2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

herkes uyuyordur şimdi bende oglumun basında nobet tutuyoruuum ateşi var ama şimdi bıraz duştu gıbı net basında durarak uyanık kalmaya calışıyorum yatmadan once 38.9 du sonra 38.2 ye duştu gece bı kalktım kızlar 39 olmuşşşşş şimdi uyuyor 37.7 inş cıkmaz atesı tekrar:43:

canım çok geçmiş olsun ya... şimdi nasıl türker? inşallah düşmüştür..

teşekkürler canım ... bizim doktora sordum ben ama tavsiye etmiyorum dedi. ama işte hepsi farklı birşey söylediği için insan şaşırıp kalıyor... halbuki eskiden herkes kullanmış yürüteç bana da hep öyle diyorlar ama şimdi de zararlı diye söylentiler çıkığ da bir de üstüne doktorlar taviye etmeyince insan cesaret edemiyor..
prof dr. ne üzerine uzman canım ortopedi mi? sorarsan sevinirim canım .. erkek bebekle kız bebek için farklı diye duydum ben de ondan sordum..
bak esranın doktoru da ne güzel açıklamış onu düşününce de rahatlıyor insan...

bebek ve çocuk üzerine ortopedist.sadece çocuklar üzerine muayehanesi var.orada belli başlı çocukları bile görünce ben halime şükrediyorum.ve bizlerde hiçbirşey yok.insanlar nelerle hangi hastalıkklarla uğraşıyor.inanın çok zor.insanın başına gelince bu tarz yerlerde bulunnunca çeşit çeşit hastalıklarla karşılaşılıyor.neyse canım sabah sabah içini daraltmııyım.ben mutlaka sorucam canım.bu arada oğluşun çok şeker benim yerime yanaklarını sıkıver...

günaydın kızlar benım kızım dıs cıkarıyor ve neredeyse hıc bırsey yemıyor 8 saattır ac ve ne versem aglıyor offf bıktım dıycem ama mama yada farklı seyler hazırlayıp dokmekten bıktım canım sımdı bırsey hazırlamak ıstemıyor nasılsa yemeyecek dıye ve bırsey hazırlarken nasılsa yemeyecek bosa hazırlıyorsun dusuncesınden sıkıldım.Çalısıyorum ve ısten gelınce de bu kadar cok yiyecek hazırlamak benı yoruyor bır de kızım yemeyınce daha da cok yoruluyorum

canım ya olmadı yazıyorum facede çıkmıyo nasıl edecem :)

canım özelden kendi adımı soyadımı yazıyorum,sen beni ekle,davet yollayayım,başka türlü olmayacak sanırım:)

kızlar yaa bugün oturmaya arkadaşa gittik orda bi kadın vardı kızımın kaç aylık olduğunu sordu 8 aya az kaldı dedim
bana ne dedi dersiniz
fazla gelişmemiş bu boyu hiç yok 5 aylık gibi dedi kadını boğasım geldi:47: inanırmısınız yaa sinir oldum şimdide vesvese geliyo acaba doğrumu diye sizce kızımın gelişimi yavaşmı
2 ay önce boyu 62 di
kilosu 7400 dü
ama doğum boyu 41 cm
kilosu 1600 dü bence çk normal nede olsa ikiz eşi anca bu kadar oluyo haksızmıyım:14:

boncuğum,bunu taktığına inanamıyorum..
Zümra erken doğdu ve ikiz eşiydi,sırf bu iki sebep bile yaşıtlarından farklı olmasına neden olabilir..
kaldı ki minnoş hiç de geri kalmadı,çok da orantılı bir gelişim gösterdi..
1600 gr doğan bir bebek bu kadar kilo aldıysa senin çaban sayensinde,üzüleceğine kendinle gurur duy;)

canım özeline msj atacam ama msj kutun dolu gönderemiyorum.silermisin yarın açarsan .

tamam canım hemen msj atıyorum sana..

