2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar birinci ağaz gebelik org sitesinden alıntıdır.

Çalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun, bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsiniz.

Dikkat: Doğumönü izni kanunu sizin 40. haftada doğum yapacağınızı var sayar. Doktorunuz size 38.-39. haftada sezaryan ile doğum randevusu verse bile veya siz doğum önü izninizi aldıktan kısa bir süre sonra doğum yapsanız da doğum önü izniniz 32. hafta tamamlandığında başlayacaktır. Yani siz örneğin 37. haftada doğum yaparsanız, doğumönü izninizi yalnızca 5 hafta kullanmış olabileceksiniz. Birçok anne adayının doğumönü iznini olumsuz etkileyen bu durumu değiştirmek için mecliste çalışmalar devam etmektedir (Mart 2005).
SSK'lı iseniz yapmanız gereken, en az dört adet primin ödendiğine dair, doktor vizitine çıkacağınız gün için düzenlenmiş bir belge, sağlık karneniz ve eğer 37. haftaya kadar çalışacaksanız iki adet fotoğrafla bağlı olduğunuz sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Burada gebelik haftanız onaylandıktan sonra size işyerinize vermeniz gereken bir belge düzenlenecektir.

Allahtan mahkemeler çalışanı koruyo arkadaşlar
öyle bir çıkarılma durumunda
çıkarıldıgınız andan mahkeme bitene kadar geçen süredeki maaşınızı bile çatır çatır alabiliyorsunuz..
ya da işe iade yapıyorlar.
öyle doğru düzgün sebep olmadan işten çıkarılmalarda ilk iş mahkemeye başvurmak olmalı

vereliniortak

Dün Ali Tezel'i izledim azcık. Adam diyor ki işle ilgili hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız, mutlaka mahkemeye başvurun diyor. Hani başkası başvurmuş ben de onu delil olarak gösterip yararlanayım diye düşünmeyin, mahkemeye başvuran parasını alabilir ama siz alamazsınız diyor.

erken doğum yaparsan iznin sonraya devroluyor diye biliyorum ben
kullanamadıgın iznini sonraya atıyorlar
sen bir emin ol ondan istersen ya
kanunda öyle okudum diye hatırlıyorum ama bilmiyorumkismile

Rapor geçersiz oluyormuş maalesef.

benim 32.haftam mayısın ilk haftası 3 mayısta gittiğimde vericek doktor raporu bende insan kaynaklarına sordum yasal olarak doğum iznine ayrılmış bi insanı işten çıkaramıyolarmış

zaten kimse doğum iznindeyken kimseyi işten çıkarmıyorki olay doğum izni bitim işe döndükten birkaç ay sonra gerçekleşiyor

erken doğum yaparsan iznin sonraya devroluyor diye biliyorum ben
kullanamadıgın iznini sonraya atıyorlar
sen bir emin ol ondan istersen ya
kanunda öyle okudum diye hatırlıyorum ama bilmiyorumkismile

Yok Özge okudum ben de ya... Doğurduğun anda doğum sonrası iznin başlıyoo.. Ne kadar kalmışsa.. 8+5 mesela..

mafoldumben mafoldumben
offf yaa ne zaman cıkmak lazım izne o zaman yaaa..
neyse ben yine 35 ya da 36 dan vazgeçmeyeyim..

Bence ii olduğumuz surece çalışalım inş sonuna kadar.Çocuk dıyelım 1 hafta gec geldı dıyelım taş çatlasın o yanar ya da doktorla konuşun sankı 1 hafta oncesınden gıbı bı rapor yazılırsa sat tarıhıne gore normal doğum yapan arladaşlarda sure kazanır belkı ama 2 ay oncesınden ızın alanlar için kısmet artık.Aman kızlar herşeyın hayırlısı.hepimiz için guzel istediğimiz planladığımız gıbı olur ınş.:Saruboceq:

işler var azcık çıkıyom görüşürüz çok kaynatmayın

zaten kimse doğum iznindeyken kimseyi işten çıkarmıyorki olay doğum izni bitim işe döndükten birkaç ay sonra gerçekleşiyor

