2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah ne güzel benim kızızm daha nesneleri tutmasını bilmiyo
tembel benim kız tembel

Canım bildiğim kadarıyla yumurta 7. aydan sonra başlanıyor. Başlanıncada iyice pişirmek gerekiyor Yumurta sarısı da diğer ek gıdalarda olduğu gibi önce az miktarda başlanıp, daha sonra arttırılıyor Genellikle sekizde bir ile başlanıyor. Her gün arttırılarak bir hafta içinde tam yumurta sarısına ulaşılıyo.Ama daha önce yenirmi bilgim yok.

Bişey sorucam hanımlar,
Kızımı anneme bırakıp çalışmaya başlıycam 1 ay sonra yani 7 aylık olmuş olacak kızım o tarihte.
Çocuk rahat etsin diye annemin evine park yatak alıym diye düşündüm ama mantıklı mı sizce?
Yani park yataklarda ne kadarlık olana kadar yatabiliyor bebişler? Benim bildiğim 6 aylık olana kadar içindeki hamakta yatıyormuş, sonrasında alt katı yatak deği de oyun parkı oluyormuş, doğru mu? 6 aydan sonra napıyosunuz? Ya da benim bilgim yanlışmı?

Kendi evimizde beşikte yatıyor bizimki, sallanmazsa uyumuyor. Mecburen salanan bişey almalıyım. Park yataklar genelde uygun fiyatlı ve sallanabiliyor diye düşündüm ama 6 aya kadar yatabiliyorsa işe yaramazki, ne diyosunuz?:44:

günaydınn kızlarrrr benim oğlan hala dönmedi ya yan dönüyo ama tam dönemedi bi türlü

yan dönmeye başaldıysa tam dönmesi yakındır canım. sen yan döndüğünde elinde tutarak yüzüstü dönmesine yardımcı ol birkaç gün arkasından kendi başına yapmaya başlayı veriyo zaten.

süper ihşallah devam ederde sen ve bacakların rahat edersiniz. bende emzik alsın diye uğraştım ama almadı. parmağı daha tatlı geldi benim oğlana

Kızlar nerdesiniz bişey sormuştum yumurta yediren varmı diye varsa nasıl kaç dakika pişiriyorsunuz ben iyice haşlıyorum ama bir yandanda faydası ölürmü çok haşlanınca merak ediyorum

canım benim bildiğim 7. aya kadar kahvaltısına yumurta konmuyor. verilmeye başlandığındada haftada 3 ü geçmemeli. iki günde bir verilmesi lazım yani. bence hergün vermesen iyi olur.

canım biz park yatak kullanıyoruz. çok rahat her yere her odaya taşıya biliyorsun. tatillerde bile yanımızdan ayırmıyoruz. biz nereye park yatak oraya. üst kısmını illaki 6. aya kadar kullanacaksın diye bir kural yok. çocuk üst kattan sarkmaya başlayıp tehlikeli dönem ne zaman gelirse alt kata geçiyorsun. ve alt kattta yatak oluyor. sonra 3 yaşına kadar devam artık. yatağın kısa kenarlarının birinde açılır pencere oluyo. çaocuk orayı yatağa girip çıkmada kullanabiliyo. tabi fermuarı açmasını öğrenmesi lazım önce. istersen oyun parkı olarakta kullanırsın. koy bebişle oyuncaklarını oynasın. gece sallanır ayaklarını aç yatır içine salla salla uyusun. hem yatak hem oyun parkı yani. umarım yardımcı olmuşumdur canım.

Canım ben bebeğimi mamayla ve anne sütüyle besliyordum doktorumuzu değiştirdik ve mamayı bırak dedi herşeyi verebilirsin dedi yanlız yumurtanın beyazı bal bakla mydanoz verme dedi bende ona özel mamalar yapıyorum ama herşeyi yediriyorum sabah sütümle karışık yumurta sarısı öğlen tavuksuyunda veya et suyuyla haşlanmış havuç,kereviz patates veya pirinç biraz içine soğan ve bir diş sarımsak atıyorum bebeğim çok severek yiyiyyor