canım resimlerini de gördüm öyle tatlı ki:):nazar:
doğum boyuyla şimdiki boyu arasında çok güzel bir orantı var. düşünsene 50 cm doğsaydı yaklaşık 71 cm olabilirdi..ikiz eşi hem de. keşke sorsaydın.. doktor muymuş?

nilayım geceleri oturup sabahları telefonunu kapat,bak hır çıkacak:76:

millet bir garip,zayıf görseler ayyy gelişmemiş derler,kilolu çocuk sağlıklı çocuk gibi davranırlar..
kilosu iyi görseler de ayy obez olmasın bu çocuk derler:)))
hamileyken hepsi ultrason gözlüydü,cinsiyet tahmini yapıyorlardı,şimdi de hepsi dahiliye uzmanı kesildiler:))))))

bu faceye nasıl üye olacam kızlar esrada yok ,şimdi çıkmam lazım benim oğlan sızlanıyo babasını yanında.oğlum hiç ek gıda yemez oldu sadece emmek istiyor 4-5 gündür.yumurtayı şapırdatarak yiyen oğlum yemez oldu.çorbada içmiyo dün mısır nişastasıyla muhallebi gibi yaptım onu yedi sadece.bugün pirinç unu ile yaptım yemedi :19: hergün çorba yapıyom döküyom .neyseki sütüm var ama eskisi gibi değil sanırım.daha sık emiyo çünkü .nasıl iştahını açarım acaba

vitamin veriyor musun canım?
bizim doktor nutrigen vitamixin önerdi,onu kullanıyoruz..
en azından vitamin mineral ihtiyacı karşılanır..
çoğumuzun derdi ortak,iştahsızlık..
muhallebi yerine kaşık maması vermeyi denesene,hem lezzetli hem de içinde herşey var..

herkes uyuyordur şimdi bende oglumun basında nobet tutuyoruuum ateşi var ama şimdi bıraz duştu gıbı net basında durarak uyanık kalmaya calışıyorum yatmadan once 38.9 du sonra 38.2 ye duştu gece bı kalktım kızlar 39 olmuşşşşş şimdi uyuyor 37.7 inş cıkmaz atesı tekrar:43:

şenay nasıl oldu kuzucuk?
hemen doktora götür nolur,ateş başka şeye benzemyor:(

günaydın kızlar benım kızım dıs cıkarıyor ve neredeyse hıc bırsey yemıyor 8 saattır ac ve ne versem aglıyor offf bıktım dıycem ama mama yada farklı seyler hazırlayıp dokmekten bıktım canım sımdı bırsey hazırlamak ıstemıyor nasılsa yemeyecek dıye ve bırsey hazırlarken nasılsa yemeyecek bosa hazırlıyorsun dusuncesınden sıkıldım.Çalısıyorum ve ısten gelınce de bu kadar cok yiyecek hazırlamak benı yoruyor bır de kızım yemeyınce daha da cok yoruluyorum

canım benim,inan çoğumuz aynı durumdayız,yalnız değilsin..
daha bu sabah irmikli ballı kahvaltıya peynir ekledim,armut-ananas-şeftali püresi ekledim,süper lezzetli olmuş baktım ama yok birkaç kaşık yedi bıraktı..
ağzını bir kapatıyor açana aşk olsun..
bu neyse de sütümü sağıp hazırladığım kahvaltyı yemeyince çok gıcık oluyorum:)
geçecek bu günler de..hapur hupur yutacaklar herşeyi..
şimdi alışma dönemindeler..
hele diş dönemindesiniz,çok daha normal..
annelik gönüllü kölelikmiş,allah veriyor sabrını..

canım özelden kendi adımı soyadımı yazıyorum,sen beni ekle,davet yollayayım,başka türlü olmayacak sanırım:)

boncuğum,bunu taktığına inanamıyorum..
Zümra erken doğdu ve ikiz eşiydi,sırf bu iki sebep bile yaşıtlarından farklı olmasına neden olabilir..
kaldı ki minnoş hiç de geri kalmadı,çok da orantılı bir gelişim gösterdi..
1600 gr doğan bir bebek bu kadar kilo aldıysa senin çaban sayensinde,üzüleceğine kendinle gurur duy;)

tamam canım hemen msj atıyorum sana..

