2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nedenki, ne sakıncası varmış??
ben de 6-7 ay yatırırım diye düşünüyorum ama dediğin gibi bebekten bebeğe değişir..benim kuzenim 2 yaşında ayırcakmış mesela bebeğini..

Canım bebeğin bilinç altın yerleşiyormuş ve sakıncalıymış. Cinselik konusunda çok dikkatli davranmak gerekiyormuş bebişlerin yanında .

bende çok fazla yanım yatırayı planlamıyorum açıkcası
ama tabi duruma bağlı, bizede en az 40 gün annem gelir kesin
o ara zaten sezeryan olursa yasak olacağından bişey olmaz

Bende planlamıyorum ama büyük konuşmamak lazım kucağıma almam ayağımda sallamam yanımda yatırmam diyen herkezin bütün yapmam dediklerini yaptıklarını gördüm valla. .bide benim koca çok istiyor bizim odada kalsın bakalım yaşayarak görecez herşeyi. Ama sadece yatağıma almamak için elimden gelen gayreti göstericem gerisine söz veremem:)

27 Şubat Cumartesi günü Ataşehir acıbademde bir eğitim var

mail uzunda bende yeri almayı unutmuşum :(

Canım ücretlimiymiş bu seminer

rapunzelcim geçmiş olsun canım...
önemli bişi olmaz düzelir bence, takma fazla kafana
:1hug:

rapunzelcim benim su fazlalığım var......bu yüzden herhalde karnım taş gibi oluyor sürekli...
tüm hamileler arkaya yatık yürür ben öne yatık yürüyorum hep karnım asılıyor resmen..

olduuu. kaynanana bir ton laf edersin. kendi oğluna gelince en ala kaynana olursun-tatlicadiarzu-

kayınvalidemin 2 oğlu daha var onlarla idare etsin benim 1 oğlum olucak birde kız spariş edicaz 4 yıl sonra inşallah hem gelinim olmayacak ki kayınvalide olayım :umursamaz:

Canım bebeğin bilinç altın yerleşiyormuş ve sakıncalıymış. Cinselik konusunda çok dikkatli davranmak gerekiyormuş bebişlerin yanında .

Bende planlamıyorum ama büyük konuşmamak lazım kucağıma almam ayağımda sallamam yanımda yatırmam diyen herkezin bütün yapmam dediklerini yaptıklarını gördüm valla. .bide benim koca çok istiyor bizim odada kalsın bakalım yaşayarak görecez herşeyi. Ama sadece yatağıma almamak için elimden gelen gayreti göstericem gerisine söz veremem:)

Değil sanırım çünkü öneren arkadaş hiç ücretten bahsetmemiş sadece e-mail ile katılımcı bildirmek yeterli diyor

ne güzel bi kız bi oğlan tabi oğlunun odasında olmaz haklısın mecbur yanına alıcan benimde evim 2+1 bebek odası olucak yerdeki eşyaları boşaltıcam istikbalin bi oturma grubu vardı onu kaldırıcam sadece sığarsa çift kişilik kanepe kalıcak inş sığar odam büyük çünkü ama 2.çocuk için 3+1 evler şart inşallah bizede nasip olur daha büyük bi ev
amin canım inşallah
evlenince de 3 kişilik yatak yaptırırsın gelininle beraber yatarsın
muhallebi çocuğu yaptın oğlanı hemen
:roflol::roflol::roflol::roflol:

anladım canım sağol..
zeynep şu kıza cevap ver. çatladı garibim :roflol:

lülülülülülü

Canım görümcemin çocuk doktoru söylemiş birde annem bi anne bebek programında dinlemiş. Bende benzer bir yazıyı 3 ay önce dergide okudum ama hangi dergide hatırlamıyorum.

Bana hediye gelen bir kitap vardı orada da yazıyor canımbebeğin yanında cinselik onun pisikolojisini bozuyormuş uyuyor bile olsa

rapunzelcim benim su fazlalığım var......bu yüzden herhalde karnım taş gibi oluyor sürekli...
tüm hamileler arkaya yatık yürür ben öne yatık yürüyorum hep karnım asılıyor resmen..

benimde karnım taş gibi acaba suyum mu fazla . ama 2 doktora gittim ikisi de birşey demedi

Birkaçgünlük bebeğinizin neler yapabildiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim.Öncelikle karnının üstüne
yatırıldığında kafasını az da olsa yukarı kaldırabilir. Vücudunun ikitarafındaki kollarını ve bacaklarını eşit derecede hareket
ettirebilir. 16-30 cm uzaklıktaki nesnelere odaklanabilir. Yeni doğan bebeğinizbazı reflekslerle beraber doğar. Bunlar,
doğumdan sonra doktorunuz tarafından bebeğin gelişiminin bir göstergesiolduğundan kontrol edilecektir.

