2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

tavuk çorbasının tarifini veriyorum kızlar.bir tane kemiksiz butu iyece haşladım.tavuğu çıkardım.4 yemek kaşığı şehriye koydum iyice haşladım.tavukları çok ince kıydım.çorbaya katıp biraz daha pişirdim.bukadar çorbamız hazır.:52:

balkabağı çok iyi geliyor kabızlığa canım..dene istersen..ben haşlayıp kaşık mamasının içine koyuyorum yada çorbasına..kabızlığımız yok bizim ama vitamin olsun diye koyuyorum ,ishal yapıyo ondan biliyorum :))

benimde içim gitti ama birşeyde diyemedim..sen çok sakınıyosun dedi bana:))
hmm tamam canım deniycem

boşver desinler canım,çocuklarımızı başkalarından daha çok düşüneceğimiz kesin,..
eskiden şöyleydi-böyleydi diye çıkışırlar ama aldırmamamız lazım..eskiden bilinen herşey doğru olsaydı bugun hala taş devrinde olurduk:))

kızlar birde bize önlük ve kıyafet dayanmıyor..

yemek yerken her öğünde batırıyoz..hergün çam mak. çalışıyo..
püskürtüyo..hapşırıyo..ağzında bekletiyo akıtıyo..mahfolmuş durumdayız :))
sizinde öyle mi nasıl yapıyosunuz..

canım üstü silinebilir önlükler var,kumaş olanlardan daha kullanışlı..hatta geçen migrostan aldık bi tane de,süper kullanışlı..
epey de büyük:)
ya da giydirilenlerinden bir tane al,sıkıysa üstünü kirletsin:))

tavuk çorbasının tarifini veriyorum kızlar.bir tane kemiksiz butu iyece haşladım.tavuğu çıkardım.4 yemek kaşığı şehriye koydum iyice haşladım.tavukları çok ince kıydım.çorbaya katıp biraz daha pişirdim.bukadar çorbamız hazır.:52:

ben de kabak-havuç-kereviz-patates ve tavuğu haşladım,blendırdan geçirdim,yemedi:))
içine tereyağ ve nane koyup kendim yedim,süperdi:))

boşver desinler canım,çocuklarımızı başkalarından daha çok düşüneceğimiz kesin,..
eskiden şöyleydi-böyleydi diye çıkışırlar ama aldırmamamız lazım..eskiden bilinen herşey doğru olsaydı bugun hala taş devrinde olurduk:))

canım üstü silinebilir önlükler var,kumaş olanlardan daha kullanışlı..hatta geçen migrostan aldık bi tane de,süper kullanışlı..
epey de büyük:)
ya da giydirilenlerinden bir tane al,sıkıysa üstünü kirletsin:))

ben de kabak-havuç-kereviz-patates ve tavuğu haşladım,blendırdan geçirdim,yemedi:))
içine tereyağ ve nane koyup kendim yedim,süperdi:))

hehehe bende bazen oğluma yaptığım çorbaya tuz koyup yiyorum.:1:

merhaba kızlar
Uzun zaman oldu girmeyeli gecmise bi göz attım bebişler hasta hep nedir bu salgın böle ya.bende salgından etkilenenlerdenm.hayatımda hiç olmadıgım gibi bi grip oldum bebişime gecer die koklayıp öpemiorum onu herkese acil sifalar Allah bebişlerimizi korusun hastalıklardan :)

merhaba kızlar
Uzun zaman oldu girmeyeli gecmise bi göz attım bebişler hasta hep nedir bu salgın böle ya.bende salgından etkilenenlerdenm.hayatımda hiç olmadıgım gibi bi grip oldum bebişime gecer die koklayıp öpemiorum onu herkese acil sifalar Allah bebişlerimizi korusun hastalıklardan :)

geçmiş olsun..
ıhlamur-elma-tarçın-karanfil ve çok az rezene karışımı çok işe yarıyor ama düzenli içmek kaydıyla..
bebişe de ıhlamur verebilirsin..
eğer emziriyorsan ne kadar öpmesen yaklaşmasan da buluaşma ihtimali var malesef..
allaha emanetler..tanışsınlar hastalıkla,bağışıklıkları güçlenir ama hafif atlatsın yavrular..

valla senin rüya çıkarsa az zamanımız kaldı:)) yürümeye başlayınca yollayacağım size,
çağdaşla oynamaya:)) anneeeee bize aç ordan bir yeşil fasulye-domates kavanozu diyecek çağdaş:)))
zeynomla yiyecekler:)) üstüne de kayısı-ananas püresi,oooh:)))

geçmiş olsun,kıyamam..
biz kıyma-tavuk-balık denedik ama pek başarılı sonuçlar elde edemedim:) doktorumuz yavaştan başlayın ama şart değil henüz demişti..