nilayım geceleri oturup sabahları telefonunu kapat,bak hır çıkacak:76:

millet bir garip,zayıf görseler ayyy gelişmemiş derler,kilolu çocuk sağlıklı çocuk gibi davranırlar..
kilosu iyi görseler de ayy obez olmasın bu çocuk derler:)))
hamileyken hepsi ultrason gözlüydü,cinsiyet tahmini yapıyorlardı,şimdi de hepsi dahiliye uzmanı kesildiler:))))))

vitamin veriyor musun canım?
bizim doktor nutrigen vitamixin önerdi,onu kullanıyoruz..
en azından vitamin mineral ihtiyacı karşılanır..
çoğumuzun derdi ortak,iştahsızlık..
muhallebi yerine kaşık maması vermeyi denesene,hem lezzetli hem de içinde herşey var..

şenay nasıl oldu kuzucuk?
hemen doktora götür nolur,ateş başka şeye benzemyor:(

canım benim,inan çoğumuz aynı durumdayız,yalnız değilsin..
daha bu sabah irmikli ballı kahvaltıya peynir ekledim,armut-ananas-şeftali püresi ekledim,süper lezzetli olmuş baktım ama yok birkaç kaşık yedi bıraktı..
ağzını bir kapatıyor açana aşk olsun..
bu neyse de sütümü sağıp hazırladığım kahvaltyı yemeyince çok gıcık oluyorum:)
geçecek bu günler de..hapur hupur yutacaklar herşeyi..
şimdi alışma dönemindeler..
hele diş dönemindesiniz,çok daha normal..
annelik gönüllü kölelikmiş,allah veriyor sabrını..

canım sorma gıtsın allah sabrımızı artırısın

bebek ve çocuk üzerine ortopedist.sadece çocuklar üzerine muayehanesi var.orada belli başlı çocukları bile görünce ben halime şükrediyorum.ve bizlerde hiçbirşey yok.insanlar nelerle hangi hastalıkklarla uğraşıyor.inanın çok zor.insanın başına gelince bu tarz yerlerde bulunnunca çeşit çeşit hastalıklarla karşılaşılıyor.neyse canım sabah sabah içini daraltmııyım.ben mutlaka sorucam canım.bu arada oğluşun çok şeker benim yerime yanaklarını sıkıver...

tamam canım teşekkürler.. evet şükretmek lazım hergün çok şükür sağlıklılar...
bu arada sıkarım yanaklarını senin için de :) sürekli sıkılıyolar nasıl olsa :D :52:

bizim üst dişler de çıktı kızlar... :nazar::nazar::nazar:
diş buğdayı yapan var mı aramızda? varsa tecrubelerinden yararlanmak isterim...

YUPPPİİİİİİİİİİİİİİİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:nazar::nazar::nazar:bizimde üst dişlerimizzz çıktııı:))sabah baktım annesine ceeeeee yaptılar.çok tatlı ama bi ısırıyorr jilet gigi kesiyor göğsümü:((:nazar::nazar::nazar:

herkese slm nasılsınız

oooo üst dişler çıkmaya başlamış hayırlı olsun hemen böyle peşinden geliyomu acaba üst dişler bizimde alt 2 dişimiz çıktı çok şükür üstlerden ses seda yok henüz amanın ısırmalar başladı dimi benimkide ilk defa dün sadece altta olduğu halde dişini bir geöçirdi göğsüme anlatamam acısını çokda keskinler maşallah tepki vermemeye çalıştım tepkimi görüp alışkanlık yapar diye dilimi ısırdım neredeyse. biz diş buğdayı yaptık ama annem kaynanam en yakın 3-4 komşumuz ve arkadaşım öyle kendi aramızda küçük bir şeydi. buğdayı kaynanam hazırlayıp getirmişti. içinde haşlanmış nohutta vardı. kaselere koyduk üstüne ceviz koyduk isteğe görede kuru üzüm ve nar taneleri ekledik bazıları şekerli severmiş çünkü güzel oldu ama .önce yasin falan okudular. kızıma nazar duası vs. sonrada hedikleri dağıttık daha sonra çay ve hazırladığım pastaları yedik oturduk sohbet ettik gelenler hediyelerini verdiler. belki daha açılımlı oluyodur bilmiyorum ama bizde kendimizce küçük birşey olsun dedik zaten büyük bir organizeyle uğraşcak ne halim nede vaktim var artık.