Bebeğiniz neler yapar

Ürkme veya moro refleksi: Ani yüksek ses veya düşme hissi(örneğinbebeğin ellerinden tutulup hafifçe kaldırılması ve daha
sonra ellerinin birden bırakılması) bebeğin bacaklarını, kollarını veparmaklarını aniden germesine, geriye doğru yay gibi
gerilmesine, kafasını geriye atmasına, sonra kollarını göğsüne doğrugeri çekip yumruklarını sıkmasına neden olur.
Bu refleks doğumdan sonraki ilk 4 ayda gözlenir.
Babinski refleksi: Ayak tabanı topuktan parmağa doğru hat şeklindeçizildiğinde ayak başparmağı yukarı doğru kalkar ve diğer
parmaklar yelpaze gibi açılır. Bu refleks normal olarak 12. aya kadar görülebilir.
Arama ve emme refleksi:Yanağına hafifçe dokunulan bebek uyaranınyönüne doğru döner, ağzını açar ve emmeye hazır hale
geçer. Bu refleks de 3-4 ay görülür, Ayrıca bu refleksi bebek uyurken bilegörmeniz mümkün.
Yürüme veya adım atma refleksi: bebek koltuk altındandesteklenmiş bir şekilde, masa veya düzgün bir yüzey üzerinde ayakta
tutulduğunda sanki adım atacakmış gibi bir bacağını ve sonra ötekinikaldırır; bu refleks dördüncü günden sonra
belirginleşir. Bu refleks ortalama 2 ay sürer. Ancak bu refleksin varlığıbebeğin erken yürüyeceğine işaret etmez. Bu durum
hemen her sağlıklı bebekte gözlenebilir.
Yakalama refleksi: Bebeğin yüzü öne bakarken, kolları bükülmüşkenve işaret parmağı avuç içine doğru sıkılmış durumdayken
bebeğin eli parmağı tutacak şekilde bükülür. Yenidoğanda yakalamarefleksi tüm vücut ağırlığını destekleyecek kadar güçlü
olabilir. Bu refleks ise 3 ay sürer.
Tonik ense refleksi: Arka üstü yatırıldığında bebek kafasınıbir tarafa yatırır, döndüğü taraftaki kol ve bacağını ileri uzatır
ve karşı yöndeki uzuvlarını büker. Kısacası savunma pozisyonu alır. Burefleks doğumdan sonraki ikinci haftada başlar ve 6. aya
kadar devam edebilir.
Siz de bebeğinizde bu refleksleri görmeye çalışabilirsiniz. Ancak sizin aldığınızsonuçların doktorunuzunki kadar sağlıklı
olmayacağına emin olun. Bu nedenle bir refleksi göremediğinizde mutlakadoktorunuza danışın.
YERıM BEN BUNLARIN REFLEKSLERıNı YAA :asigim:
HELE ŞU TONıK ENSEYE BAYILDIM:))

tüm hamileler arkaya yatık yürür ben öne yatık yürüyorum hep karnım asılıyor resmen..[/QUOTE

benımde karnım tas gıbı oluyorbilmiyorumkismile
kan sulandırıcı ıgnelerımız yapıyor acababilmiyorumkismile
bana dr sebebı bılınmıyor dedi

tüm hamileler arkaya yatık yürür ben öne yatık yürüyorum hep karnım asılıyor resmen..[/QUOTE

Çok geçmiş olsun canım inşallah birşey olmaz bebişlerimize :) moralini yüksek tut sen bir risk olsaydı doktorun uyarırdı seni

park yatak alanlar nasıl beğendiniz mi memnunmusunuz kalite ve görünüşünden ve marka olarak ne aldınız

geçmiş olsun canım morelini bozma umarım herşey yoluna girer:Saruboceq:

cok saolun arkadslar evet bır rısk olsaydı dr soylerdı sadeec suyumun sınırda oldugunu 30 haftadan sonra suyun azalması gerektıgını soyledı..
ama yınede erken dogum olabılıecegını soyledı.
zaten bebekler uretıyormus bu suyu.ıdarar yoluyla..
benım oglan cıslı galıbabilmiyorumkismile

Back
X