• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar sürekli zırlayan gece saatlerce uyumayan benide uyutmayan anca kucakta duran hatta kucakta bile durmayan...10 dakka dolmadan emen çok emmekten kusan bir bebeğim vardı 2 gün öncesine kadar :)
annem geldi 2 gün önce yine benim kız zırıl zırıl ben ayakta bir sağa bir sola..neyse aldı elimden önce aayağına bir yastık koydu ve bebeği yan yatırdı..sakinleşene kadar salladı..emziğinide verdi ağzına..normalde emzikten kusuyordu sürekli.. battanniyenin altındanda ovdu karnını..neyse ıklıya pıklıya uyudu bebeğim.. adaçayı yaptırdı sonra iki çay kaşığı verdi..susamış birazda su içti bibberonla..
sonra su kaynatıp şişeye koydum havluyla sardım..ayak ucuna koyduk...sabaha kadar mışıl mışıl uyudu..ertesi gün yine uyandı sadece emzirmek için aldım kucağıma sevdim konuştum o emerken..yatırdım yerine uyanıkken..emziğini verdim..sıcak su ayaklarda durmaya devam...kendi kendine emzikle oyalandı uyudu.. ve 2 gündür bu şekilde devam ediyoruz...uyanıkken ağlamıyor emzikle oyalanıyor kucak istemiyor...sanırım üşütüyordu ve karnı ağrıyordu bende anlamıyordum nedenini... ne kadar giydirsemde ayaklarını üşümüş demek... sıcak su torbası alıcam şimdi sürekli yatağında ayak ucuna koyucam battaniyesinin altında durucak şekilde... inanın günlerdir gözüme uyku girmiyordu ne gece ne gündüz.. şuan yanımda yatıyor..ayaklar sıcak ağzımızda emzik bakıyoruz etrafa..sadece emzik düşünce başlıyor kıpırdanmaya... umarım benim derdime çare olan yöntem sizdede işe yarar..huzurlu ve sağlıklı günler :)

eliznil selam gözün aydın bebeğini sakin görmek ne büyük bir mutluluktur senin için...
benimki de sürekli emmek istiyordu..emiyo yerine koyunca tekrar ağlıyo sonra yine emiyo..ben sütün yetmediğini düşünüyordum. neyse doktor da kilo alımını az buldu mama başlattı.. sana bişey sorucam bu sürekli emmek isterken senin göğüslerinde sürekli süt oluyo mu ? mesela benim olmuyo gibi sıkınca geliyo ama göğüslerim yumuşak..

başkalarından da duyunca böyle sürekli emmek istiyor diye..acaba bu durum normal..ben boşuna mı mamaya başladın diye de düşünmeden edemiyorum...

merhabalar hem mama verip hem anne sütü veren anneler bebeğinizin kakası, rengi, kıvamı nasıl acaba?

benimki hep yeşil yapıyor..hatta bazen su gibi ve sümüksü oluyo..doktora sormuştum..mamaya adapte oluyo bağırsaklar dedi ama sizde durum nasıl çok merak ediyorum

ben mama vermiyorum.sadece emziriyorum.kakası sapsarı, pul pul.günde 5-6 kez kaka yapıyoruz

(alıntıdır)MUSTAFA AYDINERDEN FAYDALI BİTKİSEL KÜRLER Gönderen : ŞİFALI BİTKİLER | Tarih:19/12/2009 Mustafa Aydıner, katılmış olduğu, Serdem'in mutgfağı programında vermiş olduğu faydalı bilgiler ve kürlere devam ediyor. bu kürlerden bazıl...arını sizler için derledik. BEBEKLERDEKİ GAZ İÇİN : Elinizi, çörekotu şişesinin ağzına değdirin. Eline gelen yağı, bebeğinizin diline sürün. bu işlemi, günde 4 defa uygulayın. Çörekotu yağı ile, akşam bebeği yatırmadan, karnına masaj yapın. Sıcak bir havlu veya, yün parçası ile, karnını sarın. sabaha kadar bekletin........