n güzel maşallah,sevmiş,aferin oğluna:)

tandır yemeye götürcem bizim sıpaları yeter ki yesinler:D

zeynom beni utandırmaz.. 8. ay dolmadan yürür. görürsün bakk:15:i
çinde pirinç olmasa hergün açar veririm ya. ama 3 kere verdim her defasında severek yedi. tabi sırf zeynoyla yesinler diye bozarız diyeti.. bi seferden bişey olmaz:27:
ben de şu ananas kayısı yoğurtlu var ya bayılıyorum:56:
ayyy üstüne isteyecekler bi de ne güzel bi rüya bu:9:

Allahımm,kavanoz mamasını bulan ne mühim insan:)))

akşama yeşil fasulye var yemekte,zeynomun yediği bizimkinden daha güzeldi:))

biz de sizi üzümlü yoğurtlu yemeye bekliyoruz:))

valla senin rüya çıkarsa az zamanımız kaldı:)) yürümeye başlayınca yollayacağım size,
çağdaşla oynamaya:)) anneeeee bize aç ordan bir yeşil fasulye-domates kavanozu diyecek çağdaş:)))
zeynomla yiyecekler:)) üstüne de kayısı-ananas püresi,oooh:)))

geçmiş olsun,kıyamam..
biz kıyma-tavuk-balık denedik ama pek başarılı sonuçlar elde edemedim:) doktorumuz yavaştan başlayın ama şart değil henüz demişti..

n güzel maşallah,sevmiş,aferin oğluna:)

tandır yemeye götürcem bizim sıpaları yeter ki yesinler:D

balkabağı çok iyi geliyor kabızlığa canım..dene istersen..ben haşlayıp kaşık mamasının içine koyuyorum yada çorbasına..kabızlığımız yok bizim ama vitamin olsun diye koyuyorum ,ishal yapıyo ondan biliyorum :))

benimde içim gitti ama birşeyde diyemedim..sen çok sakınıyosun dedi bana:))
hmm tamam canım deniycem

sağol canım.zaten kayısı püresine bi parça da balkabağı ekliyorum. bizi ishal yapmıyo. düşün artık kabızlığımızın derecesini:51:hem şekerini alıyor biraz da olsa. bizimki şekerli sevmiyor da:1:
bu arada balkabağı sponsorumuz esra teyzemiz. anneciğinin izmirden getirdiği kocaman balkabağının yarısını bizimle paylaştı.. küçük parçalara ayırdık..dondurucudan çıkarıp çıkarıp yiyoruz. kabızlığımıza ilaç oldu:55: bitince onların dondurucusuna saldıracaz:56:

kızlar hep yemekten konuşmayalım ya,daha mühim bir konumuz var,zeka gelişimi için neler yapıyoruz? hatta ben topik bile açmıştım,çok güzel öneriler gelmişti..

kızlar bugün yaptığım çorbayı yaziyim size,kızım severek yedi.
kereviz,havuç,patates,soğan,irmik,taze çupra

balığı bi tavada ayrıca buğlama şeklinde pişirdim,kılçıklarını çok dikkatlice ayıkladım,diğer malzemerde ayrı biryerde ok az su ile pişerken içine ilave ettim,5 dk kaynadı,soğuyunca 1 tatlı kaşığı z.yağı ekledim ve yedi.doktorumuzu aradım yoğurt verebilirmiyim diye,tabiki dedi,yalnış bir bilgi balık ve süt ürünlerinin tüketilmemesi dedi,fransız mutfağında balık kremayla pişiyor özellikle dedi,bende düşündüm mantıklı geldi,hatta balık restrantlarına biz kışın haftada en az 1 defa gideriz,mönülerde hep haydari görüyorum,rakı-balık yaptığında getiriyorlar.yani sizlerde verebilirsiniz bende verdim.

kızlar birde bize önlük ve kıyafet dayanmıyor..

yemek yerken her öğünde batırıyoz..hergün çam mak. çalışıyo..
püskürtüyo..hapşırıyo..ağzında bekletiyo akıtıyo..mahfolmuş durumdayız :))
sizinde öyle mi nasıl yapıyosunuz..

bizimki de zorla yediği için aynı durumdayız. önlüğü taktığım an çekiştirp duruyor. yüzü gözü burnu eli üstü başı yer gök hep yemek. bi ağzına denk gelmiyor:7:

merhaba kızlar

canım çok gemiş olsun. esranın kürüne benzer ben de uyguladım. işe yarıyor. bol sıvı işin sırrı. bi de dinlenmek ama nerdee. bi hafta iinde atlatırsın zaten. doya doya koklarsın bebişini de.)

kızlar hep yemekten konuşmayalım ya,daha mühim bir konumuz var,zeka gelişimi için neler yapıyoruz? hatta ben topik bile açmıştım,çok güzel öneriler gelmişti..