ve kızlar ben öğle yemeklerinin içine bir tutam kimyon atıyorum yanlız kimyonu aktarcıdan tam olarak aldım onu kendim toz haline getiriyorumçünkü bu normal satılan toz kimyonlarda talaş kullanıyorlarmış kimyon bebeklerin hazmı için çok iyiymiş kolay gaz çıkarmalarını sağlarmış karın ağrısını önlermiş aklınızda bulunsun bende yemeği yedirdikten sonra oğluşum hemen kendi gazını çıkartıyor kakasınıda düzenli hrgün yapıyor

elinden tutuyorum dönüyo o zaman ama geç kalmadı mı 5.5 aylık oldu nerdeyse

kahvaltıyı ayrıntılı anlatabilir misin canım benim oğlan çok katı şekilde yiyemiyor sulandrıyorum meyve suyuyla

canım dediğin park yatağı inceledim. açıklamasınada şu yazıyordu:

Ürünün esas kullanım mantığı oyun parkı olduğundan, katlandığında çok küçük olduğundan şilte kalınlığı en fazlası olacak şekilde tasarlanmıştır.
Mevcut şilte yumuşaklığı Bebeklerin uzun süreli yatması için değil kısa süreli kullanımlar için uygundur.
Uzun süreli yatak şeklinde kullanılacak ise ekstra şilte veya yatak alınarak kullanılabilir.
bu yatak oyunparkı olarak tasarlanmış benim anladığım kadarıyla. hem sana tavsiyem internet üzerinden sakın alma kumaşını gör ve elle. bazılarının kumaşını naylon karışımı çok oluyor ve salladığında hışır hışır ses çıkarıyor. birde ölçülerine baktım. ince uzun bir yatak. içi çok dardır. bizim ki 70*100. çok rahat oluyo bu ölçüler. çocuk yatağın içinde daralmıyor. bir de bilmende fayda var bizimki iyi bir markanın olmasına rağmen vida yerlberinden sallandıkca gıcırdamaya başladı.ucuz aldığın üründe bu hayli hayli olacaktır. bunu da göz ardı etme sakın

Dr söylediyse sorun olmaz heralde senin bebişin kaç aylık? Biz bu ay sadece kaşığa alışsın diye ek besine geçtik yoğurt, elma, armut, havuç patates ve kabaktan başka bir şey vermiyorum ben. Onlardanda yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde veriyorum. 15 gün sonra 6 aylık olcak oğluşum bakalım dr o zaman ne yedirmemi söliycek.

Benim bebiş aralığın 14de 6aylık olacak bende yavaş yavaş başladım haşlanmış havuç verdim bal kabağı verdim başta keçi sütünden yoğurt yapıp veriyordum haşlanmış havucun içine hergün birşey ekledim birgün patattes birgün kereviz birgün birin birgün çok az mercimek birgün kurbanda kesilmiş etden bir ceviz büyüklüğü kadar suyuna attım eti çıkardım sonra sonraki gün etide bırakıp hepsini rondodan geçirdim soron olsaydı dediğin gibi doktor sölerdi vede bağırsaklarında bir problem olurdu ben verdiklerimin doğal olmasına çok dikkat ediyrum kurbanda kendi kesitiğimiz etten verdim birde bayramda Adanadaydık orda köyleri gezdim inanmazsınız ama okadar dolaştımki köy tavuğu yumurtası ve keçi sütü aradım keçi sütü bulamadım ama tavuk aldım canlı ve arabamın bagajına attım onları çok şaşırıyorum bunları yaptığıma ama napıyım oğlum için sonra onların birini kestik ve onun suyunda haşladım sebzeleri diğer tavuk ise üst üste yumurta verdi 3kere onlarıda haşladım sarısnı verdim hayatımda ilk defa böle şeylerle uğraştım ama markette satılan tavukların hormonla yarım saatde şişip şişerkende terdönüp yürüyemediklerini ve can verdiklerini duydum televizyondada izledim o yüzden oğluşuma naturel beslemeye çalışıyorum elimden geldiği kadar

cnm yanlış anlaşıldım galiba havalar soğuyana kadar hergün yıkıyordum ama havalar soğuduktan sonra geçtiğimiz ay boyunca ancak haftada bir yıkayabildim çünkü evin ısısı 18lere kadar düşmüştü ama şimdi kaloriferler yandığı için korkmuyorum yıkamaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…