2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim yeğenimde 2,5 yaşında "havacım hande napıyo, bora napıyo diye tek tek soruyo çocuğun kafası karıştı kızım karnımda bir bebek var ama kızmı erkekmi belli değil diyorum ozaman bora olsun ben zaten senin kızınım diyor, kıskanırım ben onu diyor, eşimde kızdırmak için hande var halanın karnında diyince çaktırmadan karnıma vuruyorkaydirigubbakcemile3

benımkı hıc muhabbetınıbıl eetmıyor gecen gun ablam kızım ge lbake teyzenın karnına dedı de hemen konuyu degıtırdı. bana caktırmıyo aslında ne olursa olsun cok sevıcek cok ıyı bı abla olacak bılıyorum. yumusak oyuncaklarını kaldırmıs evden teyzemın bebgı olunca ona verırız sertlerle oynayamaz agxına alır bı yerıne vurur acıtır dıye ayy melegım benım yaa

böyle yazan birini görünce gerçekten üzülüyorum.
herkes dert yanarsa bu topicten girmeyelim bence.

ben dert yanmıyorumki arkadaşım,dert yanan arkadaşımıza formatı anlatıyorum,10larca insan toplantı yapar gibi aynı anda aynı mevzuyu konuşamazki...buarada bu topice girmeyelim derken?

teşekkürler kızlar ya gece hiç uyuyamadım o yüzden biraz gerginim açıkçası kusura bakmayın

:uhm: ben o zaman hissetmiyorum
o an zaten sadece tıkınmayı düşündüğüm içindir:roflol:

:roflol:
ya canım ben yeni hissetmeye başlamadım zaten yaklaşık 1 aydır hissediyorum oğlumun hareketlerini..
hatta ilk zamanlar doktoruma sormuştum hissede bilirsin normaldir demişti..
ama qün qeçtikce daha net hissediyorum ilk zamanlar sırt üstü yatıp kendimi dinlediğim zamanlar hissede biliodum sadece..
ama şimdi yemek yedikden sonra falan bide oğluştan tekme yiyorum :roflol:
özellikle çikolata veya tatlı şeyler yiyin kızlar ve sonra oturun kendinizi dinleyin..
çünkü anne tatlı şeyler yediği zaman bebeğe mutluluk hormonu salqılanıyor ve
bebek mutlu olduğu için hareketleniyor.. bunu bana doktorum söylemişti
saolsun :CüvCüv:

kızlar diğer topiklere göz atıyorum da hazır herkes bebek kıyafetleri almaya başlamışken bi arkadaşın tavsiyelerini buraya aktarmak iyi olur diye düşündüm.. şöyle yazmış:
"Arkadaslar bebegine kıyafet alırken kendini kaybetmis ve sonra coğunu giydiremeden cocugunu büyütmüs biri olarak anne adaylarına bazı tavsiyelerim var:
1. Baslangıc olarak 3 tane hastane cıkısı alın ve hastane cıkısı olarak da kendiliğinden eldivenli olanları tercih edin, cünkü eldivenler cok sık düsüp kirleniyor. (Kendiliginden eldivenli olanlar her markada yok, chicco ve aziz bebede var)
2. Bebek magazasına gittiginizde "Ayy cok sekeeer" diyerek dogmamıs bebeginize bir sürü kıyafet almayın. (Zaten fazlasıyla hediye gelecek) Cocugunuz oldugu zaman kolay giydirilen, cocugu sıkmayan, pratik kıyafetleri tercih edeceksiniz. Ayrıca cocugunuzun hangi mevsimde kac cm olacagını da simdiden hesaplamanız imkansız. Ben eylülde dogacak ogluma birdahaki yaz giyecegi birsürü kıyafet aldım ama suan giydirsem bile üzerine anca olur.
3. En cok lazım olan kıyafetler, patikli penye pantalon, badi, sapka, eldiven ve patik. Bunlardan alırken de cocugunuzun boyunu hesaba katın.
4. Bebeginiz icin fermuarlı kıyafetlere pek yanasmayın, cocugunuz yatar konumda oldugu icin kıyafeti kayıp, fermuarı yüzüne gözüne batıyor.
5. En rahat giysiler cıtcıtlı olanlar yada sweetshirtler.
6. Pantalon olarak beli bol ve lastikli olanları tercih edin. Yoksa cocugunuz cok sıkılır.
7. Bebeginiz kıyafetlerini, kendi kıyafetlerinizden ayrı yıkayın ve yıkarken bebedeterjanı ve yumusatıcısı kullanın. Hatta en güzeli toz sabun kullanın. En doğalı bu. Hacısakirin toz sabunu olabilir.
ALLAH HEPİNİZİ TAMAMINA ERDİRSİN ARKADASLAR "
ona göre kızlar haa:olmaz: :))

doğru diyorsun. ben de kendimi kıyafet almamak için zor tutuyorum ama çok da birşey almamak lazım.hemen büyüyor sıpalar