öyküm gene grip bir atlatamadık içimiz dışımız ilaç oldu vallaha doktor bu ilaçlarla geçmesi lazımdı deda alerjik olabilir bakacaz bir çaresine dedi bakalım yeni ilaçlar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici damla verdi 10 gün sonra kontrole gidicez inşallah geçiverir.buy arada 8.500 kilo olmuşuz 69 boyumuz 10 gün önce gitiğimizde 8,250 idi geçen ay 1 ayda 350 gr almıştı şimdi 10 günde 250 gr almış inşallahda böyle devam eder her 10 günde 250 gr alsa daha ne isterim gerçi sağlıklı olsunlarda bebişlerimiz ama bazen hakkatten sabrımı zorluyo gerçekten ve gerçekten zormuş annelik bu aralar işe başladım anneme bırakırken ağlamaya başladı peşimden beni görünce artık kimseye gitmiyo onu bırakıp gidicem zannediyor kuzum küçük ama nasılda anlıyor vallaha cin gibi bu zamane çocukları içim sızlıyo annemde duygusal davranma işine bak işyi bakıyoruz diyo ama işte annelikmiş bu yürek dayanmıyo bunuda öğrendik. aklıma gelmişken emekleyen bebeklerimiz varmı bizimki yavaş yavaş başlayacak gibi ama sevmiyo belli hemen sıkılıveriyor popo havada kalıyo yoruluyor emeklemeden yürümek istiyo aslında koltuklara tutunup kalkmaya çalışıyo valla.

biraz uzun oldu heralde ama bayadır yazamıyodum cadı bırakmıyoki bir türlü kucaktanda inmiyo artık tabi bende kas yaptımmmmmm

herkes ve bebişleriniz iyidir inşallah hepiniz allaha emanet olunnnnnn:16:

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım şimdi nasıl iyidir umarım?

bizim üst dişler de çıktı kızlar... :nazar::nazar::nazar:
diş buğdayı yapan var mı aramızda? varsa tecrubelerinden yararlanmak isterim...

hayırlı olsun canım dişleriniz biz de beklemedeyiz üst dişleri:)

YUPPPİİİİİİİİİİİİİİİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:nazar::nazar::nazar:bizimde üst dişlerimizzz çıktııı:))sabah baktım annesine ceeeeee yaptılar.çok tatlı ama bi ısırıyorr jilet gigi kesiyor göğsümü:((:nazar::nazar::nazar:

hayırlı olsun canımm:nazar::nazar:

herkese slm nasılsınız

oooo üst dişler çıkmaya başlamış hayırlı olsun hemen böyle peşinden geliyomu acaba üst dişler bizimde alt 2 dişimiz çıktı çok şükür üstlerden ses seda yok henüz amanın ısırmalar başladı dimi benimkide ilk defa dün sadece altta olduğu halde dişini bir geöçirdi göğsüme anlatamam acısını çokda keskinler maşallah tepki vermemeye çalıştım tepkimi görüp alışkanlık yapar diye dilimi ısırdım neredeyse. biz diş buğdayı yaptık ama annem kaynanam en yakın 3-4 komşumuz ve arkadaşım öyle kendi aramızda küçük bir şeydi. buğdayı kaynanam hazırlayıp getirmişti. içinde haşlanmış nohutta vardı. kaselere koyduk üstüne ceviz koyduk isteğe görede kuru üzüm ve nar taneleri ekledik bazıları şekerli severmiş çünkü güzel oldu ama .önce yasin falan okudular. kızıma nazar duası vs. sonrada hedikleri dağıttık daha sonra çay ve hazırladığım pastaları yedik oturduk sohbet ettik gelenler hediyelerini verdiler. belki daha açılımlı oluyodur bilmiyorum ama bizde kendimizce küçük birşey olsun dedik zaten büyük bir organizeyle uğraşcak ne halim nede vaktim var artık.

