2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya bişey sorcam demir damlası nedir?kulanan varmı aranıza?bize ne sağlık ocağından verdiler ne de doktor verdi.kafam karıştı aslında kullanmak gerekiyomuş yardımcı olunn

geçmiş olsun canım

kızlar ya bişey sorcam demir damlası nedir?kulanan varmı aranıza?bize ne sağlık ocağından verdiler ne de doktor verdi.kafam karıştı aslında kullanmak gerekiyomuş yardımcı olunn

demir damlasını sağlık ocakları veriyor. gittiğin sağlık ocağına bir sor istersen. kesin unutmuşlardır vermeyi. bizim hemşirede unutmuştu. biz hatırlattık. 4. ay kontrolünde sağlık ocağı tarafından verilmesi gerekiyormuş. ama bizim doktorumuz oğlum anne sütü aldığı ve gaz sorunu olduğu için 6. ayda başlamayı uygun gördü. dahaa başlamadım yani.

anladım canım çok sağol bi gidip sormak gerek,niye unutmuşlar bakalımmm

bebeği kendi kendine uyuyan var mı aranızda?

Neden sordun canım? benim kızım anakucagında kendi kendine uyuyor gun içinde sonra yatagına koyuyorum, geceleri ise saat 9-9.30 gibi yine kendi kendine uyuyor sonra da yatağına koyuyorum sabaha kadar uyuyor.. ama ben bütün gün sabahtan akşama kadar oynuyorum kızımla, hergün yeni yeni oyunlar üretmeye çalışıyorum yani çok yoruluyor.. hergün dışarı gezmeye çıkıyoruz.. oyuncaklarını da sıraya koydum sürekli aynı şeylerden sıkılmasın diye hergün birtanesinde oynuyoruz.. maşallah diyeyim de şimdiye kadar hiç uyku sorunu olmadı... yalnız bugün doktora gittik kilomuz 6700, boyumuz 67 cm yani bir önceki aya göre 500 gr almış.. doktor iyi dedi ve kesinlikle hiçbir ek gıda verme dedi...
ben de ne yapacağımı şaşırdım... kızımın doğum kilosu da 3100.. siz neler yapıyorsunuz? sizin bebekleriniz kaç gr alıyor ayda?

benim oğlum hala kendi kendine uyuyamıyor. normalde 4. aydan sonra kendi kendine uyuya bilmesi gerekiyormuş bebeklerin. bir kaç kere beşiğine bırakıp tek başına uyumasını sağlayayım dedim kıyameti kopardı. gündüzleri illa ana kucağında biraz sallamam gerekiyo.çok yorgun olduğunda da gözlerini ova ova çıkaracak zannediyorum. senin kızına maşallah valla. umarım ben de o günleri görürüm. bu ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması gerekirmiş bebeklerin ki seninki geçmiş bile. ama maşallah boy süper kızında. geleceğin selvi boylu kızlarından birini yetiştiriyosun anlaşılan.

doğduğunda da 53 cm di zaten.. bizim babamız Türk değil ve bütün ailenin de maşallahı var.. sanırım kızım yüzü haricinde herşeyini onlardan almış...bi yüzü ve gözleri benden..
yani 500 gr alımı normal mi? ben de sütüm yetiyor diye düşünüyordum ama 500 gr ı duyunca endişelendim...
sen de oğlunu birkaçgün kendi kendine bırakarak uyutmaya çalış.. başta ağlıyorlar ama 2 gün sonra alışıyorlar.. ben hiç kucakta ve sallayarak uyutmadım ve şimdi çok rahatım.. yorulduğunu anladığım anakucağına bırakıyorum bir de küçükmendil gibi bişeyi var onuda yanına koyuyorum odadan çıkıp işlerimi yapıyorum.. döndüğümde uyumuş oluyor..

bebeklerin her ay en az 5oo gr almaları gerekiyor. senin ki de gerekli olan kiloyu almış. bu ayıda anne sütüyle atlattı mı öbür ay zaten ek gıdalar.
yaa ben kendi başına odada bırakmayı çok denedim canım. ama elleriyle yüzüne öyle bi saldırıyo ki yüzü çizik içinde kalıyo. güçlüde kerata. artı bizim önceki aylarda bi de kolik sorumuz vardı. zaten kolik yüzünden o kadar çok ağladı ki. bi de bu uyku yüzünden ben ağlatmaya kıyamadım. ama dediğin gibi büyük kolaylık olsa gerek. tabi bi de sallayıpta çocuğu sersemletmemiş oluyosun.