Aynen zeynepcim.Ben bunu soylemeye çalıştım.Sonrasında kadın daha çok uzuluyor hatta.Kötu bı durum ya.Allah kımseye gostermesın.:Saruboceq:

güneş boşver ayıyı canım.heryerde var onun gıbıler neyazıkki.sen sağlıklı olduğun surece çalışmana aldığın paraya bak canım.valla o adam bu kadar hamıleden beddua alıyo vay halinekaydirigubbakcemile3

ofyaa efet takmyrm ztn yaa eskıdn hırsmdan catlıyordum ama bıde ceenEsı dusuk neyı salLAmışım desem gel gosterym gel söleeYENEekdr konusyr vırvır kocakarı gıbı cenesı vr hyrr takıntılı salak

Son düzenleme:
Bence ii olduğumuz surece çalışalım inş sonuna kadar.Çocuk dıyelım 1 hafta gec geldı dıyelım taş çatlasın o yanar ya da doktorla konuşun sankı 1 hafta oncesınden gıbı bı rapor yazılırsa sat tarıhıne gore normal doğum yapan arladaşlarda sure kazanır belkı ama 2 ay oncesınden ızın alanlar için kısmet artık.Aman kızlar herşeyın hayırlısı.hepimiz için guzel istediğimiz planladığımız gıbı olur ınş.:Saruboceq:

güzelim bilemezsinki bebişin nekadar geç geleceğini sonuna kadar çalışsan bile hafta tespitin 32. haftanda yapılıyor devlet tarafından onaylanıyor zaten. ben ce öncesinde doğan bebekten çok 42. haftasını doldurup doğan bebişlerin anneleri için daha zor bir durum

işte özel sektörde belli olmuyo pek benim bakalım ne olucak 5.seneme giricem mesela çıkarmıyolarda şimdi tazminat vermemek için izin dönüşü ne olucak bende merak ediyorum

Bu arada ben süt iznini haftada bir gün işe gelmeyerek kullanıcam aranızda başka bu şekilde kullanacak olan var mı ??

güzelim bilemezsinki bebişin nekadar geç geleceğini sonuna kadar çalışsan bile hafta tespitin 32. haftanda yapılıyor devlet tarafından onaylanıyor zaten. ben ce öncesinde doğan bebekten çok 42. haftasını doldurup doğan bebişlerin anneleri için daha zor bir durum

40. haftama kadar doğmazsa doktora yalvarırım herhalde doğurt beni diye.
42. haftalık hamilelik mi olurakannehir .

aaaaaa
akannehir
ay ne sacma yaaa
hay bu kanunu yazanın da vicdanına tüküreyim ben
töbe töbe ya

:roflol::roflol:
aynen özgecim çocuk doğurmayalım diye ne türlü zorluk varsa yapıyorlar

Bunların niyeti kadınlar 3 çocuk doğursun, çalışamasın, erkekler çalışsın, kadınlar erkeklere evde hizmet etsin.

Bu arada ben süt iznini haftada bir gün işe gelmeyerek kullanıcam aranızda başka bu şekilde kullanacak olan var mı ??
ben de öyle yapacam insallah..
şu cumartesi toplantıları uzun zamandır yapılmıyor..
tamamen iptal olursa cumartesileri hiç gelmem diye düşünüyorum.
ya da hafta içi ptesileri fln gelmem

40. haftama kadar doğmazsa doktora yalvarırım herhalde doğurt beni diye.
42. haftalık hamilelik mi olurakannehir .

Valla canım 9 Martta günü dolan bir arkadaşım 19 Martta doğurdu bu ay. bebişin durumu iyiyidi anneninde durumu iyiyidi normal doğum istedikleri için beklediler. Aynı şekilde 21 inde günü dolan bir arkadaşımdanda mesaj geldi gün gece yarısı doğurmuş.

Back
X