eliznil selam gözün aydın bebeğini sakin görmek ne büyük bir mutluluktur senin için...
benimki de sürekli emmek istiyordu..emiyo yerine koyunca tekrar ağlıyo sonra yine emiyo..ben sütün yetmediğini düşünüyordum. neyse doktor da kilo alımını az buldu mama başlattı.. sana bişey sorucam bu sürekli emmek isterken senin göğüslerinde sürekli süt oluyo mu ? mesela benim olmuyo gibi sıkınca geliyo ama göğüslerim yumuşak..

başkalarından da duyunca böyle sürekli emmek istiyor diye..acaba bu durum normal..ben boşuna mı mamaya başladın diye de düşünmeden edemiyorum...

valla sürekli emdiği zamanlar göğüslerim dediğin gibi yumuşaktı..hatta bende dedim acaba boşmu diye ama sıkınca geldi..ee kakasınıda yapıyor çişinide..ama bebeklerde emme refleksi varya o yüzden emzik şart.annem emzik yapmış senin memeni dedi gerçektende öyleymiş.eskiden beri millet boşa emzik vermiyor.. şimdi 2 saatte 1 emdiği için göğüslerim sertleşiyor ve sürekli akıyor..mama tamamen gereksiz..pof şişiriyor çocuğu anne sütü taklit edielemez ve mama kadar besleyici ayrıca koruyucu olamaz..yerinde olsam napar eder emziğe alıştırırım..ve 2 saatte bir meme veririm. valla 2 gündür böyle düzene girdik biz.. evimde 2 kutu mama var biri milupanın biri hero nun..ilk günler beni korkuttu millet yetmiyor sütün diye o zaman almıştım.ama açmadım ikisinide..kullanmıyorum.dünyanında parasını verdim boş yere. mümkün olduğu kdar kucağına alma ve onu yattığı yerde sakinleştir..ayaklarını karnını sıcak tut. ve emziğe alıştır.ben faydasını gördüm inş en kısa zamanda sende rahat edersin.

benim bebeğimde sürekli emmek istiyor emzik niyetinemi kullanıyor beni yoksa gerçekten acıkıyormu bilmiyorum ama sürekli emdiğinden sanırım çok geliyor heralde sürekli kusuyor ya emicek ya uyuycak başka türlü durmuyor

emziğe nasıl alıştırdınız kızlar benimki almıyor tatlıyada bandım sadede verdim 2 dk emiyor atıyor bazende hiç almıyor alışsın istiyorum yoruldum emzirmekten acıyor artık ucları

hafif uyku halindeyken verin önce
sonra sonra alır... arada istemez öög der..o zaman ısrar etmeyin ..biraz bekleyin öyle verin..
benimde yeni yeni alıştı buna rağmen arada istemiyor.5 dakka sonra veriyorum alıyor...uykuya dalıncada kendi tükürüyor.. ama alıştırma evrelerinde nasıl kustuğunu anlatmayım..ayak uçlarına kadar kusmuk ne varsa içinde boşaltıyordu..şuan çok rahatım..başlarda biraz zorlansanızda yılmayın..eninde sonunda alışcak.

peki kilo alımı normal mi kızlar sizin..benimki de işte öle sürekli emiyodu..doktor kilo alımı da yeterli değil dedi..mama takviyesi verdi..ama ben vicdan azabı çekiyorum mama verdikçe..

peki kilo alımı normal mi kızlar sizin..benimki de işte öle sürekli emiyodu..doktor kilo alımı da yeterli değil dedi..mama takviyesi verdi..ama ben vicdan azabı çekiyorum mama verdikçe..

bana kilo alımı yeterli refleks olarak emiyo seni yanında istiyo çok zorlanırsan arada emzik verebilirsin dedi ama almıyo ki hemen atıyo meme istiyo

Aynen benimki de ya emiyor ya uyuyor...
Asla ve asla susturmak mümkün değil... Emzirmediğim zaman kıyamet kopuyor....
YAlancı emziği de asla kabul etmiyor.. neler yaptık annemle ama almadı gitti...

emzik ahhh ahhh çok seviyorum cuk cuk emzik emen bebekleri ama nerde bizim kız hemen öğürüyor

emzik ahhh ahhh çok seviyorum cuk cuk emzik emen bebekleri ama nerde bizim kız hemen öğürüyor

benimkide öğürüyordu balla verdim çok az bala bandırıp bandırıp verdim alışmak üzere artık tutuyor..........
valla büyük kolaylık ...........

Back
X