ne güzel canım ya benimki asla sallnmadan uyumaz.kızınınki gibi bi bi uyku düzeninin olmasını isterdim.kilosu ve boyu da gayet güzel miş özellikle boyu.bizimki de 3300 gr 51 cm doğdu,şimdi 6550 63,5 da boyu olmuş.benim sütüm yetmio oyüzden biberon maması kaşık maması meyve püresi her bişey var bizde allah tan onları istememezlik yapmıyo.bizimki iyi yiyor ama iyi de çıkarıyo hem alltan hm üstten

babanız nereli?merak ettim bak şimdi benimki de bu ay 500 gr almış.aslında az ama dediğim gibi benimkinin bünye iyi çalışıyor.valla ahh ahh ben de görecekiyim oğlumun kendi kendine uyuduğu günleri.inanırmsın gece 2lere kadar uyumadığımız oluyo zaten gece 12den önce asla uyumaz.yine de yorulup uyuyp kaldığını görmedim.maşallh senin kızına allh nazarlardan korusun sen de anlatma öyle nazar falan değer allh korusun

Biz Danimarkada oturuyoruz canım ve eşim buralı... maşallah senin de oğluna.. demekki 500 gr falan normal.. ben de endişelenmiştim acaba yanlış mı yaptım diye... teşekkürler cevap için..

slm anneler bende hamileyken hergün burada paylaşırdık durumlarımızı ama bebek doğuktan sonra vakit olmadı, şimdi dedim bende bi gireyim benimde bebeğim 8 gün sonra 5 aylık oluyo bende bilgilerinizden faydalanmak isterim

Kızlar bu Chicco nun mama sandalyesini araştırrıyomda hafta sonu alıcaktım ama italyan markası olmasına rağmen çin malıymış orda üretiliiyormuş ne ddersiniz çin mallarını özelliklede bebek ürünlerinde hiç tavsiye etmiyolar ne düşünüyorsunuz?

Biz Danimarkada oturuyoruz canım ve eşim buralı... maşallah senin de oğluna.. demekki 500 gr falan normal.. ben de endişelenmiştim acaba yanlış mı yaptım diye... teşekkürler cevap için..

ayy nasıl tanıştınız canım yaa allah mutlu mesut bi yastıkta kocatsı inşallh,yok canım endişelenme normal kiloları biraz az ama olsun sağlıklı olsunlarda..

hoşgeldin canım maşallh bebeğine.ek gıdaya başladın mı sen de?uyku düzeni nasıl? önce sen söyle biz zaten devamlı yazıoz burda sıkıntılarımızı sorularımızı cevaplarımızı .biz de senden faydalanmak isteriz

valla canım çinde üretildiğini senden duyuyorum ben italyan diye biliodum hep üzerinde made in italy yazıoo..ben almadım sandalyeden ama bilemiycem şimdi.

ya bu uyku srununu nasıl yapcaz kızlar eskiden 2 defa gece kalkan kızım şimdi saat başı ayakta hele bu gece kaç defa çığlık ataraka uyandı kucağıma aldım uyudu gece yatırana kadar öldüm resmen uykusu geliyo gözler küçücük ama ne sallanmayı nede kucakta pışpışlamayı istiyo indiremiyorumda kucaktan aglıyo oturmakta yasak tabiayakta kucağımda dik bi şekilde tuttum öyle başı düşene kadar bekletti beni koluma uzatayım dedim yine çıglık attı tekrsr baştan en sonunda sızdı tabi bende ne yapcam şaşaırdım yazanlar var bırakıyoruz uyuyo diye ne güzel maşallah değil uyutmak kucaktan inince yaygara kopuyo bi kaç defa almadım kucağıma resmen bayılacaktı aglamaktan şaşırdım yaaa bi akıl verin bittim resmen kollarım ve ayaklarım tutmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…