2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaslar bilinen oyunlarin disinda,bebeklerinizle ne gibi oyunlar oynuyorsunuz.sizin bebislerde tv izliyormu,benim zuzum tv hastasi sürekli gözleri tv de.emerken bile kafayi cevirip bakiyor.

kaşıkla muhallebi yiyor canım gunde 1 ogun gerı kalan zamanda hep emzırıyorum ama 5.ay bıtsın artık sebzelerede başlayacagım

evet canım ama sebzelerden önce meyve sularına yoğurda alışması lazım.
meyve sularından başla . her meyveyi 3 gün dene . sonra yoğurt. hep azdan başlıyorsun tattırıyorsun .. muhallebiyi de veriyormussun.. 5. ay bitince de kahvaltı ve sebze çorbaları.
bize dr umuz böyle söyledi. 1 hafta sonra ben kahvaltı ve sebzelere başlayacağım. şu an meyve suları, yoğurt ve muhallebi yiyoruz. gerçi yoğurdu pek sevmiyoruz...:)

canım ben verifon kullanıyorum banada hemşire verdi sağlık ocağında bende korkuyorum acaba doktoramı götürsem mmi diye kakası koyu renk diye korktum çok ishalmi acaba dedim

oda aynı tür bir ilaç herhalde muhtemelen o yapıyordur ben hamileyken içtiğimdede aynı şey bendede oluyordu kan ilaçlarının hepsi yapıyor demekki

inşallah emer bebeğin,mamalar çok pahalı gerçekten.benim arkadaşın kızı obur 200 lira veriyo her ay cokacimcoook ,ben şimdilik tada alışsın diye elma suyu verecem arada.kilo alımı güzeldi bu ay ne kadar aldı bilmiyorym ama doktora sonraki hafta gidecez.pazarteside aşımız var orda tartıyolar bakalım ne kadar almış zıpırım.benim oğlan hep sıvı kaka yapıyo.her gün olsa ishal diyecem ama bir gün durup bir gün yapıyo .benim yediklerimdenmi bilmiyorum.gazımız yok çok şükür kırkıyla beraber gazıda bitmişti.
bende demir hapı kullanıyorum doktora hiç sormadım kaç ay kullanmalıyım diye .çevremde 6 aya kadar kullanan var.sizlerde kullanıyormusunuz.bebeklerimiz sade anne sütü alınca demir eksikliği çıkıyormuş .ne kadar devam edilse iyi sanırım.

Son düzenleme:
arkadaslar bilinen oyunlarin disinda,bebeklerinizle ne gibi oyunlar oynuyorsunuz.sizin bebislerde tv izliyormu,benim zuzum tv hastasi sürekli gözleri tv de.emerken bile kafayi cevirip bakiyor.

benim oğlumda tv hastası.emerken bakıyo hemen dikkatini çeken bir müzik olsun.reklamları çok seviyo .defoctanunkini en çokta :))) tv izliyen çocuklar içe kapanık olurmuş diye görmüştüm eğitim derslerimizde ,ama benim oğlan çok konuşuyo ,tek düşündüğüm acaba gözü yorulurmu tv izlerken.

Yakomoz_35 bende demir hapı içiyorum ama bebeğimin kakası sulu ama rengi sarı ,hamileliğimde başladım halada devam ediyorum.doktorum iç demişti ama ne kadar içeçem bilmiyorum.kaka rengi değişmedi hiç canım.2 haftadır kakası sulu önceden normaldi .

biz demir ialacı vermiyoruz,doktorumuzdaha vermedi.bilmiyorum herkesin farklı yaaa..

bizde salı gidicez doktora bakalım ek besine başlayalımdermi ama zannetmiyorum,çünkü kızım çok iyi kilo alıyor,inşallah ilerde şişman bir genç kız olmaz:ecrin_bebek:gerçi sadece anne sütü veriyorum,doktorumuz anne sütü emen bebek nekadar kilo alsada obezite olmaz diyor.aslında öyle çok kilolu gelmiyor bana çevremdekiler tombiş diyince bişeyde diyemiyorum.

bılıyorum canım zaten ufaktan meyve sularına basladım benımkı yogurda bayılıyor sanırım genetık babamızda oyle sabah oğle akşam sofrada yogurt vardır onun sayesınde bende yıyorum ben yogurdu pastorıze suttun yapcam ama mamadan degıl

Son düzenleme:

canım ben de yoğurdu pastorize sütten yapıyorum. ama keçi sütü ile. dr öyle tavsiye etti.

ecubukcu bu arada havucu dıger meyveleri meyve sıkma makınesınde sıkıpta versek olmazmı ben havucu rendeleyıp tulbentten cıkardım suyunu ama cok zor oluyooo

ecubukcu bu arada havucu dıger meyveleri meyve sıkma makınesınde sıkıpta versek olmazmı ben havucu rendeleyıp tulbentten cıkardım suyunu ama cok zor oluyooo

canım ben havuç hiç yapmadım daha ama elma ve armutu cam rendede rendeleyip tülbentle sıkıp çıkarıyorum suyunu . sen nasıl rende kullanıyorsun cam rende baya ince rendeliyor çünkü. ayrıca metal kullanmamak gerekiyormuş. ama hvucu denemedim hiç. havuç olmuyorsa eger katı meyve sıkacagında sıkılıp verilebilir belki...ama diğerleri için en iyisi cam rende...

merhaba arkadaslar gündemde ek gıdalar var sanırım :) daha dün burada 30 haftalık olsak diyorduk zaman geçiyor :))

bizim doktorumuz ilk önce yoğurt, elma ve üzüm püresinden basla dedi ayda 1 kg. alıyor maşallah anne sütü & milupa aptamil milumil veriyorum ayda bizede 100 e geliyor bebelac aldım memnun kalmadım..

neyse..

okudum ki cam rende vs den bahsetmişsiniz bende cam rende yok duymustum ama aklımdan tamamen cıkmış..
ben rondodan geçiriyorum 1 elma yanında 1 avuc çekirdeksiz üzümü ayrıyettende meyve sıkacagında aynı mıktar meyvenın suyunu alıp tekrar karıstırıp rondadan cekiyorum.. uzun iş oluyor gerçi..

milupanın organık kavanoz mamalarını aldık nuby'nin ısı ölçer kaşığı ile verdim kaşıgın beyaz yerleri resmen kırmızı oldu!!!!!!! bana gıda boyası var gibi geldi siz ne dersiniz? gerçi bir arkaaşta normal dedi ama..

Onu bilmem ama ben normal havuç suyu sıkıp verdim, biberon kahverengileşti. Silikon emziği sarardı. Yani meyvenin kendi rengi de boyamış olabilir kaşığı.

slm canım ben gıda boyası oldugunu zannetmıyorum her meyvenın bı rengı yokmudur zaten bende kendım bıberonda havuc suy verdım bıberon ezıgı turuncu oldu

ben de havuc suyu verdigimde emzigi sararmisti canim.
elma suyu benim bildiğimde kabız yapmaz. ama benim oğlan sanki kabız oldu gibi. korktum
benim kizim da elma suyu icerken kabiz oluyor o yuzden sordum.

süpersin tatlım. sağol

Kızlar bende bugün öğlen bir dilim patates bir dilim kereviz ve yarım küçük havuç haşladım verdim ama 3.5 kaşık ilk gün verilmesi lazım diye yazmışsınıız ben yeni gördüm ben 60 cc verdim ay çok korkuyorum şimdi dokanırmı diye inşallah bişiy olmaz gaz problemimiz yoktu şimdiye kadar ama bugün olcak gibi bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…