm şekerler kaç gündür girmeye çalışıyorum ama bizim kız izin vermiyo çpk şükür bende doğum yaptım normal doğum oldu kızlar kızım 3100 gr doğdu ultrasonla uyumlu çıktı kilosu ikimizde iyiyiz şimdi ama süt problemimiz var sütüm kızıma yetmiyo sanırım sizdede varmı bu sorun ben bol bol sıvı tüketmeye çalışıyorum ay özledim sizleri valla gemişi bi okuyayım kız uyuyoken

bu arada kızım sarılık olmasın diye mama takviyesi yaptım aptamil pre veriyorum napiyim doktor verme dedi ama ben veriyuorum kızım sarılık olursa daha kötü çok şükür mememide bırakmadı kaşıkla veriyorum zaten mamayı sizde mama veriyomusunuz kızlar

slm şekerler kaç gündür girmeye çalışıyorum ama bizim kız izin vermiyo çpk şükür bende doğum yaptım normal doğum oldu kızlar kızım 3100 gr doğdu ultrasonla uyumlu çıktı kilosu ikimizde iyiyiz şimdi ama süt problemimiz var sütüm kızıma yetmiyo sanırım sizdede varmı bu sorun ben bol bol sıvı tüketmeye çalışıyorum ay özledim sizleri valla gemişi bi okuyayım kız uyuyoken

Canım hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütmeyi nasp etsin inşallah.
Evet ilk zamanlar emdikçe sütüm çoğalır düşüncesiyle bol bol emzirip çok az mama veriyordum maalesef aç kaldı kuzum ve sarılığı yükseldi eğer azsa sütün kontrollü olarak mama vermeye devam et bence sarılık olması çok daha kötü bence.

Canım hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütmeyi nasp etsin inşallah.
Evet ilk zamanlar emdikçe sütüm çoğalır düşüncesiyle bol bol emzirip çok az mama veriyordum maalesef aç kaldı kuzum ve sarılığı yükseldi eğer azsa sütün kontrollü olarak mama vermeye devam et bence sarılık olması çok daha kötü bence.

canım sarılığın arttığını nasıl anladın dün doktor bebeğin renginden farkedersin demişti başka bi belirtisi varmı ağrı filan gerçi dün doktr iyi görünüo dedi bide hastaneden 2 kere kan aldılar yüksek çıkmadı ama bende korkuyorum bide bu tehlike nezamana kadar devam ediyo

gözün aydn cnm allah analı babalı büyütsün
en yüksek 5.gün olurmuş sarılığı bak karnına bacaklarına nereye kadarsa karnında felan çok yoksa az demektir yüzündeyse sadece yüksek değildir takip et

gözün aydın canım masallah bebegıne... benım oglanda ultrasonla aynı dogdu kılosu hemen hemen..3.400 gr dogdu..cok sukur sımdı dahada ıyı..

bu arada kızım sarılık olmasın diye mama takviyesi yaptım aptamil pre veriyorum napiyim doktor verme dedi ama ben veriyuorum kızım sarılık olursa daha kötü çok şükür mememide bırakmadı kaşıkla veriyorum zaten mamayı sizde mama veriyomusunuz kızlar

bebegım dogdugunda ası vurdular hemen ne asısı dıye sordum sarılık için dedıler sızlerede yapıldı mı kızlar..cok sukur oglumda hıç sarılık belırtısı gormedık ...16 gunluguz sımdı..doktorumuzda gayet ıyı dıyor..

aminnnn canım adımız KADİR TUNA

doğum suni sancı verdiler ilk başlar da tık yok
5saat filan geçti hala 2 parmak filan ki zaten 1 parmakla gitmiştim
sonra bi sancı ölüyorum sandımmm
3parmak oldu zar zor hemen epidüral oldum
zaten eşim ve ahmet bey çoktan epidüral olsun diye anlaşmışlardı
iyikide anlaşmışlar yoksa çok zoorrrrr duuuuu

epidüralden sonrası çok kolay ve hızlı geçti
alttan kesim var işte dikiş filan ama çok güzel dikmiş gerçekten
eriyen ip kullanmış
dikiş aldırmicam eriyecekmiş zamanla
40 çıkınca kontrölümüz var

senin kızın adı neydi ya söylemişmiydin??

gecmıs olsun canım bak hayırlısıyla atlatmıssın... benımde dıkısler erıyenden..kendısı dokuluyor..

kızlar bende epidural oldumda benim dikişler çok sızlıyor ya sizdedfe oluyomu 1 hafta oldu doğum yapalı ne zaman geçer

gecmıs olsun canım bak hayırlısıyla atlatmıssın... benımde dıkısler erıyenden..kendısı dokuluyor..
canım sen doğum yapalı kaç gün oldu
ne zaman eriyor ki
zaten bugün şiş gibi ağrıyor
çok ayaktayım yanlızım bebek,ev yemek derken hiç dinlenemiyorum
acaba ondan mı şişti yoksa ii kurutamadım mı acaba ???
senin hala ağrıyor mu
çoksordum ama sen nasıl bakım yapıyorsun oraya

canım sen doğum yapalı kaç gün oldu
ne zaman eriyor ki
zaten bugün şiş gibi ağrıyor
çok ayaktayım yanlızım bebek,ev yemek derken hiç dinlenemiyorum
acaba ondan mı şişti yoksa ii kurutamadım mı acaba ???
senin hala ağrıyor mu
çoksordum ama sen nasıl bakım yapıyorsun oraya

bugun 16 cı gunum..en sonuncu dıkısım dun düştü.aynen bende tekım hersey bana bakıyor coooook yoruluyorum..bana doktor bıokadın yazmıstı onunla pansuman yaptım..12. gunumde falan agrım sızım tamamen gıtmıştı..ılık suyla yıkayıp kurulayıp bıokadın suruyordum ben.ıkı gun oncede kontrolum vardı dokr. ıyı guzel kavusmus dıkısın dedı..sonra kasıntı olursa ve yara yerının hemen gecmesı ıçın bı krem yazdı MADECASSOL onu kullanıyom sımdı bı sorunum yok..ANTIBIYOTIGINI FALAN DUZENLI İÇTİN Mİ SEN...?

canım sarılığın arttığını nasıl anladın dün doktor bebeğin renginden farkedersin demişti başka bi belirtisi varmı ağrı filan gerçi dün doktr iyi görünüo dedi bide hastaneden 2 kere kan aldılar yüksek çıkmadı ama bende korkuyorum bide bu tehlike nezamana kadar devam ediyo

Canım aslında ilk başta farkedemedik,uykusu ağrılaşmaya başladı her seferinde daha zor uyanıyordu,en son bir saat falan uğraştık uyandırmak için ama nafile hemen hastaneye gittik kan aldılar yüksek olduğu öyle ortaya çıktı.
Yüzünde,bacaklarında,kollarında ve karnında sarılık vardı.Ne zaman başlar ne zaman geçer bilmiyorum.Bzıları 40 gün falan sürüyormuş bakalım bizimkinin şimdilk yüzünde kaldı biraz sarılık galiba atlatıyoruz.

Back
X