2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızımın burnu tıkalıydı sabah,öksürüyordu,hapşuruyordu :59: bitse şu kış. :37:

aynen canım bizde öleyiz bu gece hiç uyumadı 4 gündür grip burnu tıkalı okyanus suyu ile acıoruz ama ne fayda sinir oluo yawrum burnunu koparıcak nerdeyse offf offf yaz bebekleri için kıs cok zor oldu ya

Selam kızlaarr:)
facebooktaki fotoğraflara bakıyorum da hepsi birbirinden şeker kuzularımızın:)
Allah esirgesin hepsini:nazar:

diş konusunda rahat olun bizim topiğin en büyük bebeği benim kurabiyem ve hala dişimiz yok:1:
4.ayda geliyor dişi dedi hemşire aşıda,doktora söyledim evet geliyor diye onayladı veee 2 gün sonra 8aylık oluyoruz hala yok:27:

kilo konusuna gelince,Zeynom yemek konusunda epey sorunlu,ayda 200gr aldığı bile oldu..
keşke iştahı olsa da yedirsem:56:

sağlıksız beslenmesinler yeter..hepimiz en sağlıklı şekilde beslemeye özen gösteriyoruz zaten..
amacımız kilo aldırmak değil,sağlıkla büyümesi..

benim görümcemin oğlu 4,5kg doğdu ve 9 aylıkken 15kiloydu..çok sevimliydi ama biraz fazlaydı kilosu,doktoru da birçok şeyi yasaklamıştı..hala çikolata ne bilmez:)
şuan 3 yaşına girecek ve 22 kg,acaip iri bir çocuk..şişman değil..
hatta yaşıtları yanında minicik kalıyor:))
ben ilkokuldayken onun kilosundaydım:1:

bayılıyorum iştahlı bebeklere,ben zeynoya yarım kavanoz meyve yedirmek için gözüne bakıyorum:2:

canım kızın maşallah çok da güçlü.. her bebek öyle olmuyor.. çok erkenden dönmeye falan başlamıştı okuyordum burada.. obeziteye yol açan şey dengesiz beslenme.. yoksa bebekken şişmanmış zayımış hiç alakası yok... bundan sonraki hayatında dengeli ve düzenli beslendikten sonra bişey olmaz ayrıca şişmanlık ya da zayıflık genetik diye bişey de yok.. aynı ailede büyüyen bireylerde yeme alışkanlığı aynı olduğu için geneli zayıf ya da şişman olabiliyor.. sen hiç korkma sağlıklı olduktan sonra ve sağlıklı besendikten sonra bişey olmaz.. benim kızım da hiç yemiyor bu aylki kontrolünde (4 gün önce) boyu 72 cm kilosu 7300 dü ve sadece 300 gr kilo almış bir ayda.. böyle zor kilo alması daha zor.. yeterli besleniyor mu acaba diye hep soru işareti kalıyor kafamda...ve çok üzülüyorum..

sen sağlıklı besinlerden istediği kadar ver.. sakın gereksiz diete falan sokma bence...

erkenden dönmeye başladı ve haraketlide,aslında boyumuza göre bence kiloludeğil,takmıcam artık kimseyi.maşşallah ira'nın boyuda çok güzel annesi.manken gibi kız olucak inşallah.beslenmediği halde 300gr alması çok iyi bence.sağol cnm desteğin için.bu aralar pek göremiyorum seni burda ira'nın diş sorunu varmı,nasıl?

Selam kızlaarr:)
facebooktaki fotoğraflara bakıyorum da hepsi birbirinden şeker kuzularımızın:)
Allah esirgesin hepsini:nazar:

diş konusunda rahat olun bizim topiğin en büyük bebeği benim kurabiyem ve hala dişimiz yok:1:
4.ayda geliyor dişi dedi hemşire aşıda,doktora söyledim evet geliyor diye onayladı veee 2 gün sonra 8aylık oluyoruz hala yok:27:

kilo konusuna gelince,Zeynom yemek konusunda epey sorunlu,ayda 200gr aldığı bile oldu..
keşke iştahı olsa da yedirsem:56:

sağlıksız beslenmesinler yeter..hepimiz en sağlıklı şekilde beslemeye özen gösteriyoruz zaten..
amacımız kilo aldırmak değil,sağlıkla büyümesi..