:)evet cnm bende senin söylediğin kartlardan almıştım 1 ay ilgilendi sonra asla bakmıyor,bağlıyorum mama sandalyesine gösteriyorum hiç oralı olmuyor,sen napıyorsun şimdi,neler yapabilirz?

sağol canım.zaten kayısı püresine bi parça da balkabağı ekliyorum. bizi ishal yapmıyo. düşün artık kabızlığımızın derecesini:51:hem şekerini alıyor biraz da olsa. bizimki şekerli sevmiyor da:1:
bu arada balkabağı sponsorumuz esra teyzemiz. anneciğinin izmirden getirdiği kocaman balkabağının yarısını bizimle paylaştı.. küçük parçalara ayırdık..dondurucudan çıkarıp çıkarıp yiyoruz. kabızlığımıza ilaç oldu:55: bitince onların dondurucusuna saldıracaz:56:

kabak ne ki dondurucu feda olsun size:)) içindeki herşeyi yesin bitirsin:56:

Allahımm,kavanoz mamasını bulan ne mühim insan:)))

akşama yeşil fasulye var yemekte,zeynomun yediği bizimkinden daha güzeldi:))

biz de sizi üzümlü yoğurtlu yemeye bekliyoruz:))
ok :10:

zeka gelişimi onların dönmesinden, sürüklenmesinden, emeklemesinden daha önemli bir konu. çünkü bir sağlık sorunu yoksa eninde sonunda ister 3 ay ister 5 ay bebekler dönüyor. geç de olsa yürüyor. bu kemik gelişimiyle ama daha çok genetik yapısıyla ilgili. açtığın topic oldukça güzel. umarım burdaki arkadaşlar da konuyla ilgili güzel paylşımlarda bulunur.
şimdi çağdaş uyandı ilk fırsatta ben de yazarım

:)evet cnm bende senin söylediğin kartlardan almıştım 1 ay ilgilendi sonra asla bakmıyor,bağlıyorum mama sandalyesine gösteriyorum hiç oralı olmuyor,sen napıyorsun şimdi,neler yapabilirz?

:)) kartlar sayesinde ali babanın çiftliği şarkısına bulaştık,sürekli söylüyoruz,dışarda ağlarsa bu şarkı susturuyor:27: hatta bi ara emmiyordu,uyumuyordu bu şarkı olmazsa:1:

klasik müzik aynen devam,gündüz uyurken mutlaka açık oluyor...
konuşan,şarkı söyleyen oyuncaklar ilgisini çekiyor..
banyo öncesi ve banyoda tüm vücudunu tanıtıyorum,ki gun aşırı yıkıyoruz:)
balonla oynuyoruz,çıldırıyor,mutlaka dene derim..
küçük topla oynuyoruz el kasları gelişsin diye..
aktivite oyuncağını alıp ordan oraya çarpıyor artık:)))
bol bol konuşup seviyorum,bizim yatağa götürüp yuvarlıyorum:))
ceee oyunu çok faydalı,gerçi artık o bana yapıyor..
oyuncaklardan kale yaptık salona,oturup oynuyoruz:)))

yani koca gün oyun oynamakla geçiyor:))

haa bir de hergün bir hikaye okumaya çalışıyorum,o da resimlere bakıyor..
şimdilik 3 kitabımız var,dön dolaş okuyorum:)))

canım bal kabağını dondurucuda nasıl saklıyorsun. kabukları soyulmuş bir şekilde mi? poşetleremi koyuyorsun* bir de çıkarınca hala iyi durumda gözüküyor mu? bende saklamak istiyorum ama bu konu hakkında bilgim yok. yardımcı olursan sevinirim

:)) kartlar sayesinde ali babanın çiftliği şarkısına bulaştık,sürekli söylüyoruz,dışarda ağlarsa bu şarkı susturuyor:27: hatta bi ara emmiyordu,uyumuyordu bu şarkı olmazsa:1:

klasik müzik aynen devam,gündüz uyurken mutlaka açık oluyor...
konuşan,şarkı söyleyen oyuncaklar ilgisini çekiyor..
banyo öncesi ve banyoda tüm vücudunu tanıtıyorum,ki gun aşırı yıkıyoruz:)
balonla oynuyoruz,çıldırıyor,mutlaka dene derim..
küçük topla oynuyoruz el kasları gelişsin diye..
aktivite oyuncağını alıp ordan oraya çarpıyor artık:)))
bol bol konuşup seviyorum,bizim yatağa götürüp yuvarlıyorum:))
ceee oyunu çok faydalı,gerçi artık o bana yapıyor..
oyuncaklardan kale yaptık salona,oturup oynuyoruz:)))

yani koca gün oyun oynamakla geçiyor:))

haa bir de hergün bir hikaye okumaya çalışıyorum,o da resimlere bakıyor..
şimdilik 3 kitabımız var,dön dolaş okuyorum:)))

canım bu yazdıkların çok faydalı şeyler sağol. yalnız ben senin açtığın topiği bulamadım.

Back
X