kızlar diğer topiklere göz atıyorum da hazır herkes bebek kıyafetleri almaya başlamışken bi arkadaşın tavsiyelerini buraya aktarmak iyi olur diye düşündüm.. şöyle yazmış:
"Arkadaslar bebegine kıyafet alırken kendini kaybetmis ve sonra coğunu giydiremeden cocugunu büyütmüs biri olarak anne adaylarına bazı tavsiyelerim var:
1. Baslangıc olarak 3 tane hastane cıkısı alın ve hastane cıkısı olarak da kendiliğinden eldivenli olanları tercih edin, cünkü eldivenler cok sık düsüp kirleniyor. (Kendiliginden eldivenli olanlar her markada yok, chicco ve aziz bebede var)
2. Bebek magazasına gittiginizde "Ayy cok sekeeer" diyerek dogmamıs bebeginize bir sürü kıyafet almayın. (Zaten fazlasıyla hediye gelecek) Cocugunuz oldugu zaman kolay giydirilen, cocugu sıkmayan, pratik kıyafetleri tercih edeceksiniz. Ayrıca cocugunuzun hangi mevsimde kac cm olacagını da simdiden hesaplamanız imkansız. Ben eylülde dogacak ogluma birdahaki yaz giyecegi birsürü kıyafet aldım ama suan giydirsem bile üzerine anca olur.
3. En cok lazım olan kıyafetler, patikli penye pantalon, badi, sapka, eldiven ve patik. Bunlardan alırken de cocugunuzun boyunu hesaba katın.
4. Bebeginiz icin fermuarlı kıyafetlere pek yanasmayın, cocugunuz yatar konumda oldugu icin kıyafeti kayıp, fermuarı yüzüne gözüne batıyor.
5. En rahat giysiler cıtcıtlı olanlar yada sweetshirtler.
6. Pantalon olarak beli bol ve lastikli olanları tercih edin. Yoksa cocugunuz cok sıkılır.
7. Bebeginiz kıyafetlerini, kendi kıyafetlerinizden ayrı yıkayın ve yıkarken bebedeterjanı ve yumusatıcısı kullanın. Hatta en güzeli toz sabun kullanın. En doğalı bu. Hacısakirin toz sabunu olabilir.
ALLAH HEPİNİZİ TAMAMINA ERDİRSİN ARKADASLAR "
ona göre kızlar haa:olmaz: :))

ay çok heycanlındım acaba ıkınsam doğarmı şimdiiiii::teytey:

ya kızlar ne zaman hissetcez bebişlerimizin hareketlerini yaa çok merak ediyorum
dün çok iş yaptık annemle sonra dışarı çıktık gezdik dolaştık alışveriş yaptık biraz
ağır şeyler taşıdım gelkdik yemek yaptık belim koptu resmen yemek yiyip çay içtim
sonra yattım ama sabaha kadar uyuyamadım doğru düzgün bebişimde yorulmuşmudur
bişey olmuşmudur diye elim karnımda yattım belkim hareket hissederim diye ama tık
yoktu maalesefmirmirmirmir

uklacım ben hissediyorum bebişimin hareketlerini ara ara :) ama elini karnına koyduğunda hissedebileceğini sanmıyorum yani ben içerde hareketlenme hissettiğimde elimi koyuyorum karnıma ama dışardan birşey yok:CüvCüv:

ben dert yanmıyorumki arkadaşım,dert yanan arkadaşımıza formatı anlatıyorum,10larca insan toplantı yapar gibi aynı anda aynı mevzuyu konuşamazki...buarada bu topice girmeyelim derken?
canım ya uzatmayalım bosverrr baenarada kaynıyor bazen surup gıden bı muhabebete engel olamıyoruz sız aradan dalın konuyakaydirigubbakcemile2

teşekkürler kızlar ya gece hiç uyuyamadım o yüzden biraz gerginim açıkçası kusura bakmayın

yok canm onemlı degılde burda herkesın hamıe oldugunu unutmayalım yeter arada olur bole seyler hayrola nıe uyuymadım bakayım.. bırde bu aralar bole alınganlıklar cok olduda o yuzden bu tepki

uklacım ben hissediyorum bebişimin hareketlerini ara ara :) ama elini karnına koyduğunda hissedebileceğini sanmıyorum yani ben içerde hareketlenme hissettiğimde elimi koyuyorum karnıma ama dışardan birşey yok:CüvCüv:

aynenbuyrunnnnnnnnn

canım ya uzatmayalım bosverrr baenarada kaynıyor bazen surup gıden bı muhabebete engel olamıyoruz sız aradan dalın konuyakaydirigubbakcemile2

yok canm onemlı degılde burda herkesın hamıe oldugunu unutmayalım yeter arada olur bole seyler hayrola nıe uyuymadım bakayım.. bırde bu aralar bole alınganlıklar cok olduda o yuzden bu tepki

benim alınganlığım geçtiii:lepi:

BENDE ALINMIYORUM MESELA KIZLAR SELAM VERIYORUM CIT YOK KONUYA DALIYORUM ARTIK EHEHEHEHE:) BÖLEDE COK ZEVKLİİİ:):)kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ya elinizi karnınıza koyunca hissetmek biraz erken zaten onada
1 ay sonraya kadar başlarız meraklanmayın
artık şu saatten sonra qöbüşlerimizde biraz hızlı büyümeye başlar zaten opuyorumnanaktan

Back
X