benim görümcemin oğlu 4,5kg doğdu ve 9 aylıkken 15kiloydu..çok sevimliydi ama biraz fazlaydı kilosu,doktoru da birçok şeyi yasaklamıştı..hala çikolata ne bilmez:)
şuan 3 yaşına girecek ve 22 kg,acaip iri bir çocuk..şişman değil..
hatta yaşıtları yanında minicik kalıyor:))
ben ilkokuldayken onun kilosundaydım:1:

bayılıyorum iştahlı bebeklere,ben zeynoya yarım kavanoz meyve yedirmek için gözüne bakıyorum:2:
ilk önce görümcenin oğluşuna kocaman maşşallahhh:nazar:sağol teyzesi,bebeklerimizin hepsi çok güzel,sen hangisisin cnm,esra olanmı,:)?dişinizin nezamn çıkıcağı belli olmaz,biranda çıkar benim görümcemin oğlu ada'Dan 2 ay büyük onun alttan 1 dişi yeni çıktı,ada'nın 5,5 aylıkken çıkmıştı.her bebek aynı gelişmez.

maşşalh bebişlere...benim kıızımda 6 aylıkken 8 kg dı.şuanda haftaya 7 ayı dolduracağız.iştahıda herzaman aynı olmuyor.kimi zamn güzel yiyor kimi zmaan yememek için ağlıyor.çok fazlada zorlamamak gerekiyor...kendi halinde bırakıyorum...bol sağlıklı beslenmeli günler diliyorum...

ilk önce görümcenin oğluşuna kocaman maşşallahhh:nazar:sağol teyzesi,bebeklerimizin hepsi çok güzel,sen hangisisin cnm,esra olanmı,:)?dişinizin nezamn çıkıcağı belli olmaz,biranda çıkar benim görümcemin oğlu ada'Dan 2 ay büyük onun alttan 1 dişi yeni çıktı,ada'nın 5,5 aylıkken çıkmıştı.her bebek aynı gelişmez.

ben kazenim:76:

diş için acelemiz yok,geç kaldı diyen arkadaşlara örnek olsun diye yazdım canım..
diş hekimi bir arkadaşım var,geç çıkmasının avantaj olduğunu çünkü temizleme sorunu olmadığını söylüyor..
yoksa sağlamlık falan işin tesellisi:))))

bu arada gelişimsel pediatri bölümüne giden var mı hiç? bazı hastanelerde var bu bölüm..bir tanıdığım kızını götürmüş,çok faydalı bilgiler edinmiş,biz de gidelim diyoruz..
rutin muayeneye gidiyoruz ama arada bir de gelişimsel pediatrist görse fena olmaz diyorum ama eşim dalga geçiyor:))))) zeyno konuşsa ,ilk olarak yeter anne dermiş:)))

:52:19 haziran doğumlu olan kızımda da halen diş yok.onun için asila yalnız değil elifte de halen diş yok...:27:

ben kazenim:76:

diş için acelemiz yok,geç kaldı diyen arkadaşlara örnek olsun diye yazdım canım..
diş hekimi bir arkadaşım var,geç çıkmasının avantaj olduğunu çünkü temizleme sorunu olmadığını söylüyor..
yoksa sağlamlık falan işin tesellisi:))))

bu arada gelişimsel pediatri bölümüne giden var mı hiç? bazı hastanelerde var bu bölüm..bir tanıdığım kızını götürmüş,çok faydalı bilgiler edinmiş,biz de gidelim diyoruz..
rutin muayeneye gidiyoruz ama arada bir de gelişimsel pediatrist görse fena olmaz diyorum ama eşim dalga geçiyor:))))) zeyno konuşsa ,ilk olarak yeter anne dermiş:)))

:))) canım erkekler bu tarz konulara farklı açılardan bakıyorlar.bence çok iyi düüşünmüşsün.uzman biz pediatrist görmeli bencee...
diş konusunda 19 haziran doğumlu olan kızımda da halen diş yok.bekliyoruz bakalım ne zman gelirse diş buğdayı yapacaktım sanırım doğum günü partisiyle birleşecek bu gidişle:)))

Bizede dr diş sıkıntısı dedi 2 ay önce hala aynı sıkıntıyla bekliyoruz ama eşim 9 aylık çıkarmış hala zamanımız var:)):)

aynen canım bizde öleyiz bu gece hiç uyumadı 4 gündür grip burnu tıkalı okyanus suyu ile acıoruz ama ne fayda sinir oluo yawrum burnunu koparıcak nerdeyse offf offf yaz bebekleri için kıs cok zor oldu ya

aynı sıkıntı bizdede var dün banyo yaptırdıkk buğün burun tıkalı ve hırıltılı uyandı.bolbol burnunu temizlemek lazım bunun içinde serumlar tek çare:))) bir an önce bahar gelsin :))