öyküm gene grip bir atlatamadık içimiz dışımız ilaç oldu vallaha doktor bu ilaçlarla geçmesi lazımdı deda alerjik olabilir bakacaz bir çaresine dedi bakalım yeni ilaçlar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici damla verdi 10 gün sonra kontrole gidicez inşallah geçiverir.buy arada 8.500 kilo olmuşuz 69 boyumuz 10 gün önce gitiğimizde 8,250 idi geçen ay 1 ayda 350 gr almıştı şimdi 10 günde 250 gr almış inşallahda böyle devam eder her 10 günde 250 gr alsa daha ne isterim gerçi sağlıklı olsunlarda bebişlerimiz ama bazen hakkatten sabrımı zorluyo gerçekten ve gerçekten zormuş annelik bu aralar işe başladım anneme bırakırken ağlamaya başladı peşimden beni görünce artık kimseye gitmiyo onu bırakıp gidicem zannediyor kuzum küçük ama nasılda anlıyor vallaha cin gibi bu zamane çocukları içim sızlıyo annemde duygusal davranma işine bak işyi bakıyoruz diyo ama işte annelikmiş bu yürek dayanmıyo bunuda öğrendik. aklıma gelmişken emekleyen bebeklerimiz varmı bizimki yavaş yavaş başlayacak gibi ama sevmiyo belli hemen sıkılıveriyor popo havada kalıyo yoruluyor emeklemeden yürümek istiyo aslında koltuklara tutunup kalkmaya çalışıyo valla.

biraz uzun oldu heralde ama bayadır yazamıyodum cadı bırakmıyoki bir türlü kucaktanda inmiyo artık tabi bende kas yaptımmmmmm

herkes ve bebişleriniz iyidir inşallah hepiniz allaha emanet olunnnnnn:16:
negüzel geçmiş dişbuğdayınız.bende çok isterim yapmak ama benimde gücüm yok yapmaya,zaten yapsam annemler falan yok yanımda,zor olur.bizimki komando gibi sürünerek gidiyor heryere.popo havada ama tam emeklemiyor henüz.koltuklardan tutunuyor asılıyor.bu kadar işte..

sizin de canım....
bizim üstler gecen hafta çıktı.. ama alttan bir tane yok hala... :37:

sağol cnm.bizim altlar 6 aylıkken ikisi birden vardı,üstler kabarıkdı,1,5 ayda ancak göründüler,birinin ucu görünüyor diğeri tam görünmüyor henüz.

kızlar birlikte karar vermemiz gereken bir şey var;

face grubumuza topiğimize yazmayan sadece ziyaretçi olarak takip eden arkadaşlar da katılmak istiyor ve kim olduklarını bilmediğim için kabul ediyorum ama nickleri yazdıkça tanımadığımız arkadaşlar çıkıyor ortaya..
şimdi bu durumda ne yapalım..grup üyeliklerini sonlandıralım mı?

sayfaya bakarsanız bir arkadaş duvara yazmış en son..

kızlar birlikte karar vermemiz gereken bir şey var;

face grubumuza topiğimize yazmayan sadece ziyaretçi olarak takip eden arkadaşlar da katılmak istiyor ve kim olduklarını bilmediğim için kabul ediyorum ama nickleri yazdıkça tanımadığımız arkadaşlar çıkıyor ortaya..
şimdi bu durumda ne yapalım..grup üyeliklerini sonlandıralım mı?

sayfaya bakarsanız bir arkadaş duvara yazmış en son..

ekledinmi cnm beni .

Back
X