2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
melmea ordamısın keki yaptım su anda dinlenme asamasında bilemiyorum nasıl oldu ayrıca ben 2 tencere yaptım yani 2 katı malzeme ile inanılmaz kabardılar yaa..umarım tatları da güzel olmuştur.iş arkadaslarım tarifi gorunce onlar da yarın bize de getir dediler o nedenle cok yapmak durumunda kaldım..sen yaptınmı ?

tarıfını yazarmısın zahmet olmazsa canım cok merak ettım deyerimseniben

tarıfını yazarmısın zahmet olmazsa canım cok merak ettım deyerimseniben

TENCEREDE FİNCAN KEK

1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.

NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz çok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten çok pratik ve güzel oluyor denemenizi ısrarla tavsiye ederim, sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor, top keklere benziyor...

TENCEREDE FİNCAN KEK

1 Yumurta
1 çay bardagı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Bütün malzeme çırpılır, 6 tane nescafe fincanı yağlanır(Türk kahvesi fincanlarının bir büyük boyu) karışım fincanların yarısına kadar doldurulur(istersniz fincanın içine topkeklerin altına koyulan kek kağıtlarından koyabilirsiniz çok güzel oluyor)bir tencereye ılık suyu, fincanların dışından yarısına gelecek kadar dök ve ağzı açık kaynamasını bekle, kaynayınca tencerenin kapagını kapat, ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişir, altını kapattıktan sonra15 dk kapağı açmadan dinlendir.

NOT:Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye ben kağıt havlu veya temiz bir bez koyuyorum. 6 fincan dedim ama karışım az koyulup fincan coğaltılabilir. Üstüne dilerseniz yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz çok sık oluyor Arkadaşlar gerçekten çok pratik ve güzel oluyor denemenizi ısrarla tavsiye ederim, sünger gibi oluyor göz göz kabarıyor, top keklere benziyor...

cok saol tatlım yarın mutlaka yapıcam hakıkaten degısık ve güzele benzıyor zemuszemus

hsbsn; canım sen bunu okurusun ben yazayım unutmadan, bugun pembe maviyi aradım dedıgın gıbı 138 dedi. bende dun ben yaptırdım 270 aldınız dedim. özel sigortadan ödeme yapıca 270 alıyorlarmış, nakit verırsen iskonto yapıyorlarmış 138 oduyormuşsun. yanı sende gıtsen şuan benım gibi özel sigortandan ödeyecegın için 65 vereceksın.bilgin olsun canım.

melmea ordamısın keki yaptım su anda dinlenme asamasında bilemiyorum nasıl oldu ayrıca ben 2 tencere yaptım yani 2 katı malzeme ile inanılmaz kabardılar yaa..umarım tatları da güzel olmuştur.iş arkadaslarım tarifi gorunce onlar da yarın bize de getir dediler o nedenle cok yapmak durumunda kaldım..sen yaptınmı ?

Şimdi girdim pembik, benim eve gelince tembelliğim tuttu. Yine yapmaktan vazgeçtim şu keki :) Artık başka akşama bakalım. :kedi::kedi::kedi:
Afiyet olsun canım.

Şimdi girdim pembik, benim eve gelince tembelliğim tuttu. Yine yapmaktan vazgeçtim şu keki :) Artık başka akşama bakalım. :kedi::kedi::kedi:
Afiyet olsun canım.

ben de 2 tencere yaptım valla esim çok beğendi ama benim kakaolu seylerle cok aram olmadığından pek yiyemedim..neden kakaolu yaptıysam onu da bilemiyorum simdi tarfie uydum sanırım bilmiyorumkismile

Ben bugün bebişimi gördüm eşşek sıpası çok güzeldi yaaa ayak parmaklarını ağzına götürüyordu doktor tam o anın resmini verdi çok şeker. Bide 830 gram olmuş benim tombik kızım. Bu seferde ayrıntılı baktı doktorumuz. ıkinci kez ayrıntılıya girmiş olduk

Ben bugün bebişimi gördüm eşşek sıpası çok güzeldi yaaa ayak parmaklarını ağzına götürüyordu doktor tam o anın resmini verdi çok şeker. Bide 830 gram olmuş benim tombik kızım. Bu seferde ayrıntılı baktı doktorumuz. İkinci kez ayrıntılıya girmiş olduk

Canim masallah kizinin kilosu cok guzel:nazar:
Simdiye kadar kac kilo aldin canim ?

Ben daha hic bilmiyorum oglusum kac kilo ayin 22 sinde randevum bu sefer söyler herhalde kilosunu doktorum benimdeyerimseniben

Canim masallah kizinin kilosu cok guzel:nazar:
Simdiye kadar kac kilo aldin canim ?

Ben daha hic bilmiyorum oglusum kac kilo ayin 22 sinde randevum bu sefer söyler herhalde kilosunu doktorum benimdeyerimseniben

Canım benim doktorum 15. haftadan beri kilosunu söylüyor o haftadan beri boyunu söylemiyor. 19+3 de 370 gramdı bir ayda 830 grama çıkmış ben 8 kilo aldım maalesef :( Ama bebeğin kilosunun annenin aldığı kilo ile alakası yok canım merak etme

iyi geceler kızlar:)
sizi buralarda görünce çok mutlu oldum ya,inşallah birileri vardır diyerek girdim.zeynepcim maşallah ayşe naza kocaman olmuş bende yarın yada cuma gidicem doktora bakalım benim kuzucuk ne kadar olmuş

Canım benim doktorum 15. haftadan beri kilosunu söylüyor o haftadan beri boyunu söylemiyor. 19+3 de 370 gramdı bir ayda 830 grama çıkmış ben 8 kilo aldım maalesef :( Ama bebeğin kilosunun annenin aldığı kilo ile alakası yok canım merak etme

Ya ben her defasinda ayrintili ultrosona girfigim halde doktorum daha kilosu su demedi.Bende her defasinda unuttum sormayi.Ama bu sefer avcuma yazicam unutmamak icin :jeyyar:
Seninle gunlerimiz ayni canim bende 8 kilo aldim simdiye kadar :kedi:

Back
X