:))) canım erkekler bu tarz konulara farklı açılardan bakıyorlar.bence çok iyi düüşünmüşsün.uzman biz pediatrist görmeli bencee...
diş konusunda 19 haziran doğumlu olan kızımda da halen diş yok.bekliyoruz bakalım ne zman gelirse diş buğdayı yapacaktım sanırım doğum günü partisiyle birleşecek bu gidişle:)))

canım pediatrist görüyor her ay ama bu dediğim gelişimsel pediatri uzmanı yani
çocukların hareket, bilişsel, duygusal, toplumsal gelişimlerini inceliyor..yaptığımız hataları öğrenelim diyorum ama eşim dalga geçiyor işte:)))

mesela çok basit bir örnek vereyim;
çocuğumuza ''anneciğim'' diye hitap etmemiz doğru değilmiş çünkü çocuk kendi ismi sanıyormuş,hani zeynom-kurabiyem-balım şekerim diyorum ya,onlardan biri zannedermiş..

beslenme sırasında yaptıklarımızdan,mikroplarla savaşımıza kadar birçok konu var işte..

dişe gelince zeynom 14mayıs doğumlu,sizin durumunuz iyi yani:1:

çocukların hareket, bilişsel, duygusal, toplumsal gelişimlerini inceliyor..yaptığımız hataları öğrenelim diyorum ama eşim dalga geçiyor işte:)))

çocuğumuza ''anneciğim'' diye hitap etmemiz doğru değilmiş çünkü çocuk kendi ismi sanıyormuş,hani zeynom-kurabiyem-balım şekerim diyorum ya,onlardan biri zannedermiş..

beslenme sırasında yaptıklarımızdan,mikroplarla savaşımıza kadar birçok konu var işte..

esrammm nasılsın zeynebım ıyıymıs okudum az once mınık kurabıyeyı op benım ıcın.ecrınde ıyı suan dıs cıkarıyor mızmız bıraz ama ıyız onun dısında iştah yok denecek kadar az ne versem agzını kılıtlıyr resmen ama ıdare edıyoruz ıste

Son düzenleme:
esrammm nasılsın zeynebım ıyıymıs okudum az once mınık kurabıyeyı op benım ıcın.ecrınde ıyı suan dıs cıkarıyor mızmız bıraz ama ıyız onun dısında iştah yok denecek kadar az ne versem agzını kılıtlıyr resmen ama ıdare edıyoruz ıste

oyyy yerim onun minik dişlerini:16:
huysuzluğu ondandır canım..
zeyno hep mız mız yemek konusunda,sizinki diştense iyi:))

demin başka topikte okudum bir kase yoğurt yiyor yazmış biri,içim gitti,nerdeee o günler:)))

zeynom ecrinin dişlerinden öpüyormuşşşş:9:

canım pirinç unlu muhallebi yapabilirsin devam sütü ile hazırlanan.. 1 bardak suya 3 çorba kaşığı pirinç unu koymuhallebi yap sonra piştikten sonra 6 ölçek devam sütü at.. ama kabızlık sorunu varsa yulaf unu ile yap..

cnm dun bir mama aldm buyuk kavanoz mama larndn gece tahılı meyve karısmlı dıyor organıkkk miş yatrkn ogluma yarısına yakn yedrdm anam nasıl yedı nasılll sonra emzrdm azckda sut yoktu ama sonra gece
uyudu ama tesadufmudr bılmem ayrıca sut ıcmyrdu ama onu yedıı gercı sut ıcmesndn yanayım ama napalm en azndn ac uyumadı
pirinc unyyla yapmştm tutturamdm cnm ama tekrr snn soledgn tarfle deneyecgm sulu olmştu bnm yaptgm:(
yavrusunun dişi çıkanlarrr

ateş, ishal vs oldumu.Bazı drlar ateş olmaz dio.Bazıları olmaz olurmu diyor.Diş çıkarırken sizinkiler naptııı, ateş oldumu yardımcı olursanız sevinirim.Bizimkinde ateş var 37,3 C de kaldı.Dünde bugünde aynı ateş....Başka bi sıkıntısıda yok.Dişlermi acabaaaaaaaa :84:

valla ates ıshal vs olmadı ama iştahszlk basladı oglumda sonra 2 dısı arka arkaya cıktı 1 hafta ıcındeee

evet evet anladım canım benim... bizde öyle her ay rutin dr. kontrolümüz var,sonra nefrolog ve birde ortopediste gidiyoruz.gelişimsel pediatriye gitmeyi hiç düşünmemiştik hatta sağlık sorunlarımızdan düşünmeye bile sıra gelmedi.

Back
X