Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay evet felaket yaa..herkese merhaba
burada felaket kar var işe kaya kaya geldim .aman dikkat edin düşmeyin
eve nasıl gideceğim onu düşünüyorum şimdiden
Daemon oğluışunu görmüşüsn maşallah...
dün muhtmel dogum 29 mayıs cıktı ultrasonda.
hayırlısıyla gelsın yavrularımız..
3 gun erken gec onemlı degıl.
evet canım gırdım detaylıya 2 hafta once.
seker yuklemesını 24. haftadan sonra yptırcam cnm.
gırıdgın ultrasonun ayrıntılı ve renklı olanı kusumm..Daeeeee ayrıntılı ultrason ne ola ki? Benm saftirik Dr neden istemiyo? Zaten hala siyah beyaz ultrason fotosu veriyo bana
Milattan önce kalmış benm Dr yafff
sempatiksalakcinni
çok şey geçiyo çookkk sempatiksalakcinniyine ne cinlik geçiyo kıs içindensempatiksalakcinni
yaaaa doktorlarınz ne guzel bu bılgılerı verıyor benmkı gerek gormuyor yafss sormasam hıc bişi sölemck![]()
günaydın pembikmavi...günaydıın kızlarrr ve bebişler
çok şey geçiyo çookkk sempatiksalakcinni
ay evet felaket yaa..
dun annemleredn gelırken e 5 te maltepe koprusunun orda bı servıs mınıbusu devrılmıstı e 5 ın ortasında nasıl trafık vardı..
ay cok uzuldum okul tasıtı yazıyodu arkasında.
okullar ıyıkı tatılmıs dıye gecırdım ıcımden allah korusun..
bu havada mecbur kalmadıkca dısarı cıkmamak lazım.
bızım burasıda camlıcaya cok yakın oldugundan felakett..
gördüm cnmmm masallahı var kımıl kımıl yevrumm
pazartesi günü bizde gittik kızımız görmeye.
407 gr olmuş bebeğim(azcık ufak benim meleğim)
son adet tarihime göre 1 hafta geride çıkıyo ama sorun yok dedi doktorumuz.
gelişimi güzel,herşey yolunda dedi.doktoruma güveniyorum.
önce allaha emanet tabii.
dün akşamda nasıl tekmeliyor nasıl tekmeliyor.dışardan gözle bile gördük.inanılmazdı.
şaşırdık kaldık eşimle.
meloşum yolu yarılamışsın hayırlı olsun.
Daemoncum sen nezaman şeker yüklemesi yaptırıcan doktor bişey demedimi? Sen detaylı ulturasona girmişmiydin? Bu arada oğluşuna maaşallah byümüş iyice
Bende önümüzdeki çarşamba görücem kızımı bizim sıpa nekadr büyümüştür kimbilir.
Aysey canım belkide geç dönllenmedir bizimkide erken döllenme 8-10 gün önde gidiyor.
herkese merhaba
burada felaket kar var işe kaya kaya geldim .aman dikkat edin düşmeyin
eve nasıl gideceğim onu düşünüyorum şimdiden
günaydıın kızlarrr ve bebişler
günaydın pembikmavi...
kulağıma de bakemmkaydirigubbakcemile5
ay oldu kıss..hadi ya allah korusun herkesi. bizim buraları da felaket. diz boyu kar var evimin önünde
bu arada maşallah oğlun kocaman olmuş.yerim onun kımıldayan yerlerini ben
bendede çince cıkıyo archımımın tıckerıMaaşallah kızına Aysey
Teşekkür ederim Zeynebim
Archi senin tickerinda yazilar Çince gibi çıkıyor. Benim PC'de mi sorun oldu acaba?
Günaydın pembik
Daeeeee ayrıntılı ultrason ne ola ki? Benm saftirik Dr neden istemiyo? Zaten hala siyah beyaz ultrason fotosu veriyo bana
Milattan önce kalmış benm Dr yafff
evet günaydın pembikim...
dün gece geç geldik, banyo yapcaktım baktım su yok..
bu sabah 6 gibi uyandım baktım suyun gelme sesleri geliyo.. aklinialirimsmile
hemen girdim banyoya sabahın köründe.. aklinialirimsmile
çok iyi geldi sanırım..
pek bi cinim bugün.. sempatiksalakcinni
kızım da oynuyo bugün sabahtan beri maaşallah.. o da benim gibi kendine geldi başladı cinliklere sanırım sempatiksalakcinni
archi bendede senin ticker yazıları çince gibi bende benim pc den sanıyodum ama meloştada öyle çıkıyomuş
ay oldu kıss..
adam oldular valla.
1 cm oldular dıye nası sevınıyoduk sımıd ultrasona sıgamıyolar..
ayyy hepsıne maasallah..
bendede çince cıkıyo archımımın tıckerı
Cosmocum aşağıya kopyaladığım yazıda ulturason ayrıntılarını bulabilirsin tatlım.
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Ne kadar çok "farklı" ultrasonografi türü olduğunu görerek şaşırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle size bu hafta ultrasonografi terminolojisi hakkında bilgi vermeyi uygun gördük:
Renkli Doppler ultrasonografi: anne adayından bebeğe sağlı sollu giden iki rahim atardamarının ve bazı durumlarda göbek kordonu damarlarının akımlarını değerlendirmek için yapılan ultrasonografidir. Burada renkler mavi ve kırmızı şeklinde toplardamar ve atardamarlarda görülür. Her anne adayına rutin olarak uygulanabileceği gibi, çoğu durumda yalnızca riskli gebeliklerde uygulanır. Bu incelemenin yapılabilmesi için cihazın renkli Doppler özelliğinin olması gerekir.
Detaylı (ayrıntılı) birinci düzey ultrasonografi: bebeğin gelişiminin tüm haftalar arasında en net gözlenebildiği 19.-23. haftalar arasında uygulanan ultrasonografidir. Bebek ve bebeğe ait yapılar bu haftalar arasında detaylı bir şekilde incelenebilirler.
İkinci düzey ultrasonografi: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldıktan sonra özel bir eğitimden geçerek "perinatoloji" üst ihtisası yapmış ve sadece gebelik ve doğmamış bebeğe ait sorunlara odaklanarak çalışan doktor tarafından ileri teknoloji cihazlarla uygulanan ultrasonografidir. Bu inceleme her anne adayına uygulanabileceği gibi çoğu durumda daha önceden doğumsal kusurlu doğum yapmış veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir sorun saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır. Gerekli durumlarda aynı uzman amniyosentez veya diğer başka yöntemlerle bebeğin kromozom haritasını incelemek üzere sıvı veya kan örneği alır.
Fetal eko(kardiyografi): Perinatolog ve bazı durumlarda pediyatrik kardiyolog (çocuk kalp hastalıkları uzmanı) tarafından eko özelliği bulunan ultrason cihazı yardımıyla doğmamış bebeğin kalbinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. Bu inceleme de çoğu durumda daha önceden kalbinde doğumsal sorun bulunan bebek doğurmuş veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir kalp sorunu saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır.
Üç boyutlu ve dört boyutlu ultrasonografi: Son teknoloji cihazlarla yapılan ve henüz yaygın olmayan bir ultrasonografi türüdür. Bebeğin ekranda görüntüleri üç boyutlu sabit resimler veya dört boyutlu (eş zamanlı üç boyutlu, burada dördüncü boyuttan kastedilen zamandır) hareketli görüntüler şeklinde ortaya çıkar.
Yukarıda birbirinden sanki çok farklıymış gibi görünen ultrasonografi türleri (renkli Doppler hariç) aslında hep aynı prensiple, yani ses ötesi (bizim kulağımızın duyamadığı) ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilir. Aradaki fark, kullanılan cihazın niteliği ve uygulayan kişinin bu konudaki ehliyetidir. Çoğu anne adayı gebeliğini sadece kendi doktorunun yaptığı ultrasonografilerle tamamlar. Bazı doktorlar ise anne adaylarını rutin olarak "ikinci bir göz değerlendirmesi" için bir kereye mahsus başka bir doktora gönderirler.