• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum bu sabah elma suyunu afiyetle içti. umarım rahatsız olmaz. kabızdan çok korkuyorum. gaz sorununa bi de kabız eklenirse vay halime.

mrb kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ya kızlar bizim cadı haftya tam 5 aylık olacak ama hala bu gaz olayından kurtulamadık sanki kızım büyüdükçe az olayımızda büyüyo anlamadım gitti resmen bir gazman doğurmuşum ya 2 gündür koçişede böyle diyorum kızımız bir gazmannnn.

o kadarda dikkat ediyorum ama geçmiyo gçmiyo gaz ilacı kullanıyoruz rezene kmyon kullanıyoum ama nafile en son fitil veriyorum 1 saat sonrası sallaya sallaya ancak uyuyo bu kadar fitilde iyi değil ama en son dayanamıyorum ağlamasına ağlaya ağlaya şişiyo her taraf halbuki hareketlenmeyede başladı ııııııı hareket etikçede gaz çıkarıyo gazın kalmaması gerekmezmi hepiniz böylemisiniz kızlar

bendeki senin bebenin erkek versiyonu canım. dediğin gibi hareket ettikçe gaz çıkarıyo yine de gaz sancısına devam. yalnız 1 haftadır bio gaia diye bi damla kullanıyoruz galiba işe yaradı.ama galiba diyorum bakalım bir kaç gün takip etmem lazım.

oğlum bu sabah elma suyunu afiyetle içti. umarım rahatsız olmaz. kabızdan çok korkuyorum. gaz sorununa bi de kabız eklenirse vay halime.

canım bir gün elma bir gün armut ver. kabız bebekler için armut iyi geliyor... ama düzeni değişiyor ek gıdaya geçince benimki günde birkaç kez yapıyordu şimdi 2 günde bir yapıyor ben de korktum kabız oldu dıye ama yapınca da tam yapıyor :) dr da normal dedi. o yüzden değişirse telaş yapma..

ya şimdi nette okudumda emzirince yarım saay dik tutmak gerekirmiş gazı azalırmış öyle ben gazını çıkarır çıkarmaz yatırıyodum karnı tok kusar diye siz duymuşmuydunuz bunu

bide gaz sancısı (kolik) diyo aynı saatlerde genelde akşam saatleinde olur diyo bizimde öyle benim kızım kolikmi şimdi kolil 3 aydan sonra ki bebeklerde olurmu ki

ayyyy ben araştırdıkça kafayı yiyicem herhalllllllllllllll:-))))))))))

mrb kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ya kızlar bizim cadı haftya tam 5 aylık olacak ama hala bu gaz olayından kurtulamadık sanki kızım büyüdükçe az olayımızda büyüyo anlamadım gitti resmen bir gazman doğurmuşum ya 2 gündür koçişede böyle diyorum kızımız bir gazmannnn.

o kadarda dikkat ediyorum ama geçmiyo gçmiyo gaz ilacı kullanıyoruz rezene kmyon kullanıyoum ama nafile en son fitil veriyorum 1 saat sonrası sallaya sallaya ancak uyuyo bu kadar fitilde iyi değil ama en son dayanamıyorum ağlamasına ağlaya ağlaya şişiyo her taraf halbuki hareketlenmeyede başladı ııııııı hareket etikçede gaz çıkarıyo gazın kalmaması gerekmezmi hepiniz böylemisiniz kızlar

Ewet canım yaa 3 aya kadar gaz sancısı olur sonra geçerdie biliodum,bizimkisi 3 ayı bitti sancı başladı 4.5 aylıkken geceleri çok ağlamaya başladı mecburen en son fitil weriodum ama o bile işe yaramamaya başladı.Babasını yerinden etti miniş oğluşumla yatıom napim hareketlenince iki pış pış yapıom dalıo :):) Bide ek gıdaya başladım gece 12 gibi mamasını werioyorum baya düzeldi bu ara

allaha çok şükür hiç gaz sorunumuz olmadı,ama bende emzirdiğim için gaz yapan hiçbişey yiyip içmiedim,halada içmiyorum,gaz sorunu 6. aydan sonra azalır diyorlar,sabredin kızlarr.bizde günde 1 kez veya 2 günde birkez kaka yapıyoduk,şimdi günde 4-5 kez yapıyoruz,annem diş çıkarıcağı içindiyor,diş çıkarıcak bebek sık sık isal şeklinde kaka yaparmışşşş:1:

kızlar size bi konuda akıl danışacağım. biliyosunuz ki bebeklere 3 yaşına kadar televizyon seyretmek yasak. ama benim minik canavar çaktırmadan kafasını çevirip televizyona bakmaya çalışıyordu. bizde o bakmasın diye televizyonu açmaz olduk. ama bir gece gaz sancısıyla uyanıp bağırmaya başladı. ve ne yaptıysak karanlık odada susturamadık. bizde oturma odasına götürüp, oynatıp uykusunu açmaya karar verdik. yine avazı çıktığı kadar bağırdı. ta ki televizyonu açana kadar. birden pür dikkat televizyona bakmaya başladı ve ağlamayı durdurdu. şimdi sorum şu:
"BEBİŞLERİNİZE TELEVİZYON SEYRETTİRİYOR MUSUNUZ?"

Ben bütün gün tv yi açmıyorum. Zaten çok pimpirikliyim büyünce geç konuşursa acba ondan mı oldu diye kendi kendimi yerim. En iyisimi izlememek ama zorda kalırsan yapacak bişey yok sürekli izlemezse sorun olmaz bence...

allaha çok şükür hiç gaz sorunumuz olmadı,ama bende emzirdiğim için gaz yapan hiçbişey yiyip içmiedim,halada içmiyorum,gaz sorunu 6. aydan sonra azalır diyorlar,sabredin kızlarr.bizde günde 1 kez veya 2 günde birkez kaka yapıyoduk,şimdi günde 4-5 kez yapıyoruz,annem diş çıkarıcağı içindiyor,diş çıkarıcak bebek sık sık isal şeklinde kaka yaparmışşşş:1:

bizimki her bezinde yapıo kakasını aslında doğduğundan beri böyle acaba anormal bi durummu?ben alıştığım için doktora sormak falan gelmedi aklıma.acaba bizimki oyüzden mi az kilo alıyoCADIARZUCADIARZU:uhm:

bizimki her bezinde yapıo kakasını aslında doğduğundan beri böyle acaba anormal bi durummu?ben alıştığım için doktora sormak falan gelmedi aklıma.acaba bizimki oyüzden mi az kilo alıyoCADIARZUCADIARZU:uhm:

hııımm.olabilir canım sormalısındoktoruna,her bezini değiştirmende kaka yapması normal olup olmadığını söyleyemem sana ama doktorum günde 4-5 kez yapmasının normal zamanlarda araştırılması gerektiğini söylemişti ve isal şeklinde olursa,mutlaka sor derimm.a.s

napacaksın uyumuyosa her yöntem deneniyo malesef başka odada çalışırsa daha iyi olur tabe ben büyük kızımda bi süre gece saçkurutma gündüzde elektirik süpürge denemiştim

elma suyundan başla yabilirsin

ilk çocuğu olan arkadaşlar hakkaten 2. çocuk çok farklı oluyo okadar rahatım ki ilkinde uyumuyo aman üşüttü aman niye kusuyo deliriyodum size tavsiyem rahat olun geçen günler geri gelmiyo şimdi büyük kızım 6 yaşında ama sanki hiç bebeklik geçirmemiş gibi yim o kadar ağlardıki gaz dan şimdi panik yapmıyoum çok sütüm az doymuyomu veriyorum mama öğlenleri 1 çaybardağına pirinçunu arı mama yapıyorum akşamları arada sıcak suya az nane atıyorum demleniyo naneler dibe çökünceye kadar ağzını kapatıyorum sonra süzüp içiriyorum rahatlıyo 4 ay bitti bebişler büyüdü maşşallah soğuk algınlığınada ıhlamur içiriyorum içinede 1 karanfil atıyorum çocuk rahtlıyo tavsiye ediyorum siz huzurlu olun oda huzurlu oluyo annenin stresini anlıyo bebekler

annem kiziyo bana delirteceksin cocugu diye fonle ama napiyim alisti artik...oyle rahat uyuyo iste baska carem yooook.
zamanla kendi kendine de uyur diyorum.
aslinda benim hic sevmedigim sey sallayarak uyutmak,hic sallamadim bgune kadar,simdide fonu acip cikiyorum odadan,gelince uyumus oluyor.kapatiyorum.ne kadar boyle surdu sende?nasil vazgecirdin kizini fonden ?:D

ayyy cnm benım iyi bugun daha iyiydi bıde antıbıyotık alerji yaptııı bıde onların ılacı var şimdi kullanıyorum bağrış cagrış ılac ıcıyoruz rekor kırdık 1 haftada 3 kere acile gittik

aaa senay gecmis olsun,noldu ogluna?usutmus mu????

kızlar size bi konuda akıl danışacağım. biliyosunuz ki bebeklere 3 yaşına kadar televizyon seyretmek yasak. ama benim minik canavar çaktırmadan kafasını çevirip televizyona bakmaya çalışıyordu. bizde o bakmasın diye televizyonu açmaz olduk. ama bir gece gaz sancısıyla uyanıp bağırmaya başladı. ve ne yaptıysak karanlık odada susturamadık. bizde oturma odasına götürüp, oynatıp uykusunu açmaya karar verdik. yine avazı çıktığı kadar bağırdı. ta ki televizyonu açana kadar. birden pür dikkat televizyona bakmaya başladı ve ağlamayı durdurdu. şimdi sorum şu:
"BEBİŞLERİNİZE TELEVİZYON SEYRETTİRİYOR MUSUNUZ?"

evet ben seyrettiriyorum.
ben de cocukken izlemisim,annem oyle diyor.
tv seyrettirip islerimi yapiyorum o arada zaten cabuk sikiliyor tv-den.
benim kizim cok yaramaz oldugu icin yalnizca tv oyaliyor onu.

annem kiziyo bana delirteceksin cocugu diye fonle ama napiyim alisti artik...oyle rahat uyuyo iste baska carem yooook.
aslinda benim hic sevmedigim sey sallayarak uyutmak,hic sallamadim bgune kadar,simdide fonu acip cikiyorum odadan,gelince uyumus oluyor.kapatiyorum.ne kadar boyle surdu sende?nasil vazgecirdin kizini fonden ?:D

6 aya kadardı sıkılıyo zaten bi müddet sonra bebekler her ay başka bi şeye takıyolar komik ama benim kızım 1 yaşından 5 ayşına kadar burnumun ucuyla oynayarak uyudu gelirdi yanımaa burnumun ucuna ellerdi burnun tuzlanmış hadi uyuyalım derdi ayy herkez gülerddi gece dua ederkan babamı koru allahım anneminde burnunu koru allahım derdii geçen sene kreşe yazdırdım öğlen almaya gidiyom milletin çocuğu annesine sarılıyo öpüyo benim kız direk burnumun ucuna elliyodu öğrretmeni hiç görmedim hayatımda derdi kardeşi oldu buraktı şükür bende nefes almaya başladım uyurken:)))))))

leylacım saglık ocagına aşı vurulmaya gittik bıraz bekledık hastalık kaptı sanırım bogazları enfeksıyon kapmış ateşi cıktı dogdugundan berı ılk defa ilac kullandık antibiyotıkte kuzumda alerji yaptı bı yandanda isal allaha şükür şimdi iyi bu arada bugun ılk defa havuş suyuyla mandalına suyu karışık verdım 20 ml bıberon almayan cocuk bıberon aldı doktor yavas yavas meyve sularına basla tatlarını bılsın dedı

kızlar ben de başlıycam artık ek gıdalara alışsın ya,6 ayı beklemicem.kızlar buarada benim saçlarım
çok dökülüo sizin bunun için ayrıca yaptığınız bişey var mı?:uhm:
hem buarda egzersiz yapan varmı?kilolardan kurtuldunuz mu?*??

selam kızlar çok bakaamıyorum topiğe ama okuyabildiğim kadar okyuorum geçmişleri.leylacım bende bazen fevi süpürürken uyuyo şaşıryorum o sese uyumasına. demekki doğruymuş.
fön ve benzeri sesler anne karnında hissi veriyomuş.. ben ek gıdalara başladım ama mamayı çok azaltamadık. reflüsü çıktığı için 2saate bi yiyoruz artık. onu dışında meyve, yogurt ve muhallebi. sebze çorbasını sevmedi zaten:S

Tünaydın anneler!!!

Bebişleriniz kendi kendine, yardım almadan dönmeye başladılar mı? Yani sırtüstü iken yüzüstü ve tam tersi? Benimki sırtüstü yatarken yüzüstü dönmüyor henüz (arada eserse dönüyor), ben çeviriyorum o zaman tekrar sırtüstü dönmeyi başarıyor. Ama acaba ne zaman kendi kendine yapmaya başlar? Sizinkileri merak ettim...

benimki seninki kadarken kendi kendine dönebiliyordu canım,görümcemi oğluda 2 aylıkken dönmeye başladı:))ama herkesin değişiyor,döner merak etme..belkide hiç dönmeden emeklemeye başlar.